epk947 Elküldve Március15, 2013 Megoszt Elküldve Március15, 2013 Volt olyan kollégám, aki szerint a csillogó aszfalt lefagyást jelent. Még +20 Celsius fokos éjszakán is. :D Az a helyzet, hogy aki még nem motorozott eleget, az elég lassan ismeri meg az út milyenségét. Esetleg soha. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Március15, 2013 Megoszt Elküldve Március15, 2013 Én is csak 2 nyarat robogoztam le (5-6 ekm-el) Szerintem autóval ugyan úgy meg lehet ismerni az útviszonyokat. Igaz sokkal körültekintöbben! Illetve ahhoz egy adott autón le kell vezetni legalább 5-7 ekm-t, hogy kezdje érezni az autó határait és képességeinek a felsö teljesítö képességeinek a mivoltát. Azt követöen a fokozatos egyre dúrvább kormánymozdulatok, agresszív fékezés stb... Ezt csak megfelelö helyeken és forgalom mellett természetesen. Tudom sok idö, de ezt szerintem másként nem lehet átlag esetben. Jövöhéten érkezik a conti premiumcontact5 gumim ;) Valakinek ilyennel tapasztalat?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március16, 2013 Megoszt Elküldve Március16, 2013 Én is csak 2 nyarat robogoztam le (5-6 ekm-el) Szerintem autóval ugyan úgy meg lehet ismerni az útviszonyokat. Igaz sokkal körültekintöbben! Illetve ahhoz egy adott autón le kell vezetni legalább 5-7 ekm-t, hogy kezdje érezni az autó határait és képességeinek a felsö teljesítö képességeinek a mivoltát. Azt követöen a fokozatos egyre dúrvább kormánymozdulatok, agresszív fékezés stb... Ezt csak megfelelö helyeken és forgalom mellett természetesen. Tudom sok idö, de ezt szerintem másként nem lehet átlag esetben. Jövöhéten érkezik a conti premiumcontact5 gumim ;) Valakinek ilyennel tapasztalat?! Ebben sokat segít a szervótlan kormánymű is, mikor érzem, hogy olyan puhává válik a kormányzás, mintha szervós lenne, akkor tudom, hogy észnél kell lenni, mert jégen vagyok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március16, 2013 Megoszt Elküldve Március16, 2013 Ebben sokat segít a szervótlan kormánymű is, mikor érzem, hogy olyan puhává válik a kormányzás, mintha szervós lenne, akkor tudom, hogy észnél kell lenni, mert jégen vagyok. Meg ugye a kézifék. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dodi91 Elküldve Március16, 2013 Megoszt Elküldve Március16, 2013 Sziasztok! Van egy 15ös felnim 7j széles és az et száma 30 Szerintetek mibe érhet bele hátul bal oldalt? a jobb oldalsónál nem ér bele csak bal oldalt :S ez mitöl lehet? az auto ültetve van elöl 60mm hátul 40mm Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március16, 2013 Megoszt Elküldve Március16, 2013 Ebben sokat segít a szervótlan kormánymű is, mikor érzem, hogy olyan puhává válik a kormányzás, mintha szervós lenne, akkor tudom, hogy észnél kell lenni, mert jégen vagyok. Hopp és itt elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amiért nekem soha nem lesz szervó a sasokban! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március16, 2013 Megoszt Elküldve Március16, 2013 Sziasztok! Van egy 15ös felnim 7j széles és az et száma 30 Szerintetek mibe érhet bele hátul bal oldalt? a jobb oldalsónál nem ér bele csak bal oldalt :S ez mitöl lehet? az auto ültetve van elöl 60mm hátul 40mm Hát igazából meg kell nézni , mert így látatlanban....aláhasalsz, tükör, zseblámpa miegymás.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
dodi91 Elküldve Március16, 2013 Megoszt Elküldve Március16, 2013 Hát igazából meg kell nézni , mert így látatlanban....aláhasalsz, tükör, zseblámpa miegymás.... Most lehet hülyeség amire gondolok de a tank beöntőbe nem érhet bele? De még ami vicces,h csak bal oldalt ér bele a jobb oldalt nem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március16, 2013 Megoszt Elküldve Március16, 2013 Hopp és itt elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amiért nekem soha nem lesz szervó a sasokban! :) Én aputól tanult módszert alkalmazom....ha bizonytalan vagyok akkor kis sebességnél ráfékezek. Most lehet hülyeség amire gondolok de a tank beöntőbe nem érhet bele? De még ami vicces,h csak bal oldalt ér bele a jobb oldalt nem :D Ugye az pont a másik oldalon van. Lehet gyengébb a rugó és jobban ül ez a fele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dodi91 Elküldve Március16, 2013 Megoszt Elküldve Március16, 2013 Én aputól tanult módszert alkalmazom....ha bizonytalan vagyok akkor kis sebességnél ráfékezek. Ugye az pont a másik oldalon van. Lehet gyengébb a rugó és jobban ül ez a fele. nem hiszem,h gyengébb a rugó, mert fél éves csak... nem okoskodni akarok csak találgatok... esteleg a műanyag doblemezbe érhet bele? a gumik 195/50... vagy esélytelen,h jó legyen? :S ja bocsi a jobb oldalt ér bele... elirtam magam XD Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Március16, 2013 Megoszt Elküldve Március16, 2013 nem hiszem,h gyengébb a rugó, mert fél éves csak... nem okoskodni akarok csak találgatok... esteleg a műanyag doblemezbe érhet bele? a gumik 195/50... vagy esélytelen,h jó legyen? :S ja bocsi a jobb oldalt ér bele... elirtam magam XD neten keresztül nehéz ám ezt kitalálni. egyszerűbb volna meglesni, ha valahol beleér, akkor annak nyoma is van már Link to comment Megosztás: More sharing options...
dodi91 Elküldve Március16, 2013 Megoszt Elküldve Március16, 2013 holnap ha hazaértem meg fogom lesni... szerdán nem volt rá időm sajnos... most jelen esteben csak az érdeklne,hogy valaki használt-e már astrával ilyen felnit vagy esélytelen,hogy jó lesz? :/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március16, 2013 Megoszt Elküldve Március16, 2013 Hopp és itt elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amiért nekem soha nem lesz szervó a sasokban! :) nekem ez a 6.autóm de az 1.amelyikbe van szervó,és többet szervó nélküli autót nem is veszek(de lehet másmilyent se :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Március16, 2013 Megoszt Elküldve Március16, 2013 Majd először próbáld ki azt is,milyen amikor a szervó beszarik. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március16, 2013 Megoszt Elküldve Március16, 2013 Majd először próbáld ki azt is,milyen amikor a szervó beszarik. :D Az valami kegyetlen. :D Jöttem haza egyik fórumtárstól Balatonlelléről, autópályán elszakadt a hosszbordás. Addig nem is volt gond, míg haladtam, de mikor erősebben kanyarodni kellett és lassú sebességgel, na akkor lépett életbe az izomszervó. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március16, 2013 Megoszt Elküldve Március16, 2013 Az valami kegyetlen. :D Jöttem haza egyik fórumtárstól Balatonlelléről, autópályán elszakadt a hosszbordás. Addig nem is volt gond, míg haladtam, de mikor erősebben kanyarodni kellett és lassú sebességgel, na akkor lépett életbe az izomszervó. :D Gyúrnod kéne..... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Március16, 2013 Megoszt Elküldve Március16, 2013 holnap ha hazaértem meg fogom lesni... szerdán nem volt rá időm sajnos... most jelen esteben csak az érdeklne,hogy valaki használt-e már astrával ilyen felnit vagy esélytelen,hogy jó lesz? :/ Műanyag betéttel ez már nem szokott jó lenni, de meg kell nézni hol ér bele és esetleg hőlégfúvóval lehet alakítani kicsit. ;) Az ET30 felni nekem 185/60R14-gyel éppen elfér, a 195/50 már bajos. Azt is írták itt valamikor, hogy nem egészen egyforma a két oldal, ezért csak az egyik fele ér bele. Másik ami elő szokott fordulni, hogy a hátsó szilent kikopik és enged kicsit oldalra. Szoktak még sárvédőt peremezni is, akkor elférhet ez is. :icon1: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
dodi91 Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 köszi az infòt! Ma alálesek,h mibe érhet bele... nem hiszem,h a hátso szilent mert a kocsi futoműve nemrég lett csinálva :) ha kiveszem a műanyag dobbetétet akkormeg rohadni fog hátu ugye?:/ a peremet már kijjeb hajlitottam sztem nem abba ér bele... inkáb a dobbetét lehet a hunyo mert csak nagy bukkanonál ér bele máskor sose... na majd lesz vimi, ha megvan az eredmény jelentkezem :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 Majd először próbáld ki azt is,milyen amikor a szervó beszarik. :D Volt 1500-s Ladám sportkormánnyal <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 Volt 1500-s Ladám sportkormánnyal <_< Az lehet de a szervós kormánymű 1-el kevesebbet fordul, nem arra készült hogy szervó nélkül tekergesség, ezért nehezebb mint egy szervótlannal birkózni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 Az lehet de a szervós kormánymű 1-el kevesebbet fordul, nem arra készült hogy szervó nélkül tekergesség, ezért nehezebb mint egy szervótlannal birkózni. Igen a szervósoknak kisebb a kormánymű áttétele,így kevesebbet kell tekerni,ezért lesz izmos szervó nélkül,hogy mennyire azt szerencsére még nem tudom,de a Lada se volt egy "city Szervo" :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 Igen a szervósoknak kisebb a kormánymű áttétele,így kevesebbet kell tekerni,ezért lesz izmos szervó nélkül,hogy mennyire azt szerencsére még nem tudom,de a Lada se volt egy "city Szervo" :D Van a cégnék egy rönyó kisteher műszaki nélkül csak úgy a telephelyre rohangálni, leszakadt róla szíj, nincs töltés és szervó, na hát kegyetlen vele kanyarodni.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 nekem ez a 6.autóm de az 1.amelyikbe van szervó,és többet szervó nélküli autót nem is veszek(de lehet másmilyent se :D ) Tény és való, hogy baromi kényelmes, de valahogy nem ért fülig a szám, amikor menet közben a céges punto kivettea ekezemből a kormányt, mert megszünt a city szervó és egyensebe vágta magát... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 Tény és való, hogy baromi kényelmes, de valahogy nem ért fülig a szám, amikor menet közben a céges punto kivettea ekezemből a kormányt, mert megszünt a city szervó és egyensebe vágta magát... Na jó, de bármi elromolhat akár a fékrásegítés is, mert lecsúszik egy vákumcső....én utálom a sok 3 betűs dolgot pont mert félek hogy elromlik, de a kormányszervó azért jöhet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 Na jó, de bármi elromolhat akár a fékrásegítés is, mert lecsúszik egy vákumcső....én utálom a sok 3 betűs dolgot pont mert félek hogy elromlik, de a kormányszervó azért jöhet. Nekem is elfosta magát a szervó-szivattyúm 3 éve, de nem volt ijesztő, és "nem vágta magát egyenesbe". Amint éreztem a hibát megálltam, megnéztem, hogy mi az ábra, aztán nagypapisan "hazabotorkáltam". Nagy ügy... A nagyobb ügy a javítás ára volt, de megérte mert óriási könnyebbség a parkolásnál. Az meg, hogy "nem érezni az utat" egyszerűen nem igaz. Ha necces az ügy, úgysem a kormány rángatásával próbálgatja az ember a csúszáshatárt, hanem a gázpedállal, esetleg a fékkel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts