Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumik, felnik

Tápiószecső

Recommended Posts

A Seat (ülés <_< ) VW-konszern, tehát 4x100-as, és 57,1mm az agyátmérője (az Astráé ugye 56.5mm), kell bele gyűrűt csináltatni, már ha találsz vkit, aki legyárt Neked 0,25mm falvastagságú gyűrűket. Az ET-je, ha 35 feletti, már jó. Igazából fel lehet tenni, nekem is volt már fenn VW felni a kocsin (van is itthon egy eladó garnitúra), csak nagyobb sebességnél (>100km/h) rázni fog a központosság hiánya miatt. De pl. télikeréknek megfelel, olyankor ugyse száguldozik az ember (általában).

Igen, a téligumikat szeretném felrakatni rá. ET 38 van ráírva.

Megosztás:

Írd le róla a feliratokat lécci (mármint a felniről). Ha nem a régi kocka Ibiza felnije, akkor jó, mert az még 4x98-as osztóval készült.

Az ET38 jó lesz, kicsit szélesebbnek látszik tőle az autó.

Hasonló felnigarnitúrám van eladó, csak ezüst színű.

SEAT 1098 LEZ 2140079 ES 1L0601 025 C/J 6K9601 027 ET38 6Jx14H2

Hát az hogy minden 0-e vagy O is van benne azt nem tudom, és a is lehet, hogy az LEZ az LE2. <_< Szóval valami ilyesmi. :wacko:

Megosztás:

SEAT 1098 LEZ 2140079 ES 1L0601 025 C/J 6K9601 027 ET38 6Jx14H2

Hát az hogy minden 0-e vagy O is van benne azt nem tudom, és a is lehet, hogy az LEZ az LE2. <_< Szóval valami ilyesmi. :wacko:

Hát, ez gyanús, hogy 98-as osztójú. Csináld azt, hogy fogsz egy vonalzót (ha van tolómérőd, még jobb), megméred egy csavarfurat átmérőjét, aztán megméred átlósan (a középfuraton át) két csavarlyuk távolságát, majd hozzáadod a csavarfurat átmérőjét (mindezt mm-ben), és kiderül, hogy 98 vagy 100-e az osztókör.

Megosztás:

Hát, ez gyanús, hogy 98-as osztójú. Csináld azt, hogy fogsz egy vonalzót (ha van tolómérőd, még jobb), megméred egy csavarfurat átmérőjét, aztán megméred átlósan (a középfuraton át) két csavarlyuk távolságát, majd hozzáadod a csavarfurat átmérőjét (mindezt mm-ben), és kiderül, hogy 98 vagy 100-e az osztókör.

Na majd akkor nekiesek. De létezik, hogy ha 98-as az jó volt a Kadettre?

Megosztás:

Na majd akkor nekiesek. De létezik, hogy ha 98-as az jó volt a Kadettre?

Fel lehet tenni, anno a fehér Caravanunkat is olyan felnikkel vettük, csak akkor derült ki, hogy 98-as osztójú, mikor először levettem. De így persze még excentrikusabb lehet.

Közben találtam némi infót róla, hogy VW Caddyn is használták, úgyhogy 100-as lesz sztem, de azért mérd meg. A lényeg a csavarfuratok átlós középponttávolsága, meg is lehet saccolni a vonalzón a furat középpontját, 2mm azért szemre is látszik.

Megosztás:

Fel lehet tenni, anno a fehér Caravanunkat is olyan felnikkel vettük, csak akkor derült ki, hogy 98-as osztójú, mikor először levettem. De így persze még excentrikusabb lehet.

Közben találtam némi infót róla, hogy VW Caddyn is használták, úgyhogy 100-as lesz sztem, de azért mérd meg. A lényeg a csavarfuratok átlós középponttávolsága, meg is lehet saccolni a vonalzón a furat középpontját, 2mm azért szemre is látszik.

Oké. Ezt most nem ígérem pár percen belül, de estig még lemérem. <_<

Megosztás:

Kaptam 4 felnit, egy Kadetté volt. Nem Opel, hanem ha jól látom a Seat gyári felnije.

Ha 96 utáni edísön akkor simán felmegy, akkor váltott a VW gruppe a 4x98-ról 4x100 osztókörre ;)

Én meg pont ezzel vagyok bajban :wacko: ugye ott a 4 Intra alu, azon gondolkoztam hogy mégsem adok túl rajtuk hanem feldobjuk 4 új gumival a Panda alá, meg jobban is mutatna a szélesebb papucsokkal -jövőre úgyis cserések lennének a nyáriak ;) persze, 4x98/58-as <_< bezzeg ha hallgat rám az asszony (ha hallgatott volna akkor A Corsája lett volna) és a "kpm-sárga" grande puntot veszi akkor simán rámenne -egy árban lett volna a kettő és az picit felszereltebb is volt.. :(

Megosztás:

Heló!

Voltam ma gumisnál, mert a frissen felrakott téliek már 50nél rángatták a kormányt. Mivel a gumik igen idősek, nem vágok neki velük a télnek, de amíg nem jön az a hideg, megmaradnak ezek.

Szépen kicentrírozta, a bal első volt a hibás. Próbaúton 130ig futotta csak, de nem ráz, és sokkal jobban tapad mint a nyáriak, amik szintén kukába valók lesznek tavasszal.

Megkérdeztem, mennyiért tudna 175/70R13-at szerezni, és azt mondta, Firestone Winterhawk 2 (EVO?) van 10 500-ért. Ezen elcsodálkoztam, meg is mutatta, idei gyártásúak, és tényleg jó árban vannak, netes kutatások után.

Kb ugyan ennyiért néztem Kleber Krisalp-ot is, de azért Pestre kellett volna mennem.

Van észlelhető különbség e kettő között?

Valamiért lehúzta a Klebert, meg a Michelint, de sztem azokat csak azért, mert neki nem volt épp <_< :wacko:

Még annyi, hogy szeretném új gumik felrakása előtt lefesteni a lemezfelniket (rozsdállik), mit ajánlotok, hogy csináljam?

Gondolom fújni kéne, hogy szép egyenletes legyen. Van festékszóró sprayben alapozó?

Vagy csak kompresszorral lehet szépre fújni?

Hány rétegben, mivel?

Üdv

Gábor

Megosztás:

Heló!

Voltam ma gumisnál, mert a frissen felrakott téliek már 50nél rángatták a kormányt. Mivel a gumik igen idősek, nem vágok neki velük a télnek, de amíg nem jön az a hideg, megmaradnak ezek.

Szépen kicentrírozta, a bal első volt a hibás. Próbaúton 130ig futotta csak, de nem ráz, és sokkal jobban tapad mint a nyáriak, amik szintén kukába valók lesznek tavasszal.

Megkérdeztem, mennyiért tudna 175/70R13-at szerezni, és azt mondta, Firestone Winterhawk 2 (EVO?) van 10 500-ért. Ezen elcsodálkoztam, meg is mutatta, idei gyártásúak, és tényleg jó árban vannak, netes kutatások után.

Kb ugyan ennyiért néztem Kleber Krisalp-ot is, de azért Pestre kellett volna mennem.

Van észlelhető különbség e kettő között?

Valamiért lehúzta a Klebert, meg a Michelint, de sztem azokat csak azért, mert neki nem volt épp <_< :wacko:

Még annyi, hogy szeretném új gumik felrakása előtt lefesteni a lemezfelniket (rozsdállik), mit ajánlotok, hogy csináljam?

Gondolom fújni kéne, hogy szép egyenletes legyen. Van festékszóró sprayben alapozó?

Vagy csak kompresszorral lehet szépre fújni?

Hány rétegben, mivel?

Üdv

Gábor

Van persze.

Megosztás:

Bementél a bóta és vettél újat ? ;)

Jah, felnistől jó drágán Opeleséktől :( Kléber áron elbacásuk miatt :o de nem volt egy jó biznisz ;) meg kellett vele tanulni tükrös hawon menni fairtás nélkül <_< ellenben a Frigok úgy fogták a bódét mint a franc :) sajnos csak kölcsöngarnitúra volt míg rendbe tetettem 2 defektet a misleneken.. :wacko:

Megosztás:

Jah, felnistől jó drágán Opeleséktől :( Kléber áron elbacásuk miatt :o de nem volt egy jó biznisz ;) meg kellett vele tanulni tükrös hawon menni fairtás nélkül <_< ellenben a Frigok úgy fogták a bódét mint a franc :) sajnos csak kölcsöngarnitúra volt míg rendbe tetettem 2 defektet a misleneken.. :wacko:

Előző téli garnitúrám mislen elpájn volt. Probléma nélkül tették dolgukat, amíg nem közelítettek már a 3mm-es határhoz. :o Onnantól volt csúszkálás rendesen. ;)

Megosztás:

Előző téli garnitúrám mislen elpájn volt. Probléma nélkül tették dolgukat, amíg nem közelítettek már a 3mm-es határhoz. :o Onnantól volt csúszkálás rendesen. :o

Enyémén van vagy 6-7 mm ha nem 8 de akkor is carok <_< mivel van mihez viszonyítanom :wacko: ezekkel már meggondolom, hogy hogyan is megyek fel a Fórum parkolójában :) ellenben a nyáriakkal 2 padló azt Lacika rémülten próbál levegőhöz jutni éktelen gumivisítás közepette.. :( ;) ;)

Megosztás:

Enyémén van vagy 6-7 mm ha nem 8 de akkor is carok <_< mivel van mihez viszonyítanom :wacko: ezekkel már meggondolom, hogy hogyan is megyek fel a Fórum parkolójában :o ellenben a nyáriakkal 2 padló azt Lacika rémülten próbál levegőhöz jutni éktelen gumivisítás közepette.. :( ;) ;)

Az a nyári is jó lehet, ha annyira tapad.. :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.