_Seth_ Elküldve Szeptember24, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2010 Nem kis szobám van, de 1db ilyen led, kb az egészet bevilágítja. Jó nincs nappali fény, de simán lehet látni. Majd este ha hazaértem csinálok képet arról hogyan világít 12Vról. :) Én anno a helyzetjelzőmbe akartam ilyet rakni de oda gyenge volt így SMD ledes megoldás van benne és a műszerfalban is olyan van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Szeptember25, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2010 http://www.freeweb.hu/ledshop/kepek/nagy_k...eher180_fok.jpg Erről még nem hallottatok? Visit My Website Egyszerűbb mint csiszolni. A fénye is jó volt, Én már raktam az órámba belőlük, csak mivel az ellenállás 12V-ra és nem 14Vra volt tervezve, így szépen lassan kiégtek. Pedig szép fényük volt. :) Én ezeket használtam: és ez lett az eredmény: de én nem kispályáztam: Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Szeptember25, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2010 Vettem az óraegységbe kék ledet, hogyan csiszoljam fel 600as vizes csiszólópapírral, hogyan gondoljátok, hogy lesz szórt a fénye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember25, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2010 Vettem az óraegységbe kék ledet, hogyan csiszoljam fel 600as vizes csiszólópapírral, hogyan gondoljátok, hogy lesz szórt a fénye? A tetejét óvatosan lapra csiszolod, az oldalát meg simán csak körbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Szeptember25, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2010 Akkor gömb alakból kocka alaknak kell lennie?? vagy oldalát nem kell ilyen kockásra csiszolni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember25, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2010 Akkor gömb alakból kocka alaknak kell lennie?? vagy oldalát nem kell ilyen kockásra csiszolni? A gömbölyűt a tetején laposra, az oldalát meg csak csiszold meg hogy ne legyen egyenletes a felület. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 A gömbölyűt a tetején laposra, az oldalát meg csak csiszold meg hogy ne legyen egyenletes a felület. :D Valahogy úgy, ahogy a kolléga mondja. Az oldalát csak fel kell érdesíteni... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 7vg-n szerelgettem, de nem vagyok oda tőle. Az SMD-t nem tudom mire találták ki, de hogy a G astra km-órájába nem jó, az biztos. Mivel csak előre világít, az órában szinte semmit nem világít meg, a km számlálót még úgy ahogy, de csak a közepén, a szélén már nagyon gyér. A legjobb a refi visszajelzőben. Éjszaka az autópályán ha levillogtam, nem csak az előttem menő vakult meg, hanem én is, beleégett a retinámba a kis kék jel. :) A LED simán szintén nem jó semmire, de megcsiszolva már sokkal jobb mint az SMD, de szinte nincs semmi fénye. Napközben a rendes égőket még lehet látni, a LED-et viszont csak este, sötétben. Egyelőre gondolkodom rajta hogy én is házilag barkácsoljak bele vmit, de nincs forrasztóm hozzá, így ez tolódik. Azt nem tudjátok, hogy ha a szoffitát kicserélem LED-re, akkor miért világít akkor is, ha nem kéne? Kicsit halványan, de világít, sötétben különösen zavaró. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 7vg-n szerelgettem, de nem vagyok oda tőle. Az SMD-t nem tudom mire találták ki, de hogy a G astra km-órájába nem jó, az biztos. Mivel csak előre világít, az órában szinte semmit nem világít meg, a km számlálót még úgy ahogy, de csak a közepén, a szélén már nagyon gyér. A legjobb a refi visszajelzőben. Éjszaka az autópályán ha levillogtam, nem csak az előttem menő vakult meg, hanem én is, beleégett a retinámba a kis kék jel. :) A LED simán szintén nem jó semmire, de megcsiszolva már sokkal jobb mint az SMD, de szinte nincs semmi fénye. Napközben a rendes égőket még lehet látni, a LED-et viszont csak este, sötétben. Egyelőre gondolkodom rajta hogy én is házilag barkácsoljak bele vmit, de nincs forrasztóm hozzá, így ez tolódik. Azt nem tudjátok, hogy ha a szoffitát kicserélem LED-re, akkor miért világít akkor is, ha nem kéne? Kicsit halványan, de világít, sötétben különösen zavaró. Normális jelenség, van magyarázata de pontosan nem tudom. Valami olyasmi hogy pár volt jelenvan lekapcsolt világításnál ia. Pölö én is vettem egy 220-as ledes égőt, az is parázslik lekapcsolt lámpánál, már több helyen láttam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Normális jelenség, van magyarázata de pontosan nem tudom. Valami olyasmi hogy pár volt jelenvan lekapcsolt világításnál ia. Pölö én is vettem egy 220-as ledes égőt, az is parázslik lekapcsolt lámpánál, már több helyen láttam. a g topikban találtam Nem tudom van-e köze hozzá, de nekem a pólómon volt hasonló jelenség. Ott elaludt, majd kis idő múlva visszatért némi feszültség, és halványan világítottak a LEDes ajtóvilágítások. Betettem egy feszültségstabilizátor IC-t, az megoldotta a problémát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 a g topikban találtam Én meg vakólami olyanra emlékszem, hogy mindkét oldalról tápot kap lekapcsoláskor, de két helyről. A két oldal nem azonos feszültségen van az a pár volt különbség elég a led parázslásához. De akkor lehet ugyanarról beszélünk. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 7vg-n szerelgettem, de nem vagyok oda tőle. ... Azt nem tudjátok, hogy ha a szoffitát kicserélem LED-re, akkor miért világít akkor is, ha nem kéne? Kicsit halványan, de világít, sötétben különösen zavaró. Én is ilyen "izzót" tettem be, csak az enyém Praktiker eredetű és olcsóbb. Csak előre tettem, így gondolom a maradék hagyományos izzó ellenállása elég a parázslás jelenségének elkerüléséhez. Nálad megoldást az előtét ellenállás beépítés hozna. Az értékét majd megmondja egy hozzáértő (én 800-900 Ohm-ra emlékszem, de hogy ez ledenként-e, izzónként-e, egyáltalán helyes érték-e azt nemtom). :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Én is ilyen "izzót" tettem be, csak az enyém Praktiker eredetű és olcsóbb. Csak előre tettem, így gondolom a maradék hagyományos izzó ellenállása elég a parázslás jelenségének elkerüléséhez. Nálad megoldást az előtét ellenállás beépítés hozna. Az értékét majd megmondja egy hozzáértő (én 800-900 Ohm-ra emlékszem, de hogy ez ledenként-e, izzónként-e, egyáltalán helyes érték-e azt nemtom). :) :D Gondolom előtétellenállás így is van előtte, anélkül hamar meghalna. Ilyen problémán egy soros Zener-dióda segíthetne, mondjuk 3.3V-os, ezzel 3.3V-tal nagyobb lenne a legkisebb feszültség, amire reagálna a LED, ennyi feszültség már talán nem alakul ki szivárgásokból. Ilyen esetben az előtétellenállást a 6.8V-ra kell számolni (mivel a LED saját nyitófeszültsége 3.5V körül van). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Erik1986 Elküldve Október2, 2010 Megoszt Elküldve Október2, 2010 Szeretnék érdeklődni hogy esetleg aki már szétszedte a g astrába a világításkapcsolót és cserélt benne sárga kis led helyett más színű ledet! Mégis pontosan milyen ledet rakottbele? 5 mm-est? szórt fényűt? milyen erősségűt? Olyan kérdésem lenne még hogy ott a panelon volt egy fehér fényvezető és ott abba egy szürke foglalatba van izzó, azt is ki kell cserélni? az mit világít meg, ködlámpát stb talán? milyen foglalatú az izzó vagy hogy hívják ezt? mert most vettem ki ezeket és szeretnék helyette venni , persze más színűt, pl kéket... Esetleg tudna valaki ajánlani egy neten lévő boltot,oldalt vagy vaterán ahol be tudnám szerezni őket? Köszi segítséget előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Október3, 2010 Megoszt Elküldve Október3, 2010 Én is ilyen "izzót" tettem be, csak az enyém Praktiker eredetű és olcsóbb. Csak előre tettem, így gondolom a maradék hagyományos izzó ellenállása elég a parázslás jelenségének elkerüléséhez. Nálad megoldást az előtét ellenállás beépítés hozna. Az értékét majd megmondja egy hozzáértő (én 800-900 Ohm-ra emlékszem, de hogy ez ledenként-e, izzónként-e, egyáltalán helyes érték-e azt nemtom). :) :D én is csak előre raktam be, ha lesz egy kis időm, kimérem Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Október3, 2010 Megoszt Elküldve Október3, 2010 Gondolom előtétellenállás így is van előtte, anélkül hamar meghalna. Ilyen problémán egy soros Zener-dióda segíthetne, mondjuk 3.3V-os, ezzel 3.3V-tal nagyobb lenne a legkisebb feszültség, amire reagálna a LED, ennyi feszültség már talán nem alakul ki szivárgásokból. Ilyen esetben az előtétellenállást a 6.8V-ra kell számolni (mivel a LED saját nyitófeszültsége 3.5V körül van). ha alapból benne van az előtét, akkor benne van, de én biztos nem tettem bele a diódán már én is gondolkoztam, az lenne a legkönnyebben kivitelezhető Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 7vg-n szerelgettem, de nem vagyok oda tőle. Az SMD-t nem tudom mire találták ki, de hogy a G astra km-órájába nem jó, az biztos. Mivel csak előre világít, az órában szinte semmit nem világít meg, a km számlálót még úgy ahogy, de csak a közepén, a szélén már nagyon gyér. A legjobb a refi visszajelzőben. Éjszaka az autópályán ha levillogtam, nem csak az előttem menő vakult meg, hanem én is, beleégett a retinámba a kis kék jel. :) A LED simán szintén nem jó semmire, de megcsiszolva már sokkal jobb mint az SMD, de szinte nincs semmi fénye. Napközben a rendes égőket még lehet látni, a LED-et viszont csak este, sötétben. Egyelőre gondolkodom rajta hogy én is házilag barkácsoljak bele vmit, de nincs forrasztóm hozzá, így ez tolódik. Azt nem tudjátok, hogy ha a szoffitát kicserélem LED-re, akkor miért világít akkor is, ha nem kéne? Kicsit halványan, de világít, sötétben különösen zavaró. Van ilyen lekapcsolás-késleltetőd? Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Október8, 2010 Megoszt Elküldve Október8, 2010 Vki segitene, hogy az Vectra A-ra milyen ködlámpát vegyek és hova tudok rakni??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Október8, 2010 Megoszt Elküldve Október8, 2010 Van ilyen lekapcsolás-késleltetőd? hogy mim? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október8, 2010 Megoszt Elküldve Október8, 2010 hogy mim? :) A belső világítás nem azonnal alszik el, hanem fokozatosan halványul el ajtó becsukáskor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Október8, 2010 Megoszt Elküldve Október8, 2010 A belső világítás nem azonnal alszik el, hanem fokozatosan halványul el ajtó becsukáskor. Van olyan G amiben nincs? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Október8, 2010 Megoszt Elküldve Október8, 2010 Van olyan G amiben nincs? :) ezért néztem hülyén, mert van (mondjuk F-es kérdezte, ott pedig nincs) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október9, 2010 Megoszt Elküldve Október9, 2010 ezért néztem hülyén, mert van (mondjuk F-es kérdezte, ott pedig nincs) Kivéve aki készített. :D (mint én :)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Kivéve aki készített. :D (mint én :D) Taníccsá Mester! :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Megcsiszoltam a ledeket, beraktam az óraegységbe de nem világit úgy ahogy kellene :S egy led csiszolás közbe meg elmozdult és mozgott, azthittem attól még jó, de egy led nem világit benne :S hogy nem tudtam leszedni a kormányt úgy elég nehéz volt berakni :S estére csinálok képeket Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts