Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumik, felnik

Tápiószecső

Recommended Posts

Nekem azon az ominózus 3-4 évvel ezelőtti télen 175-ös R14-es gumim volt. És emlékszem, a frissen hullott 10-12 centis hóban simán lenyomtam vele vagy 200 km-t. Meg úgy általában is jók voltak, pedig a Nokian meg a Winterstar nem egy top márka. Tavaly óta 195 R15 van és eddig teljesen elégedett vagyok vele, mindenhol elment télen, ahol kell.

téligumiban nem olyan rosszak azért :icon1:

Megosztás:

Üdv!

Most vettem a lemezfelnijeimre téli gumikat Bridgestone LM30 175/65 R14

Erről a gumiról van valakinek valamilyen tapasztalata ?

Bridgestone-om van nekem is, valami ilyesmi a típusa is, de most nem emlékszem pontosan. Szerintem király.

Nekem polaris 2 volt anno, és kifejezetten szerettem. A kopásáról, meg a tartósságáról nem tudok nyilatkozni mert felnivek együtt ellopták, de addig jó volt :D

Ha lopják, akkor jó is. Nem? :D

Megosztás:

Ma voltam a szigetszentmiklósi veterán börzén. Volt egy fószer, aki 4 használt téli gumit árult 10 ezerért, amiből az egyik totálkáros szakadt volt, a másik 3 pedig még nyári guminak is kopottnak számítana... :D

Én meg tavaly ingyen adtam a 4 db 4 mm-es mintájú téli gumijaimat egy rászorulónak. :icon1:

Megosztás:

Ha lopják, akkor jó is. Nem? :D

vittek akkor mindent... nekem megdurrantották a fél teles téli szettemet, 2autórádiót, amiből az egyik kettőbe volt szedve, egy garnitúra gurulós bőröndöt, egy zsák plüssjátékot, egy pár agyon kopott görkorit, meg mindent ami a kezükbe akadt...
Megosztás:

hun? errefelé?

jah, olyan 2-3 éve kipakoltak a környéken pár tárolót. Állandóan azt hallom vidéki ismerősöktől, hogy fúúú pesten... fúúú a belvárosban hogy mered otthagyni az autót...fúúú a sziti, azt is ellopják ami ott sincs, de nekem a városon belül még sose volt semmi bajom. Vidéken már rámoltak ki, rúgták le a tükrömet mert vicces, cseszték már szét a zárakat, tolattak már nekem itt-ott, vitték el dísztárcsáimat, most a nyáron a felnikupakról, a matricás emblémákat nekiállt lekaparni a barom itt a ház előtt... de ez ki.szott jó, mer vidék. Jah, és a rendőr engem szórakoztat, mert ültetve van az autóm, meg a parkolóba éjjel 2-kor szondáztat, mert az amúgy biliárd asztal simaságú aszfalton, két kormánymozdítással álltam be... szeretek hazajönni... :lol:
Megosztás:

Nyilván nem megcáfolni akarlak, de haverom Nissanjáról Zuglóban éjjel leszedték a gyári dísztárcsákat, pár hónappal később meg a Nissan emblémát is. A kocsi az utcán állt a lakótelepen és kb 20 méterre lakásuktól. Szóval van ilyen is. Nekem amúgy - jókor kopogjam le! - még nem volt ilyen. Nem tolattak nekem és nem loptak le semmit, se a nagyfaluban se vidéken.

Megosztás:

Üdv!

Most vettem a lemezfelnijeimre téli gumikat Bridgestone LM30 175/65 R14

Erről a gumiról van valakinek valamilyen tapasztalata ?

Nekem volt, öreg volt (4-5 éves?) és kopott is alig volt 5 mm amikor hozzám került, de annak tükrében hogy most a conti ts800-a van újonnan, azt kell mondjam ha az ember nem feszegeti a határokat, (sebesség fékút hasonlók) és nem jár agyon pakolva külterületen hosszú utakat rendszeresen, akkor jó cucc szerintem!

Megosztás:

Üdv!

Szerintetek mikor érdemes felrakni a téli gumikat a kocsira ?

Ha az autót többségében 7 celsius fok alatt használod.

Pl. ez kis országunkban is eltér, hogy Sopronban laksz vagy Békéscsabán, már itt elég nagy az átlag hőmérséklet különbség!

Aztán hogy hajnalba mész dolgozni vagy csak napközbe.... Lehetne hosszan sorolni.

Lényeg ha az általad használt időben kevesebb mint 7 fok az átlag érdemes télire váltani, elvileg ezen hőmérséklet alatt jobb a téli tapadása, mivel a nyári megdermed, kemény rideg lesz.

Megosztás:

jah, olyan 2-3 éve kipakoltak a környéken pár tárolót. Állandóan azt hallom vidéki ismerősöktől, hogy fúúú pesten... fúúú a belvárosban hogy mered otthagyni az autót...fúúú a sziti, azt is ellopják ami ott sincs, de nekem a városon belül még sose volt semmi bajom. Vidéken már rámoltak ki, rúgták le a tükrömet mert vicces, cseszték már szét a zárakat, tolattak már nekem itt-ott, vitték el dísztárcsáimat, most a nyáron a felnikupakról, a matricás emblémákat nekiállt lekaparni a barom itt a ház előtt... de ez ki.szott jó, mer vidék. Jah, és a rendőr engem szórakoztat, mert ültetve van az autóm, meg a parkolóba éjjel 2-kor szondáztat, mert az amúgy biliárd asztal simaságú aszfalton, két kormánymozdítással álltam be... szeretek hazajönni... :lol:

Mindegy hogy vidék vagy Pöst sajna, nekem itt Újpesten loptak le minden jelet a kocsiról, de minek. Szülők falujában meg egész éjjel járnak a cigányok a lopott dróttal, nappal meg égetik le róla a műanyagot.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.