Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumik, felnik

Tápiószecső

Recommended Posts

Kimész vele földútra vagy még inkább sóderes útra és ott driftelsz vele, pörgeted picit a kerekeket és láss csodát: prímán lekopik a felületéről a szilikonos cucc vagy hasonló szennyeződés ami miatt csúszhat. A gumi felülete is érdesebb lesz emiatt jobban tapad.

Driftelni egy elsőkerekes 1.0-ással? :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyire lehet az alufelnit a gyári kerékcsavarokkal felrakni? Sokan azt mondják, hogy nekeik is azzal van fent és semmi gondjuk vele. Mások meg azt mondják, hogy biztos nem raknák fel, mert más a kúpja! Na akkor most legyek okos! :lol:

Hozzászolásokat elöre is Köszi!

Üdv

Megosztás:

Szerintem az alufelnik többségét úgy gyártják, hogy a gyári csavarokkal felrakható legyen. Én amikor alufelnit vásároltam (igaz addig is Astrán volt) megnéztem, hogy a gyári csavar ugyanolyan hosszon áll-e ki hátrafelé a felniből, mint a lemezfelniből, biztosítva hogy ugyanannyi menet kapaszkodjon a kerékagyba. A gyári csavar felfekvő kúpja 60 fok. Pl. egy belenyomott gyurmadarabbal összehasonlíthatod a gyári csavarral (mondjuk ilyet nem csináltam).

Megosztás:

Sziasztok!

Első benyomás az új gumiról és a felniről! Lehet, hogy én vagyok lagymatag, vagy nagyon rossz gumit vettem, de nagyon csekélyen lehet csak érezni a gyorsulás beli különbséget, a magyar utak rossz minőségét annál jobban viszont! Kanyarban ( még új gumi) nem nagyon mertem próbálgatni, hogy mennyivel másabb a viselkedése, de érezhetően jobban tartja az ivet. Eddig egyetlen hátránynak azt tudnám talán megjegyezni, hogy talán a felnik miatt 60-70km/ó-tól zajosabb, vagy inkább búgosabb a hangja mint az elődjének! Kormányzásban szervó nélkül sem lett drasztikus változás, tartja az ívet, egyenes futása egy kicsit romlott, de hát ilyen rossz utakon talán nem is várható el, hogy tökéletes legyen. Talán a nyomvályukat érzem inkább jobban, majd az idő megmondja!

Első 100km megtétele után ennyi a tapasztalatom a gyári alufelniről 15" * 5/5" , és a Dayton D210 195/50-es gumiról!

Üdv: BB

Megosztás:

Lehet, hogy én vagyok lagymatag, vagy nagyon rossz gumit vettem, de nagyon csekélyen lehet csak érezni a gyorsulás beli különbséget...

Ettől nem rossz a gumi, inkább jó, vagyis inkább könnyű.

Eddig egyetlen hátránynak azt tudnám talán megjegyezni, hogy talán a felnik miatt 60-70km/ó-tól zajosabb, vagy inkább búgosabb a hangja mint az elődjének!

Ez viszont inkább gumiprobléma. Nekem off autón csinálja egy P6000-el, egy kicsit rosszabb minőségű úton már 50-től nem igazán lehet rendesen beszélgetni. :lol: Valószínű kicsit keményebb a keverék, viszont így nem is kopik majd annyira. Persze nem is tapad annyira.

Megosztás:

Sziasztok!

Az elektromos topikból áttérve ide, szeretném a hozzáértőket megkérdezni, hogy:

1) Tudtok 7-9eFt / db áron új téli gumit ajánlani 175/70R13-as méretben? Fulda márka elég szimpatikus, abból pl. a Fulda EcoControl-t nézegettem, azt hiszem abból van téli is. Neten majd alaposan rákeresek a legjobb árakra, csak addig azt kellene tudjam, hogy milyen téli gumit érdemes nézni.

2) Vennék 4db acélfelnit 94-es F Astrához, a legolcsóbb megoldás érdekelne, ha esetleg erre is van konkrét tippetek, hogy hol érdemes keresni - azt leszámítva,hogy bontóban - az is segítene.

Köszi szépen!

Megosztás:

Vagy 195/60R15?

Azért kérdem, mert holnap veszek alu felnit, és ekkora gumma van rajta.

Aztán meg lehet, hogy megválok a Mattig-októl.

Ez valszeg G Astra felni lehet. /50-es kell neked. Ha érdekel, van egy garnitúra 195/50R15-ös Bridgestone Turanza ER30-as gumim :lol:

Megosztás:

Ez valszeg G Astra felni lehet. /50-es kell neked. Ha érdekel, van egy garnitúra 195/50R15-ös Bridgestone Turanza ER30-as gumim :lol:

F gyári alu. Az a pókhálómintás.

Mennyi lenne a garnitúra?

Az 55-ösök is alámennek ha nincs rajta az a sárvédő-nyavaja. :lol:

Most is rajta van a bontásra várón.

50 :lol:

55 is kicsit bután áll, a 60 meg pláne. A 60-as gumit ne vedd meg.

A gumi grátisz, csak a felnit fizetem, de ezzel nem is marad másik gumira lém.

Megosztás:

Sziasztok!

Az elektromos topikból áttérve ide, szeretném a hozzáértőket megkérdezni, hogy:

1) Tudtok 7-9eFt / db áron új téli gumit ajánlani 175/70R13-as méretben? Fulda márka elég szimpatikus, abból pl. a Fulda EcoControl-t nézegettem, azt hiszem abból van téli is. Neten majd alaposan rákeresek a legjobb árakra, csak addig azt kellene tudjam, hogy milyen téli gumit érdemes nézni.

2) Vennék 4db acélfelnit 94-es F Astrához, a legolcsóbb megoldás érdekelne, ha esetleg erre is van konkrét tippetek, hogy hol érdemes keresni - azt leszámítva,hogy bontóban - az is segítene.

Köszi szépen!

Hello!

Van négy 13-as acélfelnim használt téli gumival (Continental WinterContact TS780). Mivel a pincémben áll csak, ezért olcsón megszámítom, ha érdekel.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.