mackosajt Elküldve November19, 2007 Megoszt Elküldve November19, 2007 AC pumpa = Benzin szivattyú :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabi25 Elküldve November19, 2007 Megoszt Elküldve November19, 2007 Hi ,ok Kösz az oktatást :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június26, 2008 Megoszt Elküldve Június26, 2008 Nehezen indult a zőőd.Elég sokáig kellett tekertetni, mire szépen lassan életre kelt mind a 4db henger.Első indításnál az AC a nyomásfelállítás végén konkrét szörcsögő hangot adott. Ma ki lett szedve az AC, és ami a viszafolyó ágon jön be abba a bizonyos pohárba benya, na annak a csöve volt lecsúszva, ezért nem tudott elég benya folyni az "ACtartó"? pohárba, ergo kiszívódott, vagyis a végén ezért szörcsögött véleményem szerint.Nem egészen kerek még a story, mert véleményem szerint máshonnan is kellene benzinnek folynia oda, de nagy nehezen betuszkoltam a kezem az üza.tankba az AC helyén, (nemvolt1Xű), a kezemet szétmarta az E85, és visszaraktam a szelepet és a lecsúszott csövet is a helyére.Mos'má pöccre idul a szekér, de gyanítom, lesz még vele találkám. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június26, 2008 Megoszt Elküldve Június26, 2008 Nehezen indult a zőőd.Elég sokáig kellett tekertetni, mire szépen lassan életre kelt mind a 4db henger.Első indításnál az AC a nyomásfelállítás végén konkrét szörcsögő hangot adott. Ma ki lett szedve az AC, és ami a viszafolyó ágon jön be abba a bizonyos pohárba benya, na annak a csöve volt lecsúszva, ezért nem tudott elég benya folyni az "ACtartó"? pohárba, ergo kiszívódott, vagyis a végén ezért szörcsögött véleményem szerint.Nem egészen kerek még a story, mert véleményem szerint máshonnan is kellene benzinnek folynia oda, de nagy nehezen betuszkoltam a kezem az üza.tankba az AC helyén, (nemvolt1Xű), a kezemet szétmarta az E85, és visszaraktam a szelepet és a lecsúszott csövet is a helyére.Mos'má pöccre idul a szekér, de gyanítom, lesz még vele találkám. Kisért a Corsa AC problem? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június27, 2008 Megoszt Elküldve Június27, 2008 Kisért a Corsa AC problem? :rolleyes: A Corsában nem ilyen volt.Ott konkrétan nem akart elférni az AC, csak Udi unszolására.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Június27, 2008 Megoszt Elküldve Június27, 2008 Nekem nemrég teletankolás után a benzin csöpögött az autóból. Kicsit paráztam is, hogy pont most reped meg valami cső, amikor benne van a pénz :rolleyes: , aztán csak le volt csúszva a töltőcső melletti levegőzőcső és onnan folydogált időnként. Az út szélén a kábelkötegelő gyorskötöző bizonyult tökéletes megoldásnak azóta nem tud lecsúszni a cső. Száraz és nincs gond ;) Tisztább, szárazabb biztonságosabb érzés ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Június27, 2008 Megoszt Elküldve Június27, 2008 Nekem egyszerüen kilukadt az alja a tanknak :rolleyes: ......Hétvégén csere....lagalábbis remélem hogy nem jön közbe semmi..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Nekem egyszerüen kilukadt az alja a tanknak :rolleyes: ......Hétvégén csere....lagalábbis remélem hogy nem jön közbe semmi..... Volt ilyen nekem is, csak előtte beszorult a kocsi alá egy autógumi ;) Akkor simán megragasztottuk a repedést valami fémragasztóval, ki is tartott egészen a tavalyi farönkig ;) Amúgy egyedül kb másfél óra alatt cseréltem most tankot év elején, nem egy ördöngősség. ja és nem aknán :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 ... ja és nem aknán ;) Hanem csápos emelőn :rolleyes: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Amúgy egyedül kb másfél óra alatt cseréltem most tankot év elején, nem egy ördöngősség. ja és nem aknán ;) Mi is kicseréltük hamar....mindennel együtt kb 2.5óra volt....... :rolleyes: ;) ui:nem aknán :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július1, 2008 Megoszt Elküldve Július1, 2008 Hanem csápos emelőn :rolleyes: :lol: Persze, és hétköznap merdzsóval meg két kiló aranylánccal járkálok... ;) Mi is kicseréltük hamar....mindennel együtt kb 2.5óra volt....... ;) :lol: ui:nem aknán B) Ügyes brigád! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Július1, 2008 Megoszt Elküldve Július1, 2008 Ügyes brigád! ;) Köszi :rolleyes: Én se hittem volna hogy ilyen hamar megvan...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július2, 2008 Megoszt Elküldve Július2, 2008 Köszi :rolleyes: Én se hittem volna hogy ilyen hamar megvan...... Amikor én nekiálltam egyedül, azt is kétségbe vontam, hogy sikerül. De aztán egész gyorsan ment ;) Persze kitaláltam közben igen cifra szitkokat is, mivel a tankot felfogató fémszíj csak nem akart elég hosszú lenni az új tank felfogatásánál, kb fél óra ment el azzal, hogy rákapassam a két csavart a helyére. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Július2, 2008 Megoszt Elküldve Július2, 2008 ... mivel a tankot felfogató fémszíj csak nem akart elég hosszú lenni az új tank felfogatásánál, kb fél óra ment el azzal, hogy rákapassam a két csavart a helyére. ;) Szakavatott szerelők kábelkötegelő használatával pillanatok alatt megoldották volna. Van még mit tanulnod. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július2, 2008 Megoszt Elküldve Július2, 2008 Szakavatott szerelők kábelkötegelő használatával pillanatok alatt megoldották volna. Van még mit tanulnod. :rolleyes: Ne aggódj, én is azt kerestem, hova kábelkötegelőzzem fel a tankot addig, amíg rá nem kapatom a csavart a szíjra... de sajna sovány volt kötési pontok tekintetében az astra alja ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Július3, 2008 Megoszt Elküldve Július3, 2008 de szerintem Tápi úgy gondolta, hogy véglegesbe :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Július3, 2008 Megoszt Elküldve Július3, 2008 de sajna sovány volt kötési pontok tekintetében az astra alja ;) Lehet, hogy ledobhatót lehet rá rakni, mint a vadászgépeken. Elképzelem, hogy onnan lehetne tudni, hogy valakinek kifogyott a benzin, hogy nagy csörömpöléssel elhagyná a körúton :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július3, 2008 Megoszt Elküldve Július3, 2008 de szerintem Tápi úgy gondolta, hogy véglegesbe :rolleyes: semmi sem lehetetlen, de szerintem nincs az a kötöző, ami bírja a jövő hétvégi Esztergomi pályákat... ;) Nekünk sem lesz vesekövünk a közeljövőben, az tuti. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Július8, 2008 Megoszt Elküldve Július8, 2008 Nehezen indult a zőőd. visszaraktam a szelepet és a lecsúszott csövet is a helyére. Na újra volt szörcsögés, mint ma kiderült, a cső ugyan rajta volt a poháron, de nem jól.Szal most viszanyomtam rá normálisan, és láss csodát, műxik.A múltkor nem voltam elég kreatív. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DonZorro Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Sziasztok! Kérdésem a következő lenne: Van egy szép C20NE 93' Vectrám. Világít a CE lámpa. Motor megy, nincs látszólag semmi hiba, üa fogyasztás is rendben, nem rángat... :rolleyes: A lámpa a 61es hibát dobta ki: Tank szelőztető végfok fesz. túl alacsony... ;) Tudtok támpontot adni, hogy merre induljak el a javítással? Üdv, DonZorro Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 Van egy elektromágneses szelep a motortérben a vákumcsövek rendszerében, mely a tankról jövő szellőztető csövet kapcsolja a vákumrendszerbe. Ez a szelep szakadt, vagy nem kap tápot szerintem. Lehet hogy csak kontakt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DonZorro Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 Van egy elektromágneses szelep a motortérben a vákumcsövek rendszerében, mely a tankról jövő szellőztető csövet kapcsolja a vákumrendszerbe. Ez a szelep szakadt, vagy nem kap tápot szerintem. Lehet hogy csak kontakt. Köszi, megnézem az említett "fekete dobozt"... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Július26, 2008 Megoszt Elküldve Július26, 2008 Hasonló problémája van a kollégámnak is, (X16SZR astra classic caravan) csak neki nem világít semmijen lápa, egyszerűen benzinszag terjeng a kocsiban. Tegnap nekiestünk, és szétkaptuk mint foxi a lábtörlőt. Leszedtük a tankot, a beöntő csövet, ha már arra jártunk, a szűrőt is kicseréltük, belefújkáltunk a csövekbe, és arra lettünk figyelmesek, hogy a szellőző csőben valami folyadék van. :lol: Ez az a cső amit az előbbiekben emlegetett Futó Mester. Kiszedtük, átmostuk brigéciollal, most szárad. Valami olajos, benzinszagú, majdnem zselé állagú trutyi volt benne :lol: Tudni kell, hogy volt törve a jobb oldala, és a javítás után egyből a kereskedőhöz került. :lol: :lol: Az a szelep, mikor kel hogy áramot kapjon? Mert tegnap, igaz csak gyújtáson, de nem találtunk semmi delejt a vezetékében. A csőtakarítás pedig remélhetőleg meg oldja a problémát, hamar ki fog derülni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július26, 2008 Megoszt Elküldve Július26, 2008 Akkor az valszeg az aktívszén-dzsuva volt a csőben. A szelep csak néha kap áramot, ha jár a motor. A motor vákumával szellőzteti a tankot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Július26, 2008 Megoszt Elküldve Július26, 2008 Arra gondoltam én is, viszont a várttal ellentétben nem volt fekete. A lényeg, hogy találtunk más gondot is. A tank szélén van egy visszafordított darabja ennek a csőnek, na itt volt megtörve. Viszont a lényeget nem értem. Ugyanis az aktívszenes tartályon van egy szellőző csonk, (bekötve a motortérbe) ezen sokkal könnyebben kap levegőt mint a tank felől. Tehát nem értem mi kényszeríti arra, hogy a tankot szellőztesse, mikor a külső levegőt egyszerűbben megkapja? Mindegy. A lényeg az, hogy ha akar most már a tank felől is tud szívni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts