I_S Elküldve Március21, 2005 Megoszt Elküldve Március21, 2005 Egy kérdésem lenne. Hogy tudom megállapítani a gumiról, hogy jobbos vagy ballos? Ugyanis van 2 Barum Brillantis gumim előre, de sikerült úgy levennem ősszel, hogy nem írtam rá melyik-melyik. Jelzést nem találok rajta sehol... Vagy elrejtve mégis van rajta valami jel?? :roll: :roll: Ha felnin van, egyértelmű, mert menetirányosak. Ha le lett véve a felniről, akkor totó, de végül is tök mind1, mert így is menetirányosak mareadnak, és azt kell figyelembe venni. (főleg ha nincsenek úgy elkopva, hogy meg lehessen állapítani) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március21, 2005 Megoszt Elküldve Március21, 2005 Tök mindegy, a felni nem menetirányos. :D Szal csak a gumin tudja megnézni. Általában nyíl mutatja hogy merre kell gurulnia a guminak. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Butragueno Elküldve Március21, 2005 Megoszt Elküldve Március21, 2005 Tök mindegy, a felni nem menetirányos. :D Szal csak a gumin tudja megnézni. Általában nyíl mutatja hogy merre kell gurulnia a guminak. :P Sajna ezen a Román gumin semmiféle jelzés nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Március21, 2005 Megoszt Elküldve Március21, 2005 Sajna ezen a Román gumin semmiféle jelzés nincs. opel16v: Úgy értettem, ha felnin van akkor egyértelmű, hogy melyiket kell jobb ill. bal oldalra rakni. Butragueno: Kell lenni rajta jelöló nyílnak. Ne szó szerint nyilat keress, inkább oan vizszintesen félbe vágott iránymutatót. Egyébként a vízkivetőkből lehet következtetni a forgásirányra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március21, 2005 Megoszt Elküldve Március21, 2005 Szerintem abszolúte nem lehet a felnin megítélni az oldalt. A jobbos kereket ugyanúgy fel tudod rakni baloldalra, ha nincs rajta jelölés. :D Lehet hogy nincs is rajta jelölés, és akkor nem forgásirányos. Van ilyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Március21, 2005 Megoszt Elküldve Március21, 2005 Ha felni forgás irányos lenne kéne "2 db pótkerék, mert mivan ha defektet kapsz :D és bizony van olyan gumi amin nincs forgás irány. És ha nem jó fele forog, nem úgy mint régen akkor szálszakadásos lehet elég könnyen :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joee Elküldve Március21, 2005 Megoszt Elküldve Március21, 2005 hi mindenki tud valaki segíteni? kérdés az hogy kleber vagy vredestein nyarigumit vegyek? 195/50 r15 méretben Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Március21, 2005 Megoszt Elküldve Március21, 2005 Szia Joee! Miért pont ez a két márka jutott eszedbe? Hát nem tudom, nekem a Vredestein az jobban hangzik...sztem jobb...de télleg csak hangzásra!! :D Amúgy én ma vettem Fuldát! :roll: :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joee Elküldve Március21, 2005 Megoszt Elküldve Március21, 2005 Jelenleg ezt a két márka van helyben havréknál és elég jó áron adja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Március21, 2005 Megoszt Elküldve Március21, 2005 Értem... Ez a Fulda akkor nem is érdekel?? Warwolf is ilyet vett, csak Ő asszem az Andol -nál, meg akkor még valamivel olcsóbban. Én a 4db 195/60R15 H gumiért 50 rugót fizettem, szereléssel, centírral együtt! Mondjuk az általad említett márkák állítólag valamivel jobb minőséget képviselnek.....állítólag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március21, 2005 Megoszt Elküldve Március21, 2005 Értem... Ez a Fulda akkor nem is érdekel?? Warwolf is ilyet vett, csak Ő asszem az Andol -nál, meg akkor még valamivel olcsóbban. Én a 4db 195/60R15 H gumiért 50 rugót fizettem, szereléssel, centírral együtt! Mondjuk az általad említett márkák állítólag valamivel jobb minőséget képviselnek.....állítólag. Hát a Vredestein nem csak állítólag! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Március21, 2005 Megoszt Elküldve Március21, 2005 Jóvanna sztem is jobb, de azért nem annyival mint amennyivel többet kérnek érte! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Butragueno Elküldve Március22, 2005 Megoszt Elküldve Március22, 2005 Teljessen padlón vagyok... :D :P :D :D A vízkivezetők úgy vannak kialakítva, hogy akármelyik oldalra tehetem a gumit, az ugyanolyan formációt ad... :evil: :evil: Egy másik fórumon eszt válaszolták: "A futófelületen(a széléhez közel) húzd végig az ujjaid,és amerre harap a minta,arra forgott:)" De ez a galád nem harap semerre... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Március22, 2005 Megoszt Elküldve Március22, 2005 Nekem is fulda van! Én meg vagyok vele elégedne ano 12600ft/db áron vettme 14"osat! Az a harapás igaz de ahoz hogy harapjon kb fél sezont kellet futnia mert csar akkor alakul ki! Szakinál nem voltál vele! Ő mit mond? vagy ha nincs más fel kell rakni és majd kiderül hogy eltaláltad-e a forgásirány agy 1 se megy tönke vagy 2 vagy 4, de ha egy tönkremegy akkor valszeg keresheted a masikat amelyik hibádzik mert anak se lesz sok ideje! Nekunk off Toyot Hiace on volt szervizbe és a két hátsó keret megcserélték. kb 1000km után jobb oldal 100km után bal oldal szálszakadásos lett és akkor az mondják a szervizbe hogy ők le se vették a kereket. Végülis csak az volt a fura hogy a számlám meg rajta volt a hátsö fékpofák cserélye. Na itt valami nem stimmelt. Balhé volt meg minden aztán fizettek aranyosan és mosolyogtak meg további jo utat...... na oda tobbet autot nem viszünk! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Március22, 2005 Megoszt Elküldve Március22, 2005 Nekem Firestone volt 4db 175/70R13 amikor vettem a kocsit tarajosra volt kopva a két első. Ezeket a szerviz hátra tette mondták is. Most, hogy feltettem a téli Kleber után, zúgott mint állat meg balra húzott. Elvittem a gumishoz, nézett futóműbeállítást, de az korekt, majd megsimiztuk a két hátsót. A belső élen minden második borda magasabb volt mint az első. (mindkét keréken, ezeket tette hátra a szakszervíz) Most azok kuka két új Fulda 175/70R13 8000HUF/db előre az elsők hátra és király a gép. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Március22, 2005 Megoszt Elküldve Március22, 2005 Nekem is fulda van! Én meg vagyok vele elégedne ano 12600ft/db áron vettme 14"osat! Az a harapás igaz de ahoz hogy harapjon kb fél sezont kellet futnia mert csar akkor alakul ki! Szakinál nem voltál vele! Ő mit mond? vagy ha nincs más fel kell rakni és majd kiderül hogy eltaláltad-e a forgásirány agy 1 se megy tönke vagy 2 vagy 4, de ha egy tönkremegy akkor valszeg keresheted a masikat amelyik hibádzik mert anak se lesz sok ideje! Nekunk off Toyot Hiace on volt szervizbe és a két hátsó keret megcserélték. kb 1000km után jobb oldal 100km után bal oldal szálszakadásos lett és akkor az mondják a szervizbe hogy ők le se vették a kereket. Végülis csak az volt a fura hogy a számlám meg rajta volt a hátsö fékpofák cserélye. Na itt valami nem stimmelt. Balhé volt meg minden aztán fizettek aranyosan és mosolyogtak meg további jo utat...... na oda tobbet autot nem viszünk! Biony biony én is szívtam amikor használt gumit raktunk a vartyogóra, éjszaka szikrázott az út utánunk, aztán kiszáltam és tök sötétben végig simítottam a gumit ,hú vazze volt már acél drót a tenyeredbe? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Március23, 2005 Megoszt Elküldve Március23, 2005 Opel16v: Csak hogy tisztába tegyem magam (lehet már off, bocsi): Azt a menetirány témát úgy értettem, hogy ha egy menetirányos guma felnin van, akkor egyértelműen csak az adott oldalra tutod feltenni. Jelen esetmen a brillantis NEM menetirányos guma, + felnin sincs, ergó szvsz tök mind1, hogyan rakatod fel, mert feltételezem nem kopott annyira, hogy látszódjon, melyik oldalról jött le. Mégegyszer bocs az off-ért. :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Március23, 2005 Megoszt Elküldve Március23, 2005 Ha nincs felnin akkor mit szenvedsz azzal, hogy megállapítsd a forgásirányát? Gondolom nem te fogod feltenni a mfelnire, hanem elviszed gumishoz. :arrow: Ő majd biztos érezni fogja a forgásirányt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kanes Elküldve Március23, 2005 Megoszt Elküldve Március23, 2005 Vigyázni kell vele! Nehogy megharapja a gumist! :D :P :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Március23, 2005 Megoszt Elküldve Március23, 2005 Vigyázni kell vele! Nehogy megharapja a gumist! :D :P :wink: :D :D :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Március23, 2005 Megoszt Elküldve Március23, 2005 Vigyázni kell vele! Nehogy megharapja a gumist! :D :P :wink: Mostmár tudom hogy miért dolgoznak mindig kesztyűben a rutinosabb gumisok... 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március23, 2005 Megoszt Elküldve Március23, 2005 "ha egy menetirányos guma felnin van, akkor egyértelműen csak az adott oldalra tutod feltenni." Ha nincs felnin, akkor is. :D No de nem kötexem... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark Angel Elküldve Március23, 2005 Megoszt Elküldve Március23, 2005 "ha egy menetirányos guma felnin van, akkor egyértelműen csak az adott oldalra tutod feltenni." Ha nincs felnin, akkor is. :D No de nem kötexem... :P Ha nincs felnin akkor BÁRMELYIK oldalra fel lehett tenni. Attól függ, hogy teszik fel a felnire. Mellesleg a nem menetirányos gumiknál sem célszerű változtatni a forgásirányt. Több gumistól hallottam már, hogy ha egy használt guminak megfordítod a forgásirányát, nagyobb eséllyel lesz szálszakadásos. Más. Volt ma nálunk egy astra caravanos, leendő klubtársunk. Felpróbáltuk az Astrájára az Irmscher felnijeimet, amiket meg akar tőlem venni. Lefotóztuk, és megkért hogy tegyem ide be, hogy gyönyörködhessen benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március23, 2005 Megoszt Elküldve Március23, 2005 Hát ebbe lehet is! :wink: :D :P Amúgy nekem is már a nyri szett van fent, és akárhányszor megközelítem a gépet, mindig gyönyörködöm benne egy kicsit.(széles vigyor, és tsai! :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Március23, 2005 Megoszt Elküldve Március23, 2005 Hát ebbe lehet is! :wink: :D :P Amúgy nekem is már a nyri szett van fent, és akárhányszor megközelítem a gépet, mindig gyönyörködöm benne egy kicsit.(széles vigyor, és tsai! :D ) Én is ! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts