etna Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Alakulunk FALKEN ZE 512 irányába. Akkor is ezt ajánjátok, ha alattam általában inkább elöregszik a gumi? Elég nyugisan vezetek... :) Akkor főleg, mert a Falken keveréket inkább puhának mint keménynek szokták emlegetni. lsd http://www.opelforum.hu/viewtopic.php?t=13...=asc&start=1200 :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Akkor főleg, mert a Falken keveréket inkább puhának mint keménynek szokták emlegetni. lsd http://www.opelforum.hu/viewtopic.php?t=13...=asc&start=1200 :) Viszont egy keményebb gumi tuti nem kopik, azaz nem csak talán. Viszont nem is fog annyira, ha kell. A fene, hogy minden oldalon mást ajánlanak. Komolyan, 1 napja nézelődöm, de tanácstalanabb vok, mint elotte. A végén az lesz, hogy vagy 4 gumit felírok egy cetlire, és kisorsolom, h mellik legyen. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
etna Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Még mindig jobban jársz, ha veszel egy rendes gumit 12-ért ami tart neked 3 évig, mintha veszel egy még jobb gumit 25ért ami tart 5 évig :) Gondolj csak a kátyukra... Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Még mindig jobban jársz, ha veszel egy rendes gumit 12-ért ami tart neked 3 évig, mintha veszel egy még jobb gumit 25ért ami tart 5 évig :) Gondolj csak a kátyukra... Mondasz valamit. Falken oldala hogy bírja a kátyukat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
etna Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Mondasz valamit. Falken oldala hogy bírja a kátyukat? Tavaly egy gumim ráment erre, hogy nem figyeltem a nyomásra... elvágta a felni az oldalát. Bár nekem amúgy is nagyokat zökken az ültetés miatt. De ha rendesen figyelsz, nem lesz gond vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Azt bizton állíthatom, hogy a Falkennek van a legerősebb szerkezete. :) Nálam már 4 ganritúra végezte be sima gumiként, egyiknél sem volt szerkezeti bajom, pedig kaptak a pofájukba rendesen, még padkázás is volt az egyik életében. :) Ami még nagyon tetszik, az a Dunlop SP01, nagyon hatalmasat fog, és esőben szerintem verhetetlen. :) Mindkettő puha keverékű, azaz óvatos vezetéssel sem fog tovább tartani, mint 60-70000km. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Fuldarol van valami tapasztalat hogy az mennyire puha mert nekem 25-30-e km után az elsők igen ramagyul néznek ki vagyis szerintem sok le kopott. de ahogy irtátok 70e ovatos vezetéssel akkor neglepődtem azt hittem egy gumi 120-140e km-et bir ki! Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Azt bizton állíthatom, hogy a Falkennek van a legerősebb szerkezete. :P Nálam már 4 ganritúra végezte be sima gumiként, egyiknél sem volt szerkezeti bajom, pedig kaptak a pofájukba rendesen, még padkázás is volt az egyik életében. :) Mindkettő puha keverékű, azaz óvatos vezetéssel sem fog tovább tartani, mint 60-70000km. Ez végre jó hír. Momentán kb havi 1000km-ert kocsikázok, szóval, nekem ez a 60k km elég sokáig jó lesz, az óvatossággal sincs gond, mert kímélem a kocsim. :) A Gumiabc-ben lehet kapni ezt a gumit? Vagy telefonáljak inkább rájuk? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Fuldarol van valami tapasztalat hogy az mennyire puha mert nekem 25-30-e km után az elsők igen ramagyul néznek ki vagyis szerintem sok le kopott. de ahogy irtátok 70e ovatos vezetéssel akkor neglepődtem azt hittem egy gumi 120-140e km-et bir ki! Szem max. olyan 60e. Aztán majd elmesélem, hogy az "én" Fuldám meddig bírta! :wink: Csak már felrakhatnám!Na majd a jövő héten! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Ami még nagyon tetszik, az a Dunlop SP01, nagyon hatalmasat fog, és esőben szerintem verhetetlen. :) Ilyenem van, szerintem elég tuti. De ezt már írtam. :) Én a Falken ZE 512 és az Sp Sport 01 között agyaltam sokáig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Leslie! Hívd Gyulát, vele megbeszélheted a cserét is: 30/9065848 ! A gyári gummák elmennek akár 100ezret is, de azok kemények mint a szűzlány popsija! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Leslie! Hívd Gyulát, vele megbeszélheted a cserét is: 30/9065848 ! A gyári gummák elmennek akár 100ezret is, de azok kemények mint a szűzlány popsija! :) Thx, holnap rácsörgök. Remélem, jó árat mond majd, ha Rád hivatkozok. :) Régi gumikat meg megpróbálom aproneten elpasszolni, remélem, nem marad a nyakamon, csak 2 évesek, viszont több, mint 5mm rece van még rajta, kb 20ekm után. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Úgy számold, hogy a használt guminak max 5-6e HUF az ára /db, ha nagyon jó állapotban van is. :) Én 70%-os Falkeneket vettem legutóbb 4e/db áron 195/50R15-ben. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Úgy számold, hogy a használt guminak max 5-6e HUF az ára /db, ha nagyon jó állapotban van is. :) Én 70%-os Falkeneket vettem legutóbb 4e/db áron 195/50R15-ben. :P Nem baj, csak vigyék. Firestone 175/70r13-as darabok, ha 15-öt kapok a 4-ért, már az is jó, annyival beljebb vok. :) Még oldalt a gumi bigyula pöckök is rajta vannak. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március18, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Március18, 2005 Dunlop SP Sport 9000-et használt már valaki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Március18, 2005 Megoszt Elküldve Március18, 2005 Dunlop SP Sport 9000-et használt már valaki? kollégám egy E36 kupén aszongya, nagyon jó vizen és szárazon is! és állítólag nem is nagyon kopik Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március18, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Március18, 2005 kollégám egy E36 kupén aszongya, nagyon jó vizen és szárazon is! és állítólag nem is nagyon kopik Köszi! Ezzel szemezek mert elég jó áron tudnék hozzájutni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Március18, 2005 Megoszt Elküldve Március18, 2005 Köszi! Ezzel szemezek mert elég jó áron tudnék hozzájutni. szerintem vedd meg! nem fogsz csalódni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Március19, 2005 Megoszt Elküldve Március19, 2005 Fuldát ne vegyetek én azt hiszem 4 (vagy 8?) ezerrel adtam el és az ember -későbiekben vevő- nem hitte el :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március19, 2005 Megoszt Elküldve Március19, 2005 Fuldát ne vegyetek én azt hiszem 4 (vagy 8?) ezerrel adtam el és az ember -későbiekben vevő- nem hitte el :D Azé' azt tegyük hozzá, hogy neked max. a tömörgumi az, ami bírja a gyűrődést!(megazállandóracsingolást) :P :D :D Mindenesetre én tegnap felraktam a nyári kerekeket.Elég "szigorú" ez a 195-15, főleg a nyomvályúk terén, mert az egyújjas vezetést innentől kezdve nyugodtan el lehet felejteni.Viszont naon teccik, hogy jól lehet vele kanyarodni. :D S, annyira nem fogja a verdát, mint ahogy azt én elképzeltem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Március19, 2005 Megoszt Elküldve Március19, 2005 Látod Wolfi, bezzeg a ha 205-öst tettél volna fel... :wink: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március19, 2005 Megoszt Elküldve Március19, 2005 Látod Wolfi, bezzeg a ha 205-öst tettél volna fel... :wink: Üdv.: Atommanó Akkor aztán mint ha 1.4 8V-ben ülnék! :D :P :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Március19, 2005 Megoszt Elküldve Március19, 2005 Tegnap teszteltük a kanyarban a vasat....hát Aztecot azt hiszem meggyőzte... :wink: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Március19, 2005 Megoszt Elküldve Március19, 2005 Nem tudjátok, hogy mit jelent a gumiknál a terhelési, ill. a sebesség index? Vagyis inkább egy táblázatra lennék kiváncsi, hogy tudjak tájékozódni. Egyébként ajánlottak nekem 20e Ft-ért 4 db 14"-os acélfelnit, 195/nemtudom 80%-os gumikkal. A gumik márkáját se tudom még. Megéri nem? Csak az érdekelne, hogy milyen jelzésnek kell lenni a gumin ahhoz, hogy átmenjen a műszakin, ill. a rendőr se büntessen meg. Én hallottam olyat, hogy E4 jelzésnek kell rajta lenni egy körben, igaz ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Március19, 2005 Megoszt Elküldve Március19, 2005 Ha felnit veszek, az ET számnak ponosan passzolni kell, vagy lehet benne valamennyi eltérés? Ha csináltatok egy 5-10mm-es nyomtávszélesítőt, akkor a gyári felnit még fel lehet tenni, vagy más ET számú felnit kell venni? Ha másik kell, akkor milyen irányba tolja el a számot nagyobb, vagy kisebb irányba, mint ET49? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts