Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumik, felnik

Tápiószecső

Recommended Posts

Sziasztok!

Szerintetek melyik gumit vegyem? 165/70/14 vagy 175/65/14 ?

Én is a 175-ösre szavazok. Ennél vékonyabb erre az autóra már szerintem nagyon kevés. Esetleg corsán még el tudnám képzelni, de inkább hagyjuk meg a suzukisoknak a 155 és 165-öst :)

Átmérőben a 195/55 R15 és 175/65 R14 között van 12 mm, azaz a 14-essel összesen 6 mm-rel alacsonyabb a kocsi. Persze a futófelület is kisebb guminként 2 cm-rel, azaz összességében 4 cm-re keskenyebb sávon gurulok. Ennyit számítana? A "jeges" érzés persze nem csúszkálást jelent, csak meg kell szokni, de egyáltalán nem elviselhetetlenül kellemetlen érzés. Sőt nekem jobban irányíthatónak tűnik a verda, legalábbis az egyenesfutása úgy tűnik javult (mondjuk lehet, hogy csak a nyári gumik igen kopott volta miatt jobb ez az érzés most), ahogy kicsit bekopik a téli állítólag jobb lesz :D

Hát nekem a téli 175/65R14 után mikor tavasszal felteszem a 185/60R14-es nyáriakat akkor lepődök meg igazán. Az addig puhán ringatózó, kanyarban kúszó autót hirtelen mintha sínre tennék és úgy lehet vele kanyarodni hogy ihaj... Szóval nagyon érezni a különbséget. Ehhez képest te sokkal "nagyobbat" váltasz a téli-nyári cserével.

Megosztás:

Hát nekem a téli 175/65R14 után mikor tavasszal felteszem a 185/60R14-es nyáriakat akkor lepődök meg igazán. Az addig puhán ringatózó, kanyarban kúszó autót hirtelen mintha sínre tennék és úgy lehet vele kanyarodni hogy ihaj... Szóval nagyon érezni a különbséget. Ehhez képest te sokkal "nagyobbat" váltasz a téli-nyári cserével.

Most valóban nagyobbat váltottam, de ezekkel a felnikkel vettem a verdát augusztusban. Lehet, hogy tavaszra már nem ez a szett kerül vissza rá... :)

Valahogy nekem nem jön be a 195/55 R15, mondjuk lehet, hogy a rossz utak vagy az igen kopott nyári gumik miatt. :D

Megosztás:

sziasztok, van 4 db Vredestein Snowtrac gumim, 175/70 R13. én nagyobbra váltok, szeretném őket eladni.

itt megnézhetitek: http://gumi.autoalkatresz.hu/auto-gumi/vre..._82_t_tl-212420

ezen kívül vannak 13"-os lemezfelnik is (4 db), nyári gumival, 2 db új, 2 db 90 %-os. 175/70 a nyári gumi is. ajándék dísztárcsákkal :)

DOT számot meg tudod nézni a gumikon?

Megosztás:

sziasztok, van 4 db Vredestein Snowtrac gumim, 175/70 R13. én nagyobbra váltok, szeretném őket eladni.

itt megnézhetitek: http://gumi.autoalkatresz.hu/auto-gumi/vre..._82_t_tl-212420

ezen kívül vannak 13"-os lemezfelnik is (4 db), nyári gumival, 2 db új, 2 db 90 %-os. 175/70 a nyári gumi is. ajándék dísztárcsákkal :D

Csak azért nem törlöm az egészet, mert válaszoltak, és ebként is fáradt vagyok áthelyezni. Mi a retkes f****ért nem lehet használni azt a rohadt adok veszek topicot???? :)

Megosztás:

Nem hogy megköszönte volna... Majd az első hó után hálálkodni fog ne aggódj. Amikor rájön, hogy jé el tud indulni, meg megállni <_<

Amugy ha a nyáriak félrekoptak akkor érdemes lenne egy futómű állítás, mert a puhább télit hamarabb megeszi ha rosszul van beállítva.

A beállítás már kétszer is megvolt.

Hosszú télre számítok, meg biztosra megyek. Mit tippeltek, mennyi hó lesz idén? csapadék az volt bőven tavasz kivételével, meg 4-5 akkora havazás, hogy

én pesszimista vagyok.

Ha ez puha anyagú, akkor én vagyok a Mickey Mouse, kínai, akkora zaja van, hogy a motort túlzúgja.

Már rájött párszor hogy ha olajjal kenné be, akkor sem csúszna jobban jeges havas úton. Láttam rajta, hogy félt, mégha nem is mondta. Én meg dettó féltem, nyerges féktávot hagytam mert gurulva óvatosan fékezve tudtam csak megfogni, egyszerűen kitört meg félrecsúszott.

A gumit viszont ő rakatja vissza......hol van még április.

Az enyémek felcentírozva, javítva, előszerelve a padláson vannak még, gondoltam jó még a nyári, majd ha szakad a hó, előveszem az emelőt meg a bakokat/téglákat. :) :D

Megosztás:

Kromofág? Milyen színű lesz? :)

Halványlilasegédfogalmamnemvanróla. :D Berakták egy kádba, és én csak azt láttam, hogy gőzöl, vagy füstöl, vagy mi... <_<

A színe fekete lesz, mert ilyen festék van az ELFO kádban. Aztán lehet, hogy a külső felét lefújom ezüst színűre...ááá, dehogy. Jó lesz az feketén. A dísztárcsákat rá se teszem. :icon13:

Megosztás:

Halványlilasegédfogalmamnemvanróla. :) Berakták egy kádba, és én csak azt láttam, hogy gőzöl, vagy füstöl, vagy mi... :D

A színe fekete lesz, mert ilyen festék van az ELFO kádban. Aztán lehet, hogy a külső felét lefújom ezüst színűre...ááá, dehogy. Jó lesz az feketén. A dísztárcsákat rá se teszem. <_<

Az lesz majd ciki szerintem hogy a nehezen hozzáférhető helyeken levakarni róla mindent, vagy tök fémtisztára lejött a festék?

Megosztás:

Az lesz majd ciki szerintem hogy a nehezen hozzáférhető helyeken levakarni róla mindent, vagy tök fémtisztára lejött a festék?

A festék a teljesen lejött róla. Ám ma bekerült a kádba, és amikor kijött a kemencéből, nagyon látszott, hogy maradtak rajta rozsdás részek. Ezért hétfőn leszemcseverik, és újra be a kádba. Picit gödrösebb lesz a felület, de egyenletesen.

Mennyibe kerül a maratás, festés? :D

Még nem tudom...lesz vagy 4 sör. :) <_<

Megosztás:

A festék a teljesen lejött róla. Ám ma bekerült a kádba, és amikor kijött a kemencéből, nagyon látszott, hogy maradtak rajta rozsdás részek. Ezért hétfőn leszemcseverik, és újra be a kádba. Picit gödrösebb lesz a felület, de egyenletesen.

Még nem tudom...lesz vagy 4 sör. :) :icon13:

1. kép

2. kép

Nekem 8 sörömbe volt a 4 darab :D <_< :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.