Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Probléma megoldva! :lol:

A következő volt az ok: A jeladó úszóval együtt FORDÍTVA volt beszerelve(Fejjel lefele), így gondolom máshol van a súlypont, tehát a gázolaj nem emelte fel, teljesen lent volt. De mivel az egész fejjel lefele volt, így nem lent volt, hanem fent... értitek?

Az előző gazdája, vagy akivel bütyköltette, fordítva tette vissza, nekem meg ráment pár délutánom. De legalább működik.

Azt hogy milyen pontos, még nem tudom, mivel még csak egy órája van kész.

Viszont feltűnt valami. Nem találtam a műszerfalban kis lámpát, ami azt jelezné, hogy kevés cucc van benne. Vagy nincs is?

• Hozzászólások 178
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Legtöbb hozzászólás

Elküldve
Probléma megoldva! :lol:

A következő volt az ok: A jeladó úszóval együtt FORDÍTVA volt beszerelve(Fejjel lefele), így gondolom máshol van a súlypont, tehát a gázolaj nem emelte fel, teljesen lent volt. De mivel az egész fejjel lefele volt, így nem lent volt, hanem fent... értitek?

Az előző gazdája, vagy akivel bütyköltette, fordítva tette vissza, nekem meg ráment pár délutánom. De legalább működik.

Azt hogy milyen pontos, még nem tudom, mivel még csak egy órája van kész.

Viszont feltűnt valami. Nem találtam a műszerfalban kis lámpát, ami azt jelezné, hogy kevés cucc van benne. Vagy nincs is?

A kadettben is, csak a ford számmérős műszeregységben van.

• 9 months later...
Elküldve
Sziasztok!

1,3 CDTi-be ugye jó a "Pro-Tec Common Rail dízel motor üzemanyagrendszer tisztító" nevű adalék, vagy tudtok jobbat ajánlani?

Spuri.Attól elalább jobban is megy.

• 3 months later...
Elküldve

Van egy levegőztető valahol a tank környékén, ami ha eldugul, érezni a benzinszagot az autóban. Merre találom? Hideg a motornál, de néha még melegen is, kb.10-20km után, néha menet közben is érzem -nem nagyon, de érezni-, az utóbbi időben most már majdnem mindig. Olvastam itt valahol, h. ki kell takarítani a levegőztetőt és megszűnnek a kellemetlen szagok, jl tudom? A fogyasztás nem nőtt meg, tehát nem folyik a benzin, legalábbis nem vettem észre. ( egy ismerős szerint örüljek hogy érezni a benzinszagot, mert így tudom hogy van benne benzin. :lol: :huh: .. )

Elküldve

Nem a tank környékén van. Előre jön a szellőzőcső, és egy aktívszenes tartályba megy a sárvédőnél a jobb oldalon.

az pedig becsatlakozik a vákumrendszerbe. szagot leginkább akkor érezhetsz, ha valamelyik vákumcső szakadt vagy

lyukas. belső levegőkeringtető csappantyúd pl működik?

Elküldve
Nem a tank környékén van. Előre jön a szellőzőcső, és egy aktívszenes tartályba megy a sárvédőnél a jobb oldalon.

az pedig becsatlakozik a vákumrendszerbe. szagot leginkább akkor érezhetsz, ha valamelyik vákumcső szakadt vagy

lyukas. belső levegőkeringtető csappantyúd pl működik?

Köszi!

Igen, a belső levegőkeringtető kapcsolója jó, működik rendesen. Akkor szombaton átnézem a vákumcsöveket, úgyis lesz rá 1 egész délelőtt. Azt az aktívszenes tartályt ki lehet venni és megtisztítani, vagy cserélni kell, ha eltömődött? Eltömődhet egyáltalán, honnan lehet azt tudni?

Elküldve

Na, megjöttem :huh:

Megnéztem a vákumcsöveket, azokat jónak találtam, nincs seholel-, vagy berepedve. A benzinszag kicsit alábbhagyott, tegnap és ma nem annyira lehetett érezni. Ha vennék ilyen aktívszenes tartályt, annak ez a hivatalos neve, így kérjem a boltban ugye? Milyen árat kóstálhat?

Elküldve
Na, megjöttem :huh:

Megnéztem a vákumcsöveket, azokat jónak találtam, nincs seholel-, vagy berepedve. A benzinszag kicsit alábbhagyott, tegnap és ma nem annyira lehetett érezni. Ha vennék ilyen aktívszenes tartályt, annak ez a hivatalos neve, így kérjem a boltban ugye? Milyen árat kóstálhat?

Nem olcsó, 20e-től indul az ára.

Elküldve
Köszi :huh:

És ez hol van pontosan? A másik, az az ufo szerű vmi amit belinkeltem akkor micsoda?

ez a jobb sárvédő mögött van.

ami a képeden van meg sztem egy visszacsapószelep

Elküldve
ez a jobb sárvédő mögött van.

ami a képeden van meg sztem egy visszacsapószelep

Kössz. Megint tanultam vmit :huh: Oda már nem látok be, de addig szerencsére jók a csövek.

• 8 months later...
Elküldve

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok ezügyben.

Van egy Opel Combo-m és nagyon úgy néz ki, hogy adagoló problémával küszködök. A kérdésem az lenne, hogy tud e valaki jó adagoló szervízt Budapesten? (Ha lehet Észak-Pesten IV,XV, XIII stb..)

Motorkódja: Y17DT

Köszönöm előre is a segítséget.

UI: Nem tudja valaki, hogy ezekbe milyen adagoló szokott lenni?

2003-as Model C Corsa alapon.

Elküldve
Sziasztok!

Remélem jó helyre írok ezügyben.

Van egy Opel Combo-m és nagyon úgy néz ki, hogy adagoló problémával küszködök. A kérdésem az lenne, hogy tud e valaki jó adagoló szervízt Budapesten? (Ha lehet Észak-Pesten IV,XV, XIII stb..)

Köszönöm előre is a segítséget.

UI: Nem tudja valaki, hogy ezekbe milyen adagoló szokott lenni?

2003-as Model C Corsa alapon.

Célszerű egy motorkódot írnod, mert az okosok is csak abból tudják megmondani. :D

• 1 year later...
  • 3 months later...
Elküldve

Sziasztok!

Látom a korábbi hozzászólásokat a benzinszag ügyben...nos Nekem Opel Astra GSI-m van C20NE motorkód.

Ugyanígy benzinszag mostanában. Tud esetleg valaki képet mellékelni hogy hol találom a vákum csövet és széntartályt?

Előre is köszönöm! :)

Elküldve

Sziasztok!

Látom a korábbi hozzászólásokat a benzinszag ügyben...nos Nekem Opel Astra GSI-m van C20NE motorkód.

Ugyanígy benzinszag mostanában. Tud esetleg valaki képet mellékelni hogy hol találom a vákum csövet és széntartályt?

Előre is köszönöm! :)

Jobb első sárvédő alatt van a tartály, a vákuumcsövek meg értelemszerűen arról az oldalról jönnek be a motortérbe, a vákuumcsövek a tűzfalon mennek egy darabig.
Elküldve

Köszi a választ! :) ezek szerint akkor meg kellene bontanom hozzá a sárvédőt? :icon1:

Honnan tudom hogy rossz a tartály? Meg szerintem ez miatt van az hogy van olyan odalépek neki és kicsit megtorpan...

Elküldve

Jobb első sárvédő alatt van a tartály, a vákuumcsövek meg értelemszerűen arról az oldalról jönnek be a motortérbe, a vákuumcsövek a tűzfalon mennek egy darabig.

531916-20120422-29YPcJ.jpg

Meg kell nézni a tűzfalnál az ufó csöveit nincs-e bennük szénpor...

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.