mrbis Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Kézi emeléssel az a baj, hogy az utastérben lesz a nyitógomb. Na most amíg nyomom a gombot addig nyitja a zárat. Tehát legalább 3 méteres karomnak kellene lenni, hogy nyomjam a gombot és emeljem az ajtót. <_< Még egy késleltető relére gondoltam. Ha megnyomom a nyitógombot a relé behúz és kb 10-15 mp múlva megszakítja az áramkört. Így lenne kb 10-15 mp em, hogy kiszálljak a kocsiból és hátramenjek a csomiajtót megemelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Kézi emeléssel az a baj, hogy az utastérben lesz a nyitógomb. Na most amíg nyomom a gombot addig nyitja a zárat. Tehát legalább 3 méteres karomnak kellene lenni, hogy nyomjam a gombot és emeljem az ajtót. <_< Tegyél be erősebb telókat, mondjuk caravanét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Még egy késleltető relére gondoltam. Ha megnyomom a nyitógombot a relé behúz és kb 10-15 mp múlva megszakítja az áramkört. Így lenne kb 10-15 mp em, hogy kiszálljak a kocsiból és hátramenjek a csomiajtót megemelni. Ez jobb, csak nem tudom, ezek a mágnesek mennyire bírják az ilyen hosszabb idejű működtetést. Akkor már inkább olyat, hogy megnymod a gombot, 10mp múlva 1-2mp-re aktiválja a mágnest. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Ez jobb, csak nem tudom, ezek a mágnesek mennyire bírják az ilyen hosszabb idejű működtetést. Akkor már inkább olyat, hogy megnymod a gombot, 10mp múlva 1-2mp-re aktiválja a mágnest. Semennyire, ráadásul sokat is fogyaszt. Sztem egyszerűbb berakni valami rugós csapot, stiftet ami kinn tartja az ajtót. Olyasmire gondolok, mint a mocitető rugós csapja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Tegyél be erősebb telókat, mondjuk caravanét. Szerintem a Caravan telokkal nem mennék semmire, mert szerintem az is gyenge lenne. Nem bírná megemelni az ajtót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Szerintem a Caravan telokkal nem mennék semmire, mert szerintem az is gyenge lenne. Nem bírná megemelni az ajtót. Ja ja lezárt állapotban annyira nagy erő szükséges a nyitás megindításáshoz, hogy azt telóval nem lehet elérni, én is gondolkodtam már ezen, pár gyári megoldásban egy rugó végzi el azt a félcmes nyitást, viszont c corsán néztem, hogy ott ha egyzser megnyomtam a gombot, akkor azt már fel lehetett nyitni, hiába engedtem el a gombot. Zárt állapotban megnyomtam, elengedtema gombot, aztán fel lehetett nyitni a csomiajtót. Nekünk meg ugye úgy van, hogy ha megnyomod a gombot, és elengeded, akkor csak résnyire nyílik fel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Szerintem a Caravan telokkal nem mennék semmire, mert szerintem az is gyenge lenne. Nem bírná megemelni az ajtót. És ha olyan centráltávirányitót veszel, amelyiknél külön lehet nyitni a csomiajtót? És akkor nem kell bentröl nyitnod. <_< Az avatar képen nagyon klassz a kocsi eleje, tehetnél fel róla képeket, ha nem gond, megnézném. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Ja ja lezárt állapotban annyira nagy erő szükséges a nyitás megindításáshoz, hogy azt telóval nem lehet elérni, én is gondolkodtam már ezen, pár gyári megoldásban egy rugó végzi el azt a félcmes nyitást, viszont c corsán néztem, hogy ott ha egyzser megnyomtam a gombot, akkor azt már fel lehetett nyitni, hiába engedtem el a gombot. Zárt állapotban megnyomtam, elengedtema gombot, aztán fel lehetett nyitni a csomiajtót. Nekünk meg ugye úgy van, hogy ha megnyomod a gombot, és elengeded, akkor csak résnyire nyílik fel. Igen épp ez a gondom. Most két megoldásra gondoltam. A: Egy időrelé beiktatásával nyitom, ami 10-15 mp ig tartja nyitva a zárat. B: Valami rugós emelőrúdra gondoltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 És ha olyan centráltávirányitót veszel, amelyiknél külön lehet nyitni a csomiajtót? És akkor nem kell bentröl nyitnod. <_< Az avatar képen nagyon klassz a kocsi eleje, tehetnél fel róla képeket, ha nem gond, megnézném. Köszi. :wacko: Ilyen most: Ilyesmi lenne: Lesz még kép kb. jövőhét végén. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Köszi. <_< Ilyen most: Ilyesmi lenne: Lesz még kép kb. jövőhét végén. :wacko: Ne legyen. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Semennyire, ráadásul sokat is fogyaszt. Sztem egyszerűbb berakni valami rugós csapot, stiftet ami kinn tartja az ajtót. Olyasmire gondolok, mint a mocitető rugós csapja. Centrálmotor szerintetek nem tudná meghúzni a zárat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Centrálmotor szerintetek nem tudná meghúzni a zárat? De, meg tudja húzni a zárat. Nekem is az van benne. Egyszerű, amikor kiveszed a zárszerkezetet, ahhoz tartozik egy hosszú rúd, ami ha megnyomod a gombot, nyitja az ajtót, arra kell tenni a motort. A zárat meg le kell venni és ha magadfelé tartod akkor a bal oldali biztosító pöcköt kell belőle kivágni flexel. ( én legalábbis úgy csináltam, van aki szétszedi a zárat és kiszedett állapotban vágja ki a nyelvet.). Aztán simán viszel direkt 12Vot a műszerfalig, kell egy nyomógomb és annak a másik lábát pedig el kell vezetni a motorhoz, előtte le kell tesztelni hogy melyik drótjára kell kötni hogy húzzon, ne toljon. A másik vezetéket pedig simán le kell testelni. Amikor megnyomod a gombot, a motor meghúzza a zárat, ami kinyílik és mivel nincs rajta a biztosító pecek, ha hátramész simán ki tudod nyitni az ajtót. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Ne legyen. :wacko: +1 <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 De, meg tudja húzni a zárat. Nekem is az van benne. Egyszerű, amikor kiveszed a zárszerkezetet, ahhoz tartozik egy hosszú rúd, ami ha megnyomod a gombot, nyitja az ajtót, arra kell tenni a motort. A zárat meg le kell venni és ha magadfelé tartod akkor a bal oldali biztosító pöcköt kell belőle kivágni flexel. ( én legalábbis úgy csináltam, van aki szétszedi a zárat és kiszedett állapotban vágja ki a nyelvet.). Aztán simán viszel direkt 12Vot a műszerfalig, kell egy nyomógomb és annak a másik lábát pedig el kell vezetni a motorhoz, előtte le kell tesztelni hogy melyik drótjára kell kötni hogy húzzon, ne toljon. A másik vezetéket pedig simán le kell testelni. Amikor megnyomod a gombot, a motor meghúzza a zárat, ami kinyílik és mivel nincs rajta a biztosító pecek, ha hátramész simán ki tudod nyitni az ajtót. <_< Nem kell kivágni a biztosító pecket sem. Behúzva marad addig a motor amíg hátul meg nem emelem az ajtót. Akkor ereszti el a zárat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Nem kell kivágni a biztosító pecket sem. Behúzva marad addig a motor amíg hátul meg nem emelem az ajtót. Akkor ereszti el a zárat. Hamar le fogod égetni úgy a motort. Pillanatnyi húzásra vannak tervezve, nem percekre. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Igen épp ez a gondom. Most két megoldásra gondoltam. A: Egy időrelé beiktatásával nyitom, ami 10-15 mp ig tartja nyitva a zárat. B: Valami rugós emelőrúdra gondoltam. B esetleg, de: De, meg tudja húzni a zárat. Nekem is az van benne. Egyszerű, amikor kiveszed a zárszerkezetet, ahhoz tartozik egy hosszú rúd, ami ha megnyomod a gombot, nyitja az ajtót, arra kell tenni a motort. A zárat meg le kell venni és ha magadfelé tartod akkor a bal oldali biztosító pöcköt kell belőle kivágni flexel. ( én legalábbis úgy csináltam, van aki szétszedi a zárat és kiszedett állapotban vágja ki a nyelvet.). Aztán simán viszel direkt 12Vot a műszerfalig, kell egy nyomógomb és annak a másik lábát pedig el kell vezetni a motorhoz, előtte le kell tesztelni hogy melyik drótjára kell kötni hogy húzzon, ne toljon. A másik vezetéket pedig simán le kell testelni. Amikor megnyomod a gombot, a motor meghúzza a zárat, ami kinyílik és mivel nincs rajta a biztosító pecek, ha hátramész simán ki tudod nyitni az ajtót. <_< Ezt akartam már kérdezni, hogy valaki nem szedte e már szét, képet nem tudsz mutatni erről a biztonsági pöcökről? Hamar le fogod égetni úgy a motort. Pillanatnyi húzásra vannak tervezve, nem percekre. :wacko: jaja Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Ezt akartam már kérdezni, hogy valaki nem szedte e már szét, képet nem tudsz mutatni erről a biztonsági pöcökről? Nyisd ki a csomagtérajtódat és meg tudod nézni. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Nyisd ki a csomagtérajtódat és meg tudod nézni. <_< Hogy érted ezt? kinyitom, lent van egy fényes rudacska, amire rákulcsolódik a zár nyelve. Ahogy néztem, az a nyelv egy nyomásra "félig" nyit, aztán a második nyomásra nyit teljesen. Abbola nyelvből kellene levágni egy darabot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Hamar le fogod égetni úgy a motort. Pillanatnyi húzásra vannak tervezve, nem percekre. <_< Nem percekig huzná meg hanem max 10-15 mp ig Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Hogy érted ezt? kinyitom, lent van egy fényes rudacska, amire rákulcsolódik a zár nyelve. Ahogy néztem, az a nyelv egy nyomásra "félig" nyit, aztán a második nyomásra nyit teljesen. Abbola nyelvből kellene levágni egy darabot? Egy nagyjából U alakú forgó cucc van benne, aminek az egyik fele, félúton megakad. Azt ami megakad, azt kell kivágni a zárból. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Nem percekig huzná meg hanem max 10-15 mp ig Az is sok. A motor szempontjából sima rövidzár, ha nem tud mozogni. A gyári vezérlőelektronikák 0.3 - 0.7 tized mp-ig működtetik a motorokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Nem percekig huzná meg hanem max 10-15 mp ig Ok, rádbízom, de szerintem kár túlbonyolítani. <_< Kivágod a zárból amit kell, és egy kicsit kitekersz a gumi ütközőkön, az ajtón. Az ajtó kipattan magától, pont annyira hogy meg tudd fogni az alját vagy a rendszámot vagy akármit hogy fel tudd nyitni. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Egy nagyjából U alakú forgó cucc van benne, aminek az egyik fele, félúton megakad. Azt ami megakad, azt kell kivágni a zárból. <_< Akkor jol írtam le nem? A zár nyelve az a kb U alakú cucc. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Ennyi idő alatt már készen is lennétek vele. <_< Persze még beszélhettek róla pár napot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Ennyi idő alatt már készen is lennétek vele. <_< Persze még beszélhettek róla pár napot. Jó de naaa :wacko: az a U alakú cucc a zárnyelv, annak kell levágni kb a felét ugye? :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts