Zolka Elküldve November12, 2009 Megoszt Elküldve November12, 2009 Ha jól néztem 14 km/h csal az órája 100-nál... 100 helyett 86-ot fog mutatni. Vagy? Életveszélyes lehet az az autó! Valami durvább kanyarvételnél bármikor kivághatja a kaszni a gumit!:S Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November12, 2009 Megoszt Elküldve November12, 2009 Én meg a másik véglet vagyok ebből a szempontból, nekem a télim 155/80R13 (Vredestein Snowtrac). Viszont ennek ellenére sosem csúsztam meg vele, kb. ugyanolyan stabilnak érzem, mint a 175/70R13-at. Hozzáteszem, én nem versenyzek vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve November12, 2009 Megoszt Elküldve November12, 2009 Én meg a másik véglet vagyok ebből a szempontból, nekem a télim 155/80R13 (Vredestein Snowtrac). Viszont ennek ellenére sosem csúsztam meg vele, kb. ugyanolyan stabilnak érzem, mint a 175/70R13-at. Hozzáteszem, én nem versenyzek vele. :) Az is dúrva tényleg! Esztétikailag sztem f astrára a min a 175-ös gumi!Nem tünik viccesnek azokon a keskeny gumikon? De nyugtass meg,h legalább a nyárid szélesebb! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November12, 2009 Megoszt Elküldve November12, 2009 :) Az is dúrva tényleg! Esztétikailag sztem f astrára a min a 175-ös gumi!Nem tünik viccesnek azokon a keskeny gumikon? De nyugtass meg,h legalább a nyárid szélesebb! :) A nyárim 175/70R13. Főleg mert nincs szervóm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November12, 2009 Megoszt Elküldve November12, 2009 A nyárim 175/70R13. Főleg mert nincs szervóm. Simán el lehet tekerni a 195-ös mérettel is, nem nehéz a kormány. :) Bár jó a nagy felni, most hogy nem ráz ezzel, nem hinyzik, de ha kiszállok, akkor meg nagyon. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve November12, 2009 Megoszt Elküldve November12, 2009 A nyárim 175/70R13. Főleg mert nincs szervóm. Akkor megnyugodtam! :) Régi "szép" időkben én meg 195-ös gumit tekergettem szervó nélkül, azóta van már benne szervó szerencsére! Viszont annyira hozzászoktam a szervóhoz azóta,h anyukám corsáját a 165-ös gumijával már nehezemre esik kormányoznom!:S A jót könnyű megszokni! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve November12, 2009 Megoszt Elküldve November12, 2009 Én meg a másik véglet vagyok ebből a szempontból, nekem a télim 155/80R13 (Vredestein Snowtrac). Viszont ennek ellenére sosem csúsztam meg vele, kb. ugyanolyan stabilnak érzem, mint a 175/70R13-at. Hozzáteszem, én nem versenyzek vele. Gyári (német) kezelési könyvem szerint van ilyen!!! C14NZ és NV >>> "155 R 13-78 S oder T" :) Tehát nem vagy extrém! Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve November13, 2009 Megoszt Elküldve November13, 2009 Gyári (német) kezelési könyvem szerint van ilyen!!! C14NZ és NV >>> "155 R 13-78 S oder T" :) Tehát nem vagy extrém! Igy igaz. Az enyémen is 155/80-as téli gumik(Semperit) voltak amikor megvettem. Télen épp elég is a normális autózáshoz és a 60 lóerőhöz. Igaz, azóta a téli és a nyári is 175/70...még ez sem túl széles, szerintem..talán ez még elmegy a latyakos, havas utakon is, ezzel még elég jól irányitható a kocsi. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve November13, 2009 Megoszt Elküldve November13, 2009 Nekem is 175/70 R13 a téli és a nyári garnitúra is. Az én vezetési stílusomnak ideális. Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve November13, 2009 Megoszt Elküldve November13, 2009 Simán el lehet tekerni a 195-ös mérettel is, nem nehéz a kormány. :) Bár jó a nagy felni, most hogy nem ráz ezzel, nem hinyzik, de ha kiszállok, akkor meg nagyon. :) detto:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve November19, 2009 Megoszt Elküldve November19, 2009 Elgondolkodtató ez a cikk így a tél közeledtével.... még téli gumik közt is van olyan amelyik egyáltalán nem felel meg a téli üzemeltetéshez :huh: Azért ez dúrva :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November19, 2009 Megoszt Elküldve November19, 2009 Elgondolkodtató ez a cikk így a tél közeledtével.... még téli gumik közt is van olyan amelyik egyáltalán nem felel meg a téli üzemeltetéshez :huh: Azért ez dúrva :lol: 1. Sehol nincsenek fenn adatok. 2. Nem említi meg, pontosan hogyan tesztelték az abroncsokat. Ez amolyan lepkefing. Rákerestem a tesztre neten, de sehol semmi kézzel fogható. Kipróbáltak pár gumit és úgy érzésre, vagy mi? Nekem ez jön le az egészből. Nem igazán hallgatnék ilyen "tesztekre". Másrészt pedig a téli gumival szemben támasztott elvárások magasak. Mindenki azt hiszi, hogyha téli gumival megy akkor ugyanúgy fog viselkedni az autó havon, jégen nedves úton mint nyárival júliusban szárazon. Tévedés. A téli kerék arra jó, hogy a hidegben és a havas, nedves úton jobban tapad. Csodákat ne várjunk. Ami mostanában van nyálkás úton minden megcsúszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November19, 2009 Megoszt Elküldve November19, 2009 Szerintem csak arrol van szó, hogy egy újság tesztelt. Ez az infó csak kedvcsináló ha úgy tetszik reklám. Ha kifizeted és megveszed az újságot abban biztos lesznek adatok is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve November30, 2009 Megoszt Elküldve November30, 2009 Egy kérdésem lenne, hogy az F kombimra ET; 49 és 4x100-as osztókörű gumik megfelelnek? Az ET szám amit nem nagyon tudok :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve November30, 2009 Megoszt Elküldve November30, 2009 Egy kérdésem lenne, hogy az F kombimra ET; 49 és 4x100-as osztókörű gumik megfelelnek? Az ET szám amit nem nagyon tudok :huh: Vissza kéne olvasni! :D :lol: 13-as esetében az ET49, 4x100-as felni gyári méret, igen. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve November30, 2009 Megoszt Elküldve November30, 2009 Vissza kéne olvasni! :lol: :huh: 13-as esetében az ET49, 4x100-as felni gyári méret, igen. :lol: Köszönöm! ((Hidd el ha lenne időm akkor az egész fórumot visszaolvasnám hogy tisztában legyek a kocsimhoz mi jó is mi nem és mivel mit lehet és mit nem... De sajnos az pénzen kívül az idő a legnagyobb kincs az életemben...)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve November30, 2009 Megoszt Elküldve November30, 2009 Pécsről származom... :huh: És kössz a tippet. Légszűrőt szeritntetek cseréljek, vagy majd legközelebb? Amúgy haver most válik meg a benzines astra-jától, megvettem róla az alufelniket, csak annyi a vicc az egészben, hogy alufelnin téligumija van 185/60 r14, kaptam apóstól egyszezonos nyárigumikat, az meg 13"-os :lol: Szal nyáron futok acéllal + dísztárcsával, télen meg aluval Ez nem egészséges. Az alufelni sérülékenyebb. Ha télen csak egy kicsit is nekicsúszol a padkának, könnyen deformálódik. Szerintem cseréld el 14 es re a nyárit. És az acélfelniket is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve November30, 2009 Megoszt Elküldve November30, 2009 Elgondolkodtató ez a cikk így a tél közeledtével.... még téli gumik közt is van olyan amelyik egyáltalán nem felel meg a téli üzemeltetéshez :huh: Azért ez dúrva :lol: Nem lepett meg...nedves úton szinte minden téli gumi nagy határ kaki.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December1, 2009 Megoszt Elküldve December1, 2009 Elgondolkodtató ez a cikk így a tél közeledtével.... még téli gumik közt is van olyan amelyik egyáltalán nem felel meg a téli üzemeltetéshez :huh: Azért ez dúrva :lol: Ez a cikk egy semmitmondó, "hasáb" töltelék. Ebből nem tudsz meg semmit. Különben is mihez képest? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve December1, 2009 Megoszt Elküldve December1, 2009 Elgondolkodtató ez a cikk így a tél közeledtével.... még téli gumik közt is van olyan amelyik egyáltalán nem felel meg a téli üzemeltetéshez :huh: Azért ez dúrva :lol: Inkább ezt olvasgassátok, elemezgessétek!!! Ennek értelme is van!! http://gumibiznisz.hu/20091002/adac-teligumi-teszt-2009/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December1, 2009 Megoszt Elküldve December1, 2009 Inkább ezt olvasgassátok, elemezgessétek!!! Ennek értelme is van!! http://gumibiznisz.hu/20091002/adac-teligumi-teszt-2009/ Ezen az én Eurotech-em rajta sincs! Pedig már az 5. szezont futja nálam, és még élek! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve December3, 2009 Megoszt Elküldve December3, 2009 Ezen az én Eurotech-em rajta sincs! Pedig már az 5. szezont futja nálam, és még élek! :huh: Az összes létező gumimárkát lehetetlen lenne egyszerre letesztelni! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
proci Elküldve December3, 2009 Megoszt Elküldve December3, 2009 Üdw emberek..... Olyan kérdésem lenne,hogy......mekkora felnit,és gumit tudok úgy feltenni a kocsira hogy ne érjen a sárvédőbe???nemtom milyet wegyek,a mostani 14est leszeretném cserélni nagyobbra és a 185/6Oast is szélesebbre meg alacsonyabbra. a werda 1998as F Astra 1.6os 8szelepes.ha walaki tudja írja már le a wálasztási lehetőségeket,mert én mindig belewálasztok a nem megfelelőbe.....előre is köszike Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December3, 2009 Megoszt Elküldve December3, 2009 Üdw emberek..... Olyan kérdésem lenne,hogy......mekkora felnit,és gumit tudok úgy feltenni a kocsira hogy ne érjen a sárvédőbe???nemtom milyet wegyek,a mostani 14est leszeretném cserélni nagyobbra és a 185/6Oast is szélesebbre meg alacsonyabbra. a werda 1998as F Astra 1.6os 8szelepes.ha walaki tudja írja már le a wálasztási lehetőségeket,mert én mindig belewálasztok a nem megfelelőbe.....előre is köszike A tömegesen használt (ezért viszonylag olcsó) 195/50R15 simán feltehető, kb. 38-49 közötti ET-jű felnikkel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
proci Elküldve December3, 2009 Megoszt Elküldve December3, 2009 A tömegesen használt (ezért viszonylag olcsó) 195/50R15 simán feltehető, kb. 38-49 közötti ET-jű felnikkel. köszi....én 2O5/45/R16os gumin gongolkodtam és a felni ENZO X 16x7 (ET szám nincs mellette feltüntetwe) szerinted feltehető ez is??? ha nem az áron spórolnék??? nem kellene szélesíteni???mert az nemszeretném.....ja és a kocsi nincs ültetwe Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts