Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos dizájn (LEDek, neonok, xenon és társai)

ScatMan

Recommended Posts

• Hozzászólások 1,6k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Legtöbb hozzászólás

Igen a fűtéskonzol nem tökéletes de nem tudtam vele mit kezdeni már...ráadásul a fekete műanyag amin a piktogramok vannak, az sem tökéletes.

Valami ötlet? :D

Na én is dolgozgattam egy kicsit a fűtéskonzolon tegnap este, meg ma délután

aV1yjI_A.jpg aV1yldN0.jpg

aV1ymn79.jpg aV1yntY9.jpg

20 nagyfényerejű led van benne, a tekerőkékből még csak a bal szélső van megcsinálva...

Megosztás:

Na én is dolgozgattam egy kicsit a fűtéskonzolon tegnap este, meg ma délután

20 nagyfényerejű led van benne, a tekerőkékből még csak a bal szélső van megcsinálva...

Nagyon szép!

Az enyémben csak 2 led pislákol, azért olyan, amilyen...meg igazából nem is nagyon akarok vakítóan fényes dolgot. Ezért arra goncdoltam, hogy mi lenne, ha szépen kibélelném a fehér részt alufóliához hasonló tükrö cuccal, hátha egyenletesebben oszlana el a fény.

Megosztás:

Hát nem csúnya! :P De az miért van, h az km órádon a számok fehérek, a mútató meg kékes???

Gondolom mert oda kék ledet rakott (a mutató tövébe) ;) . Amúgy tényleg állat lett :D .

Itt nézelődj, bal oldalon a menüben válaszd a TUNING-ot, és ott a Blue TID-től lefelé vannak ezek :D .

Megosztás:

Gondolom mert oda kék ledet rakott (a mutató tövébe) B) . Amúgy tényleg állat lett ;) .

Itt nézelődj, bal oldalon a menüben válaszd a TUNING-ot, és ott a Blue TID-től lefelé vannak ezek :D .

Ez a gyerek sem kispályás... Bár a piros mutatókat a fehér számlapon itt sem értem... :D :P

http://astra.autokacik.pl/tuning/zegary/foto07.jpg Ez például mi???

Megosztás:

Ez a gyerek sem kispályás... Bár a piros mutatókat a fehér számlapon itt sem értem... :D ;)

Láttad, hogy lehet lapozni is? :D Szóval a Blue TID alatt ami van az 5 oldalas. Szerintem ott minden jól kivehető :P . Így néz ki az oldal alja:

I. Informacje wstępne

II. Demontaż i wyjęcie wskaźników

III. Rozkładanie zegarów; modyfikacja obrotomierza/prędkościomierza

IV. Modyfikacja wskaźników temperatury i paliwa

V. Epilog

Amúgy még én is csak tervezem a ledesítést... B)

Megosztás:

Hát nem csúnya! :D De az miért van, h az km órádon a számok fehérek, a mútató meg kékes???

Oda valóban kék ledek dolgoznak, de nem a mutató tövében vannak... A három eredeti fényvető van kettő-kettő 5chipes superflux leddel megvilágítva. A fehér hátteret meg ott is ~25 led adja.

Nagyon szép!

Az enyémben csak 2 led pislákol, azért olyan, amilyen...meg igazából nem is nagyon akarok vakítóan fényes dolgot. Ezért arra goncdoltam, hogy mi lenne, ha szépen kibélelném a fehér részt alufóliához hasonló tükrö cuccal, hátha egyenletesebben oszlana el a fény.

A vakító fényességről annyit, hogy szerintem inkább legyen erősebb, és a műszerfalvilágítás szabályzójával tudom visszább venni... De ez sem túl fényes. Az alufóliás dolgot még a Kadettomnál próbáltam, az aprópénztartó megvilágításánál. Két led az tuti kevés lesz még úgy is...

Megosztás:

Mondjatok erről véleményt.

És az egészben az a pláne, hogy 2 év garanciás..

Van valakinek tapasztalata? Én asszem veszek a jövő héten.

Ha én ennyiért találtam volna annakidején a kadettba, tuti kipróbálom. Nagyon sz*r nem lehet... Főleg, ha mernek rá 2 év garanciát vállalni. Egyébként sajna pont a H4 bi-xenon szokott a legdrágább lenni, de ennyiért pl egy pár normális xenoncsövet kapsz, nemhogy még trafót is... :D

Megosztás:

A vakító fényességről annyit, hogy szerintem inkább legyen erősebb, és a műszerfalvilágítás szabályzójával tudom visszább venni... De ez sem túl fényes. Az alufóliás dolgot még a Kadettomnál próbáltam, az aprópénztartó megvilágításánál. Két led az tuti kevés lesz még úgy is...

A műszerfal világítás erősségét nem lehet szabályozni, ha ledeket pakolsz bele.

Megosztás:

Bocsi, hogy beleszólok, de a ledek fényerejét lehet lejebb venni. Nem vagyok szakember, de ezt pont tudom. De aki beleraknta, az szerintem még jobban tudja.

Persze lehet, de a fényerőszabályzó tekerő csak annyira veszi le a feszültséget, hogy az eredeti, gyári izzók ne égjenek. Viszont ezen a feszültségen a led(persze ellenállással) még vígan világít. Javítsatok ki, ha nem így van.

Megosztás:

:D

Amúgy nekem a fehér háttérvilágítás tetszik a piros mutatóval, azt hiszem azt fogom megpróbálni majd :D . Csak addig gyűjtöm a tapasztolatokat :P .

Nekem most is fehér van benne, de nem az igazi... De nekem nincs türelmem (meg nem is értek hozzá) így apránként ledeket forasztgatni...

Megosztás:

Így van, a gyári fényerő állító poti ellenállása túl pici a ledhez kötött soros ellenállás mellett, és így semmit nem változtat a fényerőn.

Nagyobb ellenállású potira kellene cserélni, akkor lenne változtatási lehetőség.

Azért ez így nem teljesen igaz... A fényerő nem megy le teljesen nullára (de emlékeim szerint az izzó sem alszik ki teljesen), viszont éppen elhalványodik annyira, hogy abszolút ne zavarjon (mondjuk egyébként sem zavar)...

Egy kis video, bár elég szar minőség:

fényerőszabályzás

Megosztás:

Azért ez így nem teljesen igaz... A fényerő nem megy le teljesen nullára (de emlékeim szerint az izzó sem alszik ki teljesen), viszont éppen elhalványodik annyira, hogy abszolút ne zavarjon (mondjuk egyébként sem zavar)...

Egy kis video, bár elég szar minőség:

fényerőszabályzás

ŐŐŐŐŐ...nekem akkor sme változik a fényerő mióta cseréltem, hiába tekergetem a gombot...ha visszateszem az izzókat, akkor működik.

Megosztás:

Szerintem attól is függ, mekkora ellenállás van a led előtt :D :D .

Sziatamanónál a pont! :P Minden ledet túlbiztosítok, mert így tuti örök élet. Ez viszont azt jelenti, hogy már eleve nem mennek teljes áramon, kis csapolással hamarabb halványodnak! ;)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.