Gabo Elküldve Október30, 2009 Elküldve Október30, 2009 Nem tudom, én soha nem használom a fényerő szabályzót, igazából azt sem értem minek van. :) Mondjuk a pár óra éjszakai autópályázáskor jól jön, hogy nem teljes fényerővel világít az arcodba...
zotya975 Elküldve Október30, 2009 Elküldve Október30, 2009 Mondjuk a pár óra éjszakai autópályázáskor jól jön, hogy nem teljes fényerővel világít az arcodba... Ez lehet, de én még nem autóztam több órát éjszaka.
invictus Elküldve Október30, 2009 Elküldve Október30, 2009 Mondjuk a pár óra éjszakai autópályázáskor jól jön, hogy nem teljes fényerővel világít az arcodba... Így van. Édesapám citroenjében-igaz digit műszerfal-lehet éjjeli üzemmódot állítani, és akkor csak a sebességet írja ki, semmi mást, meg ha valami baja van, akkor azt. Éjjel nagyon hasznos.
Gabo Elküldve Október31, 2009 Elküldve Október31, 2009 Így van. Édesapám citroenjében-igaz digit műszerfal-lehet éjjeli üzemmódot állítani, és akkor csak a sebességet írja ki, semmi mást, meg ha valami baja van, akkor azt. Éjjel nagyon hasznos. Amúgy - csak infoképp - ezt az Airbustól vették át... mi ezt Dark Cockpit-nak hívjuk, magyarán semmi "haszontalan" infó vagy lámpa nincs. még zöld se, hogy rendben - ha rendben akkor sötét, ha rossz borostyán, vagy piros... Hosszútávon kevéssé fárasztja a szemet, az éjszakai látást sem rontja annyira, nomeg nem vonja el a figyelmet a szemsarkába fel-felbukkanó bármilyen lámpa.
invictus Elküldve Október31, 2009 Elküldve Október31, 2009 Amúgy - csak infoképp - ezt az Airbustól vették át... mi ezt Dark Cockpit-nak hívjuk, magyarán semmi "haszontalan" infó vagy lámpa nincs. még zöld se, hogy rendben - ha rendben akkor sötét, ha rossz borostyán, vagy piros... Hosszútávon kevéssé fárasztja a szemet, az éjszakai látást sem rontja annyira, nomeg nem vonja el a figyelmet a szemsarkába fel-felbukkanó bármilyen lámpa. OFF: Nem is tudtam tudtam, hogy repülős irányban vagy. :)
Gabo Elküldve Október31, 2009 Elküldve Október31, 2009 OFF: Nem is tudtam tudtam, hogy repülős irányban vagy. :) ott a bal oldalon van egy avatar, alatta meg egy kis szöveg :lol: elég régóta ugyanaz :lol: B) Nem is vagyok olyan irányban.. épp küzdök a munkanélküliséggel, meg a dél-afrikai hivatalokkal... ;) :) :D
invictus Elküldve Október31, 2009 Elküldve Október31, 2009 ott a bal oldalon van egy avatar, alatta meg egy kis szöveg :lol: elég régóta ugyanaz :lol: B) Nem is vagyok olyan irányban.. épp küzdök a munkanélküliséggel, meg a dél-afrikai hivatalokkal... ;) :) :D Apropó. Lufthansánál volt most ex-szobatársam nyári gyakon. Aszonta jó volt. :)
Gabo Elküldve Október31, 2009 Elküldve Október31, 2009 Apropó. Lufthansánál volt most ex-szobatársam nyári gyakon. Aszonta jó volt. :) menjünk vmi csevegőcsatira... Méghogy a Lufi jó... 5 évig voltam ott... :D :)
invictus Elküldve Október31, 2009 Elküldve Október31, 2009 menjünk vmi csevegőcsatira... Méghogy a Lufi jó... 5 évig voltam ott... :) :) Melyik topikra gondolsz? :D
invictus Elküldve Október31, 2009 Elküldve Október31, 2009 Tessék :) ) Még nem vagyok tag....Tudtam én....köv ösztöndíj utalásnál tag leszek. :)
pszilaj Elküldve December14, 2009 Elküldve December14, 2009 BeLEDeztem a műszeregységet és a középkonzolt. A műszeregység kék színt kapott, emiatt a piros részek éjszaka nem nagyon látszanak. :blink: :lol: A középkonzol sima fehér LEDeket kapott, kivéve az óraegységet, ő kék lett. Mindenhol csak a gyári égők helyére került LED. Megcsiszolva az oldala és a teteje. Így jobban szórja a fényt. Nincs is plusz LED elhelyezésére szükség. A fényszóróba, a helyzetjelző helyére 2-2 db csiszolt, fehér LEDet raktam. Kb annyit világít mint az eredeti izzó, csak sokkal fehérebben. :D Képek még nincsenek. :rolleyes:
Crime78 Elküldve December14, 2009 Elküldve December14, 2009 Mindenhol csak a gyári égők helyére került LED. Megcsiszolva az oldala és a teteje. Így jobban szórja a fényt. Nincs is plusz LED elhelyezésére szükség. Azért én szeretném látni azokat a képeket, hogy hogy nincs plusz LEDekre szükség... Nézd meg az enyémet. Ebben bizony jó sok plusz LED volt, hogy többé-kevésbé homogén legyen...
yooccoo Elküldve December14, 2009 Elküldve December14, 2009 Azért én szeretném látni azokat a képeket, hogy hogy nincs plusz LEDekre szükség... Nézd meg az enyémet. Ebben bizony jó sok plusz LED volt, hogy többé-kevésbé homogén legyen... led típusától is függ, hogy milyen, amikor még astrám volt, nekem is csak be volt rakva a foglalatos led és egyenletes volt
pszilaj Elküldve December15, 2009 Elküldve December15, 2009 Azért én szeretném látni azokat a képeket, hogy hogy nincs plusz LEDekre szükség... Nézd meg az enyémet. Ebben bizony jó sok plusz LED volt, hogy többé-kevésbé homogén legyen... Csinálni fogok. :rolleyes: Egyedül a középkonzol az ami nem teljesen homogén...a többi szerintem megfelelő... Bár a műszerfalban, mint írtam, a piros színű elemek éjszaka nem nagyon látszanak a kék LED miatt. De engem nem zavar... :blink: Hát láttam már más kartársak LEDezési módszerét is, és van olyan, akinek a műszeregységben több LED van, mint nekem a csomagtartó világításában. :lol: És azt nem értem, h éjszaka hogy nem vakítja őket! :D
kocka Elküldve December16, 2009 Elküldve December16, 2009 Csinálni fogok. :rolleyes: Egyedül a középkonzol az ami nem teljesen homogén...a többi szerintem megfelelő... Bár a műszerfalban, mint írtam, a piros színű elemek éjszaka nem nagyon látszanak a kék LED miatt. De engem nem zavar... :blink: Hát láttam már más kartársak LEDezési módszerét is, és van olyan, akinek a műszeregységben több LED van, mint nekem a csomagtartó világításában. :lol: És azt nem értem, h éjszaka hogy nem vakítja őket! :D Én is ledeztem, sok leddel. Előtét ellenállásokkal van beállítva a megfelelő fényerő, meg működik az eredeti fényerőszabályzó is. Ha visszaolvasol, találsz képeket is azt hiszem.
pszilaj Elküldve Január7, 2010 Elküldve Január7, 2010 Nem tudja valaki, h milyen fényességűnek kell lennie a hátsó helyzetjelzőnek és féklámpának? Mondjuk Lumenben vagy kandellában!!! A wattokat én is tudom! :lol:
invictus Elküldve Január9, 2010 Elküldve Január9, 2010 Nem tudja valaki, h milyen fényességűnek kell lennie a hátsó helyzetjelzőnek és féklámpának? Mondjuk Lumenben vagy kandellában!!! A wattokat én is tudom! :lol: Ensz egb előírások tartalmazzák, azokban keresd.
pszilaj Elküldve Január29, 2010 Elküldve Január29, 2010 Hétvégén újabb LED projektbe kezdek. Hátsó helyzetjelzők és féklámpák kerülnek átalakításra. Találtam megfelelő ledeket. A helyzetjelző helyére 60 lumenes, a féklámpa helyére 100 lumenesek kerülnek. :rolleyes: Az első helyzetjelző helyére már bekerültek az 1 centis fehér ledek. :D
Crime78 Elküldve Január29, 2010 Elküldve Január29, 2010 Hétvégén újabb LED projektbe kezdek. Hátsó helyzetjelzők és féklámpák kerülnek átalakításra. Találtam megfelelő ledeket. A helyzetjelző helyére 60 lumenes, a féklámpa helyére 100 lumenesek kerülnek. :rolleyes: Az első helyzetjelző helyére már bekerültek az 1 centis fehér ledek. :D Nálam elöl ilyen ledek vannak: Nem az igazi, jobbra számítottam, de legalább nem csak előre világít, hanem a foncsorra is...
pszilaj Elküldve Január30, 2010 Elküldve Január30, 2010 Nálam elöl ilyen ledek vannak: http://i18.ebayimg.com/03/i/001/24/e8/2416_12.JPG Nem az igazi, jobbra számítottam, de legalább nem csak előre világít, hanem a foncsorra is... Ha a normál ledet körbecsiszolod finom csiszolópapírral, akkor úgy fog világítani, mint egy hagyományos izzó! :D Legalábbis a fényszórás tekintetében! :rolleyes:
Guest kumabushi Elküldve Január30, 2010 Elküldve Január30, 2010 Eljutottam a világításkapcsolóhoz! Szét is szedtem (segédlet később :rolleyes: ), de az izzónak nincs foglalata, forrasztani kell! És felmerült egy gondolat, itt lehet látni ezeket a műanyag FÉNYVEZETŐKET! Hasonlónak kellene lennie a fűtésszabályzó kapcsolónál is, NEM? Mert nekem nincs!!! Pedig ha lenne, elegendő lenne 1 izzó is, nem kellene 3 vagy 6 vagy szalag. Nektek hogy van? Valaki megnézné? ha lehet venni akkor veszek...
Guest kumabushi Elküldve Január30, 2010 Elküldve Január30, 2010 Ezt az új ledet kell odaforrasztani és kész is :rolleyes:
Recommended Posts