zotya975 Elküldve Október6, 2008 Megoszt Elküldve Október6, 2008 Nos, jelentem, félelmeim ellenére dolgozik a 185/70 R14 téligumi anélkül, hogy elakadna. :lol: Bár gumisnak is felnyílt a szeme, mikor szerelés után leengedték az autót. Az már más kérdés, hogy úgy néz ki, mint egy terepjáró Caravan... :lol: Már felraktad a téli gumit? Nem korai? Most jönnek még a vénaszonyok! :lol: Az enyém pont kisebb, bár nem sokkal, a nyári 175/70 a téli 165/70. A felni maradt 13Coll. Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve Október6, 2008 Megoszt Elküldve Október6, 2008 Mindenki leszolja az alessiot, én lassan 3 éve nyúzom 16"-os méretben 205/50-es gumival (második garnitúra) és az ég világon semmi baja, nem üt nem ráz. Ja és nem "asztal síma" autópályán.... Szerintem a felni élettartama erősen függ a vezetőtöl is.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imike20 Elküldve Október6, 2008 Megoszt Elküldve Október6, 2008 Kiválasztottam a Téli gumi garniturát! Debica Frigo 2. Jó tapasztalatokat hallotam róla. Havernak is ilyen van az Astrán. 175/70 R13 Majd írok véleményt ha rajta lesz és persze ki lett próbálva hav-on mit mutat :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Már felraktad a téli gumit? Nem korai? Most jönnek még a vénaszonyok! :lol: Az enyém pont kisebb, bár nem sokkal, a nyári 175/70 a téli 165/70. A felni maradt 13Coll. Megy műszakira, s nyáriaknak amúgyis ez volt az utolsó felnin töltött szezon. Gondoltam, akkor már menjen széép, friss gumival (egyel kevesebb ok a kötözködésre). Max. egy hónap múlva meg amúgyis illett volna már feltenni. Az én felnim 14", nem 13. Felrakattam a gyári alura, jövő tavasszal új nyárit akarok venni 15 -ös alufelnivel. Fogyasztás terén jóval falánkabb lett, 1- 1.5 litert dob rajta ez a gumi :lol: Úgy tapad, hogy izomból tekerem a szervót :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Télire nem a legjobb az alufelni, egyrészt az útsózások miatt rozsdásodik, másrészt meg erősebb mínuszokban szeret törni-repedni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Télire nem a legjobb az alufelni, egyrészt az útsózások miatt rozsdásodik, másrészt meg erősebb mínuszokban szeret törni-repedni. Ejha :lol: Nah, ezzel előhozakodhattam volna még a szerelés előtt is :lol: Sokáig nézegettem pedig télire lemezfelniket, de úgy voltam vele, hogy jövőre úgyis másik kellene, ezeken meg még a téli elfut, meghát szebb is... Egyébként előző tulaj mindig erre szereltetett át évekig (jó, ez nem teljesen igaz; legtöbbször nyárival hajtotta télen), de lehet, hogy soha életében nem látott másik felnit szegény.. Akkor hálát adok, hogy eddig még nem tört széjjel Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Télire nem a legjobb az alufelni, egyrészt az útsózások miatt rozsdásodik, másrészt meg erősebb mínuszokban szeret törni-repedni. Láttál már alumínium ötvözetet rozsdásodni? :lol: Az alumíneumnak semmi baja nem lesz télen sem, a rajta levő dukkót szokta esetenként bántani a só. Illetve azon kevés embernek kell jobban vigyáznia a mínuszokban, akinek magnéziumos felnije van, persze ez itt nem sok emberre vonatkozik :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Láttál már alumínium ötvözetet rozsdásodni?.... Láttam, sajnos az enyémen lévőkön is havazásos-jeges idő után mikor leszórták az utakat sóval és még a világon sem volt téligumi garnitúrám. Igaz csak felületi az a rozsda (ellentétben az acélokon lévővel mert az ugyebár előbb-utóbb teljesen átrozsdál ha nem lép valamit rá a tulaj) de pl egy alufelnin szépen le tudja rugni a környékén lévő keréktárcsa festéket -főleg ha nem jól készítették elő festésre vagy a gumis szépen leverte a körmös (vagy minek hívják) ólomsúlyával, nem mindenütt ragasztják a centír-ólmokat. Szóval én is ha bejön a rosszabb idő átpucolom a felniket és átfestem lehetőleg normálisan mert nemcsak csúnyán néznek ki de azért sajnálom őket kidobni -bár szeretnék újakat de nem engedi a költségvetés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Láttam, sajnos az enyémen lévőkön is havazásos-jeges idő után mikor leszórták az utakat sóval és még a világon sem volt téligumi garnitúrám. Igaz csak felületi az a rozsda (ellentétben az acélokon lévővel mert az ugyebár előbb-utóbb teljesen átrozsdál ha nem lép valamit rá a tulaj) de pl egy alufelnin szépen le tudja rugni a környékén lévő keréktárcsa festéket -főleg ha nem jól készítették elő festésre vagy a gumis szépen leverte a körmös (vagy minek hívják) ólomsúlyával, nem mindenütt ragasztják a centír-ólmokat. Szóval én is ha bejön a rosszabb idő átpucolom a felniket és átfestem lehetőleg normálisan mert nemcsak csúnyán néznek ki de azért sajnálom őket kidobni -bár szeretnék újakat de nem engedi a költségvetés. Én úgy tudom, már egy ideje nem ólmot használnak a gumisok kiegyensúlyozásra... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Én úgy tudom, már egy ideje nem ólmot használnak a gumisok kiegyensúlyozásra... :lol: Nos mivel falun lakok itt megálltak a fejlődésben. Debrecenben már nem valószínű de mivel az nekem 35 km odafele így hát marad egy srác akinek kb 8-10 km-re tőlem van a műhelye és marhaolcsón dolgozik ezért maradok nála. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Igaz csak felületi az a rozsda Szerintem te a dukkó kiválására gondolsz, az tud ilyen jelenséget produkálni. Megoldás a szinterezett festés, de arra tényleg csak ragasztott súlyt érdemes tetetni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Ezen láthatóan le van pattanva a festék (és ott a "minta") valami oknál fogva de nem azért mert szegélyt fogtam. Mióta nálam van (2004 február) azóta ezek a felnik nem láttak se festéket se lakkot szóval rájuk férne egy felújítás és egy szép ezüst festés -ami nem a gyári és hadd csillogjon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Télire nem a legjobb az alufelni, egyrészt az útsózások miatt rozsdásodik, másrészt meg erősebb mínuszokban szeret törni-repedni. Nekem is majdnem beroszdásodott az aluminium fűrészkeret a pincébe de még előtte ellopták a barnák. :lol: :lol: Nem lehet,hogy csak saras volt? Egyébként nekem is alufelnin van a téligumi,hogy ne legyek off. 14-es gyári Opel felni 175/65 14-es Barum Polaris 2. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Hehe, ez jó volt egynek! Majd kreálok egy képet róla és belinkelem, még azt mondják, hogy csak kamu az alu-rozsda. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Szóval én is ha bejön a rosszabb idő átpucolom a felniket és átfestem lehetőleg normálisan mert nemcsak csúnyán néznek ki de azért sajnálom őket kidobni -bár szeretnék újakat de nem engedi a költségvetés. Nem akkor, hanem most kellene megtenned! Rossz időben a festés se leányálom. Az én téli garnitúrám lefestve, kiegyensúlyozva április óta várja a szezont... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Nem akkor, hanem most kellene megtenned! Rossz időben a festés se leányálom. Az én téli garnitúrám lefestve, kiegyensúlyozva április óta várja a szezont... :lol: Az enyém is le van festve, csak még gumi nincs rajta. :lol: Katt Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Az enyém is le van festve, csak még gumi nincs rajta. :lol: Az enyémre a régi került vissza, van még benne minimum 1 szezon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Nos mivel falun lakok itt megálltak a fejlődésben. Debrecenben már nem valószínű de mivel az nekem 35 km odafele így hát marad egy srác akinek kb 8-10 km-re tőlem van a műhelye és marhaolcsón dolgozik ezért maradok nála. Most gumiztattam Győrben, itt is vígan kalapálták az ólomsúlyokat. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PuCa24 Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Helló mindenki! Az aluminium rozsdát nem szószerint rozsdának kell érteni az aluminium is oxidálódik, csak nem úgy mint az acél,hanem az alunka a rozsdálya egy védőréteg az álltalában ilyen zöldes színü szokott lenni,persze ötvözőanyag függő. mondjuk jó ha levan kezelve festékkel,tovább bírja :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Az enyém is le van festve, csak még gumi nincs rajta. :lol: Katt Oh, grat. igen szépen néznek ki. Én tavasszal akarom majd a felniket rendberakni, ha lesz helyettük új, s lekerülnek a kocsiról. Még nem tudom, hogy lakk, vagy festés, vagy festés + lakk menjen-e rá. Fogalmam sincs, ezeknél hogy működik.. De kívül - belül elégé csúnyák szegények. Még valami... *OFF* Ha visszakerül autóm, s legközelebb lent szerelgettek, akkor odaugranék majd fűtéskapcsoló ügyben. Hátha neked sikerül kipattintani. Már korán sötét van, meg tekergetni is sűrűbben kell, s egyszerűen idegesítő, hogy nem látom :lol: Pár hete jártam ott a házban, láttam fentről a fehér villámot a csigalépcsőnél, szal már tudom hova kell menni :lol: *ON* Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Az enyém is le van festve, csak még gumi nincs rajta. :lol: Katt Az én télijeim acél felnijei is így néztek ki mikor megvettem. :lol: :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Az én télijeim acél felnijei is így néztek ki mikor megvettem. :lol: :lol: :lol: Erre céloztam :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Oh, grat. igen szépen néznek ki. Én tavasszal akarom majd a felniket rendberakni, ha lesz helyettük új, s lekerülnek a kocsiról. Még nem tudom, hogy lakk, vagy festés, vagy festés + lakk menjen-e rá. Fogalmam sincs, ezeknél hogy működik.. De kívül - belül elégé csúnyák szegények. Még valami... *OFF* Ha visszakerül autóm, s legközelebb lent szerelgettek, akkor odaugranék majd fűtéskapcsoló ügyben. Hátha neked sikerül kipattintani. Már korán sötét van, meg tekergetni is sűrűbben kell, s egyszerűen idegesítő, hogy nem látom :lol: Pár hete jártam ott a házban, láttam fentről a fehér villámot a csigalépcsőnél, szal már tudom hova kell menni :lol: *ON* Ha mész, vidd a felniket is, a Karcsi szívesen lefesti neked! :lol: Amigy annyit írkáltok a szép felnikről , hogy én is kedvet kaptam kipingálni őket, csak nekem már fel vannak gumizva, ugyhogy optikai tuning lesz, csak ami látszik! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Ha mész, vidd a felniket is, a Karcsi szívesen lefesti neked! :lol: Amigy annyit írkáltok a szép felnikről , hogy én is kedvet kaptam kipingálni őket, csak nekem már fel vannak gumizva, ugyhogy optikai tuning lesz, csak ami látszik! :lol: Milyen lesz? Rózsaszín -maci matricával? A csajok szeretik! :lol: :lol: :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 ...a Karcsi szívesen lefesti neked! :lol: S errő Ő is tud? :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts