Endre06 Elküldve Március22, 2012 Megoszt Elküldve Március22, 2012 Szerintem független a rázás mértéke attól, hogy sima vagy szervós. A nyomtávrúdon keresztül a futómű ugyanúgy elkezdi rázni a kormánymű házát és a kormányrudat is mind a két verziónál. Az olaj nem hiszem hogy bármit tud csillapítani ezen :) Meg inkább fel-le remeg a kormány, minthogy csavarodna jobbra-balra. Oké köfi! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Poetry Elküldve Március23, 2012 Megoszt Elküldve Március23, 2012 A 195/50R15 váltóméret rá, de pl. a GSi-ken 195/55R15 méret volt, azt is nyugodtan vehetsz rá. 185/60-at 14"-ban használnak Astrára. Ami nekem bevált, és nem túl drága az a Barum. Köszi FPepe a választ! Közben a héten elrendeztük a kérdést. Hétfőn kimentünk egy gumishoz próbálgatni, volt használtban gumija. A 185/60 R15 eléggé nagy lett volna. A 195/55 R15 simán elfért, jó is lett volna. Viszont a gumis azt mondta, hogy az 5,5J széles felnire max 185-öt ajánlana, ha biztonságra megyünk. Úgyhogy végül szétnéztünk a 185/55 R15 méretben. Ez is lett, Firestone TZ300-as. Erről az ADAC is jókat írt 2009-2010-re. Ez a méret váltója az eredetinek. Tegnap felkerült rá, szépen fut, jól mutat ígyis a kerék, a felni. Úgyhogy most pár évig rendben lesz. :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pityusz13 Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Sziasztok Sedan Fastrám van még mindíg és úgy néz ki inkább megtartom mint eladjam. viszem motorfelújításra mert háromhengerezik X16XEL de azért írok mert akarok venni rá felni garnitúrát... sedanra milyen méretűt ajánlotok? Pofás legyen a kocsi... 14est vagy 15öst? ET számot mondjatok pls. hogy mekkora méretig gondolkozzak... lyukosztás 4x100 ugye? :$ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóland Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 spzoli Készen lettek a 9collos felnik 205/45-ös gummával. Az egyiket én durrantottam rá sikeresen, a másik kicsit peches volt, ezt így gumis csinálta meg nekem. Nos a helyzet az, hogy a perem szélére gumis által fellőtt gumi nem jött ki teljesen, és ezáltal egy kicsit ereszt is. Próbáltam vele mindent házilagosan elkövetni, de sajnos az eresztést orvosolni nem tudtam. Megfújtam 4,5bárra, hátha kijön a peremig teljesen, szappanoztam, ütöttem rúgtam mindent csináltam. Tudsz valami okosságot mondani nekem erre? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Köszi FPepe a választ! Közben a héten elrendeztük a kérdést. Hétfőn kimentünk egy gumishoz próbálgatni, volt használtban gumija. A 185/60 R15 eléggé nagy lett volna. A 195/55 R15 simán elfért, jó is lett volna. Viszont a gumis azt mondta, hogy az 5,5J széles felnire max 185-öt ajánlana, ha biztonságra megyünk. Úgyhogy végül szétnéztünk a 185/55 R15 méretben. Ez is lett, Firestone TZ300-as. Erről az ADAC is jókat írt 2009-2010-re. Ez a méret váltója az eredetinek. Tegnap felkerült rá, szépen fut, jól mutat ígyis a kerék, a felni. Úgyhogy most pár évig rendben lesz. :-) Na és mi a dot száma? Használtnál érdemes megnézni nehogy valami 10 éveset fogjon ki az ember. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Poetry Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Na és mi a dot száma? Használtnál érdemes megnézni nehogy valami 10 éveset fogjon ki az ember. Lehet, hogy nem fogalmaztam meg rendesen. Szóval a gumik újak lettek véve, így ezzel gond elvileg nem lehet. Csak próbálni tettük fel hét elején a használtat, hogy lássuk újból milyen méretet lehet nézni. Így esett a választás az említett Firestone-ra, ami árában még normálisnak volt mondható a többihez képest. Viszont ennek a gyártási évét még nem néztem meg, elvileg új, de az sem jó, ha új gumi áll raktáron sokat, mondják páran. Majd ezt azért leellenőrzöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 spzoli Készen lettek a 9collos felnik 205/45-ös gummával. Az egyiket én durrantottam rá sikeresen, a másik kicsit peches volt, ezt így gumis csinálta meg nekem. Nos a helyzet az, hogy a perem szélére gumis által fellőtt gumi nem jött ki teljesen, és ezáltal egy kicsit ereszt is. Próbáltam vele mindent házilagosan elkövetni, de sajnos az eresztést orvosolni nem tudtam. Megfújtam 4,5bárra, hátha kijön a peremig teljesen, szappanoztam, ütöttem rúgtam mindent csináltam. Tudsz valami okosságot mondani nekem erre? Csak a peches kurvul? Próbáljátok meg összerakni mégegyszer, hátha. Am láttam a verdát tegnap, kicsit magas a segge. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóland Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Csak a peches kurvul? Próbáljátok meg összerakni mégegyszer, hátha. Am láttam a verdát tegnap, kicsit magas a segge. :D Igen csak az szenyózik. na akkor majd megkeresem a gumist újra, előre látom, hogy ismét fogni fogja a fejét :) Igen kicsit az, 40/40 lenne az ültető, de ezek szerint nem igazán. Az eleje megült mint az állat, a hátulja meg olyan amilyen. Szerintem nem XE-blokkoshoz való a rugó, bár azt mondta a tulaj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Igen csak az szenyózik. na akkor majd megkeresem a gumist újra, előre látom, hogy ismét fogni fogja a fejét :) Igen kicsit az, 40/40 lenne az ültető, de ezek szerint nem igazán. Az eleje megült mint az állat, a hátulja meg olyan amilyen. Szerintem nem XE-blokkoshoz való a rugó, bár azt mondta a tulaj. Lehet már elfogyott a kenőanyag a peremnél, és azért nem csúszik rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóland Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Lehet már elfogyott a kenőanyag a peremnél, és azért nem csúszik rá. Egyébként a felfekvő felületnek szép simának kellene lennie? Frissen festett a felni, a belső része ködölve lett egy picit, lehet, hogy ezért sem az igazi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Egyébként a felfekvő felületnek szép simának kellene lennie? Frissen festett a felni, a bels része ködölve lett egy picit, lehet, hogy ezért sem az igazi? Az is lehet. Drótkorong azt is megoldja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóland Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Az is lehet. Drótkorong azt is megoldja. Rendben. Köszönöm a tanácsokat, a napokban jelentkezem, hogy mi a szitu! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Március27, 2012 Megoszt Elküldve Március27, 2012 Nahh a végén még vissza kell tenni a téligumikat, ma reggel fél 7 után -2,5'C-ben jöttem 70%-ban az úton. Múlt héten ahoz képest 8-10'C volt igaz azóta óraátállítás is volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március27, 2012 Megoszt Elküldve Március27, 2012 Nahh a végén még vissza kell tenni a téligumikat, ma reggel fél 7 után -2,5'C-ben jöttem 70%-ban az úton. Múlt héten ahoz képest 8-10'C volt igaz azóta óraátállítás is volt. Én is kamilláztam egyet, mikor mentem szolgálatba és villogni kezdett a BC -1.5 celsius fok miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pityusz13 Elküldve Március27, 2012 Megoszt Elküldve Március27, 2012 hali sedanom alá 14es felnire mekkora gumit tehetek? (többen is szoktunk vele menni, szokott ülni a segge) mi a legnagyobb felniméret amit még rá tudok tenni? le akarom cserélni a gyári lemezeket de nemtudom milyen méretűt nézzek... ha esetleg lenne valakinek garnitúrája eladó akkor érdekelne 25-30 körül akár csak felni is. köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március27, 2012 Megoszt Elküldve Március27, 2012 hali sedanom alá 14es felnire mekkora gumit tehetek? (többen is szoktunk vele menni, szokott ülni a segge) mi a legnagyobb felniméret amit még rá tudok tenni? le akarom cserélni a gyári lemezeket de nemtudom milyen méretűt nézzek... ha esetleg lenne valakinek garnitúrája eladó akkor érdekelne 25-30 körül akár csak felni is. köszi 175/65R14, vagy 185/60R14. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pityusz13 Elküldve Március30, 2012 Megoszt Elküldve Március30, 2012 175/65R14, vagy 185/60R14. okés köszi, talán a 175/65 r14 a gyári is nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március30, 2012 Megoszt Elküldve Március30, 2012 okés köszi, talán a 175/65 r14 a gyári is nem? Mindkettő az, mert váltóméret. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jocco Elküldve Április3, 2012 Megoszt Elküldve Április3, 2012 Sziasztok Sedan Fastrám van még mindíg és úgy néz ki inkább megtartom mint eladjam. viszem motorfelújításra mert háromhengerezik X16XEL de azért írok mert akarok venni rá felni garnitúrát... sedanra milyen méretűt ajánlotok? Pofás legyen a kocsi... 14est vagy 15öst? ET számot mondjatok pls. hogy mekkora méretig gondolkozzak... lyukosztás 4x100 ugye? :$ nekem is az van ! 15ös 195/45 ös gumival Et37 7J jövöre megy rá a 17-es csak most elvitte a hengerfej a pénzt!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pityusz13 Elküldve Április6, 2012 Megoszt Elküldve Április6, 2012 nekem is az van ! 15ös 195/45 ös gumival Et37 7J jövöre megy rá a 17-es csak most elvitte a hengerfej a pénzt!!! érdekelne róla kép :P hogy néz ki ekkora gummákkal ;) e-mailcímre vagy ide fel tudod tenni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mattix Elküldve Április15, 2012 Megoszt Elküldve Április15, 2012 Sziasztok! az kenne kérdésem hogy 195/65 r 15 magasságilag elfér-e mindenhol?most 195/50 van fenn a kényelem és a gumik ára miatt venném ezt a méretet... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április15, 2012 Megoszt Elküldve Április15, 2012 Túl nagy Astrára, és nem hiszem, hogy olcsóbb a 195/50-nél, esetleg még 195/55-öt lehet felrakni. Itt http://www.autogumibolt.hu/gumiabroncs/BARUM/BRAVURIS%202/index.html még akciós is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mattix Elküldve Április15, 2012 Megoszt Elküldve Április15, 2012 Jo állapotú használt gumi és olcsó. ezért kérdeztem.. 3 cm-el magasabb kb..ez már nem fér bele?felpróbálom és meglátjuk.. azért köszi a választ.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Április15, 2012 Megoszt Elküldve Április15, 2012 Jo állapotú használt gumi és olcsó. ezért kérdeztem.. 3 cm-el magasabb kb..ez már nem fér bele?felpróbálom és meglátjuk.. azért köszi a választ.. Nagyon nagy lesz. Nekem 195/60-as volt fenn és totál belustult tőle. Most már a váltóméret van fenn és sokkal másabb. Illetve most jobban megérzi a nyomvályúkat. Szinte kicsavarja a kormányt a kezemből. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április16, 2012 Megoszt Elküldve Április16, 2012 Sziasztok! az kenne kérdésem hogy 195/65 r 15 magasságilag elfér-e mindenhol?most 195/50 van fenn a kényelem és a gumik ára miatt venném ezt a méretet... Beférni befér. A hátsó lökös széléhez lesz viszonylag közel, (1,5-2 centi körül) de amúgy fölmegy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts