FPepe Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 Van egy x16szr-es mocim. Mennyibe fájna körülbelül és esetleg kell-e hozzá valamilyen okmányirodai akármilyen papír, hogy én ügye átalakítom, vagy azt nem kell? Amúgy x16se-re akarom. Azaz a központi befecsit lecserélni hengerenkéntire. Olvasgattam és úgy 150 körül állna meg,de ezt x14se átlakításra olvastam. Esetleg csinált valaki ilyet, ilyen motorral? A 75 se kevés lóerő, de a 100 az mégiscsak több. :rolleyes: Ahogy Gábor írta, nem X16SE, hanem C16SE lesz belőle. Nem kell hozzá semmi papír, mivel maga a motorblokk marad a számmal együtt, csak a hengerfej cserélődik a sallangjaival, ez a szép benne. Van itt vki, ha jól rémlik, aki ugyanezt próbálja mostanában. Sztem nem kerül többe, mint az 1.4-es, minden azon múlik, mennyiért tudod beszerezni bontóból a szükséges cuccokat, és persze mennyit kell a szerelésért fizetned. Ha már szétszeditek a mocit, érdemes megnézni, milyen állapotban van, hengerek kopását, főtengelycsapágyakat, és szükség esetén egybekötni ezek generálozásával is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 Ahogy Gábor írta, nem X16SE, hanem C16SE lesz belőle. Nem kell hozzá semmi papír, mivel maga a motorblokk marad a számmal együtt, csak a hengerfej cserélődik a sallangjaival, ez a szép benne. Van itt vki, ha jól rémlik, aki ugyanezt próbálja mostanában. Sztem nem kerül többe, mint az 1.4-es, minden azon múlik, mennyiért tudod beszerezni bontóból a szükséges cuccokat, és persze mennyit kell a szerelésért fizetned. Ha már szétszeditek a mocit, érdemes megnézni, milyen állapotban van, hengerek kopását, főtengelycsapágyakat, és szükség esetén egybekötni ezek generálozásával is. Igen. én is erre gondoltam, hogy nagygenerállal együtt megcsináli az átalakítást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 Volt egyáltalán ilyen x16se motor? :rolleyes: Mert én nem hallottam róla... amúgy ha x16xe-re gondolsz, akkor az nem fog menni. Elméletben ez lenne a motorkódja. Vagy ahogy FPepe írta, C16SE. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 Elméletben ez lenne a motorkódja. Vagy ahogy FPepe írta, C16SE. :rolleyes: Ilyen egzotikus motorja csak Gábornak van az Omegában (X20SE) :) Azt még elfelejtettem, hogy ha megveszed az SE hengerfejet, azt is célszerű rendberakatni beépítés előtt (síkoltatni, szelepszár-szimmeringeket cserélni, szelepfészkeket becsiszolni, ilyesmik), ezt még számold rá a költségekre. Hogy pontosan mik kellenek hozzá, azt megtalálod itt Tápiószecső cartárs jóvoltából. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 ...Van itt vki, ha jól rémlik, aki ugyanezt próbálja mostanában... jelen :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 jelen :rolleyes: Neked ketyeg már rendesen? Vagy még mindig kell bütykölni? Hol állt meg a végösszeg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 Neked ketyeg már rendesen? Vagy még mindig kell bütykölni? Hol állt meg a végösszeg? igen, már menni jól megy, inditási gondok vannak, de nemtom miért. kicseréltem a nyomásszabályzó szelepet, mert rossz volt, de még most is érdekesen indul. a héten került bele egy ne légszűrőház, meg egy rendes vastagságú cső, ugyh mostmár nem fojtja. és nagyon örülök mert 60e-be megállt a dolog :rolleyes: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 a héten került bele egy ne légszűrőház, meg egy rendes vastagságú cső, ugyh mostmár nem fojtja. De arra légtömegmérő is szokott menni, így nem csőben végződik. Vagy csinálsz hozzá talpat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 De arra légtömegmérő is szokott menni, így nem csőben végződik. Vagy csinálsz hozzá talpat? no ígye :) a csö is neé csak vágni kellett belőle kb 1cm :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 Elméletben ez lenne a motorkódja. Vagy ahogy FPepe írta, C16SE. :rolleyes: Na akkor ez a nyitja, hogy a C16SE hengerfej rámegy az X16SZR-re... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 Na akkor ez a nyitja, hogy a C16SE hengerfej rámegy az X16SZR-re... :rolleyes: Így van, a C16NZ és az X16SZ® motorok gyakorlatilag megyeznek, a különbség az AGR szelepben (C16NZ-nél vákuumos, az X-eseknél elektromos), a gyújtásban (C16NZ rotoros, X-esek DIS-esek) és a motorvezérlő compiban van. Maga a motorblokk ugyanaz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 Így van, a C16NZ és az X16SZ® motorok gyakorlatilag megyeznek, a különbség az AGR szelepben (C16NZ-nél vákuumos, az X-eseknél elektromos), a gyújtásban (C16NZ rotoros, X-esek DIS-esek) és a motorvezérlő compiban van. Maga a motorblokk ugyanaz. azért ennyire nem egyszerű, mert az SZRnek más méretűek a dugói. amikor ezt nézegettem anno be is fostam h nem lesz jó :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 azért ennyire nem egyszerű, mert az SZRnek más méretűek a dugói. amikor ezt nézegettem anno be is fostam h nem lesz jó :rolleyes: Úgy érted a teteje néz ki máshogyan. Ez egyébként nem baj, mert nagyobb a kompressziója, mint az NZ-nek, úgyhogy még jobb is SE-hez, mint az NZ dugói. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 no ígye :) a csö is neé csak vágni kellett belőle kb 1cm :rolleyes: elnéztem Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 Ja hogy ez már benne van... Benne maradt a légtömegmérő? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 Úgy érted a teteje néz ki máshogyan. Ez egyébként nem baj, mert nagyobb a kompressziója, mint az NZ-nek, úgyhogy még jobb is SE-hez, mint az NZ dugói. De ez pl okozhat indítási problémákat... ha túl nagy a kompresszió, hideg gyertyák esetén nem mindig van szikra. Mondjuk túl nagy kompressziónál már az önindító is nehezen forgat :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 De ez pl okozhat indítási problémákat... ha túl nagy a kompresszió, hideg gyertyák esetén nem mindig van szikra. Mondjuk túl nagy kompressziónál már az önindító is nehezen forgat :rolleyes: Azért az még nem lesz "túl nagy", csak inkább 10 körül lesz, mint az NZ-k 9 körüli értéke. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 Azért az még nem lesz "túl nagy", csak inkább 10 körül lesz, mint az NZ-k 9 körüli értéke. Ezt tutira is veszed? Valaki már kiszámolta? :rolleyes: Mert nem is gondolnád, milyen kis változás elég ahhoz, hogy felmenjen jó magas értékre :) Nekem pl az X16XEL motoron 14 felett van, ezt csak a hf kb 1mm-es síkolása okozta :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December19, 2008 Megoszt Elküldve December19, 2008 Látom ár terén is ki kell fogni a dolgokat valamint nem kevés cuccot kell cserélni. Akkor gondolom ECU-t is cserélni kell. Mindenesetre köszönöm az információkat, később lehet hasznát veszem, meg a tanácsaitokat, ha nekiállok. :rolleyes: Mint mondtam, meg vagyok elégedve a 75 pacival is, de ha lesz fölös pénzem, akkor azért erre fogok költeni, persze a kötelező felújítási és karbantartások után. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December20, 2008 Megoszt Elküldve December20, 2008 C16SE akinek kell SE átalakításhoz. :rolleyes: Elvinném, ha lenne ennyi fölös pízem. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve December20, 2008 Megoszt Elküldve December20, 2008 Ja hogy ez már benne van... Benne maradt a légtömegmérő? igen, benne maradt :) De ez pl okozhat indítási problémákat... ha túl nagy a kompresszió, hideg gyertyák esetén nem mindig van szikra. Mondjuk túl nagy kompressziónál már az önindító is nehezen forgat :) hát nemtudom h nekem ez okozza e a hibát, mert elég random a dolog. ha egy kicsit hagyom izzitani mintha traktor lenne, akkor van h tök szépen elindul, van olyan h intitózok és felköhögi magát, van amikor olyan mintha felköhögné de nem sikerül, néha meg pöcröf, de ez inkább melegen. bár melegen is van h válogat hogy induljon el :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December20, 2008 Megoszt Elküldve December20, 2008 igen, benne maradt :) hát nemtudom h nekem ez okozza e a hibát, mert elég random a dolog. ha egy kicsit hagyom izzitani mintha traktor lenne, akkor van h tök szépen elindul, van olyan h intitózok és felköhögi magát, van amikor olyan mintha felköhögné de nem sikerül, néha meg pöcröf, de ez inkább melegen. bár melegen is van h válogat hogy induljon el :rolleyes: Nem lehet, hogy visszaengedi a tankba a benyát a rendszer, és levegős lesz tőle a rendszer? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve December20, 2008 Megoszt Elküldve December20, 2008 Nem lehet, hogy visszaengedi a tankba a benyát a rendszer, és levegős lesz tőle a rendszer? lehet...mikor össze lett rakva, akkor gyújtás levétel után elengedte a nyomást. kicseréltem a szelepet a benzinhídon(egy elvileg jóra) és azóta nem kell 5-6x inditóznom h elinduljon hanem elindul elsöre vagy másodikra de csunyán. sajnos nincs itthon olyan mérő cuccom ugyh nem tom mérni Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December20, 2008 Megoszt Elküldve December20, 2008 De nem a híd tartja a nyomást, hanem az AC. Abban van a visszacsapószelep. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December20, 2008 Megoszt Elküldve December20, 2008 igen, benne maradt :rolleyes: Szedd ki, csak rontja az áramlást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts