conquistador Elküldve Augusztus2, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2008 Szia Tápioszecső Gyári opel 15"*5,5" ET49-es felnin 195/50-ös gumit szeretnék. Nekem nincsenek nagy igényeim a 60 pacihoz annyira, inkább a dessing miatt vágtam bele az aul felni témába. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Augusztus2, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2008 Szia Tápioszecső Gyári opel 15"*5,5" ET49-es felnin 195/50-ös gumit szeretnék. Nekem nincsenek nagy igényeim a 60 pacihoz annyira, inkább a dessing miatt vágtam bele az aul felni témába. Üdv Hali. Én is ezt a méretet használom, szerintem pont jó az F Astrákhoz. De itt is körül nézhetsz gumit illetöen. http://www.gumik.com/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus2, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus2, 2008 Gyári opel 15"*5,5" ET49-es felnin 195/50-ös gumit szeretnék. Nekem nincsenek nagy igényeim a 60 pacihoz annyira, inkább a dessing miatt vágtam bele az aul felni témába. Nem feltétlen a lóerő a meghatározó, inkább a vezetési stílus. 60 lóval is lehet gyorsan menni, ezért a jó gumi szerepe itt sem elhanyagolandó. Persze a legfontosabb, hogy tisztában legyél a képességeivel és annak megfelelően vezess. Azzal számolj majd, hogy a nagyobb kerék megfogja az autót. Főleg a 60 lovat. Én most ha normál használatra keresnék inkább ezt venném: Hydra Jó a marketingje. :lol: Persze még alaposabban utánanéznék a tapasztalatoknak. De a kedvenc továbbra is a T1-R. Amellett, hogy jókat írnak róla még könnyű is. :lol: Ja és vásárlásnál nézd meg a gumi DOT számát, nehogy valami többéves gumit sózzanak rád. Főleg a Drago miatt jutott eszembe, mert nagyon régi széria, lehet már csak a megmaradt darabokat akarják kiszórni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Augusztus2, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2008 Nem feltétlen a lóerő a meghatározó, inkább a vezetési stílus. 60 lóval is lehet gyorsan menni, ezért a jó gumi szerepe itt sem elhanyagolandó. Persze a legfontosabb, hogy tisztában legyél a képességeivel és annak megfelelően vezess. Azzal számolj majd, hogy a nagyobb kerék megfogja az autót. Főleg a 60 lovat. Én most ha normál használatra keresnék inkább ezt venném: Hydra Jó a marketingje. :lol: Persze még alaposabban utánanéznék a tapasztalatoknak. De a kedvenc továbbra is a T1-R. Amellett, hogy jókat írnak róla még könnyű is. :lol: Ja és vásárlásnál nézd meg a gumi DOT számát, nehogy valami többéves gumit sózzanak rád. Főleg a Drago miatt jutott eszembe, mert nagyon régi széria, lehet már csak a megmaradt darabokat akarják kiszórni. Szia Tápioszecső! A megfogja az autót mennyit jelenthet? Fogyasztásban 0,5liter +, vagy végsebességben 15km/h- . Az biztos, hogy nem egy versenyre tervezett gép ez, de szerintem egy elég strapabíró moci, főleg ha az ember gondoskodik róla. Én átlagossan évente kb 12-15e km-t megyek vele, az számításaim szerint cirka 70-75l benzintöbblet egy évben, viszont egy szép megjelenést kapok ezért cserébe. Vezetési stilusomról meg csak annyit, hogy a 8 valve választása magáért beszél, aki pörgetni szereti a vasat az vegyen 16 v-t mert abban akkor ébred meg az erő ha tulva van, nyugodt stilus=talán örök élet? :lol: 3.5 éve van nálam a kocsi és még téli gumit sem vettem rá, mert ugy voltam, hogy ha az elmult 10 évet és a cirka 6-800e km-t kibirtam nélküle akkor most is menni fog a dolog. :lol: Fő az optimizmus!!! A DOT szám az mit is takar? A gumi gyártási évét? Akkor ott minek kell szerepelnie? Üdv: BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Augusztus2, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2008 A megfogja az autót mennyit jelenthet? Fogyasztásban 0,5liter +, vagy végsebességben 15km/h- . Én is nemrég váltottam alufelnire és érezni bőven a hatását. Nem feltétlen a végsebesség az aminél fontos a változás,hanem a gyorsulás. A szélesebb gumi nagyobb felületen tapad, növekszik ezáltal a járműre ható gördülési ellenállás erő, ami pedig csökkenti a gyorsulást. Nem nagyon, de mindenképp érezhetően. Viszont cserébe kanyarban stabilabb az autó, és a nagyobb tapadás miatt a fékezésnél jótékony hatást érezhetsz, jóval nagyobbakat tudsz vele fékezni blokkolás nélkül...persze ez csak akkor számít ha nincs abs-ed. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus2, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2008 Én is nemrég váltottam alufelnire és érezni bőven a hatását. Nem feltétlen a végsebesség az aminél fontos a változás,hanem a gyorsulás. A szélesebb gumi nagyobb felületen tapad, növekszik ezáltal a járműre ható gördülési ellenállás erő, ami pedig csökkenti a gyorsulást. Nem nagyon, de mindenképp érezhetően. Viszont cserébe kanyarban stabilabb az autó, és a nagyobb tapadás miatt a fékezésnél jótékony hatást érezhetsz, jóval nagyobbakat tudsz vele fékezni blokkolás nélkül...persze ez csak akkor számít ha nincs abs-ed. Nekem amikor 195/50R15-ös gumi volt fenn, kb. annyira lett lomhább, mintha 3-4 ember ült volna mindig a kocsiban. De ha a peresebb megjelenés a cél, akkor meg lehet próbálni pl. 175/55R15-ös gumit, nem szélesebb, mint az alapméret, de peresebb a megjelenése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Augusztus2, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2008 Sziasztok! Fogyasztásban akkor kb annyi a különbség amit írtam, vagy az is joval többet változik majd? Üdv:BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Augusztus2, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2008 Fogyasztásban nem vészes a változás, eddigi tapasztalataim szerint olyan 3-4 deci környékén van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Augusztus2, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2008 Fogyasztásban nem vészes a változás, eddigi tapasztalataim szerint olyan 3-4 deci környékén van. Szia Invictus Neked is 195/50-es gumik vannak fent? Bár amint nézem a tiéd 71 birodalmi ló vab a tető alatt, talán az is sokat jelent ebben a kis kategóriában. Hát majd meglátjuk, az biztos, hogy a féling az más lesz optikailag, lehet ennyit megér?!!!!! Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Augusztus2, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2008 Szia Invictus Neked is 195/50-es gumik vannak fent? Bár amint nézem a tiéd 71 birodalmi ló vab a tető alatt, talán az is sokat jelent ebben a kis kategóriában. Hát majd meglátjuk, az biztos, hogy a féling az más lesz optikailag, lehet ennyit megér?!!!!! Üdv Igen, 195/50 R15 Falken gumik vannak fenn alufelnivel, előtte a szokásos gyári 13 colos acélfelni volt 175 széles gumikkal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus3, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 A megfogja az autót mennyit jelenthet? Fogyasztásban 0,5liter +, vagy végsebességben 15km/h- . Az biztos, hogy nem egy versenyre tervezett gép ez, de szerintem egy elég strapabíró moci, főleg ha az ember gondoskodik róla. Én átlagossan évente kb 12-15e km-t megyek vele, az számításaim szerint cirka 70-75l benzintöbblet egy évben, viszont egy szép megjelenést kapok ezért cserébe. Vezetési stilusomról meg csak annyit, hogy a 8 valve választása magáért beszél, aki pörgetni szereti a vasat az vegyen 16 v-t mert abban akkor ébred meg az erő ha tulva van, nyugodt stilus=talán örök élet? :lol: 3.5 éve van nálam a kocsi és még téli gumit sem vettem rá, mert ugy voltam, hogy ha az elmult 10 évet és a cirka 6-800e km-t kibirtam nélküle akkor most is menni fog a dolog. :lol: Fő az optimizmus!!! A DOT szám az mit is takar? A gumi gyártási évét? Akkor ott minek kell szerepelnie? Jelentkezhet fogyasztásban is, de leginkább gyorsulásban. Ez is vezetési stílustól függ. Ha nem a sietősebb fajta vagy és csak nyugodtan szoktál autókázni, akkor lehet észre sem veszed, de ha megérzed mikor többen ülnek a kocsiban, akkor ezt is megfogod. Ahogy invictus mondta számít a nagyobb gördülési ellenállás, de ami mégjobban a forgatott tömeg nagysága. A gyári aluval méretéből adódóan valószínű nem vesztesz sokat (a 13-as gyári lemez 6 kg körül van, szerintem az alu sem lehet több 7,5-nél, de esetleg érdemes lenne megmérni, ha ottvan nálad), viszont a gumi az sokat számíthat. Forgatott tömegnél mindig a kerülethez legközelebb eső tömegpontotknak van a legnagyobb jelentősége. Én annak idején egy 8 kg-s alufelniről váltottam egy 5 kg-sra, hát bőven érezhető volt. A gumik közt pedig szintén lehetnek pár kg-nyi különbségek, és ez jobban számít. A T1-R 7,5 kg, amim most van Dunlop SP9000 az 8,5 körül lehetett újkorában, de láttam már ettől is nehezebb gumikat ilyen méretben. Szóval nem mindegy. (a 13-as gumik 6kg körül vannak) Ilyen szempontból érdemes lehet Pepe másik méretre vonatkozó ajánlatát is megfontolni. A tömegnek persze a fékezésre és az útfekvésre is jelentős hatása van. Amikor én felraktam a nagyobb kerekeket a tömör 236-os tárcsákkal bizony alig bírtam blokkolni a kerekeket. Végülis olyan érzés volt mintha kaptam volna egy ABS-t :lol:, de ez bizonyos helyzetekben valószínűleg kevés lett volna, ezért én nemsokára cseréltem is őket. A lengéscsillapítóid pedig szintén annál jobban érvényesülnek minél könnyebb a rugózatlan tömeg. És a csapágyakat is ekkor éri a legkisebb terhelés, bár ez leginkább akkor számít ha túl kis ET-jű felnit választanál. DOT szám egy 4jegyű szám az utolsó két számjegye jelenti a gyártási évet. Nézd meg a mostani gumidon. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Augusztus3, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 de ami mégjobban a forgatott tömeg nagysága Erről valóban megfeledkeztem. Mondjuk igazándiból a tehetetlenségi nyomatékban a sugár számít, mert hatványozottan jelenik meg, pontosabban négyzetes tagként, de természetesen a tömeg is jócskán beleszámít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus3, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 Erről valóban megfeledkeztem. Mondjuk igazándiból a tehetetlenségi nyomatékban a sugár számít, mert hatványozottan jelenik meg, pontosabban négyzetes tagként, de természetesen a tömeg is jócskán beleszámít. De a sugár csak a tömeggel együtt értelmezhető, és jelen esetben a középponttól mért távolságok lényegében állandóak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Augusztus3, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 De a sugár csak a tömeggel együtt értelmezhető, és jelen esetben a középponttól mért távolságok lényegében állandóak. Így van, tehát jelen esetben csak a tömeg számít...ezt akartam én is sugallni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus3, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha új gumik kerülnek egy autóra, mennyi idő kell nekik, hogy bekopjanak? Tettünk egy Corsára új Falkeneket (165/65R14), azóta ment vagy 300km-t, de még mindig csúszkál az autó, főleg előzéseknél. Vab valami trükk erre? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus3, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha új gumik kerülnek egy autóra, mennyi idő kell nekik, hogy bekopjanak? Tettünk egy Corsára új Falkeneket (165/65R14), azóta ment vagy 300km-t, de még mindig csúszkál az autó, főleg előzéseknél. Vab valami trükk erre? Minél több annál jobban bekopik. :lol: De párszáz km elég kellene hogy legyen. Nem volt valami szilikonos cuccal lekezelve a gumi? De az is lehet hogy a ilyen a gumi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Augusztus3, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 ...még mindig csúszkál az autó, főleg előzéseknél. Vab valami trükk erre? :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus3, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 :lol: :lol: Egyébként gondoltam ilyesmire, mármint néhány pörgősebb elindulásra, csakhát nem egy erőgépről van szó (1.0 12V)... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Augusztus5, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2008 Srácok lehet kérdeztem már de valami jó ötlet hogy a sok szart hogy és mivel lehet lemosnia felóról ?? valakinek tapasztalat? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus5, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus5, 2008 Srácok lehet kérdeztem már de valami jó ötlet hogy a sok szart hogy és mivel lehet lemosnia felóról ?? valakinek tapasztalat? :lol: Milyen sok sz*rt? A fékpor és lényegében minden más is nekem eddig mindig lejött a nagynyomású forróvizes mosószeres mosóban. Egyébként ha jól tudom vannak kifejezetten felnitisztító löttyök. Igaz én még sosem próbáltam. Legrosszabb esetben homokszórással. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Augusztus5, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2008 Srácok lehet kérdeztem már de valami jó ötlet hogy a sok szart hogy és mivel lehet lemosnia felóról ?? valakinek tapasztalat? :lol: toalett kacsával mert az a perem alatt is tisztít :lol: ......lehet kapni felnitisztító szmötyit, egyik barátom a Seat 18"-as felnijét állandóan azzal takarította és bejött neki Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Augusztus5, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2008 Sziasztok Cartársak! Lehet, hogy elkövettem életem legnagyobb hibáját, de majd kiderül. Megrendeltem az új felnimhez a gumikat Dayton D210 195/50 R15. Talán nem lesz olyan gáz,ismerős ilyennel jár már 1 éve, ő nem fikázta, az árának megfelelő! Sok helyen körülnéztem, de barum-ot mindenki dicsérte 13e/db, hát biztos nem rossz :lol: csak most ennyi nem volt rá. Majd idővel beszámolok a "teszt" eredményéről! Üdv:BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Augusztus5, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2008 toalett kacsával mert az a perem alatt is tisztít :lol: ......lehet kapni felnitisztító szmötyit, egyik barátom a Seat 18"-as felnijét állandóan azzal takarította és bejött neki na meglesem majd, mer iszonyat szarul néz ki a peremnél :lol: a WCDUCKY-t kihagyom most! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Augusztus5, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2008 toalett kacsával mert az a perem alatt is tisztít :lol: ......lehet kapni felnitisztító szmötyit, egyik barátom a Seat 18"-as felnijét állandóan azzal takarította és bejött neki féktisztitóval.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Augusztus5, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2008 Egyébként gondoltam ilyesmire, mármint néhány pörgősebb elindulásra, csakhát nem egy erőgépről van szó (1.0 12V)... Kimész vele földútra vagy még inkább sóderes útra és ott driftelsz vele, pörgeted picit a kerekeket és láss csodát: prímán lekopik a felületéről a szilikonos cucc vagy hasonló szennyeződés ami miatt csúszhat. A gumi felülete is érdesebb lesz emiatt jobban tapad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts