astrásgyerek Elküldve Július23, 2011 Megoszt Elküldve Július23, 2011 Gumiabroncsok és felni! Dísztárcsákat szereljük le. Amennyiben alufelni van a gépkocsin és az nem gyári, abban az esetben kérhetik a műbizonylatot! Ha nem gyári a felnink és van téli gumink lemez felnin, akkor szereljük át legalább a vizsga idejére. A gumik ne legyenek kopottak! A bordák mélysége haladja meg az 1,6mm-t! A gumi méreteknek minden keréken azonos méretűnek kell lennie (szélesség, magasság). A felninek minden keréken azonos méretekkel kell rendelkeznie! A gumik mintázatának tengelyenként azonosnak kell lennie! Természetesen nem lehetnek szálszakadtak és repedezettek sem. Műszaki vizsga követelmény :D Vagy viszel magaddal 5000 Ft-ot, és fék nélkül is átmegy az autó! :icon4: :icon4: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július23, 2011 Megoszt Elküldve Július23, 2011 Vagy viszel magaddal 5000 Ft-ot, és fék nélkül is átmegy az autó! :D :icon4: :icon4: Ez nem vicces... Főleg, mert igaz...és még te is összetalálkozhatsz így levizsgázott autóval... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július23, 2011 Megoszt Elküldve Július23, 2011 Ez nem vicces... Főleg, mert igaz...és még te is összetalálkozhatsz így levizsgázott autóval... :icon4: Valóban nem vicces, de attól még igaz! :icon4: Millió meg egy van ilyen az utakon! De én a legjobban azt szeretem, amikor kölcsönkért igazi jó gumikkal megy át az autó... majd még aznap megkapja a szálszakadt kopott 1000éves gumijait, nah ez sem vicces, az tuti! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július23, 2011 Megoszt Elküldve Július23, 2011 Valóban nem vicces, de attól még igaz! :icon4: Millió meg egy van ilyen az utakon! De én a legjobban azt szeretem, amikor kölcsönkért igazi jó gumikkal megy át az autó... majd még aznap megkapja a szálszakadt kopott 1000éves gumijait, nah ez sem vicces, az tuti! :D Tudom, hogy igaz. Saját szememmel láttam, hogy a vizsgáztató a szép strandkékre festett felnijű ladával majdnem nekiment a kerítésnek, mert a behúzott kézifék nem fogott semmit. Ez már a vizsga után volt. Akkor kezdtem el gondolkodni, hogy én miért félek a vizsgától, mert mérföldekre jobb állapotban van a kocsim. Én a vizsgáztatók helyében a fék, kormány és világítás ügyében nem "oldanám meg barátian" a dolgot. De ezek általában a kiszakadt kárpitot, rozsdás kipufogót írják be hibának. Na de ez már nem ide tartozik. Köcsög ember az, aki eladás után cseréli ki a kereket, holott azok már az alku tárgyát képezték! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Július23, 2011 Megoszt Elküldve Július23, 2011 Tudom, hogy igaz. Saját szememmel láttam, hogy a vizsgáztató a szép strandkékre festett felnijű ladával majdnem nekiment a kerítésnek, mert a behúzott kézifék nem fogott semmit. Ez már a vizsga után volt. Akkor kezdtem el gondolkodni, hogy én miért félek a vizsgától, mert mérföldekre jobb állapotban van a kocsim. Én a vizsgáztatók helyében a fék, kormány és világítás ügyében nem "oldanám meg barátian" a dolgot. De ezek általában a kiszakadt kárpitot, rozsdás kipufogót írják be hibának. Nálam ez nem jön be. Azért fizettem 62ezret mindennel együtt, mert szeretem, ha rendben van az autó és nem csak ÁTTOLJÁK műszakin... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Július23, 2011 Megoszt Elküldve Július23, 2011 Valóban nem vicces, de attól még igaz! :icon4: Millió meg egy van ilyen az utakon! De én a legjobban azt szeretem, amikor kölcsönkért igazi jó gumikkal megy át az autó... majd még aznap megkapja a szálszakadt kopott 1000éves gumijait, nah ez sem vicces, az tuti! :D Nekem is a téligumik voltak fent a vizsga idejére, de csak azért, mert az alufelnik miatt műbizonylat hiányában valószínűleg kérdéses lett volna a vizsga sikeressége :icon4: De volt komplett szilent, stabilizátor szilent és fékolaj csere, na meg futómű állítás. Ezeken kívül minden maradt a régi. A fékbetétek és pofák kiváló állapotban vannak. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július23, 2011 Megoszt Elküldve Július23, 2011 Nekem is a téligumik voltak fent a vizsga idejére, de csak azért, mert az alufelnik miatt műbizonylat hiányában valószínűleg kérdéses lett volna a vizsga sikeressége :D De volt komplett szilent, stabilizátor szilent és fékolaj csere, na meg futómű állítás. Ezeken kívül minden maradt a régi. A fékbetétek és pofák kiváló állapotban vannak. :icon4: Tőlem még sosem kértek műbizonylatot alufelnire, pedig a Felügyeletnél is vizsgáztattam már... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Július24, 2011 Megoszt Elküldve Július24, 2011 Tőlem még sosem kértek műbizonylatot alufelnire, pedig a Felügyeletnél is vizsgáztattam már... Akkor szerencséd volt. De kérhetik és ha nincs, akkor legfeljebb nem engedik át. Én inkább levettem az alut és felraktam addig a lemezfelnis téli kereket. De még aznap vissza is raktam, ahogy meg volt a műszaki :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július24, 2011 Megoszt Elküldve Július24, 2011 Akkor szerencséd volt. De kérhetik és ha nincs, akkor legfeljebb nem engedik át. Én inkább levettem az alut és felraktam addig a lemezfelnis téli kereket. De még aznap vissza is raktam, ahogy meg volt a műszaki :icon4: Na látod, na látod! :D Én a gumik állapotát nem is nézném.... annyi időre úgyis kölcsönkérnek 1 szett gumit... ha akarnak... De a fék, biztonsági berendezésen mérvadóak szerintem is!!! Arra már csak magunk miatt is áldozni KELL, nemhogy mások miatt... :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Július24, 2011 Megoszt Elküldve Július24, 2011 Na látod, na látod! :D Én a gumik állapotát nem is nézném.... annyi időre úgyis kölcsönkérnek 1 szett gumit... ha akarnak... De a fék, biztonsági berendezésen mérvadóak szerintem is!!! Arra már csak magunk miatt is áldozni KELL, nemhogy mások miatt... :icon4: Nem is azért tettem fel a téligumikat, mert a nyári rossz volt... Csak nehogy abba kössenek bele, amiért nem gyári Opel az alufelni. És a pótkerékre is most vettem vadiúj gumit :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július24, 2011 Megoszt Elküldve Július24, 2011 Nem is azért tettem fel a téligumikat, mert a nyári rossz volt... Csak nehogy abba kössenek bele, amiért nem gyári Opel az alufelni. És a pótkerékre is most vettem vadiúj gumit :icon4: tudom, ezért írtam. :D :icon4: De akkor valójában te is azért tetted fel, hogy nehogy belekössenek... mivel igazából nem biztos, hogy lehetne legálisan használni... Én is inkább lecseréltem sógorék polo-kerekeire a fábiáét amikor vittem műszakira, mert az egyik gumi szálszakadásos lett, és a pótkerék volt fent. Mindenki ezt csinálja, ki kisebb, ki nagyobb mértékben. A lényeg, hogy vigyázzunk egymásra az utakon! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július26, 2011 Megoszt Elküldve Július26, 2011 195/65 R 15 még elfér? (téligumik lennének jó áron felnivel.) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Július26, 2011 Megoszt Elküldve Július26, 2011 195/65 R 15 még elfér? (téligumik lennének jó áron felnivel.) :) A /65 nem sok kicsit? Elég ballonosnak hangzik Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július26, 2011 Megoszt Elküldve Július26, 2011 A /65 nem sok kicsit? Elég ballonosnak hangzik Ezért kérdezem. :) 10.000/4db felnivel 90%-osak. Annyit simán megérne nem? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július26, 2011 Megoszt Elküldve Július26, 2011 Ezért kérdezem. :) 10.000/4db felnivel 90%-osak. Annyit simán megérne nem? :D Ha a felni ET-je 40 fölött van, akkor szerintem elfér. Nem tudod rápróbálni a vasra? Mert az a biztosabb! Nekem is utólag derült ki, hogy a 195/60R15-ös gumik az ET38-al párosulva beleérnek hátul a sárvédőperembe. Elől nincs vele gond... Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július26, 2011 Megoszt Elküldve Július26, 2011 Ha a felni ET-je 40 fölött van, akkor szerintem elfér. Nem tudod rápróbálni a vasra? Mert az a biztosabb! Nekem is utólag derült ki, hogy a 195/60R15-ös gumik az ET38-al párosulva beleérnek hátul a sárvédőperembe. Elől nincs vele gond... az lenne a legjobb, ha rápróbálnám... Csak a fuvaron is akartam spórolni 5000-et, a melós autóval mentem volna érte, "útbaejtettem volna" :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Július27, 2011 Megoszt Elküldve Július27, 2011 195/65 R 15 még elfér? (téligumik lennének jó áron felnivel.) :) Az szerintem már tényleg nagy lenne. A haveromnak Vectrája van és én már arra is nagynak tartom, de mivel a német forgalmiban az a megengedett méret van bele írva, így azt kell rá tennie... De nagyon ballonosnak tűnik és csunyának is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július27, 2011 Megoszt Elküldve Július27, 2011 195/65 R 15 még elfér? (téligumik lennének jó áron felnivel.) :) Azok Omega gumik, sztem nagyon nagyok azok Astrára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július27, 2011 Megoszt Elküldve Július27, 2011 Azok Omega gumik, sztem nagyon nagyok azok Astrára. Az szerintem már tényleg nagy lenne. A haveromnak Vectrája van és én már arra is nagynak tartom, de mivel a német forgalmiban az a megengedett méret van bele írva, így azt kell rá tennie... De nagyon ballonosnak tűnik és csunyának is :lol: Köszi mindenkinek a választ! Én sokat hosszútávozok, ezért gondolkodok nagyobb gumiban! :D a nagy gumikkal simán megvan 400 Km-en mérve a 4,1-4,2-s átlagom, az mg azért sokat számít. Jó, kisebb gumikkal se vészes, 5 alatt van úgyis simán, de azért ott spórol az ember, ahol tud... No meg 4db jó állpotú felni 4db felnire szerelt, centírozott 90%-os gumival 10.000ért :) Fáj a szívem nagyon, hogy nem jó... :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Július27, 2011 Megoszt Elküldve Július27, 2011 Köszi mindenkinek a választ! Én sokat hosszútávozok, ezért gondolkodok nagyobb gumiban! :D a nagy gumikkal simán megvan 400 Km-en mérve a 4,1-4,2-s átlagom, az mg azért sokat számít. Jó, kisebb gumikkal se vészes, 5 alatt van úgyis simán, de azért ott spórol az ember, ahol tud... No meg 4db jó állpotú felni 4db felnire szerelt, centírozott 90%-os gumival 10.000ért :) Fáj a szívem nagyon, hogy nem jó... :D :D Vedd meg, add el, keress pénzt a megfelelőre...nem bonyolult. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július27, 2011 Megoszt Elküldve Július27, 2011 Vedd meg, add el, keress pénzt a megfelelőre...nem bonyolult. :D van benne valami! :) :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tarakos Elküldve Július29, 2011 Megoszt Elküldve Július29, 2011 Sziasztok! Vettem felnit az astrára, de a lemezfelnihez való csavarral nem lehet feltenni. Egyáltalán mi az astra csavar mérete? 12x1,5 vagy 12x1,25??? Van kifejezetten alufelnihez való csavar is (amivel az ET38-as felni felmegy), vagy valami külön gyártottat kell beszereznem? Előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Július30, 2011 Megoszt Elküldve Július30, 2011 Sziasztok! Vettem felnit az astrára, de a lemezfelnihez való csavarral nem lehet feltenni. Egyáltalán mi az astra csavar mérete? 12x1,5 vagy 12x1,25??? Van kifejezetten alufelnihez való csavar is (amivel az ET38-as felni felmegy), vagy valami külön gyártottat kell beszereznem? Előre is köszi!Szia! Én új felniket vettem anno és akkor a gumis adott hozzávaló csavarokat is. A pontos méretét nem tudom, de ha elviszed egy gumishoz, Ő ad olyan méretűt ami megfelelő lesz és persze kerékőr sem árt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zozi91 Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 Sziasztok!!!Olyan kérdésem volna h van egy 1.4-es f astrám és most venni szeretnék rá egy 195/50/15-ös felnit a gyári 175/60/13....Kérdés:Mennyivel fog többet enni???Mennyit bírnak az alkatrészek???pl:gömbcsukló féltengely és stb???Előre is köszönöm a választ Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 Sziasztok!!!Olyan kérdésem volna h van egy 1.4-es f astrám és most venni szeretnék rá egy 195/50/15-ös felnit a gyári 175/60/13....Kérdés:Mennyivel fog többet enni???Mennyit bírnak az alkatrészek???pl:gömbcsukló féltengely és stb???Előre is köszönöm a választ Nekem talán egy fél literrel eszik többet. Az alkatrészeket én még nem cseréltem semmit. Kb 4 éve használom a 195/50/15-ös kerekeket. Mondjuk hátul 205-ös van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts