mélykék76 Elküldve Február16, 2005 Megoszt Elküldve Február16, 2005 Akkor szerintem én már ki is választottam a jövendőbeli nyárigumimat. Bazs, Opel16V, köszi az infót. :wink: Mesélj :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február16, 2005 Megoszt Elküldve Február16, 2005 http://www.abaqua.hu/dunlop/sp_sport_01/ Nézd csak meg az árát, és a mintáját, 195/50-15-ben?Magáért beszél!Sztem :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február16, 2005 Megoszt Elküldve Február16, 2005 http://www.abaqua.hu/dunlop/sp_sport_01/ Nézd csak meg az árát, és a mintáját, 195/50-15-ben?Magáért beszél!Sztem :wink: Ühüm. És ennyiért még beszél is ? Nem semmi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Február16, 2005 Megoszt Elküldve Február16, 2005 mondjuk most az enyém is olcsó 8) 205/40R17 ]http://www.abaqua.hu/dunlop/sp_sport_maxx1/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február16, 2005 Megoszt Elküldve Február16, 2005 mondjuk most az enyém is olcsó 8) 205/40R17 ]http://www.abaqua.hu/dunlop/sp_sport_maxx1/ Azt mondtad, hogy itthon nem is lehet kapni olyan gumit :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Február16, 2005 Megoszt Elküldve Február16, 2005 Azt mondtad, hogy itthon nem is lehet kapni olyan gumit hát eddig nem is láttam sehol.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Február17, 2005 Megoszt Elküldve Február17, 2005 Akkor szerintem én már ki is választottam a jövendőbeli nyárigumimat. Bazs, Opel16V, köszi az infót. :wink: Igy már én is biztosabb vagyok a döntésemben!! Én is köszönöm a segítséget! (Azért, ha van valakinek valami rosszabb véleménye, bátran írjon!) Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Február20, 2005 Megoszt Elküldve Február20, 2005 Ha már lecseréltem a téli gumiimat, és nem akarom megörzésre adni, szerintetek mit kell velük csinálnom, milyen körülmények közt tárolnom a jövő télig. Nincsen plusz felnim, igy azok nélkül kell tárolni. Azt gondoltam, hogy pincében lenne a legjobb, de valahol azt olvastam, hogy a nedvesség nem jó a gumiknak. Ilyenformán talán szellős, száraz, árnyékos helyen kellene tartanom (pl. garázs)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Február20, 2005 Megoszt Elküldve Február20, 2005 Ha már lecseréltem a téli gumiimat, és nem akarom megörzésre adni, szerintetek mit kell velük csinálnom, milyen körülmények közt tárolnom a jövő télig. Nincsen plusz felnim, igy azok nélkül kell tárolni. Azt gondoltam, hogy pincében lenne a legjobb, de valahol azt olvastam, hogy a nedvesség nem jó a gumiknak. Ilyenformán talán szellős, száraz, árnyékos helyen kellene tartanom (pl. garázs)? Elvileg úgy mondják, hogy száraz hűvös helyen tárolni..Én még meg szoktam fejelni azzal, hogy lefújom szilikonnal és bele teszem a gumisoknál is megtalálható müanyag zacsiba és így vár a következő felszerelésre.... 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Február20, 2005 Megoszt Elküldve Február20, 2005 Elvileg úgy mondják, hogy száraz hűvös helyen tárolni..Én még meg szoktam fejelni azzal, hogy lefújom szilikonnal és bele teszem a gumisoknál is megtalálható müanyag zacsiba és így vár a következő felszerelésre.... 8) Bólogatás Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Február20, 2005 Megoszt Elküldve Február20, 2005 Én még meg szoktam fejelni azzal, hogy lefújom szilikonnal és bele teszem a gumisoknál is megtalálható müanyag zacsiba és így vár a következő felszerelésre.... 8) Szerintem nem tesz jót neki ha zacsiba teszed... sőőt ha még netán maradt rajta só is télről akkor meg iszonyat árt neki... ugyanis bepárásodik mint állat és a só szépen elkezdi nyírni... Ha persze (gondolom Te így csinálod) lemosod alaposan a gumit is, meg a zacskót is, akkor gondolom nem árt, de én eddig mindenhol azt olvastam, hogy száraz lehetőleg hűvös hely, no zacskó, felni nélkül állítva tárolni és időnként forgatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Február20, 2005 Megoszt Elküldve Február20, 2005 a szilikon viszont hosszútávon semminek nem jó :!: , mert kiszárítja a gumi- és műanyag-felületek belsejét, porózussá válik az anyag :arrow: inkább gumiápoló, az se sokkal drágább! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Február21, 2005 Megoszt Elküldve Február21, 2005 Szerintem nem tesz jót neki ha zacsiba teszed... sőőt ha még netán maradt rajta só is télről akkor meg iszonyat árt neki... ugyanis bepárásodik mint állat és a só szépen elkezdi nyírni... Ha persze (gondolom Te így csinálod) lemosod alaposan a gumit is, meg a zacskót is, akkor gondolom nem árt, de én eddig mindenhol azt olvastam, hogy száraz lehetőleg hűvös hely, no zacskó, felni nélkül állítva tárolni és időnként forgatni. Azt nem írtam de gondoltam, hogy hozzá gondoljátok....akkor sorban: 1. gumi leszerel 2. gumit alaposan lemos (remélhetőleg nem marad rajta só) 3. hagyni megszáradni 4. befúj szilikonnal 5. zacsiba tesz 6. ha felni nélkűl akkor állítva és időnként forgatva, ha felnivel akkor fekve és kb. 0.4 bar-ral feljebb pumpálva :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Február21, 2005 Megoszt Elküldve Február21, 2005 a szilikon viszont hosszútávon semminek nem jó :!: , mert kiszárítja a gumi- és műanyag-felületek belsejét, porózussá válik az anyag :arrow: inkább gumiápoló, az se sokkal drágább! Hát ezt Te honnan veszed...a szilikon olaj formájában van jelen a sprayben tudtommal és éppen az olaj tartalma miatt nem értem miről beszélsz...."kiszárítja"? Porozusá teszi? ezek a gumik üzemszerűen kapnak a földön heverő motor és váltó illetve fékolajokat és elvileg egyikre sem ragálhat így, mert akkor pl csak belehajtasz egy ilyen foltba aztán 1 hónap múlva már szakad is szanaszéjjel a gumi réteg? Hát Én még ilyet nem láttam.... Ez is érdekes: http://totalcar.hu/gumidoktor/040112c/ Nem tudom mennyire jók ezek a gumi ápolók, de az tuti, hogy pl festéket tartalmaznak, de hogy bármiféle felület/gumi kezelő anygot tartamaznak e azt nem tudom...de ha vkit megnyugtat, akkor Én úgy fogalmaznék, hogy a szilikon helyett esetleg javasolt a gumi ápoló, de szerintem jó a szilikon is... 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Február21, 2005 Megoszt Elküldve Február21, 2005 Hülye kérdés, de kérdés: Kivül-belül lefujod szilikonnal, vagy csak kivül... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Február21, 2005 Megoszt Elküldve Február21, 2005 Hülye kérdés, de kérdés: Kivül-belül lefujod szilikonnal, vagy csak kivül... Megmondom őszintén, mivel felnin van így belűlről kihagyom 8) Egyébként nincs is sok értelme a gumiköpeny belső felülete általában nem szárad ki és nincs kitéve olyan kémiai, fizikai ígénybevételnek, ami ezt indokolná... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joee Elküldve Február21, 2005 Megoszt Elküldve Február21, 2005 Üdv! Nem vagyok nagy szaki felni ugyben. F Astra-ra jo az ET38-as 15 colos felni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Február21, 2005 Megoszt Elküldve Február21, 2005 Hát ezt Te honnan veszed...a szilikon olaj formájában van jelen a sprayben tudtommal és éppen az olaj tartalma miatt nem értem miről beszélsz...."kiszárítja"? Porozusá teszi? ezek a gumik üzemszerűen kapnak a földön heverő motor és váltó illetve fékolajokat és elvileg egyikre sem ragálhat így, mert akkor pl csak belehajtasz egy ilyen foltba aztán 1 hónap múlva már szakad is szanaszéjjel a gumi réteg? Hát Én még ilyet nem láttam.... Ez is érdekes: http://totalcar.hu/gumidoktor/040112c/ Nem tudom mennyire jók ezek a gumi ápolók, de az tuti, hogy pl festéket tartalmaznak, de hogy bármiféle felület/gumi kezelő anygot tartamaznak e azt nem tudom...de ha vkit megnyugtat, akkor Én úgy fogalmaznék, hogy a szilikon helyett esetleg javasolt a gumi ápoló, de szerintem jó a szilikon is... 8) az olaj nem tesz jót a guminak... az, hogy befújod, jóval több, mint amit amúgy kap a gumiápolóból csak a gagyi tartalmaz színanyagot vegyél sonaxot pl, az tejszerű cucc, semmi színezék... de ahogy érzed, meg más is :wink: én nem használok inkább sehova szilikont 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február21, 2005 Megoszt Elküldve Február21, 2005 Joee! Amennyiben nem szélesebb 6,5-7 colnál, akkor biztos. És a körosztó sem mindegy (4*100). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stock16v Elküldve Február21, 2005 Megoszt Elküldve Február21, 2005 Üdv! Nem vagyok nagy szaki felni ugyben. F Astra-ra jo az ET38-as 15 colos felni? Szerintem is jó mert nekem is ilyen van rajta nyáron,csak 16-os.A szélessége pedig 7-col. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Február21, 2005 Megoszt Elküldve Február21, 2005 az olaj nem tesz jót a guminak... az, hogy befújod, jóval több, mint amit amúgy kap a gumiápolóból csak a gagyi tartalmaz színanyagot vegyél sonaxot pl, az tejszerű cucc, semmi színezék... de ahogy érzed, meg más is :wink: én nem használok inkább sehova szilikont 8) bazs a gumi ápolóban milyen anyag"ápolja" a gumit, mert erről fogalmam sincs. :oops: ..? Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Február22, 2005 Megoszt Elküldve Február22, 2005 Akkor most nem tudom, érdemes lefujni szilikonsprével vagy nem. Másoknak mi a véleménye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Február22, 2005 Megoszt Elküldve Február22, 2005 Akkor most nem tudom, érdemes lefujni szilikonsprével vagy nem. Másoknak mi a véleménye? Szerintem nyugodtan, de majd bazs elárulja a titkot... :) Nézd meg a linket amit beraktam feljebb.. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joee Elküldve Február22, 2005 Megoszt Elküldve Február22, 2005 Igen 4x100-as. Kösz az infót, megy fel a gépre tavasszal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február22, 2005 Megoszt Elküldve Február22, 2005 Valami képszerű dolgot mutathatnál arról a felniről!Már csak a kíváncsiság kedvéért! :wink: :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts