fekosz Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Lenne egy amatőr kérdésem: mit jelent az alufelniknél az ET szám, és mennyinek kell lennie az F Astrámhoz? Nem röhögni :mrgreen: Hali, nekem sajna nincs ötletem, hogy mi az az ET szám, de ha megkérdezel egy gumist, biztosan rögtön rávágja neked :lol: Egyébként, ha f astrához keresl alufelnit, a boltban ahol venni akarod, tudják majd, hogy melyik kell neked a kocsidra :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Lenne egy amatőr kérdésem: mit jelent az alufelniknél az ET szám, és mennyinek kell lennie az F Astrámhoz? Nem röhögni :mrgreen: F astrához a 49-es ET dukál gyárilag. Itt egy kis leírás a felni és abroncsokról: http://www.zsiguli.hu/muszaki/kerekek.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus17, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 F astrához a 49-es ET dukál gyárilag. Már amelyikhez gyárilag 5.5*13-as felnit adtak. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 14-es és 15-ös felni is ennyi ET-vel bír F Astrához. :lol: Viszont ha nő a felni szélesség, az ET-nek csökkennie kell! (7" optimális ET-je: ET35-38 ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Ami tuti, hogy a 7,5J-hez 38-nál kisebb ET-t nem nagyon kéne, mert különben lehet peremezni. Az ET a felfogatási sík és a felni középvonalának a távolsága. Minél kisebb az ET, annál kíjebb kerül a felni, ergo egy idő után beleér a sárvédőbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 14-es és 15-ös felni is ennyi ET-vel bír F Astrához. :lol:helyesbítés I.: a gyári 15ös alum ET46 Viszont ha nő a felni szélesség, az ET-nek csökkennie kell! helyesbítés II.: nem feltétlenül az ausztrálok minden átalakítás nélkül feltolják a holden calikra a 8 széles 18as kereket, ET 40-46 között és még ültetik is hozzá az autót hondáknál ugyanígy van ez szóval ez autófüggő :arrow: ha van befelé hely, nem feltétlenül kell csökkenteni az ET-t (astránál is elég sok hely van ;-) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 helyesbítés II.: nem feltétlenül az ausztrálok minden átalakítás nélkül feltolják a holden calikra a 8 széles 18as kereket, ET 40-46 között és még ültetik is hozzá az autót hondáknál ugyanígy van ez szóval ez autófüggő :arrow: ha van befelé hely, nem feltétlenül kell csökkenteni az ET-t (astránál is elég sok hely van ;-) ) Nekem et38al beleér hátul a gumi, ugyhogy olyan végtelen sok hely azért nincs... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Ok, akkor konkrétabban: találtam alufelnit a mostani gumijaimhoz (175/70R13), ezexerint ez jó lenne: Aluett Titan M6 5.5x13" ET41 4x100 osztókör ? :? Ahogy néztem, ennél csak kisebb ET-számú felnikkel találkoztam (35), az nagyon kilógna oldalra az autó alól ezexerint? Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Ok, akkor konkrétabban: találtam alufelnit a mostani gumijaimhoz (175/70R13), ezexerint ez jó lenne: Aluett Titan M6 5.5x13" ET41 4x100 osztókör ? :? Ahogy néztem, ennél csak kisebb ET-számú felnikkel találkoztam (35), az nagyon kilógna oldalra az autó alól ezexerint? Ne vegyél 13-mas alufelnit, mert meg fogod bánni. Legalább 14, de inkább 15". Érdemes megvárni vele az aktuális papucs cserét. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Nekem et38al beleér hátul a gumi, ugyhogy olyan végtelen sok hely azért nincs... :lol: belül? :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Ne vegyél 13-mas alufelnit, mert meg fogod bánni. Legalább 14, de inkább 15". Érdemes megvárni vele az aktuális papucs cserét. :lol: ez így van FPepe! mennyiért találtad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 belül? :roll: A sarvedoivbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 az kívül van, bazz :lol: olvasd már el, mit írtam ;-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Ok, elolvastam. :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 bazs: brutto 15e-ért találtam darabját, vadiújan, ezen a címen: http://www.kago.hu/search.php Egyébként ez még csak távlati terv, jelenleg örülök, ha benzinre telik :lol: Nálam a gumicsere sztem évek múlva lesz aktuális, amennyit megyek vele, de ha hirtelen elárasztanak pénzzel, persze én is nagyobb méreten gondolkodom (15"). bazs: a tiéden 17"-os van? Naggyon brutálisan néz ki... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 helyesbítés I.: Bazs! "a gyári 15ös alum ET46 " Nálad minden elszabott méretű... :lol: Én egyébként a GSi gyári 15" aluról beszéltem. :( "az ausztrálok minden átalakítás nélkül feltolják a holden calikra a 8 széles 18as kereket, ET 40-46 között szóval ez autófüggő ha van befelé hely, nem feltétlenül kell csökkenteni az ET-t (astránál is elég sok hely van )" Most F Astráról beszélünk ugye... És ott igencsak kevéske hely van... Majd rájössz te is! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 bazs: brutto 15e-ért találtam darabját, vadiújan, ezen a címen: http://www.kago.hu/search.php Egyébként ez még csak távlati terv, jelenleg örülök, ha benzinre telik :lol: Nálam a gumicsere sztem évek múlva lesz aktuális, amennyit megyek vele, de ha hirtelen elárasztanak pénzzel, persze én is nagyobb méreten gondolkodom (15"). bazs: a tiéden 17"-os van? Naggyon brutálisan néz ki... az enyémen most gyári 15ös GSi van (a fészliftes GSi felnije) azt meg pl 80%-os michelin gumival együtt árulom 60ért tehát ne vagyél ennyiért 13as felniket, nincs értelme Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Nálad minden elszabott méretű... :lol: Én egyébként a GSi gyári 15" aluról beszéltem. :Daz van az enyémen ;-) Most F Astráról beszélünk ugye... És ott igencsak kevéske hely van... Majd rájössz te is! :) befelé (az a doblemez felé van, Tom kedvéért :( ) azért van bőven hely ;-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Nem arra gondoltam, hanem a facelift előttire. Most is olyanom van pótkeréknek az Astrában. :lol: Befelé ott a gátló elég közel... Szal nem kell nagy méretekben gondolkodni. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 És a 195/50R15 méretről mi a véleményetek? Az még problémamentesen elfér ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Igen, de a felni adatai is jók kell legyenek! Ehhez a gumihoz legoptimálisabb a 6,5" széles felni, de minimum 6"-os ajánlott! Ilyen felnik esetében az ET35-ET41 érték ajánlott. Ha 7"-os a felni, akkor ET35-38 kell. Ennél szélesebb felnit nem ajánlok ehhez a gumihoz, mert nagyon széthúzza, és nem is igazán fér el peremezés nélkül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Igen, de a felni adatai is jók kell legyenek! Ehhez a gumihoz legoptimálisabb a 6,5" széles felni, de minimum 6"-os ajánlott! Ilyen felnik esetében az ET35-ET41 érték ajánlott. Ha 7"-os a felni, akkor ET35-38 kell. Ennél szélesebb felnit nem ajánlok ehhez a gumihoz, mert nagyon széthúzza, és nem is igazán fér el peremezés nélkül. Pontosítanék: 205/45 R16 guma 7,5J x 16" ET38 de a kisújam hegye sem fér a sárvédőív meg a kerék közé, de sosem ért még be akárhogy megdübbentettem :lol: Ja nincs peremezve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 viszont szépen határon van :mrgreen: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Az azért jó, mert ha egyszer elkezd gyengülni a hátsó szilent, akkor elkezdi zabálni a hátsó gumit. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Az azért jó, mert ha egyszer elkezd gyengülni a hátsó szilent, akkor elkezdi zabálni a hátsó gumit. :lol: Figyelemmel van ám kisérve :) Tuti egyből látszana a gumán, ha bele-bele érne és akkor szilent upgrade. Amúgy sem szeretem ha elmozog a futó a kaki szilentek miatt ergó legalább tudom hogy mikor kell cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts