loogan23 Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 asszem a falken lesz a nyerő http://www.gumiteszt.com/pkw_sommerreifen/...n_828/index.htm ez elégmeggyőző volt nameg az ára :) így nagydurván 50e a vége szereléssel együtt... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 Keresgéltem itt a fórumon de nem találtam a Pirelli P3000 ENERGY-ről semmit pedíg az ára nagyon jó az Abaquanál. ugyanitt néztem Michelin Energy E3B-jét és esetleg a Falken SN 828-asát. A Pirelliről és a Michelinről hallottam már jót is rosszat is a Falkenről viszont semmit. Érdekelne a márkatársak tapasztalata :) Az Abaquanál régóta kiemelt akcióban lehet megvásárolni a Pirelli gumikat, ez magyarázza a kedvezményes árat. A Pirelli és a Michelin a prémium márkák közé tartozik (ez önmagában persze nem sokat jelent), gumijaik rendszeresen szerepelnek tesztekben (lásd az internetes oldalakat, az autós újságokat, az ADAC honlapját stb.). A Falken korábban független japán márka volt, ma már a Goodyear-csoportba tartozik, és elsősorban sportos vezetésre kínál gumikat. Független tesztekben kevesebbet szerepelt ugyan, de mint olvashattad, egyes fórumozók jól ismerik és kedvező tapasztalatokat szereztek vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 A michelinnek és a pirellinek is vannak elég gagyi gumijai, inkább típusokról kéne ezeken belül beszélni, ha prémiumról van szó :) pl pirellinél a pzero nero, vagy micelinnél a sx pilot :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 A michelinnek és a pirellinek is vannak elég gagyi gumijai, inkább típusokról kéne ezeken belül beszélni, ha prémiumról van szó :) pl pirellinél a pzero nero, vagy micelinnél a sx pilot :) Korábban hosszan leírtam már, hogy nincs nagy tapasztalatom a gumikkal, éppen ezért nem volna helyénvaló, ha személyes benyomások híján nekiállnék ajánlgatni különböző típusokat. Másrészt mindenkinek mások az igényei, valaki a nagy futásteljesítményt preferálja, másnak viszont a tapadás vagy az alacsony aquaplaning kockázat a fontos, tehát gumit szerintem személyre szabottan érdemes csak ajánlani. A teszteket havi rendszerességgel figyelem, azokban rendszerint a prémium márkák és azok középkategóriás termékeik szerepelnek. A prémium márkák általában két szempontból jobbak az alacsonyabb kategóriáknál: 1. jobban odafigyelnek a minőségre és a minőségellenőrzésre, 2. a prémium márkáknál mindig előbb használják fel a legújabb fejlesztések tapasztalatait a konszernen belüli közép- és alsókategóriás gumikhoz képest. Ettől függetlenül persze mindenki kifoghat gyári selejtet, ám hibátlan gumik helytelen tárolása is okozhat olyan alig észrevehető deformálódást, ami rázkódáshoz vezet, ahogy erről a példában szó volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 haver astrára vette ezt pár hónapja, 175/70/13-ban , bele tekert pár 1000 km-t , megvolt vele elégedve... asszem a falken lesz a nyerő http://www.gumiteszt.com/pkw_sommerreifen/...n_828/index.htm ez elégmeggyőző volt nameg az ára :) így nagydurván 50e a vége szereléssel együtt... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Január31, 2008 Megoszt Elküldve Január31, 2008 thx thx eddíg nem vallottam magam sportos vezetőnek...de...marad a falken soselehettudni :) :) :) a kormoran téligumik után minden csak jó lehet... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Losee Elküldve Január31, 2008 Megoszt Elküldve Január31, 2008 Szevasztok! Van vkinek tapasztalata 195-ös gumival, szervó nélküli Astrán? Kezdjek neki gyúrni, vagy ne is ácsingózzak ilyenről? Meg a másik, hogy hátul mennyire fér el a műa. doblemeztől? Mert a 175-ös mellé jobb oldalon épp befér a tenyerem (lapjával persze), itt a benzincső tartja el jobban a doblemezt. Gyári 6x15 felni jönne szóba a gyári 5(5,5)x13 helyett. ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január31, 2008 Megoszt Elküldve Január31, 2008 Szevasztok! Van vkinek tapasztalata 195-ös gumival, szervó nélküli Astrán? Kezdjek neki gyúrni, vagy ne is ácsingózzak ilyenről? Meg a másik, hogy hátul mennyire fér el a műa. doblemeztől? Mert a 175-ös mellé jobb oldalon épp befér a tenyerem (lapjával persze), itt a benzincső tartja el jobban a doblemezt. Gyári 6x15 felni jönne szóba a gyári 5(5,5)x13 helyett. Nagyon sok függ a felni ET számától! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január31, 2008 Megoszt Elküldve Január31, 2008 Szevasztok! Van vkinek tapasztalata 195-ös gumival, szervó nélküli Astrán? Kezdjek neki gyúrni, vagy ne is ácsingózzak ilyenről? Meg a másik, hogy hátul mennyire fér el a műa. doblemeztől? Mert a 175-ös mellé jobb oldalon épp befér a tenyerem (lapjával persze), itt a benzincső tartja el jobban a doblemezt. Gyári 6x15 felni jönne szóba a gyári 5(5,5)x13 helyett. ? Gyári felnivel sztem nem lesz gond (azok általában ET49-esek), nekem ET40-es volt fenn, az is még simán elfért. Szervó nélkül kell némi erőkifejtés kis sebességnél (pl. parkolásnál), meg a nyomvályúkból való kijövetelnél. Nekem egy napig elég volt, addig volt fenn a 195/50-es kerék a kocsin, de pl. Johnny 205-össel is képes közlekedni szervó nélkül. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január31, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Január31, 2008 Van vkinek tapasztalata 195-ös gumival, szervó nélküli Astrán? Kezdjek neki gyúrni, vagy ne is ácsingózzak ilyenről? Sokmindentől függ, de általában simán használható. Nekem a garázsból való kiálláson kívül (kis helyen y-ozás) abszolút nem jelent nehézséget, de ott sem sokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január31, 2008 Megoszt Elküldve Január31, 2008 Gyári 6x15 felni jönne szóba a gyári 5(5,5)x13 helyett. Sima ügy :) 195-el is :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január31, 2008 Megoszt Elküldve Január31, 2008 Én is agyalok a dobbetét témán,de nem tudom elfog-e férni,mert a GSi rugók hátul szépen ültettek kb 2 centit. Nem kivül lesz a gond,hanem belül fog hozzáérni,de majd kipróbálom olyan gépen,amin van már betét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Február8, 2008 Megoszt Elküldve Február8, 2008 Valaki megtudja nekem mondani hogy alufelnihez központosítógyűrűt hol tudnék venni? Nem konkrét helyre gondoltam hanem pl hogy gumisnál lehet-e vagy ilyesmi. Meg még az érdekellne hogy milyen adatokat kell hozzá megadnom hogy rávalót kapjak... A felni közepének a belső átmérőjét meg a kerékagy átmérőjét? Vagy hogy van ez? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február8, 2008 Megoszt Elküldve Február8, 2008 Belső-külső átmérője kell a szükséges központosítónak. Gumisoknál nem nagyon szokott lenni. Néhány nagyobb műhelyben talán. És pl egy duen-en hirdető emberkétől vettem, azt ő gyártja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Február8, 2008 Megoszt Elküldve Február8, 2008 Belső-külső átmérője kell a szükséges központosítónak. Gumisoknál nem nagyon szokott lenni. Néhány nagyobb műhelyben talán. És pl egy duen-en hirdető emberkétől vettem, azt ő gyártja. PÜben esetleg tudnál küldeni egy linket? Szerintem akkor rendelek én is tőle. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február8, 2008 Megoszt Elküldve Február8, 2008 06-20-3170-498 E-Mail : gerav@citromail.hu Ha jól rémlik, ő volt az :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Február8, 2008 Megoszt Elküldve Február8, 2008 06-20-3170-498 E-Mail : gerav@citromail.hu Ha jól rémlik, ő volt az :D Ha nem akkor valami szexuális segédeszköz boltban érdeklődöm központosító gyűrű iránt? :lol: :) :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február8, 2008 Megoszt Elküldve Február8, 2008 Ha nem akkor valami szexuális segédeszköz boltban érdeklődöm központosító gyűrű iránt? :lol: :) :) :) durex play is lehet jó lesz :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Február8, 2008 Megoszt Elküldve Február8, 2008 Megoldódott, nyergesen a gumisnál rendeltem 8db-ot. Aztmondta tud egy srácot aki ki tudja esztergálni. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Február8, 2008 Megoszt Elküldve Február8, 2008 Megrendeltem a falkent :) Kedden elhozom...ha jó idő lesz lehet felis dobom egy körre :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Február8, 2008 Megoszt Elküldve Február8, 2008 Polírozott már valaki alufelnit? Ezek a fúrógépbe fogható polírkorongos csodák pl jók erre a célra? Igazából a nagy felületeket sztem még meg lehet vele polírozni de pl az "ágak" belső feléhez elég nehézkez a hozzáférés sztem egy koronggal... Vagy vannak ilyen fúrószerű polírozók is? :) Jah és két felnin még rajta van a lakk, de mivel padkázott pattog lefelé... Mivel lehetne leszedni róla a lakkot? Kromofág pl megoldás lenne? Nemtudom milyen lakk lehet a felniken... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február8, 2008 Megoszt Elküldve Február8, 2008 ...Jah és két felnin még rajta van a lakk, de mivel padkázott pattog lefelé... Mivel lehetne leszedni róla a lakkot? Kromofág pl megoldás lenne? Nemtudom milyen lakk lehet a felniken... :) Sztem kromofágtól bemattul az alu. Inkább vmi mechanikai megoldást javasolnék, esetleg acetont, az nem kezdi meg az alut, de ha mákod van, a lakkot oldja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Február8, 2008 Megoszt Elküldve Február8, 2008 Sztem kromofágtól bemattul az alu. Inkább vmi mechanikai megoldást javasolnék, esetleg acetont, az nem kezdi meg az alut, de ha mákod van, a lakkot oldja. Ha bemattul az nem gáz, utánna úgyis polírozom. Vagy úgyérted a bemattulást hogy valami réteg képződik rajta és azt már csiszolni kell? Mert a két javított felni lakk nélkül is matt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február8, 2008 Megoszt Elküldve Február8, 2008 Ha bemattul az nem gáz, utánna úgyis polírozom. Vagy úgyérted a bemattulást hogy valami réteg képződik rajta és azt már csiszolni kell? Mert a két javított felni lakk nélkül is matt. :) Úgy értem, kikezdi az alut. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Február8, 2008 Megoszt Elküldve Február8, 2008 Úgy értem, kikezdi az alut. Jahm... Várok még egy kicsit hátha valaki csinált már ilyesmit... Aztán max megpróbálom acetonnal. Köszi. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts