zotya975 Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 Nekem is elfosta magát a szervó-szivattyúm 3 éve, de nem volt ijesztő, és "nem vágta magát egyenesbe". Amint éreztem a hibát megálltam, megnéztem, hogy mi az ábra, aztán nagypapisan "hazabotorkáltam". Nagy ügy... A nagyobb ügy a javítás ára volt, de megérte mert óriási könnyebbség a parkolásnál. Az meg, hogy "nem érezni az utat" egyszerűen nem igaz. Ha necces az ügy, úgysem a kormány rángatásával próbálgatja az ember a csúszáshatárt, hanem a gázpedállal, esetleg a fékkel. Régen jártam pözsó boxer kisbusszal annak az volt a hepje hogy kanyarban leállt a motor. Se kormány rásegítés se fékszervó. Volt pár meleg pillanat de nem véletlenül tanítják hogy nem vagányul kell tekerni-fogni a kormányt hanem normálisan két kézzel. Ezen a télen hol a saját fapadossal járok hol a céges szervóssal, én mindegyiknél észrevettem ha megcsúszott sokat járok havas mellékúton. Na meg azt is hogy a sajátomon vadi új Barum polaris van a cégesen meg lassan tűrésig kopott, ha már gumi topicban vagyunk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dodi91 Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 Na meglestem, és a belső műanyag doblemezbe ér bele egy kicsikét... abbol lehet kivágni? vagy akár az egészet kivenni? Nem szivesen kokányolok de nem agyon szeretnék a felniktöl megválni... esetleg vimi tipp valakinek? egyébként a gumi külső széle ér bele egy picit csak... :/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 Ha csak kicsit ér bele több értelme van hőlégfúvóval meglágyítani az anyagát és megformálni, hogy ne érjen hozzá a gumi többé. Sok sikert! :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 Nekem is elfosta magát a szervó-szivattyúm 3 éve, de nem volt ijesztő, és "nem vágta magát egyenesbe". Amint éreztem a hibát megálltam, megnéztem, hogy mi az ábra, aztán nagypapisan "hazabotorkáltam". Nagy ügy... A nagyobb ügy a javítás ára volt, de megérte mert óriási könnyebbség a parkolásnál. Az meg, hogy "nem érezni az utat" egyszerűen nem igaz. Ha necces az ügy, úgysem a kormány rángatásával próbálgatja az ember a csúszáshatárt, hanem a gázpedállal, esetleg a fékkel. :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dodi91 Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 hát kb 1x2-2,5cmet ér bele :-) megprobálom hőlégfùvozni akkor ;-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 Tény és való, hogy baromi kényelmes, de valahogy nem ért fülig a szám, amikor menet közben a céges punto kivettea ekezemből a kormányt, mert megszünt a city szervó és egyensebe vágta magát... De azt ne feletsuk el, hogy a punto-e mar elektromos. A mi Opeljeink meg hidraulikus. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dodi91 Elküldve Március20, 2013 Megoszt Elküldve Március20, 2013 sziasztok! ez a felni jó lenne az astrára? http://aprod.hu/hirdetes/15-alufelni-IDLilr.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március20, 2013 Megoszt Elküldve Március20, 2013 sziasztok! ez a felni jó lenne az astrára? http://aprod.hu/hird...lni-IDLilr.html 108-as osztókörrel nem. (Ha jól számoltam :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dodi91 Elküldve Március20, 2013 Megoszt Elküldve Március20, 2013 108-as osztókörrel nem. (Ha jól számoltam :D ) ó ezt nem is nétem :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március20, 2013 Megoszt Elküldve Március20, 2013 108-as osztókörrel nem. (Ha jól számoltam :D ) Nekem valahogy 111 jön ki, de akkor se jobb :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március20, 2013 Megoszt Elküldve Március20, 2013 Nekem valahogy 111 jön ki, de akkor se jobb :icon1: 125-92 osztva 2-vel és azt kivonni 125-ből vagy hozzáadni a 92-höz, nem? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dodi91 Elküldve Március20, 2013 Megoszt Elküldve Március20, 2013 nincs szeremcsém :( a mostani felni jo csak az et 30 miatt jobb oldalt hátul beleér a doblemezbe :/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március20, 2013 Megoszt Elküldve Március20, 2013 nincs szeremcsém :( a mostani felni jo csak az et 30 miatt jobb oldalt hátul beleér a doblemezbe :/ Mármint az utólagos műanyagba? Nem lehet hőlégfúvóval alakítani rajta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dodi91 Elküldve Március20, 2013 Megoszt Elküldve Március20, 2013 nekem ott hátul fém van leg ahogy néztem az van... :/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
dodi91 Elküldve Március21, 2013 Megoszt Elküldve Március21, 2013 vagy megérné a belső dobot átszabni?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóth Balázs Elküldve Március30, 2013 Megoszt Elküldve Március30, 2013 Üdv! Astra f-re szeretnék 4*98-as alufelnit feltenni. Tehermentesítő már megvan, csak azt nem tudom, hogy pontosan milyen méretű mozgókúpos csavar kellene hozzá. Tudnátok ebben segíteni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dexter0401 Elküldve Április1, 2013 Megoszt Elküldve Április1, 2013 Üdv. Vettem alufelnit az astrámra, 15ös 195/55-ös gumival, és amikor feltettem a központi agyra kb 1 centire tudtam csak ráhúzni. Ez jó így? nem baj hogy ne megy rá rendesen mint a lemezfelni? az alufelni kialakítása miatt megy rá csak annyira. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április1, 2013 Megoszt Elküldve Április1, 2013 Üdv. Vettem alufelnit az astrámra, 15ös 195/55-ös gumival, és amikor feltettem a központi agyra kb 1 centire tudtam csak ráhúzni. Ez jó így? nem baj hogy ne megy rá rendesen mint a lemezfelni? az alufelni kialakítása miatt megy rá csak annyira. Ha felfekszik rendesen és nincs hézag az agy és a felni között szerintem jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dexter0401 Elküldve Április1, 2013 Megoszt Elküldve Április1, 2013 felfekszik rendesen, de nagyon kis helyen, kb 1 centin Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Április1, 2013 Megoszt Elküldve Április1, 2013 Sziasztok! Jó öreg Dezent felnijeimet áruba bocsátottam gumikkal együtt. Szeretnék venni egy szett nyári gumit, s ezen kérdésben érdekelne a véleményetek és a tapasztalatotok! 195/50 R15 méretben ahogy néztem, Toyo Proxes T1-R, Barum Bravuris2, Kumho ECSTA HM KH31, Falken Ziex ZE 912 (ilyen volt eddig), DUNLOP SP Sport Fastresponse és Semperit Speedlife abroncsokat találtam a nekem megfelelő árkategóriában. Akinek valamelyikkel jó illetve rossz tapasztalata van, esős és száraz viszonyok között egyaránt, kérem, ossza meg velem. Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dodi91 Elküldve Április1, 2013 Megoszt Elküldve Április1, 2013 Sziasztok! Volna egy felni amit tudnék cserélni...A méretek 4x100 viszont 8j széles 195/50-es gumikkal... Beférhet ez? ET szám holnapra derül ki. Ilyen szélességél milyen etszám kellene,h elférjen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április1, 2013 Megoszt Elküldve Április1, 2013 De azt ne feletsuk el, hogy a punto-e mar elektromos. A mi Opeljeink meg hidraulikus. Vezettél már hibás szervós opelt? :D Elég funny! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április1, 2013 Megoszt Elküldve Április1, 2013 Sziasztok! Jó öreg Dezent felnijeimet áruba bocsátottam gumikkal együtt. Szeretnék venni egy szett nyári gumit, s ezen kérdésben érdekelne a véleményetek és a tapasztalatotok! 195/50 R15 méretben ahogy néztem, Toyo Proxes T1-R, Barum Bravuris2, Kumho ECSTA HM KH31, Falken Ziex ZE 912 (ilyen volt eddig), DUNLOP SP Sport Fastresponse és Semperit Speedlife abroncsokat találtam a nekem megfelelő árkategóriában. Akinek valamelyikkel jó illetve rossz tapasztalata van, esős és száraz viszonyok között egyaránt, kérem, ossza meg velem. Köszi. Toyot felejtsd el, jól tapad, de gyorsan kopik. Barum mindenből közepes... Falken: nekem még sosem volt, de mindenki dicséri, én maradnék ennél a helyedben, ha nem volt vele bajod. Dunlop: volt a corsámon, egy nagy szar! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Április1, 2013 Megoszt Elküldve Április1, 2013 Toyot felejtsd el, jól tapad, de gyorsan kopik. Barum mindenből közepes... Falken: nekem még sosem volt, de mindenki dicséri, én maradnék ennél a helyedben, ha nem volt vele bajod. Dunlop: volt a corsámon, egy nagy szar! :D A Falken az elején jó volt, 2-3 évig mindenképp. Most meg olyan, mintha felkeményedett volna.. gázelvételre dobja a fenekét kanyarban, pedig még 4,5 mm minta van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Április1, 2013 Megoszt Elküldve Április1, 2013 Sziasztok! Jó öreg Dezent felnijeimet áruba bocsátottam gumikkal együtt. Szeretnék venni egy szett nyári gumit, s ezen kérdésben érdekelne a véleményetek és a tapasztalatotok! 195/50 R15 méretben ahogy néztem, Toyo Proxes T1-R, Barum Bravuris2, Kumho ECSTA HM KH31, Falken Ziex ZE 912 (ilyen volt eddig), DUNLOP SP Sport Fastresponse és Semperit Speedlife abroncsokat találtam a nekem megfelelő árkategóriában. Akinek valamelyikkel jó illetve rossz tapasztalata van, esős és száraz viszonyok között egyaránt, kérem, ossza meg velem. Köszi. Nekem Firestone Firehawk Sz90-esem van. Ajánlott kategória volt az ADAC teszten, bár nem ezt a méretet nézték. Személyes tapasztalatom az, hogy fékezsnél még sosem csúsztam meg vele, pedig 1 éve már nyüstölöm. A komfortja kicsivel lehetne jobb, mert a merevített, és peremvédős oldala elég keményre sikeredett, de 15colos méretben még jónak mondható. Pont ebből adódóan a menetstabilitása tökéletes, és nem volt még olyan, hogy a gumi oldalán autóztam volna. Az asszimetrikus minta miatt féltem, hogy esőben rossz lesz, de eddig még nem úsztam fel sehol. Vizesen is tapad. Annak idején Fulda Carat Extremo-m volt vizes mintával, és attól sem maradt el a tapadás esőben. Állítólag zajos lesz idővel, nekem még szerencsére nem hangos. A gumiról menet teljesítményben csak jót mondhatok. Hirtelen rántásokra sem csúsztam még meg. Az igazi problémám azzal van, hogy sajnos a felijeim 6.5 szélesek, ezért a 195-ös méretű gumi fala ugyan tök egyenesen áll, nem hordós a gumi, mégis a felnik vékonynak tűnnek ehhez a gumihoz. Ez persze jó a felni védelme miatt, de bizonyos szögből furán hat... Ez a szokásosnál vastag oldal falnak köszönhető, meg a peremvédőnek. Valójában az erősített oldalfal egy szempontból nagyon jó. Optikailag úgy hat, mintha a gumi nem is lapulna. Ez persze csak optika. 14-15 ezer körül van a gumi, és a Bridgeston Potenza mintáját követi. Esetleg nézd meg Te is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts