webshark Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 Ha a lustaság fájna...na mindegy,lehet az is hogy a perem rozsdás és ott ereszti el. Elnézést kérek, kicsit fáradt és bamba is voltam: ilyenkor szétesik az írásom....még egyszer bocsánatot kérek. A gumik 0412esek tehát már elég öregek, néhol már a peremnél ki van törve egy két centi hosszan és max 1 centi vastagon belőlük-tehát a gumiból hiányzik....na jó nem sok de ez a pár ccm anyag.... A fémperemeket csiszoltam,(ahogy tudtam) és festékszóróztam (flakonból) ,szerintem nem lett 100% os. A szelepeket nem cseréltük, össze vissza vannak (3 féle méretű van 4 gumin) előbb utóbb gumis lesz belőle. DE a 0,6 atmoszféra az kegyetlen kevés volt. Kigurultam egy picit este egy kétjegyű főútra....nem a 86(15 km-re van), nem a 84 (pedig közel van alig 3-5 km), na új elkerülő szakasz.... rémesen csúszott, 5-10 centi vastag jégbordák voltak RAJTA, 20km /h sebességnél is mászott a verda... Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsix1 Elküldve Február27, 2010 Megoszt Elküldve Február27, 2010 Sziasztok f astrán 175 70 r13 gumit cserélném a 14 es felni változtat e a fogyasztáson illetve lemezfelnit vagy alut vegyek. köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február27, 2010 Megoszt Elküldve Február27, 2010 Sziasztok f astrán 175 70 r13 gumit cserélném a 14 es felni változtat e a fogyasztáson illetve lemezfelnit vagy alut vegyek. köszi Hogy lemezfelnit vagy alut veszel, az csak a pénztárcád függvénye, nyilván egy szép dizájnos alufelni feldobja a kocsi kinézetét. Az acélfelni viszont olcsóbb, de strapabíróbb is. A lényeg, hogy alufelninél 4x100-as osztókörű, legalább 33-as ET-jű legyen (a gyári 49-es). Acélfelni nyilván a gyári lenne (ET49). A fogyasztáson az változtat, ha szélesebb gumit teszel fel, de ez nem kötelező, van ugyanígy 175-ös szélességű gumi 14"-ban is, pl. 175/65R14. De sztem talán 1-2 decivel fogyasztana többet a 185/60R14 gumival. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 Ma megvettem az Avon gumikat, és szerintem van olyan jó mint a Michelin, ami volt. Igaz nem mentem még csak kb: 20 Km-t, úgyhogy majd elválik ;) :) Elhamarkodott kijelentés...nem gondolod? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atys Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 Elhamarkodott kijelentés...nem gondolod? :lol: Lehet hogy az volt, de már így egy pár száz km megtétele után is azt mondom, hogy jók :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 Lehet hogy az volt, de már így egy pár száz km megtétele után is azt mondom, hogy jók :) Rendicsek ;) Sok balesetmentes közlekedés kívánok hozzá :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tothlaszlo Elküldve Március8, 2010 Megoszt Elküldve Március8, 2010 Szevasztok! Kinéztem ezt a felnit Astra f kombira http://www.felniakcio.hu/index.php?&me...410015ET38INFIN 185/55 R15 gumival megfelelő lenne? Amúgy most 175/70 R13 van rajt de csak acélfelnin.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tompecs Elküldve Március8, 2010 Megoszt Elküldve Március8, 2010 Szevasztok! Kinéztem ezt a felnit Astra f kombira http://www.felniakcio.hu/index.php?&me...410015ET38INFIN 185/55 R15 gumival megfelelő lenne? Amúgy most 175/70 R13 van rajt de csak acélfelnin.. Szerintem a gumi szélességét, befolyásolja a felni szélessége, 6.5-7 col szélesre illik 195-ös gumi szerintem Az ET-je szerint el kellene férnie nekem is elfér 15x7-es ET 38 195/50-es gumival Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Március8, 2010 Megoszt Elküldve Március8, 2010 Szevasztok! Kinéztem ezt a felnit Astra f kombira http://www.felniakcio.hu/index.php?&me...410015ET38INFIN 185/55 R15 gumival megfelelő lenne? Amúgy most 175/70 R13 van rajt de csak acélfelnin.. Egyetértek az előző hozzászolóval :) 195/50 R15 jobban fog mutatni :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
sniper Elküldve Március9, 2010 Megoszt Elküldve Március9, 2010 Hali! Mi a véleményetek a 4 évszakos gumikról? Idén ezen töröm a fejem, bár eddig nem tartottam jó ötletnek. Azért gondoltam ilyen típusokra, mert keveset megyek az autóval. (Évi 7-8 ezer km). Ha esetleg tudnátok vmilyet ajánlani azt megköszönném. R14-es gumik vannak most fent. Előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
joe Elküldve Március9, 2010 Megoszt Elküldve Március9, 2010 Az univerzális üléshuzathoz tudnám hasonlítani. Mindenhez jó de semelyikhez nem tökéletes. Inkább 4 nyári kerék meg vasfelnin 4olcsóbb téli gumi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március9, 2010 Megoszt Elküldve Március9, 2010 Hali! Mi a véleményetek a 4 évszakos gumikról? Idén ezen töröm a fejem, bár eddig nem tartottam jó ötletnek. Azért gondoltam ilyen típusokra, mert keveset megyek az autóval. (Évi 7-8 ezer km). Ha esetleg tudnátok vmilyet ajánlani azt megköszönném. R14-es gumik vannak most fent. Előre is köszi! Hát a négy évszakos gumi olyan dolog, hogy nyáron a nyárinál szarabb, a télinél jobb , télen meg jobb mint a nyári de rosszabb mint a téli. Vagy valami hasonló. :lol: Emlékeim szerint senki sem használ ilyet a fórumon, én is valahogy idegenkedek tőle, inkább van két garnitúra gumim külön felnin. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Március9, 2010 Megoszt Elküldve Március9, 2010 Mi a véleményetek a 4 évszakos gumikról? Azért gondoltam ilyen típusokra, mert keveset megyek az autóval. (Évi 7-8 ezer km) Én se megyek többet, talán még annyit sem és ott vigyorog mindkét garnitúra ;) pedig akkoriban igencsak fájdalmas ára volt a +"téli felszereltségnek" :lol: de nekem akkor sem mindegy, hogy belerongyolok-e valamibe a spórolással vagy sem.. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Március9, 2010 Megoszt Elküldve Március9, 2010 Hali! Mi a véleményetek a 4 évszakos gumikról? Idén ezen töröm a fejem, bár eddig nem tartottam jó ötletnek. Azért gondoltam ilyen típusokra, mert keveset megyek az autóval. (Évi 7-8 ezer km). Ha esetleg tudnátok vmilyet ajánlani azt megköszönném. R14-es gumik vannak most fent. Előre is köszi! Szerintem a 4 évszakos gumit, mentőautókra, tűzoltó kocsikra, kamionokra találták ki. Ugyanis itt nagyon költséges és időigényes dolog cserélni. A személyautóknál más a helyzet, mert már 8ezerért kapsz téli gumit, és talán még olcsóbbért nyári gumit. Ha keveset mész a kocsival, érdemes használt 95-98%-os nyári gumit venni, és használt télit, persze hozzáértővel megnézetve :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Március9, 2010 Megoszt Elküldve Március9, 2010 Pár perce rendeltem 4db ilyet 10.400/db áron. Bár kifutó típus, de megér ennyit??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Március9, 2010 Megoszt Elküldve Március9, 2010 Pár perce rendeltem 4db ilyet 10.400/db áron. Bár kifutó típus, de megér ennyit??? Mekkora? ???/??? R?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Március9, 2010 Megoszt Elküldve Március9, 2010 Mekkora? ???/??? R?? 185/60 R14 H82 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Március9, 2010 Megoszt Elküldve Március9, 2010 185/60 R14 Szerintem meg :lol: A Michelin az Michelin még ha kifutó széria akkor is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március9, 2010 Megoszt Elküldve Március9, 2010 Pár perce rendeltem 4db ilyet 10.400/db áron. Bár kifutó típus, de megér ennyit??? ez a minta már rég kifutott :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Március9, 2010 Megoszt Elküldve Március9, 2010 ez a minta már rég kifutott :lol: Hát olyan rég mégse, ha pár perce rendelt :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március9, 2010 Megoszt Elküldve Március9, 2010 Hát olyan rég mégse, ha pár perce rendelt :lol: 2000es évek elején volt ez a minta, és nem is sokáig.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Március9, 2010 Megoszt Elküldve Március9, 2010 2000es évek elején volt ez a minta, és nem is sokáig.... :) Ááá nem hiszem hogy 10 éves gumit el mernének adni.... durva lenne :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Március9, 2010 Megoszt Elküldve Március9, 2010 Pár perce rendeltem 4db ilyet 10.400/db áron. Bár kifutó típus, de megér ennyit??? Kifutó, nem kifutó.... értenek a gumikhoz a Michelin-esek :lol: Nekem még a minta is tetszik. :) Sok balesetmentes km-t hozzá!! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március9, 2010 Megoszt Elküldve Március9, 2010 Ááá nem hiszem hogy 10 éves gumit el mernének adni.... durva lenne :lol: Ki tudja...? Nekem ilyen a pótkerekem, 2001es. Exnek ilyen volt hátsó kerekeken, 2000es... szvsz fel nem raktam volna. ;) marso honlapján még ott van a listában, és egy komment megerősíti amit mondok :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március9, 2010 Megoszt Elküldve Március9, 2010 Ki tudja...? Nekem ilyen a pótkerekem, 2001es. Exnek ilyen volt hátsó kerekeken, 2000es... szvsz fel nem raktam volna. :) marso honlapján még ott van a listában, és egy komment megerősíti amit mondok :lol: De a gumin ott a gyártás dátuma nem? Csak nem adnak el ennyi idős gumit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts