warwolf Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Vannak vélemények a Good Year Hydra Grip-ről és a Michelin Pilot Primacy-ról? Tényleg jók, vagy csak a nevük nagy? Esetleg tud valaki jó gumitesztes forrást? (internet, újság) Ezek bizonyos értelemben prémiumkategóriás gumik.Nagyon jó választás mindkettő. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyurka Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Vannak vélemények a Good Year Hydra Grip-ről és a Michelin Pilot Primacy-ról? Tényleg jók, vagy csak a nevük nagy? Esetleg tud valaki jó gumitesztes forrást? (internet, újság) Tavaly, amikor vettem az új nyári garnitúrát, HydraGrip-et akartam venni (a téli UltraGrip, megelégedéssel). Elolvastam jópár tesztet és végül az csapódott le bennem, hogy a HydraGrip-nek nagyobb a marketingje, mint a valós hozzáadott értéke. A gumis javallotta a Dunlop SP Sport 01 típust, a német tesztek szerint is jobban teljesített, mint a HydraGrip (nekem az aquaplanning volt az egyik fô szempont.) Bejött, tetszik. Viszont szerintem sem csinálsz rossz vásárt a HydraGrip-pel sem, ha gyököt vonunk a marketingbôl, akkor is egy jó abroncs... http://automotor.hu/index.php?apps=cikk&cikk=859 http://www.totalcar.hu/magazin/hifituning/...g/gumiteszt040/ http://www.gumiteszt.com/pkw_sommerreifen/...year/hydragrip/ http://a5.hu/cikkek/27/7080.shtml Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Szerintem is az új Dunlop Sp01 kiemelkedően jól teljesít vizes úton! Én már mentem vele pályán is zuhogó esőben, és meglepődtem, milyen jól autózható maradt a vízzel borított pálya! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyurka Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Én pedig a 6-os számú fôközlekedési utat használom aránylag sokat Pécs-Bonyhád útvonalon. Ott a kamionok által kijárt vályúkban összegyűlô esôvíz teszi próbára az idegeimet (de leginkább a barátnômét.) A SP01 óta érezhetôen vezethetôbb az autó esôben. Száraz úton is tetszik a gumi teljesítménye. Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 És nekem is teccik, bár legközelebb, pár év múlva esélyes, h a 195 helyett 205, vagy 215-ös lesz belőle. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Astrára az optimális méret a 195. Ha nagyobbat raksz, nem lesz jobb az úttartás, inkább a hátrányai jönnek elő (nehezebb kormányzás, nagyobb fogyasztás, még jobban követi a nyomvájút). Kivétel van: 205-ben még hasonlóan optimális lehet az aqua gumi, aminek középen nincs tapadófelülete. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Köszi az infókat! Nekem is a Dunlop a nyerő, de most jobb áron van a Hydra Grip, meg a Michelin! Várok még a Dunlopra, hátha valahol beakciózzák! Addig meg elkoptatom a téligumikat! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 195/50R15 méretben megkapod a Dunlop SP01-et 14-ért a Gyulánál! Érdeklődj nála: 30/9065848 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyurka Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 195/50R15 méretben megkapod a Dunlop SP01-et 14-ért a Gyulánál! Érdeklődj nála: 30/9065848 Mennyiér'???? :shock: :smt022 Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Mennyiér'???? :shock: :smt022 Ugye, aki nem fórumozik hónapokon keresztül, az értékes információkról marad le! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Elvileg csütörtök-pénteken meglesznek a 17''-es felnik a 205/40 Toyo Proxes T1S gumikkal, majd beszámolok a tapasztalatról. Remélem csendesebb lesz mint az Avonok voltak ... Jah meg remélem nem kell peremeztetni ... :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Astrára az optimális méret a 195. Ha nagyobbat raksz, nem lesz jobb az úttartás, inkább a hátrányai jönnek elő (nehezebb kormányzás, nagyobb fogyasztás, még jobban követi a nyomvájút). Kivétel van: 205-ben még hasonlóan optimális lehet az aqua gumi, aminek középen nincs tapadófelülete. Ez megint nem logikus nekem. :( Minél szélesebb felületen tapat, annál jobban kell, hogy fogja az utat. Nyilván a hátrányai erősebben jelentkeznének, ez logikus, de azt vártam, hogy az előnyei is jobban kijöjjenek. Szerintem. Maximum egy méret felett már hülyeség nagyobbat rakni, mert több lesz a hátránya, mint előnye. Mondjuk eleve csak elméleti az okfejtés, az a kocsi nem gumifüstölésre való, bár azért rossz indulásnál megpörgeti a gumikat. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Maximum egy méret felett már hülyeség nagyobbat rakni, mert több lesz a hátránya, mint előnye. Szerintem a Gabi is ezt mondta kb. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Optimális tapadást akkor érsz el, ha az egy "tapadónégyzetcentire" eső "nehézkedés" egy bizonyos jól meghatározott értéken van. És ha nagyobb gumit raksz fel, akkor ez csökken, ráadásul a gumigyártók a nagyobb méretű gumikat nagyobb "nehézkedésre" is tervezik, így duplán csökken a tapadás hatékonysága. Amit hozzáadsz méretben, azt elveszed a tapadásban. Tehát az általad említett határ szerintem a 195 F Astránál. Ez már sok éves tapasztalat, ráadásul versenypályán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Optimális tapadást akkor érsz el, ha az egy "tapadónégyzetcentire" eső "nehézkedés" egy bizonyos jól meghatározott értéken van. És ha nagyobb gumit raksz fel, akkor ez csökken, ráadásul a gumigyártók a nagyobb méretű gumikat nagyobb "nehézkedésre" is tervezik, így duplán csökken a tapadás hatékonysága. Amit hozzáadsz méretben, azt elveszed a tapadásban. Tehát az általad említett határ szerintem a 195 F Astránál. Ez már sok éves tapasztalat, ráadásul versenypályán. És ezt a gumiméretet a gyári "egyszerű" futómű hogy torelálja? Ez valóban így van ahogy mondod a gumi tapadását illetően, de elméletileg a "gyári" futómű a gyári gumi/felni mérethez van tervezve, hitelesítve. Mert ugye szélesebb gumi kanyarokban sebességtől függően jobban terheli/feszíti a futóművet. Ezzel kapcsolatban van tapasztalatod? Mennyire bírja a gyári futómű a nagyobb gumiméretet? Gondolom itt is lehet egy határértéket meghatározni. Ahh, kicsit OFF lett a végére, de érdekelne a tapasztalatod, véleményed! :( És másé is. :notworthy: Üdv.: ujjzol ui.: a 195/50 R15-ben én is gondolkodom, de ezirányban még nem kaptam megnyugtató választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 A GSi Astrákat szerelték gyárilag 195-ös gumival. Ugyanaz a futóműve, kivétel a kerékcsapágy mérete. Ha ez megnyugtat... :( De ha nem, akkor elmondom, elég gáz lenne, ha kicsivel nagyobb gumitól hajolna a futómú... Nem választottam volna az Astrát versenyautónak. :( Az más kérdés, ha nem tartod be a kerékközéppont helyzetét, akkor jobban meg lesznek terhelve a futómű alkatrészek, főleg a csapágyak. De a megfelelő ET számmal be lehet lőni a jó helyzetet. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Április19, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Április19, 2005 De a megfelelő ET számmal be lehet lőni a jó helyzetet. :( Ha már szóba került az ET. Egy 175/70x13-ről 195/50x15-re váltásnál az ET-nek mennyit kellene változnia? Kell egyáltalán? Vagy az a jó ha ugyanaz az ET a nagyobb felninél is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Egy 15*7" felni esetében ET35-ET38 körüli az optimális. A 15*6,5" esetében ET38-ET39. A gyári ET49 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Április19, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Április19, 2005 Egy 15*7" felni esetében ET35-ET38 körüli az optimális. A 15*6,5" esetében ET38-ET39. A gyári ET49 Nálam ET46-ot gyártottak alá. :( De köszönöm az infót. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Akkor a 14esek voltak ET49-esek. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Gabi, thx a választ, elég logikusnak hangzott. :( Még árban is jobban járok a 195-el. :( Egyébként a rendőr felnijeim asszem ET49-esek. Gondolom, nem szaladgálnának ilyennel, ha gáz lenne. Ráadásul bazi nehezek is, teljesen meglepődtem rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rüby Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Sziasztok.Egy kis segítséget szeretnék kérni. F Astra Caravan-hoz jó a 16*7 col ET45-ös felni?Ha igen milyen gumi lenne hozzá jó?Előre is köszi.Rüby. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Sziasztok.Egy kis segítséget szeretnék kérni. F Astra Caravan-hoz jó a 16*7 col ET45-ös felni?Ha igen milyen gumi lenne hozzá jó?Előre is köszi.Rüby. SZERINTEM az már nagyon bent lenne és elérné a lengéscsillapítót. Nekem a 16*7 ET35-el kb 1-2 cm van a lengescsillapitotol 205/45*16-al ... Neked is ET35-38 lenne az ideális ... SZERINTEM Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Április20, 2005 Megoszt Elküldve Április20, 2005 Nálam 15", 5.5", ET49, és éppen befér a kezem. Sztem az már csak szélesítővel menne fel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Április20, 2005 Megoszt Elküldve Április20, 2005 SZERINTEM az már nagyon bent lenne és elérné a lengéscsillapítót. Nekem a 16*7 ET35-el kb 1-2 cm van a lengescsillapitotol 205/45*16-al ... Neked is ET35-38 lenne az ideális ... SZERINTEM ha neked van 1-2 centi, akkor az et45 is befér, mert a különbség pont egy centi ;-) igaz, nem olyan disznó, de fel kell mennie! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts