Alex0403 Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 Előbb megkéne tudnom mennyibe lenne a homokfúvás meg a porfestés....mert igy nem tudom mit mondjak... Ragaszkodsz a homokfújáshoz? Mert én ismerek egy másik technológiát is... ABL technológia. A felniket egy erős vegyületbe mártják, ami majdnem fémtisztára lemarja a festéket. Utána szemcseszórással eltávolitják a maradék festék anyagot, valamint kb 20micro felületi érdeséget kap, a jobb tapadás érdekébe. Álltalába, ha alufelnit, vagy lemezfelnit fényezek, és nagyon rossz állapotba van, akkor leviszem az ABL-hez, és utána festem le. Két-három alapozo réteg, közte csiszolás, majd mehet rá a szín...olyat amilyet a kuncsaft akar. A hátránya, hogy ez Zircen van...Nem Győrbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január23, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Január23, 2009 Ragaszkodsz a homokfújáshoz? Mert én ismerek egy másik technológiát is... ABL technológia. A felniket egy erős vegyületbe mártják, ami majdnem fémtisztára lemarja a festéket. Utána szemcseszórással eltávolitják a maradék festék anyagot, valamint kb 20micro felületi érdeséget kap, a jobb tapadás érdekébe. Álltalába, ha alufelnit fényezek, és nagyon rossz állapotba van, akkor leviszem az ABL-hez, és utána festem le. Két-három alapozo réteg, közte csiszolás, majd mehet rá a szín...olyat amilyet a kuncsaft akar. A hátránya, hogy ez Zircen van...Nem Győrbe. ÁltalábaN GyőrbeN a homokfúvás nem szemcseszórás? B) Meg most lemarja fémtisztára vagy nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 ÁltalábaN GyőrbeN a homokfúvás nem szemcseszórás? B) Meg most lemarja fémtisztára vagy nem? Lehet hogy én fogalmazok rosszul.... Letisztitja, de nem 100%-osan...néhol maradhat rajta festék Nekem a szemcseszórás nem homokszórás. Homokszórásnál, finom üveghomokot fújnak nagy nyomással a tisztitandó felületre. A szemcseszórás, pedig nem homok, hanem apró fém gólyók...olyan apró, hogy szabad szemmel alig látod. Ez adja a 20micro felületi érdeséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 És ez igy kb. mennyibe fájna nekem? Mert jól hangzik....mennyire tartós ez a festés? Én azért porfestetni akarom mert az állítólag jobb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 És ez igy kb. mennyibe fájna nekem? Mert jól hangzik....mennyire tartós ez a festés? Én azért porfestetni akarom mert az állítólag jobb. kb 5000 Ft /felni Hogy mennyire tartós? Olyan anyagokat fújok rá, amit autóra is...tehát legallább annyira tartós. A Porfesték anyival jobb, hogy ott nagy hő hatására ráég...deha nincs alákezelve (alapozva), akkor ugyanúgy lejön róla... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január23, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Január23, 2009 Lehet hogy én fogalmazok rosszul.... Letisztitja, de nem 100%-osan...néhol maradhat rajta festék Nekem a szemcseszórás nem homokszórás. Homokszórásnál, finom üveghomokot fújnak nagy nyomással a tisztitandó felületre. A szemcseszórás, pedig nem homok, hanem apró fém gólyók...olyan apró, hogy szabad szemmel alig látod. Ez adja a 20micro felületi érdeséget Ok. De ez mitől jobb? A homok is leszed mindent, minek előtte vegyszerezni? És a homok is bizonyára biztosít valami felületi érdességet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 kb 5000 Ft /felni Hogy mennyire tartós? Olyan anyagokat fújok rá, amit autóra is...tehát legallább annyira tartós. A Porfesték anyival jobb, hogy ott nagy hő hatására ráég...deha nincs alákezelve (alapozva), akkor ugyanúgy lejön róla... Értem....és akkor a gumi felrakásnál nem jön le nekem ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 Ok. De ez mitől jobb? A homok is leszed mindent, minek előtte vegyszerezni? És a homok is bizonyára biztosít valami felületi érdességet. Igazából nem jobb...ugyan az a végeredmény!! Nem montam hogy jobb. Én csak leírtam egy lehetőséget, a sok közül. A homokszórással is ugyanezt a végeredményt éred el, de nálunk a környéken sincs homokszórás... Így marad az ABL Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 Értem....és akkor a gumi felrakásnál nem jön le nekem ugye? Gumifelrakásnál hogy lejönn e vagy sem, az szerintem a gumiszerelőn múlik. Az enyém fel tudta úgy rakni, hogy megse karcolta a felnit...vagy legallábbis nem látszik B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 Gumifelrakásnál hogy lejönn e vagy sem, az szerintem a gumiszerelőn múlik. Az enyém fel tudta úgy rakni, hogy megse karcolta a felnit...vagy legallábbis nem látszik :blush: Jol van ;) Nekem ezt ugy mondták...én meg elhittem B) de akkor bénán csinálták :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 Amugy érdekel a dolog...csak még most tervezgetem hogy mit hogyan...meg még terveznem kell alufelni közepet is mert egy hiányzik...igy csináltatok 4 egyformát rá... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 Jol van ;) Nekem ezt ugy mondták...én meg elhittem B) de akkor bénán csinálták :blush: Előfordulhat! Ismerek olyan gumist, aki akárhogy vigyázz, meg odafigyel a felni külső peremén, megsérti a fényezést, amikor felrakja a gumit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 Na elvileg 4,5éves a gumi....azt hiszem elgondolkodtató hogy csere lesz... Van két db eladó téligumim B) Nagyon ócó! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 Van két db eladó téligumim B) Nagyon ócó! ;) Köszi köszi...de ha csere akkor 4 db...és nyárit akarom cserélni :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 Értem....és akkor a gumi felrakásnál nem jön le nekem ugye? Jó minőségű porfestés esetén nem jön le a festék a gumiszereléskor. A cégemnél szerelt hőcserélő kereteket festetjük így, és még az éleken is csak nehezen lehet kalapáccsal megsérteni a festéket. Van olyan hőcserélőnk ami több mint 10 éves, és a festék még tökéletes rajta, pedig akár 100 fokos hőingadozásokat is kap. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január23, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Január23, 2009 Jó minőségű porfestés esetén nem jön le a festék a gumiszereléskor. A cégemnél szerelt hőcserélő kereteket festetjük így, és még az éleken is csak nehezen lehet kalapáccsal megsérteni a festéket. Van olyan hőcserélőnk ami több mint 10 éves, és a festék még tökéletes rajta, pedig akár 100 fokos hőingadozásokat is kap. De ők most nem arról beszéltek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 De ők most nem arról beszéltek. Miért is nem? IDÉZET(Peti85 @ 2009-01-23 - 10:01) * És ez igy kb. mennyibe fájna nekem? Mert jól hangzik....mennyire tartós ez a festés? Én azért porfestetni akarom mert az állítólag jobb. kb 5000 Ft /felni Hogy mennyire tartós? Olyan anyagokat fújok rá, amit autóra is...tehát legallább annyira tartós. A Porfesték anyival jobb, hogy ott nagy hő hatására ráég...deha nincs alákezelve (alapozva), akkor ugyanúgy lejön róla... -------------------- 96' Astra F Sedan X14XE Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január23, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Január23, 2009 Miért is nem? IDÉZET(Peti85 @ 2009-01-23 - 10:01) * És ez igy kb. mennyibe fájna nekem? Mert jól hangzik....mennyire tartós ez a festés? Én azért porfestetni akarom mert az állítólag jobb. kb 5000 Ft /felni Hogy mennyire tartós? Olyan anyagokat fújok rá, amit autóra is...tehát legallább annyira tartós. A Porfesték anyival jobb, hogy ott nagy hő hatására ráég...deha nincs alákezelve (alapozva), akkor ugyanúgy lejön róla... Nem kell azé kajabálni. ;) Ha más is szeret kifestőkönyvest játszani beszállhat. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 És ez igy kb. mennyibe fájna nekem? Mert jól hangzik....mennyire tartós ez a festés? Én azért porfestetni akarom mert az állítólag jobb. A tartóssága sztem javarészt felületfüggô. Ha jó is a festék és annak felviteli minôsége, azért a felni sokmindennek ki van téve. Sztem ez is sokat számít. (Nem akarok okoskodni mert nem vágom annyira a porfestést B) de ez sztem a porfestésre is érvényes...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 A tartóssága sztem javarészt felületfüggô. Ha jó is a festék és annak felviteli minôsége, azért a felni sokmindennek ki van téve. Sztem ez is sokat számít. (Nem akarok okoskodni mert nem vágom annyira a porfestést :D de ez sztem a porfestésre is érvényes...) Nem okoskodsz....Igazad van! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Január24, 2009 Megoszt Elküldve Január24, 2009 A tartóssága sztem javarészt felületfüggô. Ha jó is a festék és annak felviteli minôsége, azért a felni sokmindennek ki van téve. Sztem ez is sokat számít. (Nem akarok okoskodni mert nem vágom annyira a porfestést :D de ez sztem a porfestésre is érvényes...) A porfestés lényege: a kezelendő felületet a por alapú anyaggal elektrosztatikusan lefújják. Utána beküldik egy kemencébe és 180 fokra felmelegitik, és a felszórt por úgymond ráolvad. A felületelőkészités pedig a homokszórás. A buszokon a korlátok is így vannak csinálva. Remélem jól tudom ezeket, ha netán tévedek akkor a helyesbitést szivesen fogadom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
MOMO107 Elküldve Január24, 2009 Megoszt Elküldve Január24, 2009 Sziasztok eléggé nekem fontos és sürgős kérdésem lenne. Szeretnék véleményeket kérni a Brock B2, meg egyáltalán a Brock alufelni minőségéről, tapasztalatokról. A nagy összehasonlítás számomra, hogy : ATS CUP, vagy BROCK B2? 7"/15" 4*100 persze:) KÖSZÖNÖK MINDEN SEGÍTSÉGET!!!!! ÍRJATOK!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
MOMO107 Elküldve Január26, 2009 Megoszt Elküldve Január26, 2009 Köszi a segítséget!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január26, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Január26, 2009 Köszi a segítséget!!!!! Nem gondolod, hogy senkinek nincs vele tapasztalata? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január26, 2009 Megoszt Elküldve Január26, 2009 Nem gondolod, hogy senkinek nincs vele tapasztalata? :D Én próbáltam rákeresni az emlitett felnikre a gugliban, de nem sok mindent találtam róluk azon kívül, hogy lehet venni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts