Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumik, felnik

Tápiószecső

Recommended Posts

Gumiabroncsok és felni! Dísztárcsákat szereljük le. Amennyiben alufelni van a gépkocsin és az nem gyári, abban az esetben kérhetik a műbizonylatot! Ha nem gyári a felnink és van téli gumink lemez felnin, akkor szereljük át legalább a vizsga idejére. A gumik ne legyenek kopottak! A bordák mélysége haladja meg az 1,6mm-t! A gumi méreteknek minden keréken azonos méretűnek kell lennie (szélesség, magasság). A felninek minden keréken azonos méretekkel kell rendelkeznie! A gumik mintázatának tengelyenként azonosnak kell lennie! Természetesen nem lehetnek szálszakadtak és repedezettek sem. Műszaki vizsga követelmény :D

Vagy viszel magaddal 5000 Ft-ot, és fék nélkül is átmegy az autó! :icon4: :icon4: ;)

Megosztás:

Ez nem vicces...

Főleg, mert igaz...és még te is összetalálkozhatsz így levizsgázott autóval... :icon4:

Valóban nem vicces, de attól még igaz! :icon4: Millió meg egy van ilyen az utakon!

De én a legjobban azt szeretem, amikor kölcsönkért igazi jó gumikkal megy át az autó... majd még aznap megkapja a szálszakadt kopott 1000éves gumijait, nah ez sem vicces, az tuti! :D

Megosztás:

Valóban nem vicces, de attól még igaz! :icon4: Millió meg egy van ilyen az utakon!

De én a legjobban azt szeretem, amikor kölcsönkért igazi jó gumikkal megy át az autó... majd még aznap megkapja a szálszakadt kopott 1000éves gumijait, nah ez sem vicces, az tuti! :D

Tudom, hogy igaz. Saját szememmel láttam, hogy a vizsgáztató a szép strandkékre festett felnijű ladával majdnem nekiment a kerítésnek, mert a behúzott kézifék nem fogott semmit. Ez már a vizsga után volt.

Akkor kezdtem el gondolkodni, hogy én miért félek a vizsgától, mert mérföldekre jobb állapotban van a kocsim.

Én a vizsgáztatók helyében a fék, kormány és világítás ügyében nem "oldanám meg barátian" a dolgot. De ezek általában a kiszakadt kárpitot, rozsdás kipufogót írják be hibának. Na de ez már nem ide tartozik.

Köcsög ember az, aki eladás után cseréli ki a kereket, holott azok már az alku tárgyát képezték!

Megosztás:

Tudom, hogy igaz. Saját szememmel láttam, hogy a vizsgáztató a szép strandkékre festett felnijű ladával majdnem nekiment a kerítésnek, mert a behúzott kézifék nem fogott semmit. Ez már a vizsga után volt. Akkor kezdtem el gondolkodni, hogy én miért félek a vizsgától, mert mérföldekre jobb állapotban van a kocsim. Én a vizsgáztatók helyében a fék, kormány és világítás ügyében nem "oldanám meg barátian" a dolgot. De ezek általában a kiszakadt kárpitot, rozsdás kipufogót írják be hibának.

Nálam ez nem jön be. Azért fizettem 62ezret mindennel együtt, mert szeretem, ha rendben van az autó és nem csak ÁTTOLJÁK műszakin... :D

Megosztás:

Nekem is a téligumik voltak fent a vizsga idejére, de csak azért, mert az alufelnik miatt műbizonylat hiányában valószínűleg kérdéses lett volna a vizsga sikeressége :icon4: De volt komplett szilent, stabilizátor szilent és fékolaj csere, na meg futómű állítás. Ezeken kívül minden maradt a régi. A fékbetétek és pofák kiváló állapotban vannak. ;)

Megosztás:

Nekem is a téligumik voltak fent a vizsga idejére, de csak azért, mert az alufelnik miatt műbizonylat hiányában valószínűleg kérdéses lett volna a vizsga sikeressége :D De volt komplett szilent, stabilizátor szilent és fékolaj csere, na meg futómű állítás. Ezeken kívül minden maradt a régi. A fékbetétek és pofák kiváló állapotban vannak. :icon4:

Tőlem még sosem kértek műbizonylatot alufelnire, pedig a Felügyeletnél is vizsgáztattam már...

Megosztás:

Tőlem még sosem kértek műbizonylatot alufelnire, pedig a Felügyeletnél is vizsgáztattam már...
Akkor szerencséd volt. De kérhetik és ha nincs, akkor legfeljebb nem engedik át. Én inkább levettem az alut és felraktam addig a lemezfelnis téli kereket. De még aznap vissza is raktam, ahogy meg volt a műszaki :D
Megosztás:

Akkor szerencséd volt. De kérhetik és ha nincs, akkor legfeljebb nem engedik át. Én inkább levettem az alut és felraktam addig a lemezfelnis téli kereket. De még aznap vissza is raktam, ahogy meg volt a műszaki :icon4:

Na látod, na látod! :D

Én a gumik állapotát nem is nézném.... annyi időre úgyis kölcsönkérnek 1 szett gumit... ha akarnak...

De a fék, biztonsági berendezésen mérvadóak szerintem is!!! Arra már csak magunk miatt is áldozni KELL, nemhogy mások miatt... :icon4:

Megosztás:

Na látod, na látod! :D

Én a gumik állapotát nem is nézném.... annyi időre úgyis kölcsönkérnek 1 szett gumit... ha akarnak...

De a fék, biztonsági berendezésen mérvadóak szerintem is!!! Arra már csak magunk miatt is áldozni KELL, nemhogy mások miatt... :icon4:

Nem is azért tettem fel a téligumikat, mert a nyári rossz volt... Csak nehogy abba kössenek bele, amiért nem gyári Opel az alufelni. És a pótkerékre is most vettem vadiúj gumit :icon4:

Megosztás:

Nem is azért tettem fel a téligumikat, mert a nyári rossz volt... Csak nehogy abba kössenek bele, amiért nem gyári Opel az alufelni. És a pótkerékre is most vettem vadiúj gumit :icon4:

tudom, ezért írtam. :D :icon4:

De akkor valójában te is azért tetted fel, hogy nehogy belekössenek... mivel igazából nem biztos, hogy lehetne legálisan használni...

Én is inkább lecseréltem sógorék polo-kerekeire a fábiáét amikor vittem műszakira, mert az egyik gumi szálszakadásos lett, és a pótkerék volt fent.

Mindenki ezt csinálja, ki kisebb, ki nagyobb mértékben.

A lényeg, hogy vigyázzunk egymásra az utakon! ;)

Megosztás:

Ezért kérdezem. :)

10.000/4db felnivel 90%-osak.

Annyit simán megérne nem? :D

Ha a felni ET-je 40 fölött van, akkor szerintem elfér.

Nem tudod rápróbálni a vasra? Mert az a biztosabb!

Nekem is utólag derült ki, hogy a 195/60R15-ös gumik az ET38-al párosulva beleérnek hátul a sárvédőperembe. Elől nincs vele gond...

Megosztás:

Ha a felni ET-je 40 fölött van, akkor szerintem elfér.

Nem tudod rápróbálni a vasra? Mert az a biztosabb!

Nekem is utólag derült ki, hogy a 195/60R15-ös gumik az ET38-al párosulva beleérnek hátul a sárvédőperembe. Elől nincs vele gond...

az lenne a legjobb, ha rápróbálnám...

Csak a fuvaron is akartam spórolni 5000-et, a melós autóval mentem volna érte, "útbaejtettem volna" :) :D

Megosztás:

195/65 R 15 még elfér? (téligumik lennének jó áron felnivel.) :)

Az szerintem már tényleg nagy lenne. A haveromnak Vectrája van és én már arra is nagynak tartom, de mivel a német forgalmiban az a megengedett méret van bele írva, így azt kell rá tennie... De nagyon ballonosnak tűnik és csunyának is :D

Megosztás:

Azok Omega gumik, sztem nagyon nagyok azok Astrára.

Az szerintem már tényleg nagy lenne. A haveromnak Vectrája van és én már arra is nagynak tartom, de mivel a német forgalmiban az a megengedett méret van bele írva, így azt kell rá tennie... De nagyon ballonosnak tűnik és csunyának is :lol:

Köszi mindenkinek a választ!

Én sokat hosszútávozok, ezért gondolkodok nagyobb gumiban! :D a nagy gumikkal simán megvan 400 Km-en mérve a 4,1-4,2-s átlagom, az mg azért sokat számít. Jó, kisebb gumikkal se vészes, 5 alatt van úgyis simán, de azért ott spórol az ember, ahol tud...

No meg 4db jó állpotú felni 4db felnire szerelt, centírozott 90%-os gumival 10.000ért :)

Fáj a szívem nagyon, hogy nem jó... :D :D

Megosztás:

Köszi mindenkinek a választ!

Én sokat hosszútávozok, ezért gondolkodok nagyobb gumiban! :D a nagy gumikkal simán megvan 400 Km-en mérve a 4,1-4,2-s átlagom, az mg azért sokat számít. Jó, kisebb gumikkal se vészes, 5 alatt van úgyis simán, de azért ott spórol az ember, ahol tud...

No meg 4db jó állpotú felni 4db felnire szerelt, centírozott 90%-os gumival 10.000ért :)

Fáj a szívem nagyon, hogy nem jó... :D :D

Vedd meg, add el, keress pénzt a megfelelőre...nem bonyolult. :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Vettem felnit az astrára, de a lemezfelnihez való csavarral nem lehet feltenni.

Egyáltalán mi az astra csavar mérete? 12x1,5 vagy 12x1,25???

Van kifejezetten alufelnihez való csavar is (amivel az ET38-as felni felmegy), vagy valami külön gyártottat kell beszereznem?

Előre is köszi!

Megosztás:

Sziasztok!

Vettem felnit az astrára, de a lemezfelnihez való csavarral nem lehet feltenni.

Egyáltalán mi az astra csavar mérete? 12x1,5 vagy 12x1,25???

Van kifejezetten alufelnihez való csavar is (amivel az ET38-as felni felmegy), vagy valami külön gyártottat kell beszereznem?

Előre is köszi!

Szia!

Én új felniket vettem anno és akkor a gumis adott hozzávaló csavarokat is. A pontos méretét nem tudom, de ha elviszed egy gumishoz, Ő ad olyan méretűt ami megfelelő lesz és persze kerékőr sem árt. :)

Megosztás:

Sziasztok!!!Olyan kérdésem volna h van egy 1.4-es f astrám és most venni szeretnék rá egy 195/50/15-ös felnit a gyári 175/60/13....Kérdés:Mennyivel fog többet enni???Mennyit bírnak az alkatrészek???pl:gömbcsukló féltengely és stb???Előre is köszönöm a választ

Megosztás:

Sziasztok!!!Olyan kérdésem volna h van egy 1.4-es f astrám és most venni szeretnék rá egy 195/50/15-ös felnit a gyári 175/60/13....Kérdés:Mennyivel fog többet enni???Mennyit bírnak az alkatrészek???pl:gömbcsukló féltengely és stb???Előre is köszönöm a választ

Nekem talán egy fél literrel eszik többet. Az alkatrészeket én még nem cseréltem semmit. Kb 4 éve használom a 195/50/15-ös kerekeket. Mondjuk hátul 205-ös van.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.