zotya975 Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Akkor valami és 4 csavar ugye ? :D KPM-nek meg nem állsz meg igaz ? ^_^ :D Hát, fejben összerakva igen. ;) Kpm? Mekkora az esély, hogy megállítanak? http://lh3.ggpht.com/_3HNqnjOHlTU/THpKTDrM...12/DSCF1234.JPG Ugyehogy ugye? Ahogy mondtam egy cső, 4 likkal. :D Használtad már? Milyen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 ....Mekkora az ezély, hogy megállítanak?.... Részeg sofőrök is ezt mondják ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Hát, fejben összerakva igen. :D Kpm? Mekkora az esély, hogy megállítanak? Ugyehogy ugye? Ahogy mondtam egy cső, 4 likkal. ^_^ Használtad már? Milyen? Amikor sógor megcsinálta az új rendszert a C20XE leömlővel, akkor ez a cső volt a Kati helyén. De pár erősebb tesztkör után megjött a csörgő csőhang, ahogy Andris is írta. Lehet, hogy csak pont ezzel a rendszerrel lett ilyen hangja, nem tudom. Visszaraktam katinkát és megszűnt a csőhang. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Részeg sofőrök is ezt mondják :D Sajnos ezt, és el is indulnak ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Részeg sofőrök is ezt mondják :D Na jó, de rendőr több mint Kpm-es, és ha kiveszem a katalizátort, attól még nem leszek ön, és közveszélyes. Sőt, etanollal, lehet jobb értéket produkálok nélküle, mint sok benzines vele. Amikor sógor megcsinálta az új rendszert a C20XE leömlővel, akkor ez a cső volt a Kati helyén. De pár erősebb tesztkör után megjött a csörgő csőhang, ahogy Andris is írta. Lehet, hogy csak pont ezzel a rendszerrel lett ilyen hangja, nem tudom. Visszaraktam katinkát és megszűnt a csőhang. Akkor hagyjuk. ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Na jó, de rendőr több mint Kpm-es, és ha kiveszem a katalizátort, attól még nem leszek ön, és közveszélyes. Sőt, etanollal, lehet jobb értéket produkálok nélküle, mint sok benzines vele. Rendőr nem néz alá, hogy van-e kat, de a kpm-es elküldi szigorítottra. Ott nem magyarázol károsanyag kibocsátásról, ha észreveszi, nincs-kellene ^_^ :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Rendőr nem néz alá, hogy van-e kat, de a kpm-es elküldi szigorítottra. Ott nem magyarázol károsanyag kibocsátásról, ha észreveszi, nincs-kellene ^_^ :D Lehet h először mérnek, aztán nézik meg a rendszert...ha rosszak az értékek! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Egy darab cső, a végén peremmel, meg két-két likkal. Csak arra céloztam a 4 csavarral, hogy ennyi visszarakni a Katit, ha megy műszakira a járgány. Lehet majd egyszer kipróbálom heccből, hátha szaporodik a ménes. ^_^ Jó hecc, nekem mindkét hátsó csavart sikerült beletörnöm a katiba a hátsó cső cseréjénél, mert természetesen berohadtak. Fél délutánomba, meg pár fúróélezésbe került, mire kifúrtam a beletört csavarokat és tettem helyette átmenő anyáscsavarokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Lehet h először mérnek, aztán nézik meg a rendszert...ha rosszak az értékek! :D Ne tapasztaljuk meg inkább ^_^ :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember3, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2010 Jó hecc, nekem mindkét hátsó csavart sikerült beletörnöm a katiba a hátsó cső cseréjénél, mert természetesen berohadtak. Fél délutánomba, meg pár fúróélezésbe került, mire kifúrtam a beletört csavarokat és tettem helyette átmenő anyáscsavarokat. Mondjuk a hátsó dob cserénél nekem is letört az egyik füle a bilincsnek,de hát mire való a hegesztőgép. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember3, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2010 Rendőr nem néz alá, hogy van-e kat, de a kpm-es elküldi szigorítottra. Ott nem magyarázol károsanyag kibocsátásról, ha észreveszi, nincs-kellene ^_^ :D 1., Olyan hogy "szigorított műszaki", olyan nincsen. Műszaki vizsgán egyféle követelményrendszer van, annak kell megfelelni mindig, a nem tervezett műszaki az legfeljebb soron kívüli lehet, de nem szigorított. Esetleg attól lehet "szigorúbb" hogy ilyenkor szúrósabb szemmel méregetik az autót és nincs lehetőség "okosba" elintézni a dolgot egy kis szponzorpénzzel, bár vannak akik szerint még ez sem igaz. 2., Ha berendelik ilyen soron kívüli műszakira, akkor előtte 10perc alatt cső kivesz, katalizátor visszarak, és a probléma máris megoldva. Ha pedig minden rendben volt az autón, akkor lehet választani hogy vagy kifizeted a vizsgadíjat és akkor van újra friss műszakid 2 évre, vagy nem fizetsz semmit, megvárod amíg a műszakiztatók befejezik a sűrű bocsánatkérések közepette előadott hajlongást amiért rabolták a drága idődet (ellenkező esetben kilátásba kell helyezni egy kerékkulccsal elkövetett arcmasszázst, annyukkalszórakozzanakmár. :D), aztán angolosan távozol. Ennyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember3, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2010 1., Olyan hogy "szigorított műszaki", olyan nincsen. Műszaki vizsgán egyféle követelményrendszer van, annak kell megfelelni mindig, a nem tervezett műszaki az legfeljebb soron kívüli lehet, de nem szigorított. Esetleg attól lehet "szigorúbb" hogy ilyenkor szúrósabb szemmel méregetik az autót és nincs lehetőség "okosba" elintézni a dolgot egy kis szponzorpénzzel, bár vannak akik szerint még ez sem igaz. 2., Ha berendelik ilyen soron kívüli műszakira, akkor előtte 10perc alatt cső kivesz, katalizátor visszarak, és a probléma máris megoldva. Ha pedig minden rendben volt az autón, akkor lehet választani hogy vagy kifizeted a vizsgadíjat és akkor van újra friss műszakid 2 évre, vagy nem fizetsz semmit, megvárod amíg a műszakiztatók befejezik a sűrű bocsánatkérések közepette előadott hajlongást amiért rabolták a drága idődet (ellenkező esetben kilátásba kell helyezni egy kerékkulccsal elkövetett arcmasszázst, annyukkalszórakozzanakmár. :D), aztán angolosan távozol. Ennyi. Szerintem ha elveszik így a forgalmit, akkor jobban átnézik az autót, figyelmesebben, tüzetesebben. Ez biztos így van ? Forgalmid honnan lesz megint ? Ha levakarták a matricát és 1 év van 1 év vizsgád még, akkor adnak egy évre egy matricát ? ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Szeptember3, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2010 ilyenkor nem az van, hogy csak bizonyos helyekre viheted újra vizsgáztatni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember3, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2010 ilyenkor nem az van, hogy csak bizonyos helyekre viheted újra vizsgáztatni? Ha jól tudom, akkor csak központi vizsgaállomásokra, megyénként egy ilyen van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember3, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2010 Hát, fejben összerakva igen. :D Kpm? Mekkora az esély, hogy megállítanak? Ugyehogy ugye? Ahogy mondtam egy cső, 4 likkal. :D Használtad már? Milyen? Egy csövön nincs 4 lyuk, csak ha már kilyukad máshol is, nem csak a végein. Az egész cső 1 db lyuk. ;) Inkább egy darab cső, meg még 4 lyuk a helyes. Nem? :D Na jó, de rendőr több mint Kpm-es, és ha kiveszem a katalizátort, attól még nem leszek ön, és közveszélyes. Sőt, etanollal, lehet jobb értéket produkálok nélküle, mint sok benzines vele. Akkor hagyjuk. ^_^ Javaslom elolvasni: Egy cikk az E85 és a katalizátor kapcsolatáról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember3, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2010 Szerintem ha elveszik így a forgalmit, akkor jobban átnézik az autót, figyelmesebben, tüzetesebben. Ez biztos így van ? Forgalmid honnan lesz megint ? Ha levakarták a matricát és 1 év van 1 év vizsgád még, akkor adnak egy évre egy matricát ? :D 1., Így van, de a követelményrendszer ugyanaz. Vagy a soron kívüli vizsgán jobban kell fognia a féknek mint a sima műszakin? ^_^ :D 2., Forgalmid onnan lesz hogy ha a műszakin átmegy, akkor arról ha jól emlékszem adnak egy papírt, amivel be kell ballagni az okmányirodába, ahol visszaadják a forgalmit. Matricát meg bármilyet tudnak adni, ha kell akkor egy évre. Persze ki kell fizetni érte 300Ft-ot... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember3, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2010 1., Így van, de a követelményrendszer ugyanaz. Vagy a soron kívüli vizsgán jobban kell fognia a féknek mint a sima műszakin? ^_^ :D 2., Forgalmid onnan lesz hogy ha a műszakin átmegy, akkor arról ha jól emlékszem adnak egy papírt, amivel be kell ballagni az okmányirodába, ahol visszaadják a forgalmit. Matricát meg bármilyet tudnak adni, ha kell akkor egy évre. Persze ki kell fizetni érte 300Ft-ot... :D Tudod jól miről beszélek :D Lopni sem szabad.....aztán meg látjuk mi van sok helyen. De akkor mégsem olyan "boldog dolog" belefutni ilyesmibe, mint ahogy vázoltad ;) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember3, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2010 Egy csövön nincs 4 lyuk, csak ha már kilyukad máshol is, nem csak a végein. Az egész cső 1 db lyuk. :D Inkább egy darab cső, meg még 4 lyuk a helyes. Nem? ^_^ Javaslom elolvasni: Egy cikk az E85 és a katalizátor kapcsolatáról. Érdekes olvasmány kösz. :D Nekem is nagyon jók voltak az értékeim katalizátorral, és ha jól rémlik akkor 75% E85-el mentem vizsgára.És a csöves-lyukas elmélkedést is köszönöm. Taníccsá mester! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember3, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2010 Ha jól tudom, akkor csak központi vizsgaállomásokra, megyénként egy ilyen van. Bárhova viheted, nincs ilyen megkötés. Anyósom hónapok óta lejárt műszakival furikázott, a yard megcsípte, elvették a forgalmit. Ez volt a nagyobbik baj, mert vizsgáztatni csak akkor lehet ha ott van a forgalmi, függetlenül attól, hogy lejárt vagy érvénytelen. Ha van érvényben levő forgalmi engedélye az autónak annak ott kell lennie a vizsgakor. A gond ott kezdődött, hogy 1 hónapba telt mire a sünöktől átkerült az okmányirodába az a vacak..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember3, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2010 Ha a KPM állít meg és elküld vizsgára, akkor a legközelebbi KPM vizsgabázisra kell menni. Egy srácot elfogtak itt Esztergomban nappali fényért, meg Xenon-ért és Tatabányára kellett neki menni a kocsival, rendes címet adtak neki hova menjen. ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Szeptember4, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2010 Ha a KPM állít meg és elküld vizsgára, akkor a legközelebbi KPM vizsgabázisra kell menni. Egy srácot elfogtak itt Esztergomban nappali fényért, meg Xenon-ért és Tatabányára kellett neki menni a kocsival, rendes címet adtak neki hova menjen. ^_^ A sok téveszme és féligazság után kapjon hangot valóság! És még valami. Már rég nem KPM, hanem NHK. És természetesen digitális technikával mindent dokumentálnak, úgyhogy ne számítson senki arra, hogy fülüket-farkukat behúzva szűkölve fognak bocsánatért esedezni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Sziasztok Lenne egy problémám, hátha ti tudtok nekem segíteni vagy ötletet adni. <_< A csomagtartó ajtót akarnám úgy átalakítani, hogy megszüntetném a kilincset. Ez nem is gond, veszek a boltban egy ajtónyitó szettet (elektromágneses elvű). Berakom, mágnes meghúzza a bovdent és az meg a zárat. Most jönne a lényeg. Úgy kellene megoldani, hogy nyitás közben emelje meg valami az ajtót kb 2 cm re. (Ha nem emeljük meg az ajtót, akkor nem akad ki teljesen a zár része és nem lehet felnyitni. :wacko: ) Ha valakinek van jó ötlete a csomagtér ajtó megemelésében az kérem ossza meg velem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Sziasztok Lenne egy problémám, hátha ti tudtok nekem segíteni vagy ötletet adni. <_< A csomagtartó ajtót akarnám úgy átalakítani, hogy megszüntetném a kilincset. Ez nem is gond, veszek a boltban egy ajtónyitó szettet (elektromágneses elvű). Berakom, mágnes meghúzza a bovdent és az meg a zárat. Most jönne a lényeg. Úgy kellene megoldani, hogy nyitás közben emelje meg valami az ajtót kb 2 cm re. (Ha nem emeljük meg az ajtót, akkor nem akad ki teljesen a zár része és nem lehet felnyitni. :( ) Ha valakinek van jó ötlete a csomagtér ajtó megemelésében az kérem ossza meg velem. Úgy rémlik, hogy ki szoktak vágni a zár nyelvéből... :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Sziasztok Lenne egy problémám, hátha ti tudtok nekem segíteni vagy ötletet adni. <_< A csomagtartó ajtót akarnám úgy átalakítani, hogy megszüntetném a kilincset. Ez nem is gond, veszek a boltban egy ajtónyitó szettet (elektromágneses elvű). Berakom, mágnes meghúzza a bovdent és az meg a zárat. Most jönne a lényeg. Úgy kellene megoldani, hogy nyitás közben emelje meg valami az ajtót kb 2 cm re. (Ha nem emeljük meg az ajtót, akkor nem akad ki teljesen a zár része és nem lehet felnyitni. ;) ) Ha valakinek van jó ötlete a csomagtér ajtó megemelésében az kérem ossza meg velem. Emeld meg az ablaktörlőnél az ajtót vagy a rendszámnál. :( (persze előtte férfinemiszerván oda kell csavarozni) :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Emeld meg az ablaktörlőnél az ajtót vagy a rendszámnál. :wacko: (persze előtte férfinemiszerván oda kell csavarozni) <_< Kézi emeléssel az a baj, hogy az utastérben lesz a nyitógomb. Na most amíg nyomom a gombot addig nyitja a zárat. Tehát legalább 3 méteres karomnak kellene lenni, hogy nyomjam a gombot és emeljem az ajtót. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts