I_S Elküldve Április20, 2005 Megoszt Elküldve Április20, 2005 Elvileg csütörtök-pénteken meglesznek a 17''-es felnik a 205/40 Toyo Proxes T1S gumikkal, majd beszámolok a tapasztalatról. Remélem csendesebb lesz mint az Avonok voltak ... Jah meg remélem nem kell peremeztetni ... :? Ha 7 J, akkor nem kell peremezni... elvileg :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Április20, 2005 Megoszt Elküldve Április20, 2005 Ha 7 J, akkor nem kell peremezni... elvileg :wink: Mondjuk a 16*7''-t nem kellett peremeztetni 35-ös ETvel .. remélem ezt sem kell ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Április20, 2005 Megoszt Elküldve Április20, 2005 Sziasztok.Egy kis segítséget szeretnék kérni. F Astra Caravan-hoz jó a 16*7 col ET45-ös felni?Ha igen milyen gumi lenne hozzá jó?Előre is köszi.Rüby. Végül is próbáld fel és kiderül! Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Április20, 2005 Megoszt Elküldve Április20, 2005 Könnyüfém felnit hogyan lehet egyengetni? Hogyan szokták azt csinálni? Egy ismerősöm vett autót és ilyen felnije van. De kettő közülük valamikor élete folyamán ütést kapott :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Április20, 2005 Megoszt Elküldve Április20, 2005 Szabyka: Nekem 7,5*16" ET38 és éppen elfér :( István: Ha "tojás" lett benne, azt mángorolni szokták, de csak akkor érdemes, ha tényleg üt vagy dobál, mert nem tuti, hogy nem reped el valahoz visszaalakítás közben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyurka Elküldve Április20, 2005 Megoszt Elküldve Április20, 2005 Ugye, aki nem fórumozik hónapokon keresztül, az értékes információkról marad le! :wink: Annyira azért nem, Földi, tavaly tavasszal vettem a gumákat, akkor még a Gyulának sem volt ilyen óccsón... :( (Sôt, az Ottónak sem...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Április20, 2005 Megoszt Elküldve Április20, 2005 Annyira azért nem, Földi, tavaly tavasszal vettem a gumákat, akkor még a Gyulának sem volt ilyen óccsón... :( (Sôt, az Ottónak sem...) Viszont az opelclubbos rendszámtáblakeret és a matrica ára jövő héttől nagyon fel fog menni! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Április21, 2005 Megoszt Elküldve Április21, 2005 A GSi Astrákat szerelték gyárilag 195-ös gumival. Ugyanaz a futóműve, kivétel a kerékcsapágy mérete. Ha ez megnyugtat... :D De ha nem, akkor elmondom, elég gáz lenne, ha kicsivel nagyobb gumitól hajolna a futómú... Nem választottam volna az Astrát versenyautónak. :lol: Az más kérdés, ha nem tartod be a kerékközéppont helyzetét, akkor jobban meg lesznek terhelve a futómű alkatrészek, főleg a csapágyak. De a megfelelő ET számmal be lehet lőni a jó helyzetet. :D Köszönöm a választ! Azért kérdeztelek téged mer' gondoltam, h te jártas vagy ebben a témában :( Persze nem arra gondoltam, h kicsivel nagyobb gumi behajtja a futóművet a sárvédődobba, de gondolom te is csak a szemléletesség kedvéért írtad így :( Egyébként megnyugtató volt a válaszod, ha lesz nehány pénzem be is ruházom a 195/50 R15 cuccot, v.mi frankó alufelnivel. :D De lehet, h ha aktualizálódik ez nálam ismét megkérdezlek az ET számmal kapcsiban, mert addig biztos Lfelejtem! :oops: Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mezo Elküldve Április21, 2005 Megoszt Elküldve Április21, 2005 Könnyüfém felnit hogyan lehet egyengetni? Hogyan szokták azt csinálni? Egy ismerősöm vett autót és ilyen felnije van. De kettő közülük valamikor élete folyamán ütést kapott :( El kell vinni görgőztetni! 3500-4000 Ft/db áron, elég sok helyen foglalkoznak ilyesmivel. Üdv.: Mező Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Április21, 2005 Megoszt Elküldve Április21, 2005 Elvitték ma a 17''-es felniket :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Hali! Ha 15"-os felnit akarok venni a kocsira, akkor annak milyen kell hogy legyen az ET száma? Egy ajánlatot kaptam, 15" ET25. Ez a kocsi alá-, vagy kifelé teszi a kereket? :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Hali! Ha 15"-os felnit akarok venni a kocsira, akkor annak milyen kell hogy legyen az ET száma? Egy ajánlatot kaptam, 15" ET25. Ez a kocsi alá-, vagy kifelé teszi a kereket? :?: Elég kifele. Nekem a yard felnik ET49-esek. A Tied 2.5 centivel kijjebb lesz, ha ültetve van a kocsi, akkor lehet, h peremezni kellene... (Ugye, az ET szám kb azt jelenti, h a csavarok belső síkjátol a felni középpontja mennyi mm-re vagyon.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Köszönöm a választ! Én úgy tudom, hogy az ET szám a felni eltérést jelenti. Csak azt nem tudom milyen irányban, de a számok szerintem mm-t takarnak. Ha a közepétől jelenti az eltérést, akkor a 49-nek kiljebb kell esni, mint a 25-nek. Ha a szélétől jelenti, akkor valóban a 25-ös áll kiljebb. Végülis azért tettem fel a kérdést, mert azt hallottam, hogy az eredeti 49-től el lehet térni egy kis mértékben, ellenkező esetben a futóművet szétverheti. Azt is hallottam, hogy különböző méretű felniknél más ET szám kell. Ezért vagyok tanácstalan. :smt102 Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Akkor összefoglalóan: :( Tehát az ET szám tényleg mm-t jelöl, méghozzá a kerékagy (tehát ahol a felfogatási síkja van) távolságát a felni középponti síkjától. Minél kisebb az ET egy ugyanolyan széles felni esetében, annyival lesz kijjebb a felni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 215/40*17 ET35, 7.5''-os felnin peremezve elfér ??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Április22, 2005 Megoszt Elküldve Április22, 2005 Akkor összefoglalóan: :( Tehát az ET szám tényleg mm-t jelöl, méghozzá a kerékagy (tehát ahol a felfogatási síkja van) távolságát a felni középponti síkjától. Minél kisebb az ET egy ugyanolyan széles felni esetében, annyival lesz kijjebb a felni. Köszi Gabi! Most már világos lesz. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Április23, 2005 Megoszt Elküldve Április23, 2005 Szerintetek melyik néz ki jobban ? A felső Mim Savona ==>Savona Az alsó Mim Maratea ==>Maratea Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Április23, 2005 Megoszt Elküldve Április23, 2005 Szerintem mindkettő :puke: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Exian Elküldve Április23, 2005 Megoszt Elküldve Április23, 2005 Szerintetek melyik néz ki jobban ? NEKEM a Maratea jobban bejön. A Savona túl feltűnő a sok küllőjével :( Ánem... de a második jobban tetszik. De nem raknék fel ilyet, annyira azért nemtetszik :( Ahogyan látom az előttem szólónak se kifejezetten :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Április23, 2005 Megoszt Elküldve Április23, 2005 Nekem az nem tetszik benne, hogy az agytól a perem felé szélesedik, ettől olyan formátlannak tűnik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Április23, 2005 Megoszt Elküldve Április23, 2005 18-asben bármelyik...amúgy kisebben egyik sem nyerő nekem... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Április23, 2005 Megoszt Elküldve Április23, 2005 :( Örülök, az összhangnak :( Az Alessio felnik tényleg gyatra minőségűek ? :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Április23, 2005 Megoszt Elküldve Április23, 2005 :( Örülök, az összhangnak :( Az Alessio felnik tényleg gyatra minőségűek ? :? Ki ezt mond, ki pedig azt-Én azt hallottam, hogy gyenge minőség.De ez csak egy infó.Semmi több. Amúgy az alsó felnire szavaznék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Április23, 2005 Megoszt Elküldve Április23, 2005 Sztem mind2 szép :( Alessio-ról én is azt hallottam, hogy gyenge... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Április24, 2005 Megoszt Elküldve Április24, 2005 Hogy még nagyobb legyen az összhang én a felsőre szavazok! :wink: Azon nem annyira feltűnő, hogy a perem felé szélesednek a küllők. És miért ezt a kettőt raktad fel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts