glutamin Elküldve November5, 2010 Megoszt Elküldve November5, 2010 Elég drága volt. :o Pedig az egyik legolcsóbb helyről vannak a gumik. Meg a Michelin az tényleg drága. @invictus 60/R15 nem nagy az egy picit átmérőre? Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November5, 2010 Megoszt Elküldve November5, 2010 Pedig az egyik legolcsóbb helyről vannak a gumik. Meg a Michelin az tényleg drága. @invictus 60/R15 nem nagy az egy picit átmérőre? A gyári méretek közt szerepel a 195/55R15, annak meg pont váltója a 185/60R15. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve November5, 2010 Megoszt Elküldve November5, 2010 A gyári méretek közt szerepel a 195/55R15, annak meg pont váltója a 185/60R15. Nekem most 195/60 R14-es van fenn. Ez se pont váltóméret, de most pontos az óra..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November5, 2010 Megoszt Elküldve November5, 2010 A gyári méretek közt szerepel a 195/55R15, annak meg pont váltója a 185/60R15. Hm. Úgy tudom, hogy 195/50 R15 és 185/60 R14 a váltóméret. 15" 185 esetén 55-ös kéne... :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November5, 2010 Megoszt Elküldve November5, 2010 Hm. Úgy tudom, hogy 195/50 R15 és 185/60 R14 a váltóméret. 15" 185 esetén 55-ös kéne... :o De mondom, a gyári Opel Astra kézikönyvben ott szerepel hogy 195/55 R15 feltehető. Annak meg 185/60 váltója. Ha gondolod, be printscreenelem az aktuális oldalt. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November5, 2010 Megoszt Elküldve November5, 2010 De mondom, a gyári Opel Astra kézikönyvben ott szerepel hogy 195/55 R15 feltehető. Annak meg 185/60 váltója. Ha gondolod, be printscreenelem az aktuális oldalt. :D Enyémben csak 195/60 R14-ig van írva, hogy váltóméret. Annak mondjuk tényleg 195/55 R15 a váltója és annak 185/60 R15... :o R15-ös felniméret nincs is jelezve. Vagy esetleg rossz könyvet nézek és a szervizkönyvben van leírva? Eddig az Etzold-ot néztem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November5, 2010 Megoszt Elküldve November5, 2010 Enyémben csak 195/60 R14-ig van írva, hogy váltóméret. Annak mondjuk tényleg 195/55 R15 a váltója és annak 185/60 R15... :D R15-ös felniméret nincs is jelezve. Vagy esetleg rossz könyvet nézek és a szervizkönyvben van leírva? Eddig az Etzold-ot néztem. ...hát ne azt nézd! A szervíz az igazi. :o :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November5, 2010 Megoszt Elküldve November5, 2010 ...hát ne azt nézd! A szervíz az igazi. :o :( Ott is ugyanaz, csak a 205/50 R15 is ott van a listán. :D Akkor tényleg váltóméret. :) Nem szóltam. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November5, 2010 Megoszt Elküldve November5, 2010 Ott is ugyanaz, csak a 205/50 R15 is ott van a listán. :o Akkor tényleg váltóméret. :D Nem szóltam. :) Ugyehogyugye. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November5, 2010 Megoszt Elküldve November5, 2010 Ugyehogyugye. :) Ha az ember tud gumisan számolni, akkor tehet rá váltóméretet végülis. :D Eddig úgy tudtam, hogy 175/70R13, 185/60 R14 és 195/50 R15-ök a váltóméretek gyárilag és hogy úgy kell számolni, hogy 1 centi szélesség az 5%-os magasságkülönbséget jelent és ugyanez colnál is. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November6, 2010 Megoszt Elküldve November6, 2010 Ha az ember tud gumisan számolni, akkor tehet rá váltóméretet végülis. :) Eddig úgy tudtam, hogy 175/70R13, 185/60 R14 és 195/50 R15-ök a váltóméretek gyárilag és hogy úgy kell számolni, hogy 1 centi szélesség az 5%-os magasságkülönbséget jelent és ugyanez colnál is. :D Nem feltétlenül az a váltómérete a 175-ösnek, de feltehető. :( Mondjuk nem egy 1,4-esre. :o :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zoollanderhu Elküldve November7, 2010 Megoszt Elküldve November7, 2010 Sziasztok! Érdekelne 14-15" felni Opel Astra F-re aki esetleg vett a múltban ilyet, tudna nekem infókkal segíteni, hogy mennyi a reális árak ( nyilván használtról kérdezek) Illetve ha van olyan ismerőse ahol ilyet árulna, akkor az is érdekelne :o Nem sürgőss csak nyárra szeretnék nagyobb gumit, a mostani 13" helyett. Köszi szépen! Üdv, Norbi Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve November9, 2010 Megoszt Elküldve November9, 2010 Sziasztok! Érdekelne 14-15" felni Opel Astra F-re aki esetleg vett a múltban ilyet, tudna nekem infókkal segíteni, hogy mennyi a reális árak ( nyilván használtról kérdezek) Illetve ha van olyan ismerőse ahol ilyet árulna, akkor az is érdekelne :D Nem sürgőss csak nyárra szeretnék nagyobb gumit, a mostani 13" helyett. Köszi szépen! Üdv, Norbi Na, például most árulom a Caravanom 15-ös gyári alufelnijét amit megtalálsz adok veszek rovatban. A Vaterán hirdetem, de opelfórumosoknak 5% kedvezményt adok rá! Nem tudom, hogy az ár sok vagy kevés, nagyjából ennyiért láttam az ilyen formát, ebbenm a mérteben. Én most szedtem le az autóról a téli gumik miatt, és a felületi karcokon kívül semmi baja nincs :) Csak azért nem teszem be ide a linket, mert a moderátor megróna érte :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November9, 2010 Megoszt Elküldve November9, 2010 Na, például most árulom a Caravanom 15-ös gyári alufelnijét amit megtalálsz adok veszek rovatban. A Vaterán hirdetem, de opelfórumosoknak 5% kedvezményt adok rá! Nem tudom, hogy az ár sok vagy kevés, nagyjából ennyiért láttam az ilyen formát, ebbenm a mérteben. Én most szedtem le az autóról a téli gumik miatt, és a felületi karcokon kívül semmi baja nincs :D Csak azért nem teszem be ide a linket, mert a moderátor megróna érte :o A magas ár miatt nem viszik... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve November9, 2010 Megoszt Elküldve November9, 2010 A magas ár miatt nem viszik... :( A magas ár az relatív... A szétütött, horzsolt 14-eseket, hiányzó egy vagy két középső kupakkal és külső felületükön csúnyán röpsúlyozva árulják 40 körül. Ezek meg aránylag szép állapotú, nem tojásdad formájú masszív kis felnik, ráadásul 15-ösek. A karcok két lépésről meg gyakorlatilag alig látszanak. :D Persze az ár alkuképes (szerk. itt a fórumon), de a Vaterán inkább fix ár a nyerő, különben elkezd mindenki kupeckodni, hogy mi az alja, miért annyi, ő a feléért már le is ütné zárjam le előbb a minimál ár nélküli licitet, már holnap jönne érte, érdekel-e helyette mosógép, meg ilyesmi :) :) :( Na ezért az a hirdetés szövege ami. Az árat meg még lejjebb lehet vinni, ha nagyon kell, de tavaszig ráérek. Addig a téli gumikon gurulok :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve November9, 2010 Megoszt Elküldve November9, 2010 ...... Egy haver meg akarta venni az alu garnitúrámat de mégsem mert nem volt rá lóvéja. Elvittem egy gumishoz azt mondom a sztorit, mondja a kollégája, hogy ő megvenné de nincs annyi pénze és adjam már részletre. Mondom addig én meg hogyan járok vele? A levegőben? :o :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
REUNION Elküldve November10, 2010 Megoszt Elküldve November10, 2010 Érdeklődnék,15-ös alufelni elfér-e elöl az F-Astránál. Pontos méretet még nem tudok,pénteken megyek megnézni,nagyon jó áron van,gumikkal,csak nekem picit nagynak tűnik a 15-ös... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve November10, 2010 Megoszt Elküldve November10, 2010 Érdeklődnék,15-ös alufelni elfér-e elöl az F-Astránál. Pontos méretet még nem tudok,pénteken megyek megnézni,nagyon jó áron van,gumikkal,csak nekem picit nagynak tűnik a 15-ös... Elöl biztosan elfér,inkább hátul aggódj. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
REUNION Elküldve November10, 2010 Megoszt Elküldve November10, 2010 Elöl biztosan elfér,inkább hátul aggódj. :D Gondolod,hátul határeset lenne a 15-ös? Én meg pont elöl találtam neccesnek,a forduló kerekek miatt... :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve November10, 2010 Megoszt Elküldve November10, 2010 Gondolod,hátul határeset lenne a 15-ös? Én meg pont elöl találtam neccesnek,a forduló kerekek miatt... :o Szélesség és ET függő. Modjuk egy 7 széles felninél ET35 még elmegy,de ET25 nekem szétdarálta a műanyag dobbetétet, 195/50R15 gumikkal. Kis segítség: Ez a kérdés így értelmetlen. Kell tudni a felni szélességét is, de ezt már számtalanszor elmondtam. 7x15 et40 ugyan ott van, mint a 6x15 et27...és mind2 felnire simán jó a 195ös gumi. Átmérő, szélesség, et. Együtt van értelmük, külön nem sok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November10, 2010 Megoszt Elküldve November10, 2010 Gondolod,hátul határeset lenne a 15-ös? Én meg pont elöl találtam neccesnek,a forduló kerekek miatt... :o Arra figyelj, hogy a felni ET-száma legalább 40 körül legyen, de 35-nél kisebb semmiképpen se! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November10, 2010 Megoszt Elküldve November10, 2010 Érdeklődnék,15-ös alufelni elfér-e elöl az F-Astránál. Pontos méretet még nem tudok,pénteken megyek megnézni,nagyon jó áron van,gumikkal,csak nekem picit nagynak tűnik a 15-ös... A felni biztosan elfér csak gumit ne tegyél rá :o A viccet félretéve ahogy előttem is írták attól függ milyen ET és, hogy milyen gumit teszel rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November10, 2010 Megoszt Elküldve November10, 2010 12x15 et -74 tuti nem fér el. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zoollanderhu Elküldve November10, 2010 Megoszt Elküldve November10, 2010 Jó hogy most ez az ET szám körüli tanácsok vannak, én arra lennék kiváncsi ohgy egy Opel Corsa C-re való aluminium felni mit ez : http://cgi.ebay.co.uk/GENUINE-VAUXHALL-COR...=item2eb12237dd vajon jó-e egy F Astrára? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zoollanderhu Elküldve November10, 2010 Megoszt Elküldve November10, 2010 Jó hogy most ez az ET szám körüli tanácsok vannak, én arra lennék kiváncsi ohgy egy Opel Corsa C-re való aluminium felni mit ez : http://cgi.ebay.co.uk/GENUINE-VAUXHALL-COR...=item2eb12237dd vajon jó-e egy F Astrára? illetve ez 185/55 R15 gumikkal jó e szerintetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts