Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumik, felnik

Tápiószecső

Recommended Posts

Akkor főleg, mert a Falken keveréket inkább puhának mint keménynek szokták emlegetni. lsd http://www.opelforum.hu/viewtopic.php?t=13...=asc&start=1200 :)

Viszont egy keményebb gumi tuti nem kopik, azaz nem csak talán. Viszont nem is fog annyira, ha kell. A fene, hogy minden oldalon mást ajánlanak. Komolyan, 1 napja nézelődöm, de tanácstalanabb vok, mint elotte.

A végén az lesz, hogy vagy 4 gumit felírok egy cetlire, és kisorsolom, h mellik legyen. :)

Megosztás:

Mondasz valamit. Falken oldala hogy bírja a kátyukat?

Tavaly egy gumim ráment erre, hogy nem figyeltem a nyomásra... elvágta a felni az oldalát. Bár nekem amúgy is nagyokat zökken az ültetés miatt. De ha rendesen figyelsz, nem lesz gond vele.

Megosztás:

Azt bizton állíthatom, hogy a Falkennek van a legerősebb szerkezete. :)

Nálam már 4 ganritúra végezte be sima gumiként, egyiknél sem volt

szerkezeti bajom, pedig kaptak a pofájukba rendesen, még padkázás

is volt az egyik életében. :)

Ami még nagyon tetszik, az a Dunlop SP01, nagyon hatalmasat fog,

és esőben szerintem verhetetlen. :)

Mindkettő puha keverékű, azaz óvatos vezetéssel sem fog tovább

tartani, mint 60-70000km.

Megosztás:

Azt bizton állíthatom, hogy a Falkennek van a legerősebb szerkezete. :P

Nálam már 4 ganritúra végezte be sima gumiként, egyiknél sem volt

szerkezeti bajom, pedig kaptak a pofájukba rendesen, még padkázás

is volt az egyik életében. :)

Mindkettő puha keverékű, azaz óvatos vezetéssel sem fog tovább

tartani, mint 60-70000km.

Ez végre jó hír. Momentán kb havi 1000km-ert kocsikázok, szóval, nekem ez a 60k km elég sokáig jó lesz, az óvatossággal sincs gond, mert kímélem a kocsim. :)

A Gumiabc-ben lehet kapni ezt a gumit? Vagy telefonáljak inkább rájuk? :)

Megosztás:

Fuldarol van valami tapasztalat hogy az mennyire puha mert nekem 25-30-e km után az elsők igen ramagyul néznek ki vagyis szerintem sok le kopott. de ahogy irtátok 70e ovatos vezetéssel akkor neglepődtem azt hittem egy gumi 120-140e km-et bir ki!

Szem max. olyan 60e.

Aztán majd elmesélem, hogy az "én" Fuldám meddig bírta! :wink:

Csak már felrakhatnám!Na majd a jövő héten! :wink:

Megosztás:

Leslie!

Hívd Gyulát, vele megbeszélheted a cserét is: 30/9065848 !

A gyári gummák elmennek akár 100ezret is, de azok kemények mint a szűzlány popsija! :)

Thx, holnap rácsörgök. Remélem, jó árat mond majd, ha Rád hivatkozok. :)

Régi gumikat meg megpróbálom aproneten elpasszolni, remélem, nem marad a nyakamon, csak 2 évesek, viszont több, mint 5mm rece van még rajta, kb 20ekm után. :)

Megosztás:

Úgy számold, hogy a használt guminak max 5-6e HUF az ára /db, ha nagyon

jó állapotban van is. :)

Én 70%-os Falkeneket vettem legutóbb 4e/db áron 195/50R15-ben. :P

Nem baj, csak vigyék. Firestone 175/70r13-as darabok, ha 15-öt kapok a 4-ért, már az is jó, annyival beljebb vok. :)

Még oldalt a gumi bigyula pöckök is rajta vannak. :)

Megosztás:

Fuldát ne vegyetek én azt hiszem 4 (vagy 8?) ezerrel adtam el és az ember -későbiekben vevő- nem hitte el :D

Azé' azt tegyük hozzá, hogy neked max. a tömörgumi az, ami bírja a gyűrődést!(megazállandóracsingolást) :P :D :D

Mindenesetre én tegnap felraktam a nyári kerekeket.Elég "szigorú" ez a 195-15, főleg a nyomvályúk terén, mert az egyújjas vezetést innentől kezdve nyugodtan el lehet felejteni.Viszont naon teccik, hogy jól lehet vele kanyarodni. :D

S, annyira nem fogja a verdát, mint ahogy azt én elképzeltem.

Megosztás:

Nem tudjátok, hogy mit jelent a gumiknál a terhelési, ill. a sebesség index? Vagyis inkább egy táblázatra lennék kiváncsi, hogy tudjak tájékozódni.

Egyébként ajánlottak nekem 20e Ft-ért 4 db 14"-os acélfelnit, 195/nemtudom 80%-os gumikkal. A gumik márkáját se tudom még. Megéri nem? Csak az érdekelne, hogy milyen jelzésnek kell lenni a gumin ahhoz, hogy átmenjen a műszakin, ill. a rendőr se büntessen meg. Én hallottam olyat, hogy E4 jelzésnek kell rajta lenni egy körben, igaz ez?

Megosztás:

Ha felnit veszek, az ET számnak ponosan passzolni kell, vagy lehet benne valamennyi eltérés?

Ha csináltatok egy 5-10mm-es nyomtávszélesítőt, akkor a gyári felnit még fel lehet tenni, vagy más ET számú felnit kell venni? Ha másik kell, akkor milyen irányba tolja el a számot nagyobb, vagy kisebb irányba, mint ET49?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.