Jánoska Elküldve November16, 2005 Elküldve November16, 2005 Hát akkor elnézést. Annyit tudok hogy a középső "gombot" függőlegesen kell beállítani és egy vékony csav.húzóval be kell nyúlni és lejön a gomb. De innen folytathatnátok, esetleg kép nincs erről sehol hogy hogy kell izzót cserélni? Egyébként ki van égve az égő és ha már cserélni akarom egy kicsit szinesítem. Nem nézted a linket, amir írtam???
Johnnyp Elküldve November16, 2005 Elküldve November16, 2005 De néztem de ebből nem tudom hogy hogy férek hozzá az izzókhoz.
Jánoska Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 Na??? Nem nagy ügy sztem... Ahogy néztem a PDF-et. Amúgy ha színesíteni akarsz, akkor legtöbb esetben nem elég a gyári izzó helyére színeset LEDet berakni, mivel nem lesz olyan fénye... Több ledet kell forrasztgatni. Szóval szedd szét, és látni fogod... :P Nem kell félni, mindent nézz meg honnan vetted le, meg a csavarok helyét jegyezd meg. :D Sok sikert!
Crime78 Elküldve December31, 2005 Elküldve December31, 2005 Sziasztok! Látom, már több mint egy hónapja nem szólt senki ebben a témában, azért beírom, hátha valakinek segít, illetve megtetszik ez az ötlet. Mivel nekem Kadettom van, és a műszercsoport nem hátulról kapja a fényt, hanem oldalról van megvilágítva a nem atlátszó számlap, így egy belső térbe való kék neon-t szétbombáztam, és hosszában a belsejébe raktam. Neon mivoltjának köszönhetően több, mint homogén a fénye mindenhol, csak lehet ez a tipus éppen gyenge fényügyileg... Meghát úgyis kicserélem előbb-utóbb az egész műszercsoportot terveim szerint digitre, csak hogy addig se az a régi izzós megoldás legyen, azért csináltam! Üdv: Crime
Crime78 Elküldve December31, 2005 Elküldve December31, 2005 Fotóid nincsenek véletlenül? Jelenleg nincsen, de ha nem felejtem el, akkor csinálok...
warwolf Elküldve Január28, 2006 Elküldve Január28, 2006 Beltéri neon.Ki halott már róla?Javaslatok?Ötletek?
redline Elküldve Január28, 2006 Elküldve Január28, 2006 Beltéri neon.Ki halott már róla?Javaslatok?Ötletek? mi a kérdés? :) egy biztos: soha nem lehet elég belőle :D
warwolf Elküldve Január28, 2006 Elküldve Január28, 2006 mi a kérdés? :) egy biztos: soha nem lehet elég belőle :DValami okosságot akarok kitalálni a beltéri világítás helyére/helyett, de nem akarom szétb@rmolni a tetőkárpitom.Erre kellene v.mi köztes megoldás. A lábtéri neon már bent van, azt a kapcsolás helyett valszeg átkötöm majd az ajtónyitásra+DSLC.
jaygab Elküldve Január28, 2006 Elküldve Január28, 2006 köztes megoldás: kicseréled a belsőtér világítás-izzót kék v. piros színűre 130ft-ért és kész,szerintem tutti,nekem is olyan van és nem kő szétbarmolni semmit hozzá 1perc alatt megvan :D sötétben marha jól néz ki...igaz,hogy nem sok mindent látsz vele,de azért megteszi világításnak is valamelyest :)
warwolf Elküldve Január28, 2006 Elküldve Január28, 2006 köztes megoldás: kicseréled a belsőtér világítás-izzót kék v. piros színűre 130ft-ért és kész,szerintem tutti,nekem is olyan van és nem kő szétbarmolni semmit hozzá 1perc alatt megvan ;) sötétben marha jól néz ki...igaz,hogy nem sok mindent látsz vele,de azért megteszi világításnak is valamelyest :) Bevallom töredelmesen, hogy ém neont szeretnék berakni.De okosan. :D
Crime78 Elküldve Január28, 2006 Elküldve Január28, 2006 Beltéri neon.Ki halott már róla?Javaslatok?Ötletek? Már miről nem hallottál? A belső designre kitalált neonról, vagy arról, hogy vki a műszercsoport megvilágítására használja. :) Igaz megigértem, hogy ha nem felejtem el... De elfelejtettem, és azóta nem is jártam erre, már kicseréltem a digitre! Egy hátránya azért volt: neonbetegség... Mostanában (több, mint fél éve benne volt), azt játszotta, hogy időnként csak a világítás felkapcsolása után 1-2 perccel kapcsolódott fel. Máskor meg rögtön. Nem tudom min múlott... A színes izzó tényleg csak köztes megoldás... Ha nem sikerül vmi nagyon jó minőségűt venned 1-2 hónap után azt nézheted (főleg, ha időnként hosszasan csodáltad), hogy már nincs is színe. Én a térképolvasókba tettem olyanokat, ami tulképpen mindíg világít, mikor gyújtás van. A kék izzók már zöldesfehérek, de ha kiveszem őket, nem látszik különbség az újkorukhoz képest. Oda is led lesz a megoldás.
warwolf Elküldve Január28, 2006 Elküldve Január28, 2006 Már miről nem hallottál? A belső designre kitalált neonról, vagy arról, hogy vki a műszercsoport megvilágítására használja. :) Igaz megigértem, hogy ha nem felejtem el... De elfelejtettem, és azóta nem is jártam erre, már kicseréltem a digitre! Egy hátránya azért volt: neonbetegség... Mostanában (több, mint fél éve benne volt), azt játszotta, hogy időnként csak a világítás felkapcsolása után 1-2 perccel kapcsolódott fel. Máskor meg rögtön. Nem tudom min múlott... A színes izzó tényleg csak köztes megoldás... Ha nem sikerül vmi nagyon jó minőségűt venned 1-2 hónap után azt nézheted (főleg, ha időnként hosszasan csodáltad), hogy már nincs is színe. Én a térképolvasókba tettem olyanokat, ami tulképpen mindíg világít, mikor gyújtás van. A kék izzók már zöldesfehérek, de ha kiveszem őket, nem látszik különbség az újkorukhoz képest. Oda is led lesz a megoldás. Nálam a LEDesítés már kész van, de ma ahogy a csomitartóba raktam be a neonokat felvillant beenm az 5let, hogy mi lenne, ha azt a széria beltérvilágítást kicserézném v.mi neonra.Hallottam már olyat is, hogy v.ki annak a helyére épített be neont, tehát van kisebb is. Ezért várom az 5leteket.
Crime78 Elküldve Január29, 2006 Elküldve Január29, 2006 Nálam a LEDesítés már kész van, de ma ahogy a csomitartóba raktam be a neonokat felvillant beenm az 5let, hogy mi lenne, ha azt a széria beltérvilágítást kicserézném v.mi neonra.Hallottam már olyat is, hogy v.ki annak a helyére épített be neont, tehát van kisebb is. Ezért várom az 5leteket. Értem már. Ekkora a legkisebb neon, amit találtam: 3"~7.5cm -> ez minimális barmolással befér az eredeti belsőtérvilágításba szerintem. Egyébként én úgy oldottam meg, hogy az izzós belsőtérvilágítás maradt (hogy lássak is valamit), viszont mindkét B oszlopra (később majd a c-re is fogok rakni) raktam egy-egy 17cm-es kék neont. Ha nem kell fény, csak a design, akkor kikapom az izzót az eredetiből! :) Egyébként itt nézz körül: Optimum Performance Technology
jaygab Elküldve Január29, 2006 Elküldve Január29, 2006 ez a kis 3"-os mini neon azért felkeltette az érdeklődésemet,de utánanéztem 8k azért kicsit sokkk érte. :D de ITT meg már 6k -ért hirdetik...mondjuk az is sokkk :) szerk: nem tom miért nem jön be az oldal,de amennyi bejön belőle ott a fejlécen auto neonok és az első sorban lesz "ultra mini neonok" ;)
warwolf Elküldve Január29, 2006 Elküldve Január29, 2006 Cryme78, THX a tippet.A legszebb az egészben, hogy éppen a délelőtt folyamán azon okoskodtam, hogy igényesen, de mégis mutatósan tényleg a B oszlopra lehetne felrakni max. 10cm-es neont, és ott jól is néne ki.Aztán már persze a C oszlopot is méregettem, de azt elvetettem, mert az egyik lányom 3.5 éves, és tuti célpontá válna a neon ott.A második pedig még csak márciusban érkezik, de ő meg tanulna a nővérétől, szal előbb-utóbb legyaláznák onnan. :) Amik a kocsiban vannak neonok, egyébként a PC-be szerelhető neonok, konverterrel egybekötve. Nah, majd csak kiokoskodok v.mit. Köszi mindenkinek az 5leteket! :D
Crime78 Elküldve Január29, 2006 Elküldve Január29, 2006 Cryme78, THX a tippet.A legszebb az egészben, hogy éppen a délelőtt folyamán azon okoskodtam, hogy igényesen, de mégis mutatósan tényleg a B oszlopra lehetne felrakni max. 10cm-es neont, és ott jól is néne ki.Aztán már persze a C oszlopot is méregettem, de azt elvetettem, mert az egyik lányom 3.5 éves, és tuti célpontá válna a neon ott.A második pedig még csak márciusban érkezik, de ő meg tanulna a nővérétől, szal előbb-utóbb legyaláznák onnan. ;) Amik a kocsiban vannak neonok, egyébként a PC-be szerelhető neonok, konverterrel egybekötve. Nah, majd csak kiokoskodok v.mit. Köszi mindenkinek az 5leteket! ;) :) Nekem az első majd augusztus végén vagy szeptember elején jön, tehát pár hónapig még biztonságban vannak a neonok... :D Az enyémben nem PC-sek vannak, hanem direkt kocsiba valók saját konverterrel. Véletlen van róla egy kép is, de mivel nem ez volt a céltárgy a képen, nem látszik teljesen:
jaygab Elküldve Január30, 2006 Elküldve Január30, 2006 Na úgy belelovalltam magam én is ebbe a nagy belsőtér világítás cserébe h én is kicseréltem végül a kék izzót (ami zöldesfehér fényt árasztott és kicsit gyenge is volt),csak azt nem tudom h miért nem egyből ilyet vettem anno mint ami most van :) Nem neon,de ezzel már tényleg meg vagyok elégedve ;) 1500ft volt, ugyanolyan forma mint a gyári (asszem szofita izzó :D ) csak ebben wolfram szál helyett 8db kék LEDecske figyel és GYÖNYÖRŰ KÉÉÉÉÉÉK szórt fényt áraszt :P ;) ;) ...és nem mellékesen lehet látni is vele közel úgy mint a fehérrel ;) Tudom ajánlani mkinek ;)
Crime78 Elküldve Január31, 2006 Elküldve Január31, 2006 Na úgy belelovalltam magam én is ebbe a nagy belsőtér világítás cserébe h én is kicseréltem végül a kék izzót (ami zöldesfehér fényt árasztott és kicsit gyenge is volt),csak azt nem tudom h miért nem egyből ilyet vettem anno mint ami most van :) Nem neon,de ezzel már tényleg meg vagyok elégedve :P 1500ft volt, ugyanolyan forma mint a gyári (asszem szofita izzó :D ) csak ebben wolfram szál helyett 8db kék LEDecske figyel és GYÖNYÖRŰ KÉÉÉÉÉÉK szórt fényt áraszt ;) ;) ;) ...és nem mellékesen lehet látni is vele közel úgy mint a fehérrel ;) Tudom ajánlani mkinek ;) Azt a sofitát már én is nézegettem valahol. SMD ledek vannak benne. Nekem is tetszett. Megzsíroztalak a carstylingon! ;)
paja Elküldve Január31, 2006 Elküldve Január31, 2006 Azt a sofitát már én is nézegettem valahol. SMD ledek vannak benne. És hol sikerült beszerezni ? Esetleg més szinek ? :)
meriva1.8 Elküldve Január31, 2006 Elküldve Január31, 2006 És hol sikerült beszerezni ? Esetleg més szinek ? :) www.xenonizzo.hu Fehér és kék, 1400.- forint. http://www.xenonizzo.hu/ledes2.html
jaygab Elküldve Január31, 2006 Elküldve Január31, 2006 Így van ,pontosan olyan mint a belinkelt kép. Bp.-en a HO-MA-SI-TA áruházban lehet bexerezni.A pult mögül kell kérni,nincs kirakva... Ami biztosan van nekik(legalábbis az üllői útiban) kék,fehér,piros színekben. :D http://www.homasita.hu/aruhazak/ ui:a különbség az enyém és a képen feltüntetett között az,hogy az enyémbe 8db led van :) 1500ft pluszmínusz 30ft volt (már nem emléxem pontosan,mást is vettem)
Recommended Posts