mélykék76 Elküldve Szeptember30, 2010 Elküldve Szeptember30, 2010 nagyon komoly 175/70/13 lemezfelni :) de mivel nincs benne szervó nem nagyon szeretnék szélesebb gumit. talán még tavasszal dobok rá 15"-os alut, de ott is erőltetném a 175/55-öt. az pontos váltóméret ugyanúgy mint a 195/50. Még most add el az autót és vegyél egy GSit :D
Lacee Elküldve Szeptember30, 2010 Elküldve Szeptember30, 2010 mintha olyan könnyen menne venni egy jó gsi-t :D tegyél bele egy ilyet meg egy halk kipuff dobot és érzésre már jobb lesz, valamint ha nem akarsz költeni 150e-et egy gátló+rugó szettre vegyél rá valami yokohama vagy toyo gumit és jobban fog tapadni még ezen a méreten is :D sziasztok, sajnos nem nagyon van időm több száz oldalt átolvasni, ezért elnézést kérek, ha ezekről már volt szó. néhány kérdésem lenne. 14.16v-s f sedanom van, nemrég vettem. két dolgot szeretnék: 1. az autó stabilitását növelni mert eléggé billegős (gondolok itt keményebb rugókra, vagy más lengéscsillapítókra, nyomtávszélesítőkre) 2. egy szolíd kis motortuningra (érdemes-e a katalizátort kivetetni és esetleg egy chiptuningot rá) az autó műszaki állapota kitűnő. ha esetleg megtudtok osztani valamiféle tapasztalatot vagy ötletet, tanácsot szívesen fogadom :) , köszönöm
J0hnny Elküldve Szeptember30, 2010 Elküldve Szeptember30, 2010 Okos ötlet a direkszűrő!!! :) Még mindig vannak,akik hisznek benne? :D Ezeket a baromságokat felejtsük már el... Inkább nagyobb köbcentivel kellett volna venni a gépsast,ha több erő kell. Chiptuningnak nem sok értelme a ráfordított pénzmennyiség/nyereség arányában. Futómű pedig nagyon sok szempont alapján tuningolható. Billegést stabrúdcserével lehet legjobban ellensúlyozni első körben,kisebb komfoprt romlás elviselve egy 40-es ültetéssel tovább lehet javítani.
mélykék76 Elküldve Szeptember30, 2010 Elküldve Szeptember30, 2010 Okos ötlet a direkszűrő!!! :) Még mindig vannak,akik hisznek benne? :D Ezeket a baromságokat felejtsük már el... János érts már meg, hogy van ahol annyi levegő kell, amit gyári szűrőn át nem préselsz :D :D DE általában nem erről van szó :D
J0hnny Elküldve Szeptember30, 2010 Elküldve Szeptember30, 2010 János érts már meg, hogy van ahol annyi levegő kell, amit gyári szűrőn át nem préselsz :D :D DE általában nem erről van szó :) Én pedig tapasztalatból beszélek és tudom,hogy az X14XE-nek max jobb hangja lesz tőle,de még szarabbul is megy a dircsiszürcsivel! :D
Roland78 Elküldve Szeptember30, 2010 Elküldve Szeptember30, 2010 köszi a hozzászólásokat, talán ha döntenem kellene a teljesítmény vagy a futómű között, inkább az utóbbira költenék. Ez a stabilizátor dolog érdekelne, ill egy 2-3 centis ültetéshez elég csak a keményebb sport rugó, vagy ajánlott a gátlót is cserélni? A lényeg, h kicsit stabilabb legyen az autó. Én pedig tapasztalatból beszélek és tudom,hogy az X14XE-nek max jobb hangja lesz tőle,de még szarabbul is megy a dircsiszürcsivel! :)
Alex0403 Elküldve Szeptember30, 2010 Elküldve Szeptember30, 2010 Én pedig tapasztalatból beszélek és tudom,hogy az X14XE-nek max jobb hangja lesz tőle,de még szarabbul is megy a dircsiszürcsivel! :) Yes!! Hang jó, teljesítmény pfff :D
J0hnny Elküldve Szeptember30, 2010 Elküldve Szeptember30, 2010 köszi a hozzászólásokat, talán ha döntenem kellene a teljesítmény vagy a futómű között, inkább az utóbbira költenék. Ez a stabilizátor dolog érdekelne, ill egy 2-3 centis ültetéshez elég csak a keményebb sport rugó, vagy ajánlott a gátlót is cserélni? A lényeg, h kicsit stabilabb legyen az autó. Elég a gyári gátló,ha jó állapotban van még. Első stabrúdat pedig érdemes 24mm-esre cserélni. Calibra,A Vectra stabrúdja is jó az astra alá.
tgabika76 Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 Apropó, stabrúd-téma! J0hnny, ha már ennyire otthon vagy benne, megkockáztatom a kérdést, hogy vajon az első illetve hátsó stabrúdnak külön-külön milyen hatása van a menetdinamikára? Mi változik a menettulajdonságokban ha csak előre, illetve csak hátra szerelek stabrudat, és a futóművön egyéb változtatás nem történik? Tudniillik a Nokedlin gyárilag nincsen ilyen, sem elöl, sem hátul, viszont most sikerült szereznem egy hátsó stabrudat. Érdemes beszerelnem, lesz javulás az úttartásban, esetleg ezzel a megoldással csak rontok a menettulajdonságokon és jobban járnék ha inkább csak előre, esetleg előre és hátra is raknék ilyet?
redline Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 talán még tavasszal dobok rá 15"-os alut, de ott is erőltetném a 175/55-öt. Ez 15-ben? Jó ronda lesz :) :D Tegyél rá egy 15-ot, 195-el, vagy 205-el és megvan a stabilitás. Cserélj stabrudat, esetleg ültess 2 centit. De inkább fogadd meg Pista tanácsát, és menj rá egy gsi-re, mert nem fogsz megállni a kisfelni, kisültetés dolognál :D
Zachi Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 nagyon komoly 175/70/13 lemezfelni :D de mivel nincs benne szervó nem nagyon szeretnék szélesebb gumit. talán még tavasszal dobok rá 15"-os alut, de ott is erőltetném a 175/55-öt. az pontos váltóméret ugyanúgy mint a 195/50. Sértődés ne essék, de úgy fog kinézni, mint egy csacsifogat: nagy, keskeny kerekekkel! És ahogy megy le a "per" érték, úgy is fog rázni. :D :)
Roland78 Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 Elég a gyári gátló,ha jó állapotban van még. Első stabrúdat pedig érdemes 24mm-esre cserélni. Calibra,A Vectra stabrúdja is jó az astra alá. bármelyik A Vectra stabrúdja jó alá, tehát ha bemegyek a bontóba vagy autósboltba ilyenkor mindig 1000 kérdést feltesznek, hogy hány ajtós, mikori, melyik motor van benne, milyen színű a kárpit blablabla.... a rugókban mit ajánlotok, melyik cégét érdemes keresni, vagy melyik cégnek van ilyen, nem kell, hogy high-tech legyen, nem akarok pályázni, csak azt szeretném, hogy ne boruljak fel egy 40-es táblánál a kanyarban...
mélykék76 Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 bármelyik A Vectra stabrúdja jó alá, tehát ha bemegyek a bontóba vagy autósboltba ilyenkor mindig 1000 kérdést feltesznek, hogy hány ajtós, mikori, melyik motor van benne, milyen színű a kárpit blablabla.... a rugókban mit ajánlotok, melyik cégét érdemes keresni, vagy melyik cégnek van ilyen, nem kell, hogy high-tech legyen, nem akarok pályázni, csak azt szeretném, hogy ne boruljak fel egy 40-es táblánál a kanyarban... Gyári futóművel sem borulsz fel a kanyarban, ha nem akarod megcáfolni a fizika törvényeit :) :D
Roland78 Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 Sértődés ne essék, de úgy fog kinézni, mint egy csacsifogat: nagy, keskeny kerekekkel! És ahogy megy le a "per" érték, úgy is fog rázni. :D :) a csacsifogat király, legalább 56"-os felnik vannak a szekér alatt, csak le kellene krómozni... :D a 195ös gumival csak az a baj, hogy szerintem marhára visszafogja egyrészt, másrészt mivel nincs benne szervó leszakad a karom, félreértés ne essék, nem vagyok meleg, csak volt egy elég komoly vállsérülésem 1.5 éve és így is eléggé megterheli.
Roland78 Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 Gyári futóművel sem borulsz fel a kanyarban, ha nem akarod megcáfolni a fizika törvényeit :) :D ok, ok, nem borulok fel, csak úgy érzem, mivel kb 45fokban bedől az autó... :D
mélykék76 Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 ok, ok, nem borulok fel, csak úgy érzem, mivel kb 45fokban bedől az autó... :D Én írtam mi a megoldás :)
FPepe Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 Nekem sincs benne hátul semelyik stabrúd (se a belső, se a GSi-knél szokásos) külső. Érdemes szerezni hozzá, okoz vmi érezhető változást, ha teszek bele?
Roland78 Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 esetleg egy ilyen jó lenne nekem? : http://www.rs-shop.hu/virtuemart/FIX-FUTOM...40/40mm-es.html köszi a hozzászólásokat, talán ha döntenem kellene a teljesítmény vagy a futómű között, inkább az utóbbira költenék. Ez a stabilizátor dolog érdekelne, ill egy 2-3 centis ültetéshez elég csak a keményebb sport rugó, vagy ajánlott a gátlót is cserélni? A lényeg, h kicsit stabilabb legyen az autó.
Roland78 Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 itt meg találtam egy csomó szilentet, ezek közül érdemes lenne valamit cserélni?: http://www.rs-shop.hu/OUTLET-STORE-50-80/P...-1991-1998.html :) esetleg egy ilyen jó lenne nekem? : http://www.rs-shop.hu/virtuemart/FIX-FUTOM...40/40mm-es.html
Zsoltee Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 esetleg egy ilyen jó lenne nekem? : http://www.rs-shop.hu/virtuemart/FIX-FUTOM...40/40mm-es.html Mintha azt írtad volna hogy Sedan-od van, ez pedig Caravanhoz ( értsd Kombi-hoz ) való futómű szett. :) Szerintem a szilenteket ne bántsd, hacsak nem sz@rok és csere érettek. Ha meg nem akarsz pályázni, akkor cserébe is szerintem csak a gyári szilentet rakd, nálad a keményebb szilentnek kb semmi értelme nem lenne.
Roland78 Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 igen, tudom, csak a márka meg az összeállítás miatt kérdezem, hogy ez a szett használható-e, gondolom sedanhoz is van ugyanilyen. mert kb 50 rugót megérne, hogy kicsit lejjebb legyen meg keményebben fusson a gép. Mintha azt írtad volna hogy Sedan-od van, ez pedig Caravanhoz ( értsd Kombi-hoz ) való futómű szett. :) Szerintem a szilenteket ne bántsd, hacsak nem sz@rok és csere érettek. Ha meg nem akarsz pályázni, akkor cserébe is szerintem csak a gyári szilentet rakd, nálad a keményebb szilentnek kb semmi értelme nem lenne.
Zsoltee Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 igen, tudom, csak a márka meg az összeállítás miatt kérdezem, hogy ez a szett használható-e, gondolom sedanhoz is van ugyanilyen. mert kb 50 rugót megérne, hogy kicsit lejjebb legyen meg keményebben fusson a gép. Sokan használják a TA Technix futóműveket F Astrában, Én még nem hallottam róla hogy valami nagyobb bajuk, széria hibájuk vagy egyéb gondjuk lett volna. Szal ha belefér a keretbe nyugodtan vedd meg. :)
zotya975 Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 Gyári futóművel sem borulsz fel a kanyarban, ha nem akarod megcáfolni a fizika törvényeit :) :D Khmmm...járdaszegélyről hallottál már? :D
spzoli Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 Khmmm...járdaszegélyről hallottál már? :D Az nem kell a kanyarodáshoz tudtommal. :)
zotya975 Elküldve Október1, 2010 Elküldve Október1, 2010 Az nem kell a kanyarodáshoz tudtommal. :) De a boruláshoz elengedhetetlen! :D
Recommended Posts