2004tiborc Elküldve November16, 2005 Megoszt Elküldve November16, 2005 A lemezfelnihez jok ugyanazok a csavarok mint az alufelnihez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November16, 2005 Megoszt Elküldve November16, 2005 A jó téligumi ismérve: -puhább keverékből készül, több kaucsukkal (hidegben sem keményedik meg) -sziliciumhomokot kevernek az anyagba (nem csúszik annyira a jeges úton) -profiljában is igazodik az elvárásokhoz (havas-latyakos időben is tudnak kapaszkodni a lamellák, és kidobják magukból a jeges havat) Ezen szempontok alapján érdemes gondolkozni, ha már ennyire belemélyül valaki a témába. Ha valaki gyakorlati tapasztalata alapján rossznak ítél egy téligumit, az valószínű azért van mert 1. gyenge minőségű 2. elöregedett 3. nincs megfelelő profilmélysége 4. rossz a mérete 5. nem megfelelő időben használja. Aki már rég feltette a téligumit, annak lehet ilyen tapasztalata. Csak úgy jelzem, hogy én még csak most fogom. Most már érdemes és hasznos lesz hétvégétől. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November16, 2005 Megoszt Elküldve November16, 2005 Aki már rég feltette a téligumit, annak lehet ilyen tapasztalata. Csak úgy jelzem, hogy én még csak most fogom. Most már érdemes és hasznos lesz hétvégétől. Azért remélem még nem... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November17, 2005 Megoszt Elküldve November17, 2005 Mostantól lesz a napi maximum 6-8fok alatt, ezért is érdemes, meg azért is, mert mondják az első havat is... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve November17, 2005 Megoszt Elküldve November17, 2005 Mostantól lesz a napi maximum 6-8fok alatt, ezért is érdemes, meg azért is, mert mondják az első havat is... :P 10 fok alatt célszerűbb már a téligumit használni!Ez igaz! Ezért szoktam naggyon várni már a tavaszt, amikor ritkán vannak ilyen hőmérsékletek, aztán lehet felrkani a széép széles gumikat. :mrgreen: Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve November17, 2005 Megoszt Elküldve November17, 2005 A lemezfelnihez jok ugyanazok a csavarok mint az alufelnihez? Ez tipusonként válozó, de úgy veszem észre, hogy az esetek döntő többségében jó. Felszerelés előtt meg kell győződni tolómérővel, hogy a gyári csavar ugyanannyira áll-e ki belül a felniből, mint a lemezfelninél, tehát ugyanannyi menet kapaszkodik-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve November17, 2005 Megoszt Elküldve November17, 2005 A jó téligumi ismérve: -puhább keverékből készül, több kaucsukkal (hidegben sem keményedik meg) -sziliciumhomokot kevernek az anyagba (nem csúszik annyira a jeges úton) -profiljában is igazodik az elvárásokhoz (havas-latyakos időben is tudnak kapaszkodni a lamellák, és kidobják magukból a jeges havat) :smt045 Szerintem ez tökéletes meg fogalmazás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Andris22 Elküldve November17, 2005 Megoszt Elküldve November17, 2005 Sziasztok! F astrára felmegy 7*15 ET38 felni? most akcijós :P gondoltam akkor bespejzolok belőle, azt majd tavasszal felteszem. ilyenkor tényleg olcsóbbak a felnik? 6,5*15ben csak randa alufelnit gyártanak sajna. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve November17, 2005 Megoszt Elküldve November17, 2005 kényelmesen Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve November17, 2005 Megoszt Elküldve November17, 2005 Sziasztok! F astrára felmegy 7*15 ET38 felni? most akcijós :P gondoltam akkor bespejzolok belőle, azt majd tavasszal felteszem. ilyenkor tényleg olcsóbbak a felnik? 6,5*15ben csak randa alufelnit gyártanak sajna. :D Kép esetleg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Andris22 Elküldve November17, 2005 Megoszt Elküldve November17, 2005 Kép esetleg? http://www.alufelni.info/alessio/turbo/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve November17, 2005 Megoszt Elküldve November17, 2005 http://www.alufelni.info/alessio/turbo/ Nem rossz! :wink: De ez az ET38 v.miért úgy rémlik, hogy a Corsa alá jó, de az Astra alá nem annyira.De ez nem 100. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November17, 2005 Megoszt Elküldve November17, 2005 Jó az Astrához, az alapméretes (13-as) felninek kell 46-49ET, ehhez a 15-öshöz pl. 195-ös gumival ez a 38 éppen ideális. Nekem a 3-küllős felnik teccenek naon, csak az igen ritka sajna... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve November17, 2005 Megoszt Elküldve November17, 2005 Találtam egy ilyet. Kedves Gumidoki! Érdeklõdöm, hogy mit jelent a keréktárcsa méreteinél az ET=36. Aluflelni vásárláshoz mit kell figyelembe venni? Tisztelettel: Totya Kedves Totya! Az ET-szám vagy besajtolási mélység a felni szimmetriatengelyének a felszerelési/felfekvési síktól való eltérése mm-ben. Kiszámolni nem lehet, csak táblázatból kikeresni, az egyes autótípusok ET-tűrése más és más. Éppen ezért nagyon fontos adat egy új felni kiválasztásakor. Emellett természetesen alapvető a helyes osztókör és középfurat figyelembe vétele is. Üdv: Gumidoki Link to comment Megosztás: More sharing options...
Andris22 Elküldve November17, 2005 Megoszt Elküldve November17, 2005 Nem rossz! :wink: De ez az ET38 v.miért úgy rémlik, hogy a Corsa alá jó, de az Astra alá nem annyira.De ez nem 100. hát még egyezkedek magammal, hogy tényleg van-e rá keret igy 3-4 hónapra előre a szezontól, de mondjuk az ár elég meggyőző. :? főleg azután, hogy tegnap rendeltem meg antitól a sárga konikat 8) :P na mind1. majd télen lesz mit nézegetni a hideg estéken :D ha mégse lenne jó, bazsnak lesz 1 garnitúra 15ös aluja tavaszra!! :D :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November17, 2005 Megoszt Elküldve November17, 2005 hát még egyezkedek magammal, hogy tényleg van-e rá keret igy 3-4 hónapra előre a szezontól, de mondjuk az ár elég meggyőző. :? főleg azután, hogy tegnap rendeltem meg antitól a sárga konikat 8) :P na mind1. majd télen lesz mit nézegetni a hideg estéken :D ha mégse lenne jó, bazsnak lesz 1 garnitúra 15ös aluja tavaszra!! :D :PHa bazs azt mondja jó akkor az biztos jó :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Andris22 Elküldve November17, 2005 Megoszt Elküldve November17, 2005 vagy én bolondultam meg, vagy ma megtáltosodtak a téligumik. mondjuk elég hideg van :P de már amikor indultam el, akkor éreztem, hogy más(jobb) . remélem nem csak beképzelem magamnak :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve November17, 2005 Megoszt Elküldve November17, 2005 Ha bazs azt mondja jó akkor az biztos jó :wink: köszi a bizalmat :P amúgy ET egyszerűen Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November17, 2005 Megoszt Elküldve November17, 2005 köszi a bizalmat :PFelni ügyben te vagy a mágus :D és gondoltam jobb ha ezt ők is tudják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stock16v Elküldve November17, 2005 Megoszt Elküldve November17, 2005 Sziasztok! F astrára felmegy 7*15 ET38 felni? most akcijós :P gondoltam akkor bespejzolok belőle, azt majd tavasszal felteszem. ilyenkor tényleg olcsóbbak a felnik? 6,5*15ben csak randa alufelnit gyártanak sajna. :D Nekem is ez a méret volt 16osban míg ügyesen el nem bótoltam :roll: Sőt még egy centis nyomtávszélesítő is volt alatta,mert az első felnikbe a féltengely miatt nem lehetett a kupakokat bepattintani,és még úgy is elfért.(hátul is) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Andris22 Elküldve November17, 2005 Megoszt Elküldve November17, 2005 Nekem is ez a méret volt 16osban míg ügyesen el nem bótoltam :roll: Sőt még egy centis nyomtávszélesítő is volt alatta,mert az első felnikbe a féltengely miatt nem lehetett a kupakokat bepattintani,és még úgy is elfért.(hátul is) vettem. akkor nyugodt szivvel veszem meg, már ha megveszem. de azért egyéb kommentek is jöhetnek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November18, 2005 Szerző Megoszt Elküldve November18, 2005 6,5*15ben csak randa alufelnit gyártanak sajna. :P Kösz. :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Andris22 Elküldve November18, 2005 Megoszt Elküldve November18, 2005 Kösz. :? marmint igy occsoe :D nem tudtam hogy neked olyan van, ez esetben bocsanat, es visszavonom :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November18, 2005 Szerző Megoszt Elküldve November18, 2005 marmint igy occsoe :D nem tudtam hogy neked olyan van, ez esetben bocsanat, es visszavonom :D Semmi gond, nem vettem a szívemre. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Andris22 Elküldve November18, 2005 Megoszt Elküldve November18, 2005 tapioszecso kollegaval privatoztunk, es o emlitette, hogy Alessio felnik nem a legstrapabirobbak? :? velemeny/tapasztalat? ha az elso godornel osszetorik, akkor inkabb nem veszek ilyet. olcsobb kategoriaban mi az amivel erdemes foglalkozni, es mi az amivel nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts