2004tiborc Elküldve November16, 2005 Elküldve November16, 2005 A lemezfelnihez jok ugyanazok a csavarok mint az alufelnihez?
opel16v Elküldve November16, 2005 Elküldve November16, 2005 A jó téligumi ismérve: -puhább keverékből készül, több kaucsukkal (hidegben sem keményedik meg) -sziliciumhomokot kevernek az anyagba (nem csúszik annyira a jeges úton) -profiljában is igazodik az elvárásokhoz (havas-latyakos időben is tudnak kapaszkodni a lamellák, és kidobják magukból a jeges havat) Ezen szempontok alapján érdemes gondolkozni, ha már ennyire belemélyül valaki a témába. Ha valaki gyakorlati tapasztalata alapján rossznak ítél egy téligumit, az valószínű azért van mert 1. gyenge minőségű 2. elöregedett 3. nincs megfelelő profilmélysége 4. rossz a mérete 5. nem megfelelő időben használja. Aki már rég feltette a téligumit, annak lehet ilyen tapasztalata. Csak úgy jelzem, hogy én még csak most fogom. Most már érdemes és hasznos lesz hétvégétől. :P
FPepe Elküldve November16, 2005 Elküldve November16, 2005 Aki már rég feltette a téligumit, annak lehet ilyen tapasztalata. Csak úgy jelzem, hogy én még csak most fogom. Most már érdemes és hasznos lesz hétvégétől. Azért remélem még nem... :roll:
opel16v Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 Mostantól lesz a napi maximum 6-8fok alatt, ezért is érdemes, meg azért is, mert mondják az első havat is... :P
warwolf Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 Mostantól lesz a napi maximum 6-8fok alatt, ezért is érdemes, meg azért is, mert mondják az első havat is... :P 10 fok alatt célszerűbb már a téligumit használni!Ez igaz! Ezért szoktam naggyon várni már a tavaszt, amikor ritkán vannak ilyen hőmérsékletek, aztán lehet felrkani a széép széles gumikat. :mrgreen:
RobesPierre Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 A lemezfelnihez jok ugyanazok a csavarok mint az alufelnihez? Ez tipusonként válozó, de úgy veszem észre, hogy az esetek döntő többségében jó. Felszerelés előtt meg kell győződni tolómérővel, hogy a gyári csavar ugyanannyira áll-e ki belül a felniből, mint a lemezfelninél, tehát ugyanannyi menet kapaszkodik-e.
mörfi Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 A jó téligumi ismérve: -puhább keverékből készül, több kaucsukkal (hidegben sem keményedik meg) -sziliciumhomokot kevernek az anyagba (nem csúszik annyira a jeges úton) -profiljában is igazodik az elvárásokhoz (havas-latyakos időben is tudnak kapaszkodni a lamellák, és kidobják magukból a jeges havat) :smt045 Szerintem ez tökéletes meg fogalmazás.
Andris22 Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 Sziasztok! F astrára felmegy 7*15 ET38 felni? most akcijós :P gondoltam akkor bespejzolok belőle, azt majd tavasszal felteszem. ilyenkor tényleg olcsóbbak a felnik? 6,5*15ben csak randa alufelnit gyártanak sajna. :D
warwolf Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 Sziasztok! F astrára felmegy 7*15 ET38 felni? most akcijós :P gondoltam akkor bespejzolok belőle, azt majd tavasszal felteszem. ilyenkor tényleg olcsóbbak a felnik? 6,5*15ben csak randa alufelnit gyártanak sajna. :D Kép esetleg?
Andris22 Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 Kép esetleg? http://www.alufelni.info/alessio/turbo/
warwolf Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 http://www.alufelni.info/alessio/turbo/ Nem rossz! :wink: De ez az ET38 v.miért úgy rémlik, hogy a Corsa alá jó, de az Astra alá nem annyira.De ez nem 100.
FPepe Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 Jó az Astrához, az alapméretes (13-as) felninek kell 46-49ET, ehhez a 15-öshöz pl. 195-ös gumival ez a 38 éppen ideális. Nekem a 3-küllős felnik teccenek naon, csak az igen ritka sajna... :P
warwolf Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 Találtam egy ilyet. Kedves Gumidoki! Érdeklõdöm, hogy mit jelent a keréktárcsa méreteinél az ET=36. Aluflelni vásárláshoz mit kell figyelembe venni? Tisztelettel: Totya Kedves Totya! Az ET-szám vagy besajtolási mélység a felni szimmetriatengelyének a felszerelési/felfekvési síktól való eltérése mm-ben. Kiszámolni nem lehet, csak táblázatból kikeresni, az egyes autótípusok ET-tűrése más és más. Éppen ezért nagyon fontos adat egy új felni kiválasztásakor. Emellett természetesen alapvető a helyes osztókör és középfurat figyelembe vétele is. Üdv: Gumidoki
Andris22 Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 Nem rossz! :wink: De ez az ET38 v.miért úgy rémlik, hogy a Corsa alá jó, de az Astra alá nem annyira.De ez nem 100. hát még egyezkedek magammal, hogy tényleg van-e rá keret igy 3-4 hónapra előre a szezontól, de mondjuk az ár elég meggyőző. :? főleg azután, hogy tegnap rendeltem meg antitól a sárga konikat 8) :P na mind1. majd télen lesz mit nézegetni a hideg estéken :D ha mégse lenne jó, bazsnak lesz 1 garnitúra 15ös aluja tavaszra!! :D :P
coupe Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 hát még egyezkedek magammal, hogy tényleg van-e rá keret igy 3-4 hónapra előre a szezontól, de mondjuk az ár elég meggyőző. :? főleg azután, hogy tegnap rendeltem meg antitól a sárga konikat 8) :P na mind1. majd télen lesz mit nézegetni a hideg estéken :D ha mégse lenne jó, bazsnak lesz 1 garnitúra 15ös aluja tavaszra!! :D :PHa bazs azt mondja jó akkor az biztos jó :wink:
Andris22 Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 vagy én bolondultam meg, vagy ma megtáltosodtak a téligumik. mondjuk elég hideg van :P de már amikor indultam el, akkor éreztem, hogy más(jobb) . remélem nem csak beképzelem magamnak :D
bazs Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 Ha bazs azt mondja jó akkor az biztos jó :wink: köszi a bizalmat :P amúgy ET egyszerűen
coupe Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 köszi a bizalmat :PFelni ügyben te vagy a mágus :D és gondoltam jobb ha ezt ők is tudják.
Stock16v Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 Sziasztok! F astrára felmegy 7*15 ET38 felni? most akcijós :P gondoltam akkor bespejzolok belőle, azt majd tavasszal felteszem. ilyenkor tényleg olcsóbbak a felnik? 6,5*15ben csak randa alufelnit gyártanak sajna. :D Nekem is ez a méret volt 16osban míg ügyesen el nem bótoltam :roll: Sőt még egy centis nyomtávszélesítő is volt alatta,mert az első felnikbe a féltengely miatt nem lehetett a kupakokat bepattintani,és még úgy is elfért.(hátul is)
Andris22 Elküldve November17, 2005 Elküldve November17, 2005 Nekem is ez a méret volt 16osban míg ügyesen el nem bótoltam :roll: Sőt még egy centis nyomtávszélesítő is volt alatta,mert az első felnikbe a féltengely miatt nem lehetett a kupakokat bepattintani,és még úgy is elfért.(hátul is) vettem. akkor nyugodt szivvel veszem meg, már ha megveszem. de azért egyéb kommentek is jöhetnek!
Tápiószecső Elküldve November18, 2005 Szerző Elküldve November18, 2005 6,5*15ben csak randa alufelnit gyártanak sajna. :P Kösz. :?
Andris22 Elküldve November18, 2005 Elküldve November18, 2005 Kösz. :? marmint igy occsoe :D nem tudtam hogy neked olyan van, ez esetben bocsanat, es visszavonom :D
Tápiószecső Elküldve November18, 2005 Szerző Elküldve November18, 2005 marmint igy occsoe :D nem tudtam hogy neked olyan van, ez esetben bocsanat, es visszavonom :D Semmi gond, nem vettem a szívemre. :wink:
Andris22 Elküldve November18, 2005 Elküldve November18, 2005 tapioszecso kollegaval privatoztunk, es o emlitette, hogy Alessio felnik nem a legstrapabirobbak? :? velemeny/tapasztalat? ha az elso godornel osszetorik, akkor inkabb nem veszek ilyet. olcsobb kategoriaban mi az amivel erdemes foglalkozni, es mi az amivel nem?
Recommended Posts