Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

F Astra tuning

Tiv.

Recommended Posts

Én nitro higítóval is törölgettem már a kasztnit, igaz nem a saját kocsimon, hanem másén, utána vizes ronggyal gyorsan letöröltük és nem látszott meg rajta semmi. :)

Ahha. Majd kipróbálom, de ez a lakkbenzin nem ér semmit. Nem szedte le a maradványokat.

Nem árt neki a meleg sem... nyáron csináltam, kiálltam a napra, és műanyag vonalzóval letoltam a nagyját, aztán meg nitrohígítós rongy, vizes mosás, aztán polírpasztázás.

Megosztás:

• 2 weeks later...
Sziasztok

X14NZ mocira rá lehet tenni egy opel astra F 1.4-es 16 szelepes hengerfejet ha a gyári 8 szelepes?

Nem értek nagyon ehhez a témához, de szerintem nem. A 16szelepes már ekotök, aminek gondolom az alja is más ( blokk, főtengely, dugók stb ) NZ-re sztem csak a SE (hengerenkénti injektoros ) cuccokat lehet feltenni, mivel annak az alja megegyezik az NZjével. :)

Megosztás:

Nem értek nagyon ehhez a témához, de szerintem nem. A 16szelepes már ekotök, aminek gondolom az alja is más ( blokk, főtengely, dugók stb ) NZ-re sztem csak a SE (hengerenkénti injektoros ) cuccokat lehet feltenni, mivel annak az alja megegyezik az NZjével. :)

És ebbe az SE-be van 16 szelepes hengerfej?

Megosztás:

Valaki otthon van a műszaki vizsgába?

Ha például leveszem a középdobot meg a katalizátort vagy a közép dobot műszakin átmegy vagy műszakira vissza kell rakatnom őket?

Ha vissza tudod, akkor vissza kell rakatni, egyébként mindent meg lehet oldani, csak pénz kérdése. :)

SEben nincs 16szelepes hengerfej. A SE az ugyanúgy 8 szelepes, csak hengerenkénti injektoros és 82LE.

Megosztás:

Mert én csak hengerfejet akartam volna cserélni, komplett mocit azé nem akarnék de lehet az lesz majd!

Cserélj csak hengerfejet, de ne 16szelepes ekotekre ( mert lehetetlen és szerintem hülyeség is lenne, ekotök motorok nem annyira megbízhatóak mint a régebbiek ) hanem alakítsd át X14SE-re. Azzal is nyersz 22LE-t. Bár ha a középdob kivételen parázol, hogy mit szólnak a műszakin, a motorcserés autóval mit fogsz csinálni ha lejár a műszaki? Bezúzatod? :) :D <_<

Megosztás:

Csináltatok max új forgalmit meg papírokat!

X14SE-re hogyan?

Nem kell új forgalmi meg papírok, ha a motorszám marad. Így is illegális, de a lebukás esélye minimális. Hacsak nem egy Opel szakértőt fogsz ki, és ránézésre megmondja hogy ez biza nem központis. Nem lesz pont 22 paci a többlet lóerő, mert a sűrítési arány is más az NZ-SE-nél, és ugye a dugók maradnak. Olyan 15-18 paci körül jön szerintem.

Megosztás:

X és a C miben különbözik egyébként? :)

Ha jól tudom a C az Euro1, az X pedig Euro2.

De sok esetben az X-eseket is pölö az enyémet is 2-es környezetvédelmi osztályba sorolták a forgalmiban. Pedig 4-esnek kellene lennie. C-s motort pedig szerintem Classicba már nem is raktak. :D

Egyébként nekem sincs középdobom, hanem egy gázgyorsító van rajta. Semmit se szóltak érte. Sőt a zöldkártyán se még annak idején, pedig akkor még a sportkipuff is rajta volt. :lol: Amikor elkezték pörgetni a műhelyeben, zengett az egész szalon! <_< :icon13: De csont nélkül megadták, pedig nem is ismerős helyen voltam.

Megosztás:

Ha jól tudom a C az Euro1, az X pedig Euro2.

De sok esetben az X-eseket is pölö az enyémet is 2-es környezetvédelmi osztályba sorolták a forgalmiban. Pedig 4-esnek kellene lennie. C-s motort pedig szerintem Classicba már nem is raktak. :)

Egyébként nekem sincs középdobom, hanem egy gázgyorsító van rajta. Semmit se szóltak érte. Sőt a zöldkártyán se még annak idején, pedig akkor még a sportkipuff is rajta volt. :lol: Amikor elkezték pörgetni a műhelyeben, zengett az egész szalon! :D <_< De csont nélkül megadták, pedig nem is ismerős helyen voltam.

Igazából szigoruan véve zöldkártyán csak azt nézik teljesíti-e a kocsi az előírt értékeket, többivel nem foglalkoznak, arra van a műszaki vizsga. Ha szólnak is gázgyorsítóért, sportdobért tuti nem a zöldkártyán fognak. :icon13:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.