Sparks Elküldve November9, 2005 Elküldve November9, 2005 No igen, hosszabb úton nekem is 6,5 L max. a fogyasztásom, de a városim az 8 felett volt jócskán, de most ez a kicsit pörgősebb fordulat nagyon úgy néz ki, hogy 8 alatt lesz rendesen, pedig szín tiszta városi tele dugókkal. Hála Tom barátunknak az ötletért/tapasztalatért! :prayer:
Tommyka Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 Sziasztok! Kocsim 1,4 es 90 lovas Z-s motorszámmal. Eddig vegyes használatban megelégedett a 7,2-vel 100km-en. Az utóbbi két tankolásnál azonban 7.8 kellett neki. Vezetési stílus, út, gumi ugyan az mint addig. Ennyit dobott rajta a hideg? Még nem is volt olyan igazi hideg! Első ,,közös" telünk lesz. Mennyivel fog még feljebb csúszni a fogyasztása szerintetek?
Sanyo Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 Sziasztok! Kocsim 1,4 es 90 lovas Z-s motorszámmal. Eddig vegyes használatban megelégedett a 7,2-vel 100km-en. Az utóbbi két tankolásnál azonban 7.8 kellett neki. Vezetési stílus, út, gumi ugyan az mint addig. Ennyit dobott rajta a hideg? Még nem is volt olyan igazi hideg! Első ,,közös" telünk lesz. Mennyivel fog még feljebb csúszni a fogyasztása szerintetek? Szerintem a leghidegebb időszakban 8.5 l-ig el fog menni. Télen sokat számít az, hogy milyen sűrűn mész rövid útszakaszokon. Igazi hidegben 5-10 km után kezd üzemi hőfokon dolgozni a motor.
gabesz76 Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 Sziasztok! Az én kicsikém 1.4 TWP Caravan, még csak 1100 km-t tett meg, de a vegyes fogyija 5.9 L lett. 110km/h országúton, 20 megállás, indítás+ egy kis város/naponta. Tetszik a fogyasztása, a Wagyonőröm sem evett kevesebbet.
Amusing Elküldve November17, 2005 Szerző Elküldve November17, 2005 Sziasztok! Az én kicsikém 1.4 TWP Caravan, még csak 1100 km-t tett meg, de a vegyes fogyija 5.9 L lett. 110km/h országúton, 20 megállás, indítás+ egy kis város/naponta. Tetszik a fogyasztása, a Wagyonőröm sem evett kevesebbet. Mennyiiiii ??????? Jesszusom, de finom lábad van
Kékmókus Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 Mennyiiiii ??????? Jesszusom, de finom lábad van Akkor még egy kicsit idegellek:az enyémben most van 2600km és 140km város+Bp-Keszthely-Bp a 70esen:5,4L/100km,autópálya+hegyi szerpentinek:5,8l/100km,városi pedig kereken 6.Mondjuk még finoman megyek vele,de azért nagyon meg vagyok elégedve.
Tommyka Elküldve November18, 2005 Elküldve November18, 2005 Hmmmmm Benzines Opelről beszélünk ugye, ami a saját lábán és nem tréleren közlekedik? :P :D :D :P :D
Tommyka Elküldve November18, 2005 Elküldve November18, 2005 Elnézést mindenkitől! Nem akartam szemtelen lenni. Csak vicc akart lenni. Bocsesz.
warwolf Elküldve November18, 2005 Elküldve November18, 2005 Nincs ebben semmi szemtelenség sztem.A TWP gazdik mindig is dícsérték a gépeik fogyiját.Ez a moci is amolyan spórolós fajta! :wink:
gabesz76 Elküldve November18, 2005 Elküldve November18, 2005 Nem tréleren jár :smt016 de ahol fut, ott elég sz.r az út, úgy hogy 100-110 felett nem érdemes járni. De igérem , hogy majd meghajtom azért néha. :wink:
Andris22 Elküldve November18, 2005 Elküldve November18, 2005 Nincs ebben semmi szemtelenség sztem.A TWP gazdik mindig is dícsérték a gépeik fogyiját.Ez a moci is amolyan spórolós fajta! :wink: miben kulonbozik a twinport a "hagymonyostol"? nalam tuti bekapna a 8at, de lehet tobbet is :P
Hagalex Elküldve November18, 2005 Elküldve November18, 2005 Az enyém is jól eszik! ...jó sokat! :smt016
twp Elküldve November18, 2005 Elküldve November18, 2005 Akkor még egy kicsit idegellek:az enyémben most van 2600km és 140km város+Bp-Keszthely-Bp a 70esen:5,4L/100km,autópálya+hegyi szerpentinek:5,8l/100km,városi pedig kereken 6.Mondjuk még finomanmegyek vele,de azért nagyon meg vagyok elégedve. Na ijenkor általában rendesen feltartjátok a forgalmat is. Igyatok 1 literrel többet, de akkor már majdnem ki is használjátok az autó tudását.
twp Elküldve November18, 2005 Elküldve November18, 2005 miben kulonbozik a twinport a "hagymonyostol"? nalam tuti bekapna a 8at, de lehet tobbet is :P Ha tudatosodik a twinport tulajdonosban hogy a twinport szelep 4300-4500 között nyit, így vezetési stílussal nagyon lehet spórolni. Viszont túl jól megy ahhoz hogy ezt figyelgessük és így sem fogyaszt sokat.
Amusing Elküldve November18, 2005 Szerző Elküldve November18, 2005 gyertek Pesre, ahol a 10 Km -es szakaszt minden nap háromnegyed óra alatt járom meg rögtön nem annyit fog fogyasztani a kocsi, mint egy robogó :P
aga Elküldve November18, 2005 Elküldve November18, 2005 gyertek Pesre, ahol a 10 Km -es szakaszt minden nap háromnegyed óra alatt járom meg rögtön nem annyit fog fogyasztani a kocsi, mint egy robogó :P Így igaz. Ezért nehéz összehasonlítani két auto fogyiját.
KoPi Elküldve November18, 2005 Elküldve November18, 2005 gyertek Pesre, ahol a 10 Km -es szakaszt minden nap háromnegyed óra alatt járom meg rögtön nem annyit fog fogyasztani a kocsi, mint egy robogó :P Vagy próbáljátok ki Paks Pécs útvonalat fel-le járva 5 személlyel akik jól megtermett féfiak vagyunk. 7 körül van az átlag persze van benne sok az erőmű Paks hideg motorral 7 km is. Azért a "mecsek rally"-s részen emelkedőknél már hiányzik ekkora terhelésnél pár köbcenti.:D De ezzel én elégedett vagyok. Valóban 6 alatt is lehet menni, de max két személy és nem egy óra alatt érek le pécsre.
Kékmókus Elküldve November18, 2005 Elküldve November18, 2005 Na ijenkor általában rendesen feltartjátok a forgalmat is. Igyatok 1 literrel többet, de akkor már majdnem ki is használjátok az autó tudását. Hát nem tudom,én a városban 60-80al járok,annál többel nem hiszem,hogy normális lenne.Pláne amilyen utak és csatornafedelek vannak.Nem nagyon akarnék állandóan új futóművet építgetni,ahhoz csóró vagyok+sajnálnám is.
KoPi Elküldve November18, 2005 Elküldve November18, 2005 Annak csak örülni lehet, ha ennyire jól sikerültek a TWP motorok. Plane, ha még jól is mennek, mert erről még nem írtatok? Erre mondjuk a max. nyomaték ugyanott 4000-nél levősége nem igazán meggyőző. Alacsonyabb max. fordulatszám ugyanakkora erővel azt sugallja, hogy ott kezd dolgozni az új rendszer ill. a hosszabb löket miatt nem merik jobban forgatni? a kevesebb fogyasztás valahol kiütközik? Persze nem maximumra hajtásra vesszük ezeket az autókat, de mindenkiben zümmög a lóerő utáni vágy.
Hagalex Elküldve November18, 2005 Elküldve November18, 2005 Én meg éppen ma kiabáltam az accony után mikor hazaértünk az Tacskóbul, hogy hozzon gyorsan kannát, mert folyik kifelé a betöltő nyíláson a gázolaj!! Hiába az enyim meg termeli az üzemanyagot bakker!!! :blackeye: :P :D
KoPi Elküldve November18, 2005 Elküldve November18, 2005 Én meg éppen ma kiabáltam az accony után mikor hazaértünk az Tacskóbul, hogy hozzon gyorsan kannát, mert folyik kifelé a betöltő nyíláson a gázolaj!! Hiába az enyim meg termeli az üzemanyagot bakker!!! :blackeye: :P :D Na "ezazatéma" amiben egy dieselessel szemben nem lehet ellenérvet mondani.MEGADOM MAGAM :wink: :D :P
voszi Elküldve November18, 2005 Elküldve November18, 2005 TWP moci tapasztalat: 1.6 TWP @ Astra G: Kicsit lomhább, mint az 1.6-16V, de azért elég jól megy az is. Az étkezési szokásaik erősen eltérőek, a TWP sokkal kevésbé iszákos. 1.4 TWP @ Tigra Twintop: Abba a kocsiba kevéske, de alig eszik valamit... Éhezőművész.
Kékmókus Elküldve November18, 2005 Elküldve November18, 2005 Na "ezazatéma" amiben egy dieselessel szemben nem lehet ellenérvet mondani.MEGADOM MAGAM :wink: :D :P :D :D :D
Tommyka Elküldve November28, 2005 Elküldve November28, 2005 Sziasztok! Nyári 7,2-ről indulva már 7,9-nél vagyok és igazán hideg még sehol! Tudom mit kérek a Télapótól! 40l 95-öst! :lol: :lol: :lol:
Recommended Posts