ujjzol Elküldve Május5, 2005 Megoszt Elküldve Május5, 2005 Ehez a szállszakadásos témához annyit szólnék (ha lehet), h amikor tavaly aug.ban megvettem a verdát volt szomszédtól, azt mondta, h mindkét garnitúra gumi zsír mintállat, mindezek ellenére a két hátsó nyárim szállszakadt volt! :shock: Nah ennyit a jószomszédi iszonyról, vagymiről. Vagy átb@szott, vagy ő sem tudta, monnyuk ez azért nem hihető, mert a kormányt 110nél már igencsak rázta. Hyapersze a téli garnitúra volt raja, mondván, h nem használta a vasat és nem volt kedve/ideje átszereltetni :roll: Mindez nem elég, mert most visszeszereléskor kiderült, h az a két felni is kalap/kabát amin a 2 ominózus gumi volt. Ugyhogy idejekorán át is szereltem rá a téli garnitúrát (nov. elején, monnyuk akkor már elég hűvösek voltak). Nameg ősszel vehetek két felnit is. A lényeg, h használni semmiképp nem használ semminek a szállszakadt gumi! :lol: Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Május5, 2005 Megoszt Elküldve Május5, 2005 Thx, ezeket most jól feljegyeztem. Tescóban van egy rakat Prevent cucc, nekem is bejöttek eddig, de ilyet mindha nem láttam volna... Egyébként elég kiadósnak tűnik a cucc, mert ahoz képest, h milyen kicsi tubusban van (kisebb mint a cipőápolós), miután lekentem mind a 4 gummát (a futófelületet is) kb. félig van még. Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Május6, 2005 Megoszt Elküldve Május6, 2005 Milyen gumid van? Bontóban használt fél pénzé? Valami megoldás csak van , sajnos csak kopott gumim van ithon 2 még használható, ha nem lennél ilyen átkozottul messze oda adnám. :wink: Valahogy ugy jártam mint Szabyka ... a gumikkal vettem az autót, persze a srác azt mondta, hogy a gumik szuperek... . Nem is látszik semmi rajtuk... . De mivel most vettem az autót, már egy csomó mindet cseréltem rövid idő alatt (vezérműszij, olaj, első-hátsó fékbetétek, hátsó fékhengerek, levegőszűrő, vizsgáztatás, pechemre meg is ütöttem 100 ezer forintra, stb.), gondolhatjátok mennyi pénzben áll - mindezt 90 ezres fizuból. Köszi a felajánlásodat, rendes vagy, de sebaj, hamarosan kigürizem valahogy a négy gumi árát is. Ja, az autót én is folyamatosan átnézem, de értsétek meg (Leslie), kivülről nem látszik semmi a gumikon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Május6, 2005 Megoszt Elküldve Május6, 2005 Miért hogy jártam Én ? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Május6, 2005 Megoszt Elküldve Május6, 2005 Bocsi, Szabyka, Ujjzol-t akartam írni, de mindkettőtök avatara bordó, igy azt hittem te írtad az előbbi hozzászólást. :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Május6, 2005 Megoszt Elküldve Május6, 2005 Bocsi, Szabyka, Ujjzol-t akartam írni, de mindkettőtök avatara bordó, igy azt hittem te írtad az előbbi hozzászólást. :oops: Semmi gond :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Május6, 2005 Megoszt Elküldve Május6, 2005 Szabyka meséljmár hogy viselkedik a gép a nagy kerékkel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Psziho Elküldve Május6, 2005 Megoszt Elküldve Május6, 2005 Van valakinek tapasztalata Sava gumival kapcsolatban? Újakat kellene vennem(175/70-13) és ezt találtam legolcsóbbnak! Érdemes megvenni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Május6, 2005 Megoszt Elküldve Május6, 2005 Szabyka meséljmár hogy viselkedik a gép a nagy kerékkel? Hasonloan mint a 16''-al viselkedett :lol: Nem sok különbséget veszek észre(optikán kívül) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
MOMC Elküldve Május6, 2005 Megoszt Elküldve Május6, 2005 Van valakinek tapasztalata Sava gumival kapcsolatban? Újakat kellene vennem(175/70-13) és ezt találtam legolcsóbbnak! Érdemes megvenni? Attól függ mire használod. Azon kívül, hogy felrakod az autóra. Mantán nem vált be, mert eltekeredett rakta a minta néhány gumifüstöléstől :lol: 1.4-es Astrán, jó. Ezért a pénzért pláne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Psziho Elküldve Május6, 2005 Megoszt Elküldve Május6, 2005 Normál körülmények között használnám,füstöltetni nem szoktam max 150-160-nal megyek.Viszont hosszútávra tervezek, 1.6 astrára azért érdeklődőm,hogy jó-e.Télire van külön gumim,tehát csak nyárra kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Május6, 2005 Megoszt Elküldve Május6, 2005 Falken vagy Dayton sem sokkal drágább... azok szerintem jobbak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark Angel Elküldve Május6, 2005 Megoszt Elküldve Május6, 2005 Van valakinek tapasztalata Sava gumival kapcsolatban? Újakat kellene vennem(175/70-13) és ezt találtam legolcsóbbnak! Érdemes megvenni? Nekünk Kadett Combó 1,7D-n van ilyen, kb egy éve. Nem csúszik, nem kopik nagyon, egyszóval normál használatot figyelmbe véve nagyon jó az ár érték aránya. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Május7, 2005 Megoszt Elküldve Május7, 2005 Falken vagy Dayton sem sokkal drágább... azok szerintem jobbak... Corsaruleznek, Speednek, és nekem is Dayton D200 van a gépen, normális használatra azt kell mondanom megfelelő, az ára alapján meg pláne. Bridgestone gyártmány (forma 3000-ben is használják) tehát annyira szar nem lehet, és a Sava guminál szerintem lényegesen jobb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Május7, 2005 Megoszt Elküldve Május7, 2005 Corsaruleznek, Speednek, és nekem is Dayton D200 van a gépen, normális használatra azt kell mondanom megfelelő, az ára alapján meg pláne. Bridgestone gyártmány (forma 3000-ben is használják) tehát annyira szar nem lehet, és a Sava guminál szerintem lényegesen jobb. Micsoa elfogultságot érzek! 8) Amúgy én is inkább a D200-at venném meg hamarabb. :wink: (szintegondolkodásnélkül) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Psziho Elküldve Május7, 2005 Megoszt Elküldve Május7, 2005 Dayton 13 collosban csak D100 mintázat van, a Sava viszont 1200 pézzel olcsóbb darabonként,ha hétköznapi autózásra megfelelőnek mondjátok,akkor annál maradok.De majd csak hétfőn tudom megszemlézni. Még egy kérdés kell a 175/70-13 vagy elég a 165/70-13 ?? :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Május7, 2005 Megoszt Elküldve Május7, 2005 Még egy kérdés kell a 175/70-13 vagy elég a 165/70-13 ?? :?: Mér' nem teszel rá egyből 155/85-öst? Az mégolcsóbb. Nem tudom, én vagyok-e hülye, de az életemen nem spórolnék. A másokén sem. Márpedig a fék az egy ilyen dolog. Csak 1x ne tudj megállni, jobb esetben összetöröd a kocsit, magad, rosszabb esetben megölsz vkit. Nekem már régóta van egy olyan tapasztalatom, hogy hosszabb távon az olcsó cucc általában drágább, mintha kapásból vennék egy normálisat. Szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Psziho Elküldve Május7, 2005 Megoszt Elküldve Május7, 2005 Kedves Leslie! Ne idegesitsd fel magad,mert leizzadsz! :D Az opel gyári leírása szerint a caravant szerelték gyárilag 155/80-13 gumival,165 R13 gumival,175/70-13 gumival most csak a 13-asokat említve.... Szal ezért próbálkoztam megtudni,kinek mi a véleménye amellett,hogy spórolni is akarok(de nem a két méret közötti 500 ft/db áron fogok meggazdagodni) :lol: ,hanem útfekvés szempontjából érdeklődtem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május7, 2005 Megoszt Elküldve Május7, 2005 Bocs pszihó, de lezlinek igaza van..... azért venni gagyigumit, mert 1200 forinttal olcsóbb?? :shock: :? biztos megsértődnél ha véleménytmondanék. :? nekem vadi uj debica gumijaim voltak, mikor megvettem az autót, mint megtudtam, egy hasonló emberé volt az autóm.... Én Michlein gumikat vettem rá..... Pedig nem vagyok gazdag gyerek.... De a tapadás, a biztonság asszem fontosabb, mint az ár. Spóroltam rá, de nem vettem ZÉRT MEG EGY trágyagumit, MERT AZ 1200 FORINTTAL OLCSOBB A MÁSIK GAGYIGUMINÁL. Megkerestem a legolcsóbb lehetőséget, de a legjobbat vettem. A debicát meg majd felteszem a Corsámra, amivel nem megyek 10 km nél messzebbre az otthonomtól . Bár most azon is Michlein gumi van 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május7, 2005 Megoszt Elküldve Május7, 2005 pl itt lehet kapni akcios gumit: http://www.gumibolt.hu/nyariakc/toptyre/toptyre.htm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Május7, 2005 Megoszt Elküldve Május7, 2005 Bármilyen olcsó gumi és mondjuk egy Michelin között kb. 4-5 méter különbség van féktávban (az utóbbi javára). Az pont egy első lökös, ami meg 30e forint. Szerintem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május7, 2005 Megoszt Elküldve Május7, 2005 én alapvetően téli gumi ellenes csávó vagyok, és egy barátom mondta: téli gumi nélkül ha nem tudsz megállni, de téli gumival megállna, , az pont egy gépháztető 2 lámpa 1 zárhid, és egy lökháritó sérülés. ami 100 e Ft minimum. szóval vettem téli gummát 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Május7, 2005 Megoszt Elküldve Május7, 2005 Az utóbbi két hozzászólás kiegészítéseként: esetleg egy EMBERÉLET múlik a gumin (gyakran gyerekeké, akik sokal elővigyázatlanabbak) , aki azon a 4-5méteren belül volt! Ui.: Ja, és a Világbékét még nem is említettem! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Május7, 2005 Megoszt Elküldve Május7, 2005 Kedves Leslie! Ne idegesitsd fel magad,mert leizzadsz! :D Az opel gyári leírása szerint a caravant szerelték gyárilag 155/80-13 gumival,165 R13 gumival,175/70-13 gumival most csak a 13-asokat említve.... Szal ezért próbálkoztam megtudni,kinek mi a véleménye amellett,hogy spórolni is akarok(de nem a két méret közötti 500 ft/db áron fogok meggazdagodni) :lol: ,hanem útfekvés szempontjából érdeklődtem. Útfekvés szempontjából már meg lett állapítva, hogy a 195/50r15-ös a legjobb Astrára. Ég, és föld a különbség a 175/75r13, és a normális pacsker között, bár egyszerre elég nagy kiadás, elismerem. Viszont az én vezetési stílusom olyan, hogy előbb elöregszik a gumi, minthogy elkopik, szal résezmről Dunlop Sport SP01 rulez, és 14 körül már meg is lehet kapni. Ha a spórolt 10-20 rugót leosztod mondjuk 5 évre, akkor rájösz, hogy értelmetlen a gumin spórolni egy bizonyos szintig... Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Május7, 2005 Megoszt Elküldve Május7, 2005 Bármilyen olcsó gumi és mondjuk egy Michelin között kb. 4-5 méter különbség van féktávban (az utóbbi javára). Az pont egy első lökös, ami meg 30e forint. Szerintem... Rosszabb esetben pedig 2 lámpa + hütő, meg 4 elem. Azaz 200-250eFt. De biztos érdemes ezen spórolni 20-at. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts