Tápiószecső Elküldve Július8, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Július8, 2008 A hiedelmekkel ellentétben az alu nem könnyebb, sőőőt! Az alu sérülékenyebb, de legalább nehezebb és drágább javítani. Igaz lehet szééép, de egy szép dísztárcsa legalább ugyanolyan szép. Erre ment a reakció, ez pedig általánosítás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Július9, 2008 Megoszt Elküldve Július9, 2008 Erre ment a reakció, ez pedig általánosítás. Szent a béke! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imike20 Elküldve Július9, 2008 Megoszt Elküldve Július9, 2008 Astrara mekkora az a felni amit még rá lehet tenni anélkül hogy tönkretegye a csapágyakat? Nekem 13" van rajta a 15" még belefér? Valakinek van infoja ez ügyben? Előre is köszönöm szépen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július9, 2008 Megoszt Elküldve Július9, 2008 Astrara mekkora az a felni amit még rá lehet tenni anélkül hogy tönkretegye a csapágyakat? Nekem 13" van rajta a 15" még belefér? Valakinek van infoja ez ügyben? Előre is köszönöm szépen. 15-öst még gyárilag is használtak rajta, az ET-számra kell figyelni. Na meg az a kérdés, mi a fontosabb a számodra: a komfort, vagy a gyorsabb, stabilabb kanyarvételek? Első esetben 13-14", utóbbi esetben 15-16" javasolt. Mindegyiknek van előnye és hátránya is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Július9, 2008 Megoszt Elküldve Július9, 2008 15-öst még gyárilag is használtak rajta, az ET-számra kell figyelni. Na meg az a kérdés, mi a fontosabb a számodra: a komfort, vagy a gyorsabb, stabilabb kanyarvételek? Első esetben 13-14", utóbbi esetben 15-16" javasolt. Mindegyiknek van előnye és hátránya is. Milyen tip. útakon jár, mire használja a kocsit, milyen gumi elzsákmányolása fér bele stb., stb..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Július23, 2008 Megoszt Elküldve Július23, 2008 Halihó, most biztos hülyeséget kérdezek, de a váltóméret azt jelenti, hogy ugyanarra a felnire más méretű abroncs is felmegy? Pl. 175/65 R14-nek váltómérete a 165/70 R14. Ilyenkor felni marad, és régi abroncs le, új fel? Ennyi az egész? hm? :lol: köszi és üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Július23, 2008 Megoszt Elküldve Július23, 2008 Halihó, most biztos hülyeséget kérdezek, de a váltóméret azt jelenti, hogy ugyanarra a felnire más méretű abroncs is felmegy? Pl. 175/65 R14-nek váltómérete a 165/70 R14. Ilyenkor felni marad, és régi abroncs le, új fel? Ennyi az egész? hm? :lol: köszi és üdv A második szám az elsőnek a százaléka. Számolgathatsz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Július23, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Július23, 2008 Halihó, most biztos hülyeséget kérdezek, de a váltóméret azt jelenti, hogy ugyanarra a felnire más méretű abroncs is felmegy? Pl. 175/65 R14-nek váltómérete a 165/70 R14. Ilyenkor felni marad, és régi abroncs le, új fel? Ennyi az egész? hm? :lol: köszi és üdv A váltóméret azt jelenti, hogy a különböző méretű gumik átmérője (közel) ugyanakkora. Bármilyen 14-es gumi rámegy a 14-es felnire. Extrém esetektől eltekintve, de ott a szélesség játszik már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Július23, 2008 Megoszt Elküldve Július23, 2008 A második szám az elsőnek a százaléka. Számolgathatsz... Nem ezt kérdeztem... :lol: Ráadásul szerintem úgy van, hogy a második szám az oldalfal magasságát adja meg, a szélességhez viszonyítva, százalékos arányban... Számolgatni meg majd a program fog :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július23, 2008 Megoszt Elküldve Július23, 2008 Nem ezt kérdeztem... :lol: Ráadásul szerintem úgy van, hogy a második szám az oldalfal magasságát adja meg, a szélességhez viszonyítva, százalékos arányban... Számolgatni meg majd a program fog :lol: Egy gumi váltómérete olyan másik gumit jelent, aminek a külső átmérője megegyezik az eredetivel. Pl. az Astrák alap 175/70R13 gumijának a váltómérete 14"-ban a 185/60R14, 15"-ban a 195/50R15. Kis eltérésel megfelel még a 175/65R14 is. Egyébként itt egy számolóprogi váltóméret kereséshez. Amit a gumi oldalfalának magasságáról írtál, az így van :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Július23, 2008 Megoszt Elküldve Július23, 2008 Egy gumi váltómérete olyan másik gumit jelent, aminek a külső átmérője megegyezik az eredetivel. Pl. az Astrák alap 175/70R13 gumijának a váltómérete 14"-ban a 185/60R14, 15"-ban a 195/50R15. Kis eltérésel megfelel még a 175/65R14 is. Egyébként itt egy számolóprogi váltóméret kereséshez. Amit a gumi oldalfalának magasságáról írtál, az így van :lol: simán. ott vagyok a szeren :lol: csak ezzel a váltómérettel voltam bajban, azt hittem, ha más szélességű, de hasonló átmérőjű gumit akarsz, akkor ahhoz felnit is kell váltani... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július23, 2008 Megoszt Elküldve Július23, 2008 simán. ott vagyok a szeren :lol: csak ezzel a váltómérettel voltam bajban, azt hittem, ha más szélességű, de hasonló átmérőjű gumit akarsz, akkor ahhoz felnit is kell váltani... :lol: Nem feltétlenül, pl. az alap 175/70R13-nak váltómérete a 155/80R13 is (nekem pl. ilyen a téli gumim). Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július23, 2008 Megoszt Elküldve Július23, 2008 Egy gumi váltómérete olyan másik gumit jelent, aminek a külső átmérője megegyezik az eredetivel. Pl. az Astrák alap 175/70R13 gumijának a váltómérete 14"-ban a 185/60R14, 15"-ban a 195/50R15. Kis eltérésel megfelel még a 175/65R14 is. Egyébként itt egy számolóprogi váltóméret kereséshez. Amit a gumi oldalfalának magasságáról írtál, az így van :lol: GSi-hez a könyv ír 205/50 R15-öt is! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Augusztus1, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2008 Sziasztok! Egy hüle kérdésem lenne, szeretnék vásárolni használt alufelnit amin a recék mélysége 4 4.5mm-er, ezzel ha nem kinozom a kocsit egy nyarat még le lehet futni, vagy inkább gumi nélkül vegyem meg? (-6000e ft). A 15"-ös kerékméretnél mennyi a minimális mélység aminek még meg kell lennie? Elöre is Köszi! Üdv: BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Augusztus1, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2008 Mindig lemarad valami :lol: Nálam az egy idény kb 5-6e km. Üdv:BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Augusztus1, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2008 Sziasztok! Egy hüle kérdésem lenne, szeretnék vásárolni használt alufelnit amin a recék mélysége 4 4.5mm-er, ezzel ha nem kinozom a kocsit egy nyarat még le lehet futni, vagy inkább gumi nélkül vegyem meg? (-6000e ft). A 15"-ös kerékméretnél mennyi a minimális mélység aminek még meg kell lennie? Elöre is Köszi! Üdv: BB Hali. Sztem simán megveheted. Még a köv szezont is elmegy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Augusztus1, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2008 Sziasztok Még egy dolog ami érdekelne, a felni kereső lapon csak ET38; ill ET 42 írnak az F Astra. Akkor a ET46 és a ET49 már sok neki csapágyilag? Vagy miért nem ajánlanak ilyet is hozzá? Mert valami oka biztos lehet a dolognak csak nem nagyon jöttem még rá és hátha itt vannak nálam sokkal okosabb emberek is! Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus1, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2008 A gyári 14col acélfelni 5,5col széles, az ET49. Ha nő a szélesség (alufelni 6-6,5col opeléknél), akkor csökkennie kell az ET számnak. ET38-ig simán belefér, ha 7col széleset találsz, akkor ET35ig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Augusztus1, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2008 Szia Gabi! És amelyiknél az agyátmérő 57mm azt mát javíthatták,esetleg nem is gyári opel? vagy mitöl lehet, hogy az 56.5-től ennyivel eltér? Ja amit a használt.....hu-n nézegetek azok mind ET49-es felnik. Akkor nagyon nem értem már :lol: Üdv:BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus1, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus1, 2008 Egy hüle kérdésem lenne, szeretnék vásárolni használt alufelnit amin a recék mélysége 4 4.5mm-er... Recés alufelni? :lol: :lol: És amelyiknél az agyátmérő 57mm azt mát javíthatták,esetleg nem is gyári opel? vagy mitöl lehet, hogy az 56.5-től ennyivel eltér? Ja amit a használt.....hu-n nézegetek azok mind ET49-es felnik. Akkor nagyon nem értem már :lol: 57-es más típusú autókra jó. Ha egy mód van rá ne ilyet vegyél mert ebbe még központosítógyűrűt sem tudsz rakni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Augusztus1, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2008 Recés alufelni? :lol: :lol: Na igen akkor javítanám a hibámat, a személygépjármű gumiabroncsának a profilmélységére gondoltam :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus1, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2008 57-es más típusú autókra jó. Ha egy mód van rá ne ilyet vegyél mert ebbe még központosítógyűrűt sem tudsz rakni. Ez maximálisan így van, az 57mm a VW csoport autóira való. Ilyen nekem is van, 15-ös, Bridgestone gumikkal eladó. Csak meg kell oldani a központosítást. Pl. felnijavítással foglalkozó helyen kiesztergáltatni 60-asra, ahhoz már van gyűrű. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus1, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2008 És amelyiknél az agyátmérő 57mm azt mát javíthatták,esetleg nem is gyári opel? vagy mitöl lehet, hogy az 56.5-től ennyivel eltér? Ja amit a használt.....hu-n nézegetek azok mind ET49-es felnik. Akkor nagyon nem értem már :lol: 6 colos gyári aluból jó az ET49 is. 57-es központi méret nem jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Augusztus2, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2008 Sziasztok! Mi a véleményetek a Pirelli P5000 Drago típusú gumikról? Most elég akciós a neten és talán ő lesz az új felniken a befutó. Válaszokat előre is Köszi! Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus2, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus2, 2008 Mi a véleményetek a Pirelli P5000 Drago típusú gumikról? Most elég akciós a neten és talán ő lesz az új felniken a befutó. Milyen méret lesz? Milyen felnin? Régebben én is nézegettem ezt, de lebeszéltek róla, állítólag nem olyan nagyon jó. És ha minden igaz nem is peremvédős. Most néztem abaqua-n és 195/50R15-ben van sok akciós gumi, igaz főleg drágábban, de én biztos mást választanék. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts