Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

• 2 months later...
Elküldve
Sziasztok!

1,4 központi injektoros astrám van és kicsit sokallom a fogyasztását.6,5-7 litert eszik országúton!Kérdésem felétek:ha rárakoma hengerenkénti injektort azzal kb mennyit változhat a fogyasztásom?

1,4 országúton 6-7 l???? akkor én az 1,8-al országúton 7 liter folyamatos 180-190 tempónál az nem is olyan vészes....lemértem 100 km után csurig tank ja és állt egy fél órát minimum hogy igazságos legyen az eredmény...http://www.opelforum.hu/style_images/arobase-en/folder_post_icons/icon8.gif

Elküldve
Ugye ezt te sem gondolod komolyan? ;)

de komolyan 7 én is meglepődtem fél liter csak tuszkolva ment bele a múltkor... persze ugyanezt városban nem mondhatom el ott 10-11 l akár..

Elküldve
de komolyan 7 én is meglepődtem fél liter csak tuszkolva ment bele a múltkor... persze ugyanezt városban nem mondhatom el ott 10-11 l akár..

Sztem a sebességen volt meglepődve ;)

Elküldve
Sztem a sebességen volt meglepődve ;)

Szerintem egy picivel nagyobb sebességet is kilehetne csikarni belőle egy kis motor tuningal mer azért egy 1,8 motor az csak 1,8. Régi vasak csodákra képesek, én még mindig ezt mondom....

És igaz saját vélemény de én jobban szeretem a 8 szelepeseket...

• 4 weeks later...
Elküldve
Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani nekem, hogy egy gsi kormánya a végállástól végállásig hányat forog?

Előre is köszi!

Szerintem 3at.....de nincs már opelom,így nem tudom pontosan...csak emlékeim vannak.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Elküldve

Hali mindenkinek!

Megpróbáltam ledesíteni a műszerfalat mert a gyáribol is csak két ízzó világított.Szétszedtem beraktam a ledeket és láss csodát még az a kettő se megy tök sötét minden.Fűtés szabályozó világítás sincs kicseréltem a rizsszem ízzót és ott se semmi.Az óra kilyelző meg fainul világít.Lilát raktam bele és gyönyörű mélykék lett az eredménye.Mit ronthattam el?Jah mióta szétszedtem a középkonzolt nincs meleglevegő.A venti fordulat szabályozója csak 4-en produkál.

96. c14nz.

Elküldve

Hali mindenkinek!

Megpróbáltam ledesíteni a műszerfalat mert a gyáribol is csak két ízzó világított.Szétszedtem beraktam a ledeket és láss csodát még az a kettő se megy tök sötét minden.Fűtés szabályozó világítás sincs kicseréltem a rizsszem ízzót és ott se semmi.Az óra kilyelző meg fainul világít.Lilát raktam bele és gyönyörű mélykék lett az eredménye.Mit ronthattam el?Jah mióta szétszedtem a középkonzolt nincs meleglevegő.A venti fordulat szabályozója csak 4-en produkál.

96. c14nz.

Hát...a jelen állás szerint jobb lett volna, ha inkább kicseréled azt a két izzót ami nem világított! :icon1:

Elküldve

Hát...a jelen állás szerint jobb lett volna, ha inkább kicseréled azt a két izzót ami nem világított! :icon1:

Csak kontakt hiba volt! köszi
  • 2 months later...
Elküldve

Kötött már be valaki olajhőmérséklet mérőt?

Van egy ilyen műszerem, viszont nem tudom hogy hova kellene raknom a hőgombáját. Létezik valami furat a blokkon, esetleg olajleeresztő csavar helyett, vagy hova kellene rakni?

Előre is köszi.

Elküldve

Van egy ilyen műszerem, viszont nem tudom hogy hova kellene raknom a hőgombáját. Létezik valami furat a blokkon, esetleg olajleeresztő csavar helyett, vagy hova kellene rakni?

Előre is köszi.

Itt a leeresztő csavar helyére van becsavarva.

0dba6be9.jpg

Elküldve

Előre is köszi.

Lehet kapni olyan olajgombát, ami egyszere switch és nyomásmérő is, két kivezetése van.

Elküldve

Itt a leeresztő csavar helyére van becsavarva.

Ez a tiéd? Jó hosszú a leömlő... :icon11: A négyes ág miért ilyen hosszú? Graham Bell szerint 12-18 inch kell, hogy legyen. Mi határozza meg a hosszúságát?

Elküldve

Ez egy c20xe jenvey pillangókkal a migweb fórumról. Nekem c20xe van átalakítva a kisblokkra, nem számolgattam rajta semmit, úgy hagytam ahogy volt.

Elküldve

Ez a tiéd? Jó hosszú a leömlő... :icon11: A négyes ág miért ilyen hosszú? Graham Bell szerint 12-18 inch kell, hogy legyen. Mi határozza meg a hosszúságát?

Minnél messzebb viszed az összeömlési pontot, annál kevésbé pofáznak egymásba.

Elküldve

Igen, viszont az XE-é vízszintes, az enyémnek meg egy kicsit döntött, szóval a gomba vége az aszfalt felé állna, ami nem jó. Más hely gyárilag nincs? Ledugózott olaj furat vagy egyéb? :goofy:

@Dzsoni: Nekem nem olajnyomás kell, hanem hőmérséklet. De linkelj egy olyat pls, hátha félreértettem amit írtál. ;)

Elküldve

@Dzsoni: Nekem nem olajnyomás kell, hanem hőmérséklet. De linkelj egy olyat pls, hátha félreértettem amit írtál. ;)

Azt hiszem van olyan is, csak a gyártó neve nem jut eszembe.

Elküldve

Igen, viszont az XE-é vízszintes, az enyémnek meg egy kicsit döntött, szóval a gomba vége az aszfalt felé állna, ami nem jó. Más hely gyárilag nincs? Ledugózott olaj furat vagy egyéb? :goofy:

Itt vannak ilyen kartercsavar adapterek...bmw-be tettünk ilyet, működik.

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=306040&page=20

• 3 weeks later...
Elküldve

Szép napot!

Sziasztok!

Én vectrás vagyok csak motort fogok cserélni egy e16nz egy C16Se re!

Kérdésem az lenne hogy 123000 ezer km van mociban C16se kábel köteg+ komplet blokk+ ecu+ magasnyomású ac 60000 forint megér enyit?

Elküldve

Szép napot!

Sziasztok!

Én vectrás vagyok csak motort fogok cserélni egy e16nz egy C16Se re!

Kérdésem az lenne hogy 123000 ezer km van mociban C16se kábel köteg+ komplet blokk+ ecu+ magasnyomású ac 60000 forint megér enyit?

Sztem meg

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.