Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumik, felnik

Tápiószecső

Recommended Posts

hali

98-ban 1.6 8v astra f-et mekkora kerekekkel adtak ki? (x16szr) Csak mert most 13" van rajta és a km órám 60-at mutat 50-nél :-S

alap astra 13 colos felnikkel... de nem a felni számít! A kerékátmérő! Viszont a 60-at muat dolog az alapból be lett építve, hogy biztosan ne mérjék be a sofőrt a jardok, meg ugye elhiteti veled, hogy 60-al mész, és már így is túllépted a sebességet... Szóval nem a kerékátmérőddel van gond, mert nálam is hasonló 195/50R15-el.

Megosztás:

Vajon 95-ös 1.4 8 szelepes caravanra mi lehet a maximum ideális abroncs méret? Én egy 15-ös alut tervezek feltenni 195/55-ös, vagy 50-es gumikkal, mennyire befolyásolja majd ez a menetteljesítményt és a fogyasztást?

Szerintem elmegy vele simán, meg a fogyi sem lesz túl vészes, de érezhetően más lesz... Főleg parkolni szervó nélkül...

• Like 1
Megosztás:

Szerintem elmegy vele simán, meg a fogyi sem lesz túl vészes, de érezhetően más lesz... Főleg parkolni szervó nélkül...

Nekem is a nyári 195/50 r15 érezhetően nehezebb a kormányt tekereni mint a r13 175/70 gumiknál főleg,hogy nekem is szervó mentes az autó. fogyasztás én kb ra 3-5dl körül saccolom, nem számottevő.

A szervokormány a jövő héten kerül az autóba, tehát az megoldva, csupán a nehézkesebb gyorsulástól és a fogyasztásemelkedéstől tartok. A C14NZ nem egy erőmű.

Megosztás:

A szervokormány a jövő héten kerül az autóba, tehát az megoldva, csupán a nehézkesebb gyorsulástól és a fogyasztásemelkedéstől tartok. A C14NZ nem egy erőmű.

Ha nem erőmű, akkor tök mindegy, hogy mekkora a kerék... :) Nem a keréktől lesz gond vele, mert azok forognak, tehát hiába nő meg széltében a felületük, azon gördülni fog nem csúszni...

• Like 1
Megosztás:

C14NZ caravan + szervo + nagygumi? :unsure: :confused:

Most olyan a kormányzás, mint egy spannolt rugó, kanyarból kijövet kikapja a kezemből a kormányt, úgy egyenesbe ugrik az autó. Parkolásnál meg alig tudom tekerni azt és gyári méret van fent. A 195 széles gumi nagynak számít? Vagy mi olyan elrugaszkodott?

Megosztás:

Ha nem erőmű, akkor tök mindegy, hogy mekkora a kerék... :) Nem a keréktől lesz gond vele, mert azok forognak, tehát hiába nő meg széltében a felületük, azon gördülni fog nem csúszni...

Azért a gördülési ellenállás megnő....

Nekem elég volt 185/65 R14 helyett feltenni a 195/55 R15 kerekeket, és kapásból megéreztem, mind sebességben, fékezésben, mind kormányzásban.

Megosztás:

Azért az 1.7 D nyomatékosabb, nem?

Megveszekedett erőtartalékok vannak benne :D C14NZ-t is vezettem ekkora, meg ettől nagyobb kerékkel is, és nem mondanám vállalhatatlannak. Ugrálni egyébként se lehet vele, így egy kicsit lomhább, de az első kanyarnál ahol nem 25-el kell bekanyarodni, hogy a 165 nehogy leforduljon a felniről, már behozta. Nem romlik, hanem megváltozik a karaktere. Lomhábban indul el, de érezhetően stabilabb tud lenni normális gumival, még a gyári futóművel is.

• Like 1
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.