Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumik, felnik

Tápiószecső

Recommended Posts

Azt' mégse csúszott sehova a parkolóban. :D Mikor megyek vele, már bőven szánsájn van, meg melegség. De egyébként tartom, hogy ha száraz az út, akkor az 5 fokoson is jobban tapad a nyári, mint a téli :rolleyes:

Hát a rosseb tudja, én bele tudtam csúszni az árokba nyáron a nyáriakkal télen meg a téliekkel is. :D

Megosztás:

Hát a rosseb tudja, én bele tudtam csúszni az árokba nyáron a nyáriakkal télen meg a téliekkel is. :D

:lol: :lol:

Nekem ez eddig egyszer sikerült télen. De az is csak azért mert okoskodni akartam a körforgalomban. Egyszerre ment el mind a négy gumin a tapadás, és meg kiszálltam érintő irányban...

Megosztás:

Alufelnihez való csavarok vásárlása előtt állok, bár belepróbáltam a lemezfelnit is, kb mennyi az a kilógás amivel még biztonságosan feltehető? Vagy mindeképp vegyek hozzá alufelnihez való hosszabb csavarokat?

Fogod a lemezfelnit, és beledugod a csavart, megnézed mennyit lóg ki, akkorát. A túl hosszú se jó, mert hátul beleérhet dolgokba, a rövidebbet meg ugye nem kell magyarázzam...

Megosztás:

Sziasztok!

5 ajtós ferdehátú astra f-em van.Kérdésem az, hogy R15 7J ET28-as peremes felnik 195/50-es gumikkal alá mennének-e vagy sem! Köszi előre is a választ!

Hi!

Jó eséllyel nem, már az ET35 is nagyon határ, van, amelyik már azok közül is beleér a sárvédőbe.

Megosztás:

Sziasztok, én is felraktam a nyárigumikat alufelnire vannak szerelve (185/60r14) momo, et 35, tavaly kiderült hogy nem volt jó a központosító, csere majd jó lett, mert rázzta a kormányt 100fölött, most megint ez a jelenség, vajon mitől lehet? Nem jó alá a felni esetleg? Mert ezzel az et számmal kijebb vannak a kerekek mint a gyári acélall mert az ugye 46os. Szerintetek?

Megosztás:

Sziasztok, én is felraktam a nyárigumikat alufelnire vannak szerelve (185/60r14) momo, et 35, tavaly kiderült hogy nem volt jó a központosító, csere majd jó lett, mert rázzta a kormányt 100fölött, most megint ez a jelenség, vajon mitől lehet? Nem jó alá a felni esetleg? Mert ezzel az et számmal kijebb vannak a kerekek mint a gyári acélall mert az ugye 46os. Szerintetek?

Szerintem attól hogy nem passzol az ET-szám még nem szabadna ráznia. Tedd hátra az első gumikat, ha megszűnik a hiba akkor a felni-gumi a bűnös.

Megosztás:

Ki lettek centrírozva? Ha igen akkor 0 grammra? Mert ha nem akkor ez a hiba. Az Astrák futóműve 2-3 gramm eltérésre is érzékeny.

Megosztás:

Amúgy pedig 14"-os felninél az ET-nek 35-nek kell lenni(astránál). Nekem is ET 35-ös (R14 175/65, Enzo H felni)

Ezt én sem, mivel a gyári 14-es acélfelnijeim is 49-esek...

Amúgy nekem eddig 3 garnitúra alufelni volt a kocsin, köztük gyári Opel felnik is, amihez nem kellett központosító gyűrű, mégis minddel ráz a kormány 100 felett, a téli acélfelnikkel meg nem...

Megosztás:

Ezt én sem, mivel a gyári 14-es acélfelnijeim is 49-esek...

Amúgy nekem eddig 3 garnitúra alufelni volt a kocsin, köztük gyári Opel felnik is, amihez nem kellett központosító gyűrű, mégis minddel ráz a kormány 100 felett, a téli acélfelnikkel meg nem...

A gyári acélfelni gondolom 5,5" széles azért 49 az ET. De pl a G Astra is a 14"-osba 5,5-össel 39ET ami meg már futómű állítást kívánna ill ezt magyarázta az egyik gumis nekem. A 14"-os alu ami meg 35-ös ET-vel van az meg gondolom 6" széles. De a 6"széles 38-as Et-vel is még oké. Szóval amennyivel kijjebb van annyival van a coll szélesség miatt bejebb.

Megosztás:

A központosító gyűrű a helyükön vannak ( utólag meg is néztem vissza vettem az első kettőt és újra fel, de nem változott) a centirozás persze, hogy meg volt, de azt nem tudom, hogy 0 grammra-e.

Bár nekem 185/60 R14-es

Tavaly is rázott egy kicsit, de nem ennyire, a gyűrűket pedig úgy nézte meg a gumis hogy bele rakta a felni-be és passzoljon, mert amik előtte voltak benne az picit kotyogott benne, ezek viszont jól passzolnak, kicsit még szorul is az agyon,

és minden gyűrű abba a felnibe van amibe tavaly, szóval minden ugyan úgy van mint eddig, ezért fúrcsálom a dolgot.Tavaly mikor a gyűrűket kicseréltük utána csináltattam kerék össze tartást is, téli acél felnikkel hibátlan (175/70 R13)

Max nem jól rakom fel a felniket és elhúzza a gyűrűt, bár kétlem :-)

Megosztás:

A központosító gyűrű a helyükön vannak ( utólag meg is néztem vissza vettem az első kettőt és újra fel, de nem változott) a centirozás persze, hogy meg volt, de azt nem tudom, hogy 0 grammra-e.

Bár nekem 185/60 R14-es

Tavaly is rázott egy kicsit, de nem ennyire, a gyűrűket pedig úgy nézte meg a gumis hogy bele rakta a felni-be és passzoljon, mert amik előtte voltak benne az picit kotyogott benne, ezek viszont jól passzolnak, kicsit még szorul is az agyon,

és minden gyűrű abba a felnibe van amibe tavaly, szóval minden ugyan úgy van mint eddig, ezért fúrcsálom a dolgot.Tavaly mikor a gyűrűket kicseréltük utána csináltattam kerék össze tartást is, téli acél felnikkel hibátlan (175/70 R13)

Max nem jól rakom fel a felniket és elhúzza a gyűrűt, bár kétlem :-)

Ha a gyűrű nem mozog benne akkor jónak kell lennie, meg persze ha 56,6-ra szűkít és nem pl VW van benne ami 57,1-es. Esetleg gumi szálszakadás? Bár centír közben gondolom az kiderült volna.

Megosztás:

Nah ezt magyarázd el nekem légyszives, mert nem értem :D

Bocs elfeljtettem, hogy függ a felni szélességétől is. Nekem 6,5" szélesek a felnik és így ET 35 a megfelelő 14" nál

Amúgy tavaly (közvetlenül felrakás után) nekem is rázott, pedig ki lett centrírozva. Visszavittem, modom, hogy szerintem a centrírral lesz a baj. A gumis persze egyből rávágta, hogy az nem lehet. Én csak erősködtem, hogy centrírozzuk már újra legalább a két elsőt. 1-1 gramm lett bennehagyva és megszűnt a hibajelenség. :D

Úgyhogy ha 100-110 között elkezd rázni akkor vigyétek és centrírotassátok ki újra, - 0 grammra - ha minden más rendben van.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.