Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Nekem 175/70-es van...tényleg miért is jó a szélesebb gumi azon kívül, hogy jól néz ki? B)

Szélesebb felületen tapad és hamarabb megállhatsz, ha gond van + nem nyúlik az autó kanyarban. Próbálj ki egy szélesebb gumit, majd megtudod mi a különbség :D

Elküldve
Könnyebb vele a kutyasz_rt eltalálni! :) :( :)

De sztem hamarabb megáll, ha gond van! :D

Robot pilóta. A nyomvályú viszi magától, nem kell kormányozni :)

Szélesebb felületen tapad és hamarabb megállhatsz, ha gond van + nem nyúlik az autó kanyarban. Próbálj ki egy szélesebb gumit, majd megtudod mi a különbség :D

Értem, és ha jobb minőségű gumit veszek, akkor nem tudom elérni vele a nagyobb tapadást? Csak mert így elhagyom a hátrányokat ami a szélesebb gumiból adódik... B)

Spzoli, neked meg nem Passatod van mit fosol állandóan... :)

Elküldve
Értem, és ha jobb minőségű gumit veszek, akkor nem tudom elérni vele a nagyobb tapadást? Csak mert így elhagyom a hátrányokat ami a szélesebb gumiból adódik... B)

Spzoli, neked meg nem Passatod van mit fosol állandóan... :D

A jobb minőségnek is biztos van szerepe, de annak megkérik az árát... A tapadófelület akkor sem lesz nagyobb. A szélesebb gumiból is van jó fajta és nem is drága. Csak attól függ milyen a méret.

Elküldve
A jobb minőségnek is biztos van szerepe, de annak megkérik az árát... A tapadófelület akkor sem lesz nagyobb. A szélesebb gumiból is van jó fajta és nem is drága. Csak attól függ milyen a méret.

Akkor viszont inkább megtartom a felnit, aés gumicserekor beruházok egy jobb minőségre... B)

Elküldve
Akkor viszont inkább megtartom a felnit, és gumicserekor beruházok egy jobb minőségre... B)

Próbálj ki egy olyan autót mint a sajátod, csak széles-peres gumikkal. Ég és föld, hidd el :D Nyomvályú ide, vagy oda...

Elküldve
Szerintetek az F Caravanomra a gyári 5,5" R14 lemezfelni helyett rátehetek szintén gyári, de 1/2"-lal kisebbet, azaz 5" R14-et, 175/65 R14-es gumival? Az ET szám (49) és az középső furat (56,5) mindenben megegyezik, csak ez kis különbség lenne.

Egy ismerősöm jóárasítana 4 db megmaradt, sosem használt beragadt raktárkészleti GM felnit ezzel a hátránnyal, de 4.500.- Ft/db áron. Asszem' egyébként ezek Corsa C felnik... :D

Ahogy nézegettem felnis portálokon az 5"-ra is rámehet akár 185 széles gumi is, csak nem vagyok biztos benne, hogy nem lesz-e belőle bármilyen (főleg stabilitási) problémám. :)

Várom értékes hozzászólásaitokat és tapasztalataitokat! B)

Szia!

Nekem anno Ladán volt 205/60 R13-as gumi 5,5-es felnin és simán elbírta. Elől meg 185/60 R13-as :( Annyiért simán megéri. De inkább téligumit tenyél fel rá :)

Elküldve
Próbálj ki egy olyan autót mint a sajátod, csak széles-peres gumikkal. Ég és föld, hidd el :D Nyomvályú ide, vagy oda...

Helyes, odaadod a tied egy körre? B)

Elküldve
He-he fél évig ott melóztam... akkor lássam amikor a hátam közepét. Egerszalókon csináltuk a szállodát a termálvölgyben.

Kénytelen vagyok itt élni, ideköt minden... Nem nagy város, de el vagyok itt is. B)

Elküldve
Kénytelen vagyok itt élni, ideköt minden... Nem nagy város, de el vagyok itt is. B)

Nincs vele bajom, csak a meló volt szar, és nem nagy kedvel mentünk oda. Na oda aztán kellett normális gumi, téli gumi+kipörgésgátló, alig vánszorogtunk fel a Boxerral a szállodához.

Elküldve
Nincs vele bajom, csak a meló volt szar, és nem nagy kedvel mentünk oda. Na oda aztán kellett normális gumi, téli gumi+kipörgésgátló, alig vánszorogtunk fel a Boxerral a szállodához.

Minden munka sz?r, ha nem Te vagy a főnök B)

• 2 weeks later...
Elküldve

YOKOHAMA Parada (PA01) valakinek vélemény róla, esetleg olyanok akiknek már volt fent a gépükön ilyen pacsker?

Elküldve
YOKOHAMA Parada (PA01) valakinek vélemény róla, esetleg olyanok akiknek már volt fent a gépükön ilyen pacsker?

Nekem van, igaz már elég kopott szerencsétlen. Kissé hideg volt még mikor használtam, így nem volt a legtutibb. Mivel kopottas, ezért vizen sem érezte túl jól magát. :D

mélykék vett újonnan, neki egész más tapasztalatai vannak...asszem úgy fogalmazott: harapja a havat. :D

Elküldve

Ha lett volna 15-ösben más méret mint a 195/50R15, akkor ilyenem lett volna :D

Elküldve
Csak ha nem nyomod szabályzásig... (195/50 megfelel?)

Á csak poénkodtam a gumik közti különbséget szélsőséges vezetési stílusban lehetne teszteni, úgy meg még az enyémmel sem megyek.

Elküldve
üdv. olyan kérdésem lenne hogy ez befér e az astra alá ?!

7X17 4X100 ET38 ENZO ALUFELNI :D

Ehh én meg paráztam a 14"-tól! :D

Írj gumi méretet is mert azért az is befolyásolja. (szerintem!) :)

Elküldve
Szerinted nem fér be? Lehetséges, hogy jobban tudod :D :D

Neeem félre érted! Arra gondoltam,hogy néha vacilálnak a 15-16-oson is de mivel a 17"-nálad lazán befér ezért rácáfolsz minden ellenvetésnek! :)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.