opel16v Elküldve Július15, 2005 Megoszt Elküldve Július15, 2005 "majd jön az opel16v és jól bevédi a falken 512-t" Bár az aktuális kedvenc a SP01, de jó gumi télleg az 512-es! Igaz, vízen annyira nem kell vele őrültködni. De szerintem a legerősebb szerkezetű gumi, amit 4 ilyen típusú elhasznált garnitúra után mondok... :lol: Most legutóbb pl. Semperit topspeed gumit raktam fel előre, de elég kemény, nem vagyok vele megelégedve. Viszont az Omegán meg Marshal gumi van, és meglepően jó. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Július15, 2005 Megoszt Elküldve Július15, 2005 Akkor azt a Semperitet, bal elől foltoztasd be... :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július15, 2005 Megoszt Elküldve Július15, 2005 Éppen ma történt a cseréje. Még szerencse hogy volt a garázs mélyén még egy ugyanolyan. :( Egyébként egy elég méretes szög volt benne. :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Július15, 2005 Megoszt Elküldve Július15, 2005 " vízen annyira nem kell vele őrültködni" pedig mintázat alapján nagyon vizes guminak néz ki " De szerintem a legerősebb szerkezetű gumi, " Az nem árt a pesti utakra :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Július15, 2005 Megoszt Elküldve Július15, 2005 Erről mik a vélemények: Continental ContiPremium Contact most akcióba 13 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Július15, 2005 Megoszt Elküldve Július15, 2005 Éppen ma történt a cseréje. Még szerencse hogy volt a garázs mélyén még egy ugyanolyan. :( Egyébként egy elég méretes szög volt benne. :? Tudom,. mert én szedtem ki belőle... :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július15, 2005 Megoszt Elküldve Július15, 2005 Anti! És nem raktad el ereklyének?! :( Wzsolt! Nekem most asszem ilyen Contik vannak hátul a versenygépen "utcai" guminak, de egyáltalán nem voltam velük megelégedve, amikor mentem vele pályán. Sokkal jobb a Dunlop vagy a Falken. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Július16, 2005 Megoszt Elküldve Július16, 2005 Aszondják Conti nagyon kopik, de nagyon nem is tapad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
caravan Elküldve Július16, 2005 Megoszt Elküldve Július16, 2005 Sziasztok! Nagyon köszi a múltkori kérdésemre jött válaszaitokat! Abaqua-t felkerestem, kérdést feltettem: Falken ZE 512 via Dunlop P5000 (Caravan alá 185/60 R14)? Azt mondták Falken kopósabb, Dunlop keményebb, jobban tűri az padkázást stb. Dunlop P5000 (spanyol gyártmány). Megvettem, felrakattam, 500km benne van. Tapasztalatok: majdnem elsírtam magam az első 20km-en. 120-nál intenzív kormány mozdulatokat vévé úszott az autó segge kifele jobbra balra. Tudom kopnia kell még. Volt 1 utam esőben. Aszfalton átfolyások, nyomvályúkban állóvíz. Istenien stabil volt. A kerék, ha rávittem a nyomvályúra nem pörgött ki, nem dobálta az autót. A keréknyomás 2,1bar. Gumizaj nagy tempónál sincs, a kaszni rései zajosabbak. Nagy tempós kanyarvételnél, ha nem kell korrigálni akkor OK. Ha bele kell nyúlni valami ok miatt akkor már gázos, az előbbi úszós-kúszós figura érezhető. Nagy tempós fékezés esetleges kormányzásokkal szintén úszós. OPEL14V: tanácsodat kérem. Szerinted a guminyomás emelés segíthetne vagy kellene még 1-2ezer km-nyi bekopás. Vagy ez tényleg ilyen szar (esetleg ebben a mintában inkább a 175/65-öt kellett volna választani). Szóval P5000? Hát még nem tudom megérte-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
caravan Elküldve Július16, 2005 Megoszt Elküldve Július16, 2005 Bocsánat!!! Nem Dunlop, Pirelli P5000DRAGO, Made in Spain. Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Július16, 2005 Megoszt Elküldve Július16, 2005 Azt a Pirelli gumit én dicsérni még nem hallottam, a kettő közül én kapásból a Falkent vettem voina, bár ez már nem segít rajtad. Amúgy csak pilláztam, Dunlop SP01-es gumijaim vannak, azok ilyet nem csinálnak, amiket írsz. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Július17, 2005 Megoszt Elküldve Július17, 2005 Nekem volt P5000 Drago, és én szerettem... :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Július17, 2005 Megoszt Elküldve Július17, 2005 Nekem volt P5000 Drago, és én szerettem... :wink: Ugyan ez van nekem is csak 195/50x15 , szerintem jó. Az hogy nagy tempónál elindul a fara kanyarban, azt a caravan hátrányára írom. Ezen kívül semmi de semmi más negatívot nem tudok róla. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Július17, 2005 Megoszt Elküldve Július17, 2005 Az hogy nagy tempónál elindul a fara kanyarban, azt a caravan hátrányára írom. Ezt én is észrevettem! :? Majd a Dunlop-pal is kipróbálom! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Július17, 2005 Megoszt Elküldve Július17, 2005 160-nál nekem is elindult a 2/A lehajtón a 215/40 16 hátul, de ez még nem jelenti azt hogy a gumi szar.. :wink: :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Július17, 2005 Megoszt Elküldve Július17, 2005 1-2 cementeszsák, és stabil lesz a hátulja! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Július17, 2005 Megoszt Elküldve Július17, 2005 Aztán meg ha beázik, baszhatom... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Július17, 2005 Megoszt Elküldve Július17, 2005 Aztán meg ha beázik, baszhatom... :( dehogy is akkor lesz csak 1edi a falazásod :lol: már csak vakolni kellene :wink: nekem is bejönnek a falkenek mind 502 mind 512 de ezekről már csacsogtunk sokat... most majd barumot tezstelek elöl, kiv vaok mijjen.... én eddig kopp kopp csak a fulda carat atturoval szivtam be, azt pl sikerült egy szezon alatt leradiroznom :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Július17, 2005 Megoszt Elküldve Július17, 2005 195/51-15 ben a barum bravura naon jól bírta. A pirelli p5000 nagyon kopik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Július17, 2005 Megoszt Elküldve Július17, 2005 a barum alig kopik, igaz, nem is olyan jó a tapadása de ez normál használat mellett nagy sebességnél sem érezhető kollégámnak bravura van, évi 20-30e km-t megy, 3 éves a gumi, de még tökéletes nekem bravuris volt, kb. 10e után is olyan volt, mint az új ;-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Július18, 2005 Megoszt Elküldve Július18, 2005 Szevasztok! Megpróbáltam és nem megy fel a 13-as felni a kocsimra. :lol: Nagyon mérges vagyok hogy így mégsincs gumim télire :smt022 Ezek szerint nekem már a nagy féktárcsám van. :( Szóval eladó 4db téli gumi opel felnin. A gumi: marangoni meteo 175/70 R13 82T A felni: opel 4x100 5J ET49 Szerelve centírozva egy telet (kb 3-4ekm) futott. Ki mit ad érte..? Én olyan 35 körüli árra gondoltam. Képek: bár még nincs le gumiápolózva :lol: http://kep.tar.hu/wzsolt/50098174 Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július18, 2005 Megoszt Elküldve Július18, 2005 Caravan! Nem ismerem személyesen a P5000-et, de abban biztos vagyok, hogy a SP01 jobb lett volna. :( WZsolt! Legközelebb kérdezz itt, én kapásból mondtam volna, hogy nem megy fel a 256 fékre a 13col kerék. :lol: Egyébként az ár egy kicsit sok érte, ennyiért nem fognak tolongani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Július19, 2005 Megoszt Elküldve Július19, 2005 Én akkor még nem méregettem a féktárcsát az autó típus alapján meg senki sem merte biztosra mondani, hogy milyen megy fel rá. De nincs nagy gond mert a családból került hozzám és ha itt nem kell senkinek akkor visszaveszi akitől kaptam. Ami jobban fáj, hogy így ősszel keresnem kell téligumit és azt biztosan nem úszom meg ilyen olcsón. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Július19, 2005 Megoszt Elküldve Július19, 2005 Én akkor még nem méregettem a féktárcsát az autó típus alapján meg senki sem merte biztosra mondani, hogy milyen megy fel rá. De nincs nagy gond mert a családból került hozzám és ha itt nem kell senkinek akkor visszaveszi akitől kaptam. Ami jobban fáj, hogy így ősszel keresnem kell téligumit és azt biztosan nem úszom meg ilyen olcsón. Felnit tudsz venni 3500-4000ft/db áron, és középkategóriás téligumit újonan pedig max. szvsz 10e./db áron(175/65-14).Pl. Dayton DW500.nekem bejött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Július20, 2005 Megoszt Elküldve Július20, 2005 Felnit tudsz venni 3500-4000ft/db áron, és középkategóriás téligumit újonan pedig max. szvsz 10e./db áron(175/65-14).Pl. Dayton DW500.nekem bejött. Hol is vannak azok a felnik 3500-4000-é'...? :( (ha van v.mi konkrét érdekel) Nekem kén' 2 db. olyan mint amit wzsolt kínál, de csak 2 és csak a felni (az előző tulaj odacsapta őket és így most csak 2 felnim van a téli gar.-hoz :lol: ) Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts