Veres Jana Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Ezt úgy tudod ellenőrizni hogy alapjáraton ketyegés közben rámérsz az akksi két sarkára multiméterrel meg egy kicsit emelt fordulaton is. Asszem 14voltnál Hát... Nekem ehhez foggalmam sincs! :D Még a végén az áram is megrázna... De azért köszi...! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Hát... Nekem ehhez foggalmam sincs! :D Még a végén az áram is megrázna... De azért köszi...! Ne nyald meg és akkor nem ráz meg! :P Amúgy meg tényleg nem egy nagy ördöngősség. Veszel egy multimétert (mindegyik tud feszültséget mérni), és járó motornál megméred, hogy mennyi a feszültség az akksinál. Biztos, hogy nem fog megrázni! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Veres Jana Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Ne nyald meg és akkor nem ráz meg! :P Amúgy meg tényleg nem egy nagy ördöngősség. Veszel egy multimétert (mindegyik tud feszültséget mérni), és járó motornál megméred, hogy mennyi a feszültség az akksinál. Biztos, hogy nem fog megrázni! :D Na jó! Ti nyertetek! Egyszer tényleg rávetemedek és megmérem! Én egy picit azért félek... ;) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Na jó! Ti nyertetek! Egyszer tényleg rávetemedek és megmérem! Én egy picit azért félek... :D :D Próbáld ki először valami ceruzaelemen, ha tényleg ennyire nem vagy biztos benne. Az tuti nem halálos, kivéve, ha lenyeled :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Veres Jana Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Próbáld ki először valami ceruzaelemen, ha tényleg ennyire nem vagy biztos benne. Az tuti nem halálos, kivéve, ha lenyeled :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Próbáld ki először valami ceruzaelemen, ha tényleg ennyire nem vagy biztos benne. Az tuti nem halálos, kivéve, ha lenyeled :D Miért lenne halálos a lenyelés? Szerintem az sem gond...max kell várni 1-2 napot hogy visszakapd az elemet. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Miért lenne halálos a lenyelés? Szerintem az sem gond...max kell várni 1-2 napot hogy visszakapd az elemet. B) Hát, azért inkább nem vállalnám be. Ki tudja a gyomorsav miket old ki belőle, nem beszélve arról, amikor kifele jön az elem, még akkor is, ha nem góliát... :D Feszültséggel teli wécézés lenne... :D :P ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Hát, azért inkább nem vállalnám be. Ki tudja a gyomorsav miket old ki belőle, nem beszélve arról, amikor kifele jön az elem, még akkor is, ha nem góliát... :D Feszültséggel teli wécézés lenne... :D :P ;) Képzeld el, hogyha a beleidben, ahol gázok is vannak, csinálna egy szikrát B) B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Képzeld el, hogyha a beleidben, ahol gázok is vannak, csinálna egy szikrát :D :D :P ;) B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Kész vagyok tőletek! :D :P :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Megcsináltam a ledet, az ellenállás volt róla letörve, alig érintkezett. Jól néztem, hogy 520 ohm van rajta? De most megint nem ég, mert szerintem valami kontakt hiba van, de azt már megoldom. Remélem más gond nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Június12, 2008 Megoszt Elküldve Június12, 2008 Megcsináltam a ledet, az ellenállás volt róla letörve, alig érintkezett. Jól néztem, hogy 520 ohm van rajta? De most megint nem ég, mert szerintem valami kontakt hiba van, de azt már megoldom. Remélem más gond nincs. Az enyémen asszem 470 Ohm-os van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Június13, 2008 Megoszt Elküldve Június13, 2008 Az autóm megöli a ledeket amiket a helyzetjelző helyére rakok :D , de csak a jobb oldalon!! :D Mi a gond? Mit csináljak?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június13, 2008 Megoszt Elküldve Június13, 2008 Az autóm megöli a ledeket amiket a helyzetjelző helyére rakok :D , de csak a jobb oldalon!! :D Mi a gond? Mit csináljak?? Tedd vissza az izzót :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június13, 2008 Megoszt Elküldve Június13, 2008 Az autóm megöli a ledeket amiket a helyzetjelző helyére rakok :D , de csak a jobb oldalon!! :D Mi a gond? Mit csináljak?? Nagyobb ellenállás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Június13, 2008 Megoszt Elküldve Június13, 2008 Nagyobb ellenállás? Szerintem is :D :D . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Június13, 2008 Megoszt Elküldve Június13, 2008 Teszek rá egy diódát párhuzamosan, mert egy haver szerint a negatív tüskék teszik tönkre a ledeket, de kell még egy ellenállás is. Nekem jó az izzó is, de a szine fehér legyen ne sárga. Van helyzetjelzőből is olyan fehéres-kékes? szerk. Úgy láttam a neten, hogy van. Azt veszek, nem kinlódok a leddel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Június20, 2008 Megoszt Elküldve Június20, 2008 Ki tud tippet adni arra hogy mivel csiszoljam meg a LED-ek tetejét? :rolleyes: Én arra gondoltam hogy óvatosan befogom az akkuscsavarozóba és lassan forgatva csiszolópapírhoz odatartva lecsiszolom a tetejét... Valakinek valami jobb 5let? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Június20, 2008 Megoszt Elküldve Június20, 2008 (edited) Ki tud tippet adni arra hogy mivel csiszoljam meg a LED-ek tetejét? :rolleyes: Én arra gondoltam hogy óvatosan befogom az akkuscsavarozóba és lassan forgatva csiszolópapírhoz odatartva lecsiszolom a tetejét... Valakinek valami jobb 5let? ;) A te ötleted sem rossz, de a mi megoldásainkért kicsit olvass vissza (itt van pl 2 tőlem): Szia! Én teljesen le szoktam vágni a fejét... Magas fordulatszámú gravírozóba vágókorongot teszek, és azzal vágom. Amíg ez nem volt, addig durva csiszolópárvával szedtem le a fejét, aztán finomabbal tisztáztam... Ilyen volt az előző autóm: kép2 Ez pedig a mostani, de még nagyon az elején vagyok, most kezdtem el csinálni: kép2 Egy másik hozzászólásom: Na én is dolgozgattam egy kicsit a fűtéskonzolon tegnap este, meg ma délután http://www.postimage.org/aV1yjI_A.jpg http://www.postimage.org/aV1yldN0.jpg http://www.postimage.org/aV1ymn79.jpg http://www.postimage.org/aV1yntY9.jpg 20 nagyfényerejű led van benne, a tekerőkékből még csak a bal szélső van megcsinálva... Bocsi, ha sokat idéztem... Módosítva Június21, 2008 : coupe képpel nem idézünk Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Június20, 2008 Megoszt Elküldve Június20, 2008 A te ötleted sem rossz, de a mi megoldásainkért kicsit olvass vissza (itt van pl 2 tőlem): Egy másik hozzászólásom: Bocsi, ha sokat idéztem... Gravírozóm nincs... max majd fogóval megfogom és úgy csiszolom. Azért köszi az 5letet. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gr3ddy Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 A bc-be lehet ledet rakni? Mert nagyon úgy néz ki megdöglöttek :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 A bc-be lehet ledet rakni? Mert nagyon úgy néz ki megdöglöttek :lol: Lehet de oda nagyon le kell köszörülni a LED fejét hogy szórja a fényt, mert az enyémben is LED van két kb 1cm átmérőjű folt van a kijelzőn tőle. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gr3ddy Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 Lehet de oda nagyon le kell köszörülni a LED fejét hogy szórja a fényt, mert az enyémben is LED van két kb 1cm átmérőjű folt van a kijelzőn tőle. :lol: ellenállás kell hozzá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 ellenállás kell hozzá? hogynekéne... a LEDek átalában 3-4Val működnek, a kocsiban meg ugya akár 14V is lehet. De kapni ilyen foglalatos ledeket autósboltban is... Párszáz forint és nem kell neked szívni vele... Mondjuk azokat is kell csiszolni, de legalább a foglalatba műtést és az ellenállás számolgatást megúszod. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gr3ddy Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 hogynekéne... a LEDek átalában 3-4Val működnek, a kocsiban meg ugya akár 14V is lehet. De kapni ilyen foglalatos ledeket autósboltban is... Párszáz forint és nem kell neked szívni vele... Mondjuk azokat is kell csiszolni, de legalább a foglalatba műtést és az ellenállás számolgatást megúszod. :lol: Rendben, köszönöm, nem szívatom meg magam estére :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts