Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumik, felnik

Tápiószecső

Recommended Posts

Keresgéltem itt a fórumon de nem találtam a Pirelli P3000 ENERGY-ről semmit pedíg az ára nagyon jó az Abaquanál.

ugyanitt néztem Michelin Energy E3B-jét és esetleg a Falken SN 828-asát.

A Pirelliről és a Michelinről hallottam már jót is rosszat is a Falkenről viszont semmit.

Érdekelne a márkatársak tapasztalata :)

Az Abaquanál régóta kiemelt akcióban lehet megvásárolni a Pirelli gumikat, ez magyarázza a kedvezményes árat. A Pirelli és a Michelin a prémium márkák közé tartozik (ez önmagában persze nem sokat jelent), gumijaik rendszeresen szerepelnek tesztekben (lásd az internetes oldalakat, az autós újságokat, az ADAC honlapját stb.). A Falken korábban független japán márka volt, ma már a Goodyear-csoportba tartozik, és elsősorban sportos vezetésre kínál gumikat. Független tesztekben kevesebbet szerepelt ugyan, de mint olvashattad, egyes fórumozók jól ismerik és kedvező tapasztalatokat szereztek vele.

Megosztás:

A michelinnek és a pirellinek is vannak elég gagyi gumijai, inkább típusokról kéne ezeken belül beszélni, ha prémiumról van szó :)

pl pirellinél a pzero nero, vagy micelinnél a sx pilot :)

Korábban hosszan leírtam már, hogy nincs nagy tapasztalatom a gumikkal, éppen ezért nem volna helyénvaló, ha személyes benyomások híján nekiállnék ajánlgatni különböző típusokat. Másrészt mindenkinek mások az igényei, valaki a nagy futásteljesítményt preferálja, másnak viszont a tapadás vagy az alacsony aquaplaning kockázat a fontos, tehát gumit szerintem személyre szabottan érdemes csak ajánlani. A teszteket havi rendszerességgel figyelem, azokban rendszerint a prémium márkák és azok középkategóriás termékeik szerepelnek. A prémium márkák általában két szempontból jobbak az alacsonyabb kategóriáknál: 1. jobban odafigyelnek a minőségre és a minőségellenőrzésre, 2. a prémium márkáknál mindig előbb használják fel a legújabb fejlesztések tapasztalatait a konszernen belüli közép- és alsókategóriás gumikhoz képest. Ettől függetlenül persze mindenki kifoghat gyári selejtet, ám hibátlan gumik helytelen tárolása is okozhat olyan alig észrevehető deformálódást, ami rázkódáshoz vezet, ahogy erről a példában szó volt.

Megosztás:

Szevasztok!

Van vkinek tapasztalata 195-ös gumival, szervó nélküli Astrán? Kezdjek neki gyúrni, vagy ne is ácsingózzak ilyenről? Meg a másik, hogy hátul mennyire fér el a műa. doblemeztől? Mert a 175-ös mellé jobb oldalon épp befér a tenyerem (lapjával persze), itt a benzincső tartja el jobban a doblemezt. Gyári 6x15 felni jönne szóba a gyári 5(5,5)x13 helyett.

?

Megosztás:

Szevasztok!

Van vkinek tapasztalata 195-ös gumival, szervó nélküli Astrán? Kezdjek neki gyúrni, vagy ne is ácsingózzak ilyenről? Meg a másik, hogy hátul mennyire fér el a műa. doblemeztől? Mert a 175-ös mellé jobb oldalon épp befér a tenyerem (lapjával persze), itt a benzincső tartja el jobban a doblemezt. Gyári 6x15 felni jönne szóba a gyári 5(5,5)x13 helyett.

Nagyon sok függ a felni ET számától!

Megosztás:

Szevasztok!

?

Gyári felnivel sztem nem lesz gond (azok általában ET49-esek), nekem ET40-es volt fenn, az is még simán elfért.

Szervó nélkül kell némi erőkifejtés kis sebességnél (pl. parkolásnál), meg a nyomvályúkból való kijövetelnél. Nekem egy napig elég volt, addig volt fenn a 195/50-es kerék a kocsin, de pl. Johnny 205-össel is képes közlekedni szervó nélkül. :)

Megosztás:

Valaki megtudja nekem mondani hogy alufelnihez központosítógyűrűt hol tudnék venni? Nem konkrét helyre gondoltam hanem pl hogy gumisnál lehet-e vagy ilyesmi. Meg még az érdekellne hogy milyen adatokat kell hozzá megadnom hogy rávalót kapjak... A felni közepének a belső átmérőjét meg a kerékagy átmérőjét? Vagy hogy van ez? :)

Megosztás:

Belső-külső átmérője kell a szükséges központosítónak.

Gumisoknál nem nagyon szokott lenni. Néhány nagyobb

műhelyben talán. És pl egy duen-en hirdető emberkétől

vettem, azt ő gyártja.

PÜben esetleg tudnál küldeni egy linket? Szerintem akkor rendelek én is tőle. :)

Megosztás:

Polírozott már valaki alufelnit? Ezek a fúrógépbe fogható polírkorongos csodák pl jók erre a célra? Igazából a nagy felületeket sztem még meg lehet vele polírozni de pl az "ágak" belső feléhez elég nehézkez a hozzáférés sztem egy koronggal... Vagy vannak ilyen fúrószerű polírozók is? :)

Jah és két felnin még rajta van a lakk, de mivel padkázott pattog lefelé... Mivel lehetne leszedni róla a lakkot? Kromofág pl megoldás lenne? Nemtudom milyen lakk lehet a felniken... :)

Megosztás:

...Jah és két felnin még rajta van a lakk, de mivel padkázott pattog lefelé... Mivel lehetne leszedni róla a lakkot? Kromofág pl megoldás lenne? Nemtudom milyen lakk lehet a felniken... :)

Sztem kromofágtól bemattul az alu. Inkább vmi mechanikai megoldást javasolnék, esetleg acetont, az nem kezdi meg az alut, de ha mákod van, a lakkot oldja.

Megosztás:

Sztem kromofágtól bemattul az alu. Inkább vmi mechanikai megoldást javasolnék, esetleg acetont, az nem kezdi meg az alut, de ha mákod van, a lakkot oldja.

Ha bemattul az nem gáz, utánna úgyis polírozom. Vagy úgyérted a bemattulást hogy valami réteg képződik rajta és azt már csiszolni kell? Mert a két javított felni lakk nélkül is matt. :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.