Alex75 Elküldve Augusztus23, 2015 Elküldve Augusztus23, 2015 Sziasztok! Új vagyok itt, ls nincs időm minden bejegyzést végigolvasni. A napokban vettünk egy 1.6 16v opel astrát, comfort felszereltséggel, automata váltóval, ekotec motorral. Van valakinek tapasztalata mennyit eszik a kicsike? Amennyire nyomod neki. Valamint az sem mindegy, hol használod, vagy milyen arányú a város/országút/autópálya...
hosszug Elküldve Augusztus23, 2015 Elküldve Augusztus23, 2015 Sziasztok! Új vagyok itt, ls nincs időm minden bejegyzést végigolvasni. A napokban vettünk egy 1.6 16v opel astrát, comfort felszereltséggel, automata váltóval, ekotec motorral. Van valakinek tapasztalata mennyit eszik a kicsike? Szia. Nekem Z18XE és automata 8.3 - 8.6 között mozog az átlag elég sok város van benne. 1
fodus Elküldve Augusztus23, 2015 Elküldve Augusztus23, 2015 Kibővítve: Évjárat, Motorkód, (Pl Z16XE, Z16XEP.), km óra állás esetleg. 1999.12.22. x16xel 225000km váltó, motor vezérlés, hengerfej felújítva.
Argos Elküldve Szeptember27, 2015 Elküldve Szeptember27, 2015 Sziasztok! Egy 2003-mas 1.4 Classic II -nek (4 ajtós) mennyi kb. a vegyes fogyasztása? Ingázó autónak venném (napi 120-130km) így elég fontos szempont a fogyasztás. Válaszokat előre is köszönöm!
Stofl Elküldve Szeptember28, 2015 Elküldve Szeptember28, 2015 Sziasztok! Egy 2003-mas 1.4 Classic II -nek (4 ajtós) mennyi kb. a vegyes fogyasztása? Ingázó autónak venném (napi 120-130km) így elég fontos szempont a fogyasztás. Válaszokat előre is köszönöm! Szia! 2003-as nem classic. A motor miatt fontos. Tehat Z14XE-rol van szo. Nekem vegyesben 6.4. Varosban 7-10l. Autopalyan min. 8l. Orszagut 90-nel 5.8-6.1. 70-80-al 6 liter alatt. Erossen lab, korulmeny es allapot fuggo. De a gyari adatokat siman hozza. 1
Argos Elküldve Szeptember28, 2015 Elküldve Szeptember28, 2015 Szia! 2003-as nem classic. A motor miatt fontos. Tehat Z14XE-rol van szo. Nekem vegyesben 6.4. Varosban 7-10l. Autopalyan min. 8l. Orszagut 90-nel 5.8-6.1. 70-80-al 6 liter alatt. Erossen lab, korulmeny es allapot fuggo. De a gyari adatokat siman hozza. Értem, köszönöm a gyors választ! :) Am ugyanebből az évjáratból 1,2-es (5 ajtós) esetén mennyire módosul a fogyasztás? Gyári adatok szerint kb. átlag 1 literrel eszik kevesebbet, ami ennyi km-nél már mérvadó. Viszont az sem akarom, hogy esetleg nagyon erőtlen legyen a motor, vagyis másik kérdésem, hogy mire elég az zaz 1.2 az 1.4-el szemben?
Janó32 Elküldve Szeptember28, 2015 Elküldve Szeptember28, 2015 Értem, köszönöm a gyors választ! :) Am ugyanebből az évjáratból 1,2-es (5 ajtós) esetén mennyire módosul a fogyasztás? Gyári adatok szerint kb. átlag 1 literrel eszik kevesebbet, ami ennyi km-nél már mérvadó. Viszont az sem akarom, hogy esetleg nagyon erőtlen legyen a motor, vagyis másik kérdésem, hogy mire elég az zaz 1.2 az 1.4-el szemben? Munkatársam vett tavasszal egy 1.2-est. Jó, megbízható, meg megy is ha tolod neki (80-100-ig egész rugalmas), városban tekeregni -esetleg agglomerációból ingázni autóúton x távot; nem százat- elég. Azonban valóban helyén kell kezelni a teljesítményét, ha hajszolod annyit eszik majdnem mint az 1.6-os. Klímát nem használ és így épp elégséges összességében (autópályára nem az igazi). Azonban vegyesben 7 literrel eljár (ebben van minden). 1
banda Elküldve November18, 2015 Elküldve November18, 2015 Sziasztok! Leendő Astra tulajdonos lennék, a dízelt elvetettem a valószínűen sokat futott, majd gondosan visszatekert példányok miatt, ezért benzines lesz helyette. Hacsak nem akad egy dízel, ami tényleg az ami. :) Autópályán használnám elsősorban, durván 130 környéki tempóban, hosszú utakon. Az 1.2-es kilőve, az 1.4 és 1.6 ami bent marad. Olvasgattam, de annyi itt az információ, hogy elveszek bennük, de mintha valahol azt írták volna, hogy az 1.6- os nagyjából annyit eszik, mint a kisebb társa. Ez így van? Jellemzően egy utasnyi súly lenne rajtam kívül az autóban. Nézegessem inkább a nagyobb motorral őket? Később gázzal szeretném használni. Van-e valami titok, amire érdemes figyelni ezeknél? Előtte Wagon R-em volt, az szinte hiba nélkül elment alattam 280e-t. A segítséget előre is köszönöm!
trassher Elküldve November18, 2015 Elküldve November18, 2015 57 minutes ago, banda írta: Sziasztok! Leendő Astra tulajdonos lennék, a dízelt elvetettem a valószínűen sokat futott, majd gondosan visszatekert példányok miatt, ezért benzines lesz helyette. Hacsak nem akad egy dízel, ami tényleg az ami. :) Autópályán használnám elsősorban, durván 130 környéki tempóban, hosszú utakon. Az 1.2-es kilőve, az 1.4 és 1.6 ami bent marad. Olvasgattam, de annyi itt az információ, hogy elveszek bennük, de mintha valahol azt írták volna, hogy az 1.6- os nagyjából annyit eszik, mint a kisebb társa. Ez így van? Jellemzően egy utasnyi súly lenne rajtam kívül az autóban. Nézegessem inkább a nagyobb motorral őket? Később gázzal szeretném használni. Van-e valami titok, amire érdemes figyelni ezeknél? Előtte Wagon R-em volt, az szinte hiba nélkül elment alattam 280e-t. A segítséget előre is köszönöm! 1.4 tulaj vagyok, autópálya nem az ő terepe. Hangos, magas a fordulat és itt már bizony eszik is. Óra szerinti 140-nél 4250-es fordulatszám. Ha elsősorban tényleg pályára kell akkor szerintem ne vesd el a dízelt.
Janó32 Elküldve November18, 2015 Elküldve November18, 2015 1 hour ago, banda írta: Sziasztok! Leendő Astra tulajdonos lennék, a dízelt elvetettem a valószínűen sokat futott, majd gondosan visszatekert példányok miatt, ezért benzines lesz helyette. Hacsak nem akad egy dízel, ami tényleg az ami. :) Autópályán használnám elsősorban, durván 130 környéki tempóban, hosszú utakon. Az 1.2-es kilőve, az 1.4 és 1.6 ami bent marad. Olvasgattam, de annyi itt az információ, hogy elveszek bennük, de mintha valahol azt írták volna, hogy az 1.6- os nagyjából annyit eszik, mint a kisebb társa. Ez így van? Jellemzően egy utasnyi súly lenne rajtam kívül az autóban. Nézegessem inkább a nagyobb motorral őket? Később gázzal szeretném használni. Van-e valami titok, amire érdemes figyelni ezeknél? Előtte Wagon R-em volt, az szinte hiba nélkül elment alattam 280e-t. A segítséget előre is köszönöm! 21 minutes ago, trassher írta: 1.4 tulaj vagyok, autópálya nem az ő terepe. Hangos, magas a fordulat és itt már bizony eszik is. Óra szerinti 140-nél 4250-es fordulatszám. Ha elsősorban tényleg pályára kell akkor szerintem ne vesd el a dízelt. Vagy az 1.6 (főleg a 16v) jó kompromisszum (fogyasztás, viselkedés, fenntarthatóság), tartósságban leginkább az 1.6 8v. 1
Stofl Elküldve November18, 2015 Elküldve November18, 2015 1 hour ago, banda said: Sziasztok! Leendő Astra tulajdonos lennék, a dízelt elvetettem a valószínűen sokat futott, majd gondosan visszatekert példányok miatt, ezért benzines lesz helyette. Hacsak nem akad egy dízel, ami tényleg az ami. :) Autópályán használnám elsősorban, durván 130 környéki tempóban, hosszú utakon. Az 1.2-es kilőve, az 1.4 és 1.6 ami bent marad. Olvasgattam, de annyi itt az információ, hogy elveszek bennük, de mintha valahol azt írták volna, hogy az 1.6- os nagyjából annyit eszik, mint a kisebb társa. Ez így van? Jellemzően egy utasnyi súly lenne rajtam kívül az autóban. Nézegessem inkább a nagyobb motorral őket? Később gázzal szeretném használni. Van-e valami titok, amire érdemes figyelni ezeknél? Előtte Wagon R-em volt, az szinte hiba nélkül elment alattam 280e-t. A segítséget előre is köszönöm! 1.4 nem autópályára való. Én kerülöm is. Ha felhajtok, akkor is max 110. A következő ezért lesz dízel, vagy 1.8-as benzin. Inkább nézz dízelt, 1.4-et megbánnád.
banda Elküldve November18, 2015 Elküldve November18, 2015 Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Az 1.6-os mennyit fogyaszthat kb. 130-as tempónál? Én 7 liter környékére gondolnék, persze ez lehet, hogy másképp van. A dízelekből inkább az Isuzu-félét ajánlották, állítólag a többi nem az igazi, de gondolom fogyasztásban a nagyobb(2.0 DTI) sem lehet sokkal rosszabb. Ez már kicsit off felé hajlik, de láttam egy 1.6 Twinportot(2004), de kicsit drágállom 1 Ft- híján millióért. Reális ez? Ha benzines lesz, akkor hosszútávon mindenképp gázban gondolkozom, nem tudom gondolom 8,5 környékén abból is megállna.
petya029 Elküldve November28, 2015 Elküldve November28, 2015 Nekem idén júliusban balatoni nyaralásnál, ahol voltunk 4 en, teli csomagtartóval ( sedan) klímával 7,77 l jött ki a sima Omv-s benzinből.Néhány domb is benne volt a Balaton-felvidéken. Igazából nem tudtam hogy mire számítsak, mert nyaralás előtti héten vettem az autót, és az volt az első hosszabb útja. Azóta Maxxmotion 95-el tankoltam, legutóbbi 2 tankolásnál Maxxmotion 100-al. Van valakinek tapasztalata a Maxxmotion 95 és 100-al, hogy a 100 as mennyivel jobb?
outsider Elküldve November29, 2015 Elküldve November29, 2015 12 hours ago, petya029 írta: Nekem idén júliusban balatoni nyaralásnál, ahol voltunk 4 en, teli csomagtartóval ( sedan) klímával 7,77 l jött ki a sima Omv-s benzinből.Néhány domb is benne volt a Balaton-felvidéken. Igazából nem tudtam hogy mire számítsak, mert nyaralás előtti héten vettem az autót, és az volt az első hosszabb útja. Azóta Maxxmotion 95-el tankoltam, legutóbbi 2 tankolásnál Maxxmotion 100-al. Van valakinek tapasztalata a Maxxmotion 95 és 100-al, hogy a 100 as mennyivel jobb? Most én is így vagyok. 100-assal mintha kicsit jobban menne alacsonyabb fordulatnál, egyenletesebben jár a motor. Fogyasztásban nem tudom, most a tél miatt ugye megugrott. De így télire szerintem nyomom majd 100-assal...
outsider Elküldve November29, 2015 Elküldve November29, 2015 On 2015. 09. 28., Stofl írta: Szia! 2003-as nem classic. A motor miatt fontos. Tehat Z14XE-rol van szo. Nekem vegyesben 6.4. Varosban 7-10l. Autopalyan min. 8l. Orszagut 90-nel 5.8-6.1. 70-80-al 6 liter alatt. Erossen lab, korulmeny es allapot fuggo. De a gyari adatokat siman hozza. Nekem autópályán kb 5,8-at evett! Max 120-al, csak maxx motion 95, és fullra rakva... Persze fürgeségről nem beszélhetünk... Városban, főleg hidegen rövidtávon hozza azt amit írtál... Ilyen értékek mellett, amit írtál, nem tudom hogy hozod ki a 6,4 vegyeset...
Stofl Elküldve November29, 2015 Elküldve November29, 2015 1 hour ago, outsider said: Nekem autópályán kb 5,8-at evett! Max 120-al, csak maxx motion 95, és fullra rakva... Persze fürgeségről nem beszélhetünk... Városban, főleg hidegen rövidtávon hozza azt amit írtál... Ilyen értékek mellett, amit írtál, nem tudom hogy hozod ki a 6,4 vegyeset... Falun lakom, helyben sosem veszem elő az autót. (bicikli) Autópályát kerülöm, ha mégis akkor a fagyizást leszámítva csak 110-el megyek. És 99%-ban 2 személy. Tehát túlnyomórészt országutazom, ezért jön ki 6,4 vegyesben. Igaz az utóbbi 1-2 évben már bátrabban megyek, így többnyire inkább 6,6-6,8 csúszik le. http://www.spritmonitor.de/en/detail/507869.html Itt viszont vissza tudod nézni a pontos adminisztrációt, ha érdekel! 1
petya029 Elküldve December5, 2015 Elküldve December5, 2015 Ma voltam egy hosszabb úton a kocsival. Kalocsa-Pécs-Kalocsa. 206 km, többsége országút 90-100-as tempó, kivéve M9 autóút, ott 110, meg kb 20 km Pécsen belül. Ketten voltunk a kocsiban, csomag nem volt. 6,34 l jött ki a Maxxmotion 100-al. Ezzel meg vagyok elégedve. 1
Lacee Elküldve December8, 2015 Elküldve December8, 2015 Két havont ide jövök ijesztgetni :D Most CSAK városban járok + karácsonyi dugók + tél/hideg -> LEment a fogyasztás most 14re :D 3
csicsó Elküldve December8, 2015 Elküldve December8, 2015 34 minutes ago, Lacee írta: Két havont ide jövök ijesztgetni :D Most CSAK városban járok + karácsonyi dugók + tél/hideg -> LEment a fogyasztás most 14re :D Nálam ugyanezen körűlmények között ez 10-10,5l
PorcioNorbi Elküldve December23, 2015 Elküldve December23, 2015 Jelenleg nekem teljesen városban 11,5 - 12l a fogyasztás, nyáron a városi 9,7-10l volt. Viszont amikor nyaralni mentünk (Debrecen - Kecskemét - Soltvadkert) akkor az országúton 5,6-6,5 volt a fogyasztás klímával, megpakolva teljesen, két fővel. Elégedett vagyok a fogyasztással, mert viszonylag dinamikusan vezetek
Alex75 Elküldve December29, 2015 Elküldve December29, 2015 Hétvégén megint megsétáltattuk a Corsát (z12xe), kb. 500km, végig autópálya 120-130, ill. átszeltük Bp-t, közepes forgalomban. 6,3 lett az átlag MOL100-ból. Ami ebben érdekes lehet számotokra is, hogy kb egy hónapja is megtettük ezt a túrát, csak akkor az M0-n kerültük Pestet, és 6.9-t kért a 100-as Shell 100V-powerből... Pedig akkor sem mentünk gyorsabban...
tgabika76 Elküldve December29, 2015 Elküldve December29, 2015 7 hours ago, Alex75 írta: Hétvégén megint megsétáltattuk a Corsát (z12xe), kb. 500km, végig autópálya 120-130, ill. átszeltük Bp-t, közepes forgalomban. 6,3 lett az átlag MOL100-ból. Ami ebben érdekes lehet számotokra is, hogy kb egy hónapja is megtettük ezt a túrát, csak akkor az M0-n kerültük Pestet, és 6.9-t kért a 100-as Shell 100V-powerből... Pedig akkor sem mentünk gyorsabban... Igazából nem lepődöm meg. A három nagy (OMV, Shell, MOL) közül nekem is az MOL 100-as benzinjével eszik a legkevesebbet, és az OMV premium üzemanyagával a legerősebb. Az sokkal jobban érdekel hogy miért töltesz a Z12XE-be 100-as benzint? 1
PorcioNorbi Elküldve December29, 2015 Elküldve December29, 2015 1 hour ago, tgabika76 írta: Igazából nem lepődöm meg. A három nagy (OMV, Shell, MOL) közül nekem is az MOL 100-as benzinjével eszik a legkevesebbet, és az OMV premium üzemanyagával a legerősebb. Az sokkal jobban érdekel hogy miért töltesz a Z12XE-be 100-as benzint? Én nem használok mostanában csak sima 95-öst de abból is megerősíteni tudom, hogy a mol-al jobb a fogyasztás mint a shell féle 95-el.
outsider Elküldve December29, 2015 Elküldve December29, 2015 Én mostanában Maxxmotion 100-al tolom, korábban Maxxmotion 95-el. Mindkettő jobb volt a sima 95-höz képest. Igazából azért teszem bele, hogy takarítsa a gépet. A 100-asra váltásnál nem vettem észre különbséget, de most hosszabb távon mintha alacsonyabb fordulatnál jobban, dinamikusabban menne. Ezt már a Maxxmotion 95-re váltásnál is észrevettem, kb 3000 km után. A szerelőm egyébként azt mondta, hogy az ilyen trottyos városi vezetés okozta kokszolódást, meg dinamikavesztést akár 15-20e km alatt lehet csak kijáratni az autóból, ha megfelelően használja az ember... Ő is így volt az anyjától átvett Fabia-val... Én ezért tankolok csak adalékos benzint, és ezért használok premium olajat... Érdekes ez a MOL-os észrevétel, kipróbálom majd, hogy egy ideig csak azt tankolok...
Geopake Elküldve December29, 2015 Elküldve December29, 2015 Én már nagyon régóta maxxmotion 95-öt tankolok vagy v-powert.Kicsit mintha jobb lenne a sima 95-höz képest.Ma teli tankoltam meg lenulláztam a km számlálót.Megszámolom már mennyit eszik a gép,bár soha nem mértem egyik kocsimnál sem.
Recommended Posts