Gepard Elküldve Január9, 2008 Megoszt Elküldve Január9, 2008 Skacok! Ezek a pc neonoknál, jelen esetben revoltec dupla 30as, mennyire különleges a neon, és az inverter közötti vezeték? Nem mostani a kérdés, de hátha érdekel a válasz. Wolfinak volt az invertertől elvezetve a vezeték a neonig. Ott a hosszú vezeték miatt látható volt az áramhiány. (nem világított csak a neon fele az is csak derengett) A csomitartóban van nekem is egy beszerelve, én eldugtam az invertert középen (majd lefotózom). Egy dolog fura csak, az invertereim nem birják csak ideig óráig (kb: 1 év) már a második füstölt el. És nem a bedugott csatinál, hanem az üres aljzatnál olvadt össze. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Január9, 2008 Megoszt Elküldve Január9, 2008 Nem mostani a kérdés, de hátha érdekel a válasz. Wolfinak volt az invertertől elvezetve a vezeték a neonig. Ott a hosszú vezeték miatt látható volt az áramhiány. (nem világított csak a neon fele az is csak derengett) A csomitartóban van nekem is egy beszerelve, én eldugtam az invertert középen (majd lefotózom). Egy dolog fura csak, az invertereim nem birják csak ideig óráig (kb: 1 év) már a második füstölt el. És nem a bedugott csatinál, hanem az üres aljzatnál olvadt össze. Köszi! Még aktuális, mert ebbe a hidegbe nem nagyon volt kedvem szerelgetni. Szóval akkor nem igazán tanácsos hosszabítani.. :lol: Lehet akkor veszek egy sima egyest, vagy kettő egyest, és azt szerelem be.. A sima 12voltot nem olyan necces elvinni 1.5 méteren :D A dupla meg megmarad másnem szoba hangulatvilágitásnak :huh: Amúgy türhető fényt varázsol? hova tetted? mert a gyári gyertyalángnál sokszor csak nehezen találom amit keresek.. ui: neked ha jól sejtem a ki nem használt csatinál ég össze.. nem lehet hogy csati hiányában a 2 érintkező között áthúz a nagyfreki? tegyél rá valami szigetelőt az egyik tüskére.. de ez csak egy 5let :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január10, 2008 Megoszt Elküldve Január10, 2008 Amúgy türhető fényt varázsol? hova tetted? mert a gyári gyertyalángnál sokszor csak nehezen találom amit keresek.. Az enyémben kettő volt, és a hangszórók alá dugtam be.Nagyon erős fényt csinált, a gyári csomitérvilágítás meg sem közelítette.A műa. kárpit alatt csodásan el lehet dugni úgy az invertert, mint a vezetékeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Január10, 2008 Megoszt Elküldve Január10, 2008 Az enyémben kettő volt, és a hangszórók alá dugtam be.Nagyon erős fényt csinált, a gyári csomitérvilágítás meg sem közelítette.A műa. kárpit alatt csodásan el lehet dugni úgy az invertert, mint a vezetékeket. Jájá.. én is oda terveztem.. a perem alá.. UV kell, és még a bacikat is megöli.. a perem alatt :lol: Nah szóval oda gondoltam én is.. ahogy elnéztem a 30as pont frankón befér oda..azért vettem 30ast.. majd ha jobb idó lesz, nekiesek.. Bár ez a revoltec pc neon elég csenevész.. néztem a csőben jóó vékony ami pilácsol.. de csak elég lesz :D :huh: Köszke az 5leteket..(jah.. és a csomitér pilácsra gondoltam kötni.. szal automatice kapcsolna... mint a gyári pilács..) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január10, 2008 Megoszt Elküldve Január10, 2008 Jájá.. én is oda terveztem.. a perem alá.. UV kell, és még a bacikat is megöli.. a perem alatt :lol: Nah szóval oda gondoltam én is.. ahogy elnéztem a 30as pont frankón befér oda..azért vettem 30ast.. majd ha jobb idó lesz, nekiesek.. Bár ez a revoltec pc neon elég csenevész.. néztem a csőben jóó vékony ami pilácsol.. de csak elég lesz :D :huh: Köszke az 5leteket..(jah.. és a csomitér pilácsra gondoltam kötni.. szal automatice kapcsolna... mint a gyári pilács..) Kötegelővel shímán óvatiba fel lehet rögzíteni, és én is (helyesebben Johnny) a gyári csomitérlámpa lábaira kötötte.Az izzót meg kivettük addig ish! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január10, 2008 Megoszt Elküldve Január10, 2008 UV kell, és még a bacikat is megöli.. a perem alatt :D dobjál be mellé egy toalett kacsát is! :huh: Bár tudod,hogy mi nem sz@runk a perem alá! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január20, 2008 Megoszt Elküldve Január20, 2008 én is probálkoztam ugyan ezzel. eredmény nekem se világított a hosszított vezetéken a cső 2400 ért vettem vaterárol két 25cm es neont és azota az van meg vagyok vele elégedve. 1200Ft os akkori darabárával verhetetlen volt, vagy legalábbis nem találtam olcsobbat, a pc s ből se. nekem ugy van megcsinálva, hogy mind a kettőt rákötöttem a gyári lámpa sarujára, és ennyi :huh: felfogatni meg nem tökre a perem alá fogattam, mivel nekem ott az erősítő csatlakozója van, meg az rca csatija, hanem egészen hárta raktam, ahol a műanyag már befelé hajlik, az ajtó szájában. ezenfelül pvc csőből vágtam egy darabot és a neonok mögé tettem tükörfóliával, sokkal erősebb a fénye igy :lol: lábtrében is van, csak az egyikről leesett ez a "fényterelő" és ott nagyon szembetűnik a különbség!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Február11, 2008 Megoszt Elküldve Február11, 2008 valaki tudna segíteni a műszeregység ledesítésében? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február11, 2008 Megoszt Elküldve Február11, 2008 valaki tudna segíteni a műszeregység ledesítésében? Ha van kedved forrasztgatni, akkor led kell ill. ellenállás.Ha nincs, akkor lehet kapni olyan ledet, ami már bele van forrasztva a rizsizzó foglalatába, és csak be kell tenni a helyére. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Február11, 2008 Megoszt Elküldve Február11, 2008 ez a bajom, hogy ilyen gyártottat vettem és nem világít valami ######án ezért arra gondoltam, hogy belülre tennék még 2-őt 80, ill. 140 környékére a kérdés az, hogy ezek hogyan vannak bekötve, mert a nyomtatott panel alapján nem lettem sokkal okosabb :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február11, 2008 Megoszt Elküldve Február11, 2008 ez a bajom, hogy ilyen gyártottat vettem és nem világít valami ######án ezért arra gondoltam, hogy belülre tennék még 2-őt 80, ill. 140 környékére a kérdés az, hogy ezek hogyan vannak bekötve, mert a nyomtatott panel alapján nem lettem sokkal okosabb :) Anno én Johnny segítségét vettem igénybe.Mi a gyári rizsizzó helyére forrasztottuk be az extrafényes fehér ledet 750ohm-os ellenállattal, és nagyon jól szórta a fényt.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Anno én Johnny segítségét vettem igénybe.Mi a gyári rizsizzó helyére forrasztottuk be az extrafényes fehér ledet 750ohm-os ellenállattal, és nagyon jól szórta a fényt.... Én is hasonlóan oldottam meg, vettem 55Cd-ás 5mm-es fehér fényű LED-et, a fejét lereszeltem síkra, aztán egy 3-as körüli fúróval megfúrtam (ezt a módszert azt hiszem, itt olvastam valahol a fórumon), így keletkezett egy kúpos felület benne, amibe ezüstfestéket cseppentettem, így elég jól szórja a fényt oldalra is. Ezt a preparált LED-et egy 470ohmos ellenállattal beépítettem egy kiégett műszerfalizzó műanyag foglalatába (az eredeti zöld fajtába, amiben úgysem cserélhető az izzó), így egyszerűen becsavarható az izzó helyére, ill. kicserélhető ízzóra, ha kell. Nem mondom, hogy tökéletes a fényeloszlás, de a célnak megfelel, és ez fehér, ellentétben az izzók sárgás fényével, ráadásul ugyanolyan erővel világítja át a piros és kék részeket is, ellentétben az izzókkal ill. a kék LED-es megoldásokkal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Február25, 2008 Megoszt Elküldve Február25, 2008 Veki digit és TID kijelző ledesítve. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Február25, 2008 Megoszt Elküldve Február25, 2008 nagyon-nagyon szép szine van....milyen led ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Február25, 2008 Megoszt Elküldve Február25, 2008 Szerintem is a fehér (jégfehér) a legszebb :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Február25, 2008 Megoszt Elküldve Február25, 2008 Veki digit Na, ezért is írigylem a benzineseket :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Február25, 2008 Megoszt Elküldve Február25, 2008 Piranha 18 LED-es jégfehér féklámpából csináltam, szétbontva tökéletesen megfelel ilyen célokra. 180 fokos szögben világít nagyon jó fénye van. Egy panelen 3 db led található gyárilag beépített ellenállással hamar tönkremegy mivel nem folyamatos üzemre tervezték ezért még sorba kell kötni egy 120 Ohmos ellenállást. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február25, 2008 Megoszt Elküldve Február25, 2008 Na, ezért is írigylem a benzineseket :D A tiédbe is lehetne tenni... :) Egyetlen nehézséget a fordszámmérő jelenthetné, de sztem az is megoldható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Február25, 2008 Megoszt Elküldve Február25, 2008 A tiédbe is lehetne tenni... :) Egyetlen nehézséget a fordszámmérő jelenthetné, de sztem az is megoldható. Akkor várjuk a megoldást (szerintem a Gabi is)! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február25, 2008 Megoszt Elküldve Február25, 2008 Akkor várjuk a megoldást (szerintem a Gabi is)! :D Pont arra akartam hivatkozni, hogy sztem Ő meg tudná oldani :) Kéne pontosan tudni, hogy milyen a fordszámjele egy benzinesnek és a dieselnek (utóbbiról vannak infóim), és csinálhatnánk hozzá konvertert. Ha BC-re céloztál Gabi említésével, tudtommal neki nem a fordszámjel a probléma, hanem a fogyasztásmérés, márpedig ehhez a műszerfalhoz sztem az nem kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február25, 2008 Megoszt Elküldve Február25, 2008 nincs kedvem konverteren agyalni, így sem látszom ki a munkából. ez nekem nem megtérülő időpocsékolás lenne :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Február25, 2008 Megoszt Elküldve Február25, 2008 Pont arra akartam hivatkozni, hogy sztem Ő meg tudná oldani :) Kéne pontosan tudni, hogy milyen a fordszámjele egy benzinesnek és a dieselnek (utóbbiról vannak infóim), és csinálhatnánk hozzá konvertert. Ha BC-re céloztál Gabi említésével, tudtommal neki nem a fordszámjel a probléma, hanem a fogyasztásmérés, márpedig ehhez a műszerfalhoz sztem az nem kell. Nekem a fordszám rémlik :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február25, 2008 Megoszt Elküldve Február25, 2008 nincs kedvem konverteren agyalni, így sem látszom ki a munkából. ez nekem nem megtérülő időpocsékolás lenne :) :D És van valami doksid arról, milyen a fordszámjele a benyásoknak? Gondolom a BC fejlesztéséhez kellett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Február25, 2008 Megoszt Elküldve Február25, 2008 nincs kedvem konverteren agyalni, így sem látszom ki a munkából. ez nekem nem megtérülő időpocsékolás lenne :) :D :D Nem baj, úgyis van mire költeni a pénzt, nem hiszem, hogy futná mostanában ilyesmire :D Úgyhogy jobb is így, legalább nem fájdítom a szívem. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február25, 2008 Megoszt Elküldve Február25, 2008 És van valami doksid arról, milyen a fordszámjele a benyásoknak? Gondolom a BC fejlesztéséhez kellett. Valahol le van írva... :D Ha jól emlékszem, akkor a legtöbb típusnál a vezérműtengely fordulat üteme. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts