epk947 Elküldve Október31, 2009 Elküldve Október31, 2009 Sziasztok! Ideje lenne a téli papucsokat vennem a verdára. 175 65 r14 érdekelne. Itt most márka szerint milyen gumit vegyek télre? napi 110 km-t autózok, szóval nem merem a telet nyári gumival bevállalni. Kinek milyen gumija van és mennyire elégedett? üdv balázs 2005-ben vettem 4 db Eurotech Snowwolf 2 tip gumit amivel azóta 30200 km-t mentem. Bár sok helyen fikázzák, nekem ABS-es kocsival nincs vele problémám. Sajnos most vettem észre a feltétel előtti ellenőrzéskor, hogy az egyik hátsó gumim a kerék belső oldalán szálszakadásos. (Made in France....) Mivel a minta mélysége az induló 8 mm-ről eddig 5,0 - 5,5 re kopott csak, ezért még legalább egy szezont biztosan bevállalok ezekkel a gumikkal, csak a szálszakadásos helyett vettem épp most (interneten) 1 db hasonló korú és mintamélységű használt Goodyeart (3500 Ft). Hátul elmegy még....
zotya975 Elküldve Október31, 2009 Elküldve Október31, 2009 2005-ben vettem 4 db Eurotech Snowwolf 2 tip gumit amivel azóta 30200 km-t mentem. Bár sok helyen fikázzák, nekem ABS-es kocsival nincs vele problémám. Sajnos most vettem észre a feltétel előtti ellenőrzéskor, hogy az egyik hátsó gumim a kerék belső oldalán szálszakadásos. (Made in France....) Mivel a minta mélysége az induló 8 mm-ről eddig 5,0 - 5,5 re kopott csak, ezért még legalább egy szezont biztosan bevállalok ezekkel a gumikkal, csak a szálszakadásos helyett vettem épp most (interneten) 1 db hasonló korú és mintamélységű használt Goodyeart (3500 Ft). Hátul elmegy még.... De elméletileg tengelyenként azonos szerkezetű, mintázatú gumi szerelhető nem? Vagy annyira hasonló a mintája?
astrásgyerek Elküldve Október31, 2009 Elküldve Október31, 2009 De elméletileg tengelyenként azonos szerkezetű, mintázatú gumi szerelhető nem? Vagy annyira hasonló a mintája? Az öregem is mindíg azt mondja: "elmegy az még hátul..." :lol: A Fabiára is valami ezeréves gumikat akart szerezni, de mondtam, hogy az elsők mennek hátra, azok helyére meg veszek újakat. Nem Wartburgok már ezek az autók :) :D :lol: De ha a mintája ugyanaz, és a számok is, akkor mehet fel, a gyártó nem kell egyforma legyen :)
zotya975 Elküldve Október31, 2009 Elküldve Október31, 2009 Az öregem is mindíg azt mondja: "elmegy az még hátul..." :lol: A Fabiára is valami ezeréves gumikat akart szerezni, de mondtam, hogy az elsők mennek hátra, azok helyére meg veszek újakat. Nem Wartburgok már ezek az autók :) :D :lol: De ha a mintája ugyanaz, és a számok is, akkor mehet fel, a gyártó nem kell egyforma legyen :) Ez megint vitatéma, hogy hol legyenek kopottabb gumik, mert valaki azt monja, hogy hátul legyen a jobb, mert veszélyes a megpördülés, más meg azt, hogy elöl legyen a jobb, mert az a kormányzott kerék. Persze legegyszerűbb elébemenni a dolognak, és cserégetni előre-hátra a gumikat. Most hogy így szóbajött el ne felejtsem én is tavasszal megkeverni az enyémet.
megadave Elküldve Október31, 2009 Elküldve Október31, 2009 Biztos volt már 100-szor ez a kérdés, de nem találom sehol a választ: Mekkora a kerékagy átmérője? Vagyis az alufelni központi furata mekkora legyen (legalább)? Ja és még valami: Miből legyen a központosító, ha nagyobb a furat? Szerintetek ha 100-110 körül rázni kezdi a kormányt (de nem húz se balra se jobbra), az lehet központosító hibája miatt? Vagy máshol lesz a baj? Pölö: kerékcsapágy
FPepe Elküldve Október31, 2009 Elküldve Október31, 2009 Biztos volt már 100-szor ez a kérdés, de nem találom sehol a választ: Mekkora a kerékagy átmérője? Vagyis az alufelni központi furata mekkora legyen (legalább)? Ja és még valami: Miből legyen a központosító, ha nagyobb a furat? Szerintetek ha 100-110 körül rázni kezdi a kormányt (de nem húz se balra se jobbra), az lehet központosító hibája miatt? Vagy máshol lesz a baj? Pölö: kerékcsapágy 56.5mm Lehet központosítás hiánya, de lehet, hogy csak centíroztatni kéne, vagy tojás alakú vmelyik felni.
epk947 Elküldve Október31, 2009 Elküldve Október31, 2009 De elméletileg tengelyenként azonos szerkezetű, mintázatú gumi szerelhető nem? Vagy annyira hasonló a mintája? Azonos a mérete, a szerkezete és hasonló a mintája, de nem azonos. ABS-el, és 47 éves balesetmentes motorozásos múlttal bevállalom. (Mert én egy olyan BEVÁLLALÓS TíPUS vagyok!!! :) ) Műszakira meg nem ezzel viszem.... :)
astrásgyerek Elküldve Október31, 2009 Elküldve Október31, 2009 Azonos a mérete, a szerkezete és hasonló a mintája, de nem azonos. ABS-el, és 47 éves balesetmentes motorozásos múlttal bevállalom. (Mert én egy olyan BEVÁLLALÓS TíPUS vagyok!!! B) ) Műszakira meg nem ezzel viszem.... :lol: persze érthető, majd ha szerzel jobbakat lecseréled :D nekem is volt már így (a wartburgos fénykoromban ) azon nemhogy tengelyenként, de 1-2 hónapig összesen nem volt 2 egyforma gumi :) ;) :P :lol: -állunk van egy k.csög rendőr, aki direkt erre utazik :) ha unszimpatikus vagy neki, vagy beszóltál valamelyik haverjának talál valami kifogást, és megfingat.. :lol: -láger az nálla, hogy igazoltatáskor,még tök sötétben is (nállam pl: éjjel 2 kor) megkérdi, hogy : "oszt a gumik egyformák-e??" :D képes és végignézi lámpával az összes számot is rajta... -ja és persze az izzókészlet is sláger volt nálla: nézte, hogy vajjon olyan fényszóróizzód van-e, amilyen kell :lol: Na de ebbe már nem tud belekötni.... :D :P
zotya975 Elküldve Október31, 2009 Elküldve Október31, 2009 persze érthető, ... Nincs szerencséd, nálunk a rendőr elfelejti milyen volt az előző gumi, mire odaér a következőhöz. :) De viccen kívül, valszeg oka van ennek a szabálynak, nagyon eltérő tapadású gumikkal veszélyes lenne fékezni/kanyarodni.
astrásgyerek Elküldve Október31, 2009 Elküldve Október31, 2009 Nincs szerencséd, nálunk a rendőr elfelejti milyen volt az előző gumi, mire odaér a következőhöz. :P De viccen kívül, valszeg oka van ennek a szabálynak, nagyon eltérő tapadású gumikkal veszélyes lenne fékezni/kanyarodni. Egyértelmű, a tapadás szempontjából is! De észrevételeim szerint főleg vizes, csúszós, latyakos úton TOTÁL másképpen fognak a kerekek :lol: ezért jó kimondottan 4 db egyforma gumit használni! De tudod Zotya, van amikor a szükség nagy úr! :) ha az van csak, akkor azt lehet használni! (nyáron a felemás gumi szerintem nem olyan GÁZ, de télen a latyakba, ha nem olyan a vízkiszorítása mint a másikoknak hamarabb felúszhat, és akkor már meg is van a jó kis pördülés B) ( szintén wartburgos sztori :) :D :lol: mondjuk akkor majdnem bef.stam ;) )
PottR Elküldve November2, 2009 Elküldve November2, 2009 Sziasztok! Hallottatok-e már GT RADIAL tipusú gumikról? Most a fennlévő 175/65 R13 nyári helyett 175/65 R14-est (GT Radial, mélyebb mintázat, 40ezer/szett, ET49) vagy 175/70R14-est (Michelin Pilot; 7mm mintázat, 36ezer/szett, ET39) találtam. Melyiket ajánlanátok? EGyébként most a kilométerórám rettenesen sokat csal. Ellenőrző pontoknál km-óra szerint 80, és a radar szerint 65. Ugyanez autópályán 140 km-óra szerint és 116 GPS szerint. Miért lehet?
hening Elküldve November2, 2009 Elküldve November2, 2009 Sziasztok! Hallottatok-e már GT RADIAL tipusú gumikról? Most a fennlévő 175/65 R13 nyári helyett 175/65 R14-est (GT Radial, mélyebb mintázat, 40ezer/szett, ET49) vagy 175/70R14-est (Michelin Pilot; 7mm mintázat, 36ezer/szett, ET39) találtam. Melyiket ajánlanátok? EGyébként most a kilométerórám rettenesen sokat csal. Ellenőrző pontoknál km-óra szerint 80, és a radar szerint 65. Ugyanez autópályán 140 km-óra szerint és 116 GPS szerint. Miért lehet? Azért csal annyit, mert egy mérettel kissabb gumi van fenn a váltóméretnél. Ami 175/70R13, vagy 175/65R14.
astrásgyerek Elküldve November2, 2009 Elküldve November2, 2009 Sziasztok! Hallottatok-e már GT RADIAL tipusú gumikról? Most a fennlévő 175/65 R13 nyári helyett 175/65 R14-est (GT Radial, mélyebb mintázat, 40ezer/szett, ET49) vagy 175/70R14-est (Michelin Pilot; 7mm mintázat, 36ezer/szett, ET39) találtam. Melyiket ajánlanátok? EGyébként most a kilométerórám rettenesen sokat csal. Ellenőrző pontoknál km-óra szerint 80, és a radar szerint 65. Ugyanez autópályán 140 km-óra szerint és 116 GPS szerint. Miért lehet? nekem kicsit nagyobbak lettek a téligumi, 165/80R 13, és ezzel "csak" 5-6 km/h-t csal! amikor a wartburgra tettünk fel valami suzukigumikat, akkor az is mutatta a 180-at 120 nál :) :) villogtam is vele: ugyi hogy megy fiúk, még a sebességet sem érzed benne :lol: :D :lol:
Dáwid Elküldve November2, 2009 Elküldve November2, 2009 Fentvannak a dayton télik. 75-60 R13-asok. csak úgy siklik azzúj mocival, meg a rendbetett futómű új-gumi kombóval. :) Szinte nincs is hangja ahhoz képest hogy milyen volt :D imádom :)
zocsa Elküldve November2, 2009 Elküldve November2, 2009 Fentvannak a dayton télik. 75-60 R13-asok. csak úgy siklik azzúj mocival, meg a rendbetett futómű új-gumi kombóval. :) Szinte nincs is hangja ahhoz képest hogy milyen volt :D imádom :) Ezt valami kerékpárboltban vetted? :lol:
Dáwid Elküldve November2, 2009 Elküldve November2, 2009 Ezt valami kerékpárboltban vetted? :D nelegyéhuje :) :lol: 175, csak nem írtam oda. :)
zocsa Elküldve November2, 2009 Elküldve November2, 2009 nelegyéhuje :) :lol: 175, csak nem írtam oda. :) Jah,akkor ok. :D :lol:
brezsó Elküldve November2, 2009 Elküldve November2, 2009 Fentvannak a dayton télik. 75-60 R13-asok. csak úgy siklik azzúj mocival, meg a rendbetett futómű új-gumi kombóval. :) Szinte nincs is hangja ahhoz képest hogy milyen volt :lol: imádom :) nelegyéhuje :lol: ;) 175, csak nem írtam oda. :D ..és /60?...hm, az nem van ám jól úgy, hékás...az nem váltóméret, még mindig nem tudod? B)
astrásgyerek Elküldve November7, 2009 Elküldve November7, 2009 ilyen gyári Opel alufelnit még nem is láttam eddig :)
spzoli Elküldve November7, 2009 Elküldve November7, 2009 ilyen gyári Opel alufelnit még nem is láttam eddig :) bcorsa gsi felni :)
zsoltifiu Elküldve November7, 2009 Elküldve November7, 2009 Sziasztok. Még bejáratos vagyok itt a forumon de kitartoan bogarászok. Észrevettem hogy csak én vagyok az az elvetemült aki 195/70R15 gumival készülök a térre :)
astrásgyerek Elküldve November7, 2009 Elküldve November7, 2009 Sziasztok. Még bejáratos vagyok itt a forumon de kitartoan bogarászok. Észrevettem hogy csak én vagyok az az elvetemült aki 195/70R15 gumival készülök a térre :) bátraké a szerencse :D nekem 165 ösök vannak fent :)
FPepe Elküldve November7, 2009 Elküldve November7, 2009 Sziasztok. Még bejáratos vagyok itt a forumon de kitartoan bogarászok. Észrevettem hogy csak én vagyok az az elvetemült aki 195/70R15 gumival készülök a térre :) Az elég nagy kerék, ki használ itt olyat? :)
Alex0403 Elküldve November7, 2009 Elküldve November7, 2009 Sziasztok. Még bejáratos vagyok itt a forumon de kitartoan bogarászok. Észrevettem hogy csak én vagyok az az elvetemült aki 195/70R15 gumival készülök a térre :) Milyen vas alá szánod ezt a méretet? Gondolom nem F Astrára....vagy azért vagy itt, mert igen?
zsoltifiu Elküldve November7, 2009 Elküldve November7, 2009 Szia a vas az f astra :) kicsit lomhább lett talán más különbséget én nem vettem észre. Tavaly bírta idén is fogja :) Bár állítólag így emelkedik a fogyasztásom de minden télen emelkedik és nem a gumi miatt. amúgy nekem jobban is tetszik így nagy lábon.Nem kopog nem pattog és nem ér bele semmibe. Milyen vas alá szánod ezt a méretet? Gondolom nem F Astrára....vagy azért vagy itt, mert igen?
Recommended Posts