Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Szerintem ez q sok! Mintha az 1.8-asomat látnám, csak közben meg 400 cm3 a difi! :ninja:

On 2015. 07. 27. at 12:04, outsider írta:

megvolt az első autópályás kör...

Összefoglalva:

Város (csak rövidtáv):
9-10 liter időjárástól függően
Város (melegen):
8-8,5 liter
Országút (90 km/h):
5,9-6,3 liter
Autópálya (120-125 km/h):
6,4-6,6 liter

MaxxMotion 95

Nyilván a hosszútávú adatok a jól mérhetőek, a többi inkább viszonyított...

Elküldve

Városban evett már nekem is 10-et. :D

On 2015. 07. 28. at 7:09, Lacee írta:

8,4 ??? összetenném a kezem egy 10,4-ért :D de mondjuk én 90% városban vagyok.

Elküldve
  On 2015. 07. 28. at 12:26, Dannert írta:

Városban evett már nekem is 10-et. :D

Az se mindegy, melyik város. Nekem Tbányán alig eszik többet, mint országúton. Nincs komoly forgalom, araszolgatás szinte nem is fordul elő, és vannak elkerülő utak. Pesten biztos nekem is meglenne a 10 liter.

Elküldve

Budapest. Még akkor mértem a 10-et, amikor máshol dolgoztam és 90%-ban (nem 100%) Budapesten jártam sokszor dugóban, klímázva. Szerintem így is elég jó eredmény tekintve a műszaki paramétereket. Téli városi fogyasztásról viszont nincs adatom.

On 2015. 07. 28. at 12:33, grofbandi írta:

Az se mindegy, melyik város. Nekem Tbányán alig eszik többet, mint országúton. Nincs komoly forgalom, araszolgatás szinte nem is fordul elő, és vannak elkerülő utak. Pesten biztos nekem is meglenne a 10 liter.

Elküldve
  On 2015. 07. 28. at 12:23, Dannert írta:

Szerintem ez q sok! Mintha az 1.8-asomat látnám, csak közben meg 400 cm3 a difi! :ninja:

Mintha magamat látnám. Én legtöbbet két falu közt közlekedem ami kb 2km. Így van 9-9.5 liter fogyasztás. Ideje sincs bemelegedni a motornak gondolom ezért a magas fogyasztás is.

• Like 1
Elküldve

Nálam az elmúlt nagyjából 15000km full átlaga 8,2 liter. Ebben aztán minden benne van. Városi rövidtáv télen, nyári össze-vissza, autóút, de autópálya sosem. A legtöbbet a városon belüli napi munkába járás adja (nem km futásra, használatra), oda-vissza ~8km... Ez télen -sem- melegíti be a motort... Én ezzel elégedett vagyok, egy 12xxkg-os 1.6-os autótól -ami már közel sem csúcstechnika kategória- nem is várok jobbat.

• Like 2
Elküldve

Itt van egy kis statisztika az én 5 ajtós X18XE1-emről:

2015. február
Országút (Kecskemét - Dunaföldvár - Veszprém és vissza; 1 személy; max. 105km/h)
21,090 liter OMV MaxxMotion 95 / 340 km = 6,20 liter / 100 km

2015. március - június
Vegyes (város, országút, 300km autópálya; javarészt 1 személy)
106,12 liter OMV MaxxMotion 95 / 1315 km = 8,07 liter / 100 km

2015. június
Javarészt autópálya (Kecskemét - Budapest IKEA - Szentendre és vissza; 2 személy; max. 120-130km/h)
20,040 liter OMV Super 95 / 262 km = 7,65 liter / 100 km

Egyébként télen városban (Kecskeméten) 10 liter / 100km, de ritkán 11 liter is előfordult.

Elküldve

Nálam átlagfogyasztás 8.4 körül mozog városban araszolva 9.2 volt idáig a legnagyobb fogyasztásom. Érdemes Moléknál a jobb minőségű benziből tankolni?

Elküldve
  On 2015. 07. 29. at 4:36, hosszug írta:

Nálam átlagfogyasztás 8.4 körül mozog városban araszolva 9.2 volt idáig a legnagyobb fogyasztásom. Érdemes Moléknál a jobb minőségű benziből tankolni?

Én már többször próbáltam, teljesítmény növekedést nem vettem észre, fogyasztásban kb 5-8 decivel jobb, meg az ott lévő ember szerint tisztítja a motort, de aztán ezt kitudja. Én félévente egyszer tele szoktam vele tölteni, hogy ne unja meg a 95öt :D

Elküldve

Utolsó tankolás átlaga 5,8L, OMV 95 MaxMot-ból, jellemzően 90-100-zal, autópálya semmi, város minimális. Jobb is, és kevesebbet is eszik, mint pl a LUK95-ből... A nagy átlag 6,6 körül.

Elküldve
  On 2015. 07. 28. at 12:23, Dannert írta:

Nem gondolom hogy sok lenne.

A várost a legnehezebb mérni, mert az ritkán van külön.

Egyszer télen volt egy olyan szériám, -10 fok környékén, hogy csak városi rövidtáv volt benne, 3-3,5 km (ugyanennyi vissza), munkábajárás.

Az volt 9,5-10 liter körül.

Ez sok, a körülmények ismeretében viszont érthető.

Közben átszámoltam az autópályát, 6 liter lett, maradt még benne kb 25 km város...

Ha tehetném, most már én is 1.6-1.8 motorral venném...

Azzal legalább lehet haladni is...

Ez jó A-ból B-be eljutni, de taposni kell...

Modern, nem modern motor-e az Ecotec, jó kérdés.

De a kis turbós modern benzines motorok is csak papíron tudnak jobbat.

1.2 (vagy 1.4?) turbós Fabia is megeszi pályán a magáét.

Persze a cégest jobban tapossa az ember... :D

• Like 1
Elküldve
  On 2015. 07. 29. at 10:17, outsider írta:

Egyszer télen volt egy olyan szériám, -10 fok környékén, hogy csak városi rövidtáv volt benne, 3-3,5 km (ugyanennyi vissza), munkábajárás.

Közben átszámoltam az autópályát, 6 liter lett, maradt még benne kb 25 km város...

Így van, kajál az is ha nyomják neki (de visszafogott használat mellett is mozgékonyabb), de összehasonlíthatatlanul jobban megy is mint egy szívó ua löktérfogat mellett... A céges 1.2-es kombi Octavia-k vegyes fogyasztása is megáll 7.5-8l környékén, de mozgékony ha kell. Ezt sima 1.6 szívóval sem tudná... (Azonban én még mindig nem vagyok meggyőzve arról, hogy ez a jövő, pláne a tartósság és szervizköltségek terén.)

• Like 2
Elküldve
  On 2015. 07. 29. at 10:48, Janó32 írta:

Így van, kajál az is ha nyomják neki (de visszafogott használat mellett is mozgékonyabb), de összehasonlíthatatlanul jobban megy is mint egy szívó ua löktérfogat mellett... A céges 1.2-es kombi Octavia-k vegyes fogyasztása is megáll 7.5-8l környékén, de mozgékony ha kell. Ezt sima 1.6 szívóval sem tudná... (Azonban én még mindig nem vagyok meggyőzve arról, hogy ez a jövő, pláne a tartósság és szervizköltségek terén.)

Az biztos. Megy mint a golyó!

Elküldve

Sziasztok!

Az én adataim: nyaralás 1440 km 18 liter benzin és 96 liter gáz ebből 900 km autópálya jellemzően 120-130 között gps szerint, 2 fő+ kombi csomagtartó tele!

Ja és Horvátországban a gáz 3.5 kuna azaz 147FT :D Bár itthon is ennyibe kerülne...

Elküldve (edited)
  On 2015. 07. 29. at 10:17, outsider írta:

On 2015. 07. 29. at 10:48, Janó32 írta:

http://kepfeltoltes.hu/view/150730/20150520_125131_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

1.4T :D :D :smartass: :smartass:
Módosítva : Atala
  • Like 1
  • 2 weeks later...
Elküldve (edited)

Egy hosszabb út utáni összesítés:

Magyarország-Görögország oda-vissza 2445 km (kb. 50 % autópálya, 25-25 % országút és város), 4 személy, telepakolt csomagtartó, az út 3/4-én klíma használat. A felhasznált üzemanyag mennyisége 130 liter, ami 5,3 l/100 km-es fogyasztásnak felel meg..

Meg vagyok elégedve a kocsi fogyasztásával. :D

Módosítva : steve78
  • 2 weeks later...
Elküldve

nos az idei német kirándulás:

~2500km ebből 2260km autópálya a többi autóút.

7.9-et evett az autó, spuri mindig volt benne. 217 volt a legnagyobb sebesség és legtöbb helyen 125 az átlag. de nagyon sok a 80-as vagy 100as szakasz.

Elküldve

Sziasztok!

Új vagyok itt, ls nincs időm minden bejegyzést végigolvasni. A napokban vettünk egy 1.6 16v opel astrát, comfort felszereltséggel, automata váltóval, ekotec motorral. Van valakinek tapasztalata mennyit eszik a kicsike?

Elküldve
  On 2015. 08. 23. at 6:47, fodus írta:

Sziasztok!

Új vagyok itt, ls nincs időm minden bejegyzést végigolvasni. A napokban vettünk egy 1.6 16v opel astrát, comfort felszereltséggel, automata váltóval, ekotec motorral. Van valakinek tapasztalata mennyit eszik a kicsike?

Motorkód segít.

Elküldve
  On 2015. 08. 23. at 6:47, fodus írta:

Sziasztok!

On 2015. 08. 23. at 8:07, outsider írta:

Motorkód segít.

Kibővítve: Évjárat, Motorkód, (Pl Z16XE, Z16XEP.), km óra állás esetleg.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.