spzoli Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 6coll széles. :huh: Et 34körül lehet de ez csak tipp. :lol: Minek tippelgetsz, ha nem tudsz valamit??? et49. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Minek tippelgetsz, ha nem tudsz valamit??? et49. :rolleyes: Azé me csak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoca25 Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Nekem a nyári alufelnin 175/65 R 14. A téli 175/70 R13 lemezfelni. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Nekem a nyári alufelnin 175/65 R 14. A téli 175/70 R13 lemezfelni. :rolleyes: No és mi a problémád? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Február14, 2012 Megoszt Elküldve Február14, 2012 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy 2002-es F Astra-ra (hátul műanyag dobbetéttel) elfér egy 6x15" ET49-es alufelni a gyári 5,5x13" ET46 acélfelni helyett? Elvileg 9 mm-el beljebb lesz, és 3mm-el kijebb de véleményem szerint ez nem lenne szabad gond legyen. Amit néztem felnit, gyári Opel, az eladó szerint nem gond... Kérdés, hogy igaza van-e... Köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Február14, 2012 Megoszt Elküldve Február14, 2012 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy 2002-es F Astra-ra (hátul műanyag dobbetéttel) elfér egy 6x15" ET49-es alufelni a gyári 5,5x13" ET46 acélfelni helyett? Elvileg 9 mm-el beljebb lesz, és 3mm-el kijebb de véleményem szerint ez nem lenne szabad gond legyen. Amit néztem felnit, gyári Opel, az eladó szerint nem gond... Kérdés, hogy igaza van-e... Köszönöm a segítséget! A 6x15" ET49 a gyári GSI felni mérete. Szerintem az úgy van kitalálva, hogy ne legyen vele gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Február14, 2012 Megoszt Elküldve Február14, 2012 Szerintem is jó lesz... Mert nekem az 6x15" ET35-ös néha néha beleér a sárvédőívbe hátul...bár most nem váltóméretű gumi van rajtam hanem kicsit nagyobb... Link to comment Megosztás: More sharing options...
MomoadamM3 Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 Sziasztok Milyen gumit tegyek 1,8 Astramra a felállás a következő: van 185/70/r14 3db és nézzek hozzá 1 db hogy meglegyen a 4 db vagy vegyek 4 db 195/60/R14 vagy maradjak a jól bevált 185/65/R14 felállásnál. Tudom hogy van adok-veszek rész de a fenti185/70/R14 elvihető ha nekem nem lenne esetleg jó jó. Vagy ha van valakinek 4 db nyárija ami kibír még egy nyarat azt szívesen megvásárolnám... ez a 70 falmagasság egyébként nekem nem nagyon szimpi h..lyén nézne ki vele szerintem Kösszi adam Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 Sziasztok Milyen gumit tegyek 1,8 Astramra a felállás a következő: van 185/70/r14 3db és nézzek hozzá 1 db hogy meglegyen a 4 db vagy vegyek 4 db 195/60/R14 vagy maradjak a jól bevált 185/65/R14 felállásnál. Tudom hogy van adok-veszek rész de a fenti185/70/R14 elvihető ha nekem nem lenne esetleg jó jó. Vagy ha van valakinek 4 db nyárija ami kibír még egy nyarat azt szívesen megvásárolnám... ez a 70 falmagasság egyébként nekem nem nagyon szimpi h..lyén nézne ki vele szerintem Kösszi adam Igazából a /65 is sok, a gyári méret 185/60R14. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 Sziasztok Milyen gumit tegyek 1,8 Astramra a felállás a következő: van 185/70/r14 3db és nézzek hozzá 1 db hogy meglegyen a 4 db vagy vegyek 4 db 195/60/R14 vagy maradjak a jól bevált 185/65/R14 felállásnál. Tudom hogy van adok-veszek rész de a fenti185/70/R14 elvihető ha nekem nem lenne esetleg jó jó. Vagy ha van valakinek 4 db nyárija ami kibír még egy nyarat azt szívesen megvásárolnám... ez a 70 falmagasság egyébként nekem nem nagyon szimpi h..lyén nézne ki vele szerintem Kösszi adam Egészen pontosan így: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
MomoadamM3 Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 Akkor elméletileg a 70 falú gumit is rátehetem? mert még egy nyarat kibírnak meg jó márkának tűnik Goodyear gt tipusú mer gumisok azt mondják hogy nem fér el..meg nem rá való Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsolsZ Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 Üdv. Segítsetek kérlek. Most állok először nyárigumi vásárlás előtt. Eljátszottam a gondolattal hogy felnit is vegyek a kicsikére, persze csak ha találok elogadható áron. Találtam egy ilyen ajánlatot: Silver Line Phoenix alufelni 6,5x15 ET 38 Gumi: Uniroyal Rainsport 2 195/50 R15 82 V vagy Fulda CaratProgresso ugyanebben a méretben. (Inkább uniroyal a jobb vízelvezetés miatt) Plusz felni csavarok meg tehermentesítő(ha kell mert ezt sem tudom)! Az ár kb 130ezer. Befér ez a szett egy 96-os hatchback-be, és mit gondoltok róla jól nézne ki alatta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 Akkor elméletileg a 70 falú gumit is rátehetem? mert még egy nyarat kibírnak meg jó márkának tűnik Goodyear gt tipusú mer gumisok azt mondják hogy nem fér el..meg nem rá való 185/70R14 még simán elfér a gyári magassággal. (és nagyon erősen bízom benne, hogy az ültetésemmel is, mert most ez a nyári kerekem van, és a gumi még nagyon jó rajta. :lol: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 Akkor elméletileg a 70 falú gumit is rátehetem? mert még egy nyarat kibírnak meg jó márkának tűnik Goodyear gt tipusú mer gumisok azt mondják hogy nem fér el..meg nem rá való Azért a /70 még elfér, de abban igazuk van a gumisoknak, hogy nem rá való. És még sz*rul is néz ki szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MomoadamM3 Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 Akkor nyárra marad ez majd jövőre lesz valami uj mert most műszakira kell felkészíteni fék meg vezérlés meg olaj meg ilyesmik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 Akkor nyárra marad ez majd jövőre lesz valami uj mert most műszakira kell felkészíteni fék meg vezérlés meg olaj meg ilyesmik... Na ja, ezek azért sokkal fontosabbak.. -_- Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 Na most viszont én is kérdeznék egy hülyeséget: 7 x 15" ET35 felni 195/50-es gumival elfér-e 40/40-es ültetésnél? Nincs peremezve a lemez hátul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MomoadamM3 Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 Köszönöm az infokat Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 Tegnap a szép és naggggyon jó, 4 hónapos Continental téli gumimba kaptam egy állati nagy defektet, a FRANCBA! :angry2: Beálltam a tecsó parkolóba, még semmi baja nem volt, mire kijöttem (15 perc múlva) a felnin ült a jobb első. Kerékcsere után rögtön a gumishoz vittem és kiderült, hogy egy 25 mm hosszú üveg szilánk állt bele a futófelület közepébe. A levett gumiba belülről benézve egy kb. 8 mm-es beüvegezett lukon át ki lehetett nézni a gumiból....., és az üvegtüske 20 mm-es darabja szépen meredezett befelé a gumiba! Hiába volt szakszerű a javítás, jó a kiegyensúlyozás, azóta 100 fölött remeg a kormány. Én meg dupla adag vérnyomáscsökkentőt szedek. Most, hogy így visszagondolok, volt is az egyik útkereszteződésben egy kis karambolból visszamaradt üvegtörmelék az úton, a parkolótól kb. 1 km-re. A disznók otthagyták az ürüléküket ahelyett, hogy feltakarították volna! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Tegnap a szép és naggggyon jó, 4 hónapos Continental téli gumimba kaptam egy állati nagy defektet, a FRANCBA! :angry2: Beálltam a tecsó parkolóba, még semmi baja nem volt, mire kijöttem (15 perc múlva) a felnin ült a jobb első. Kerékcsere után rögtön a gumishoz vittem és kiderült, hogy egy 25 mm hosszú üveg szilánk állt bele a futófelület közepébe. A levett gumiba belülről benézve egy kb. 8 mm-es beüvegezett lukon át ki lehetett nézni a gumiból....., és az üvegtüske 20 mm-es darabja szépen meredezett befelé a gumiba! Hiába volt szakszerű a javítás, jó a kiegyensúlyozás, azóta 100 fölött remeg a kormány. Én meg dupla adag vérnyomáscsökkentőt szedek. Most, hogy így visszagondolok, volt is az egyik útkereszteződésben egy kis karambolból visszamaradt üvegtörmelék az úton, a parkolótól kb. 1 km-re. A disznók otthagyták az ürüléküket ahelyett, hogy feltakarították volna! Nekem is remeg a kormány 130-nál, de felette már nem. Voltam kiegyensúlyoztatni, de igazából sugárirányban üt a gumi, azt meg ugye nem tudják orvosolni csak az oldalsó ütést. De nem akkora baj , legfeljebb nem megyek vele 130-al csak alatt meg felette. :D Aztán meg úgyis utolsó telesek a gumik, öregek is, meg a futófelület is határeset, 4-mili körüli, hóban szenvedtem is vele, sokszor alig tudtam elindulni rakottan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Nekem is remeg a kormány 130-nál, de felette már nem. Voltam kiegyensúlyoztatni, de igazából sugárirányban üt a gumi, azt meg ugye nem tudják orvosolni csak az oldalsó ütést. De nem akkora baj , legfeljebb nem megyek vele 130-al csak alatt meg felette. :D Aztán meg úgyis utolsó telesek a gumik, öregek is, meg a futófelület is határeset, 4-mili körüli, hóban szenvedtem is vele, sokszor alig tudtam elindulni rakottan. Én mikor hosszú autópályás útra mentem, előtte direkt elvittem kiegyensúlyoztatni az összes gumit, a műszer szerint jó lett, mégis még mindig rázott egy kicsit. A bal hátsó gumim javított, úgy érzem onnan jön.. de legalább már elviselhető mértékben. Azt írtad a felnin ült a kocsi, a jobb első keréken kb. 250 kiló van, lehet ez nem tetszett a felninek annyira.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Én mikor hosszú autópályás útra mentem, előtte direkt elvittem kiegyensúlyoztatni az összes gumit, a műszer szerint jó lett, mégis még mindig rázott egy kicsit. A bal hátsó gumim javított, úgy érzem onnan jön.. de legalább már elviselhető mértékben. Azt írtad a felnin ült a kocsi, a jobb első keréken kb. 250 kiló van, lehet ez nem tetszett a felninek annyira.. Epk-nak volt defektje, neki volt koppon a kerék, bár nekem is volt olyan oldalsó defektem hogy alul jött be aszög és oldalt ment ki adudor is megmaradt részben. De most a luftikás kerék üt tuti, mutatta is a gumis ahogy kézzel megpörgette hogy azzal nem tud mit kezdeni, de csak 130-140-körül üt alatta és felette nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Nekem is remeg a kormány 130-nál, de felette már nem. Voltam kiegyensúlyoztatni, de igazából sugárirányban üt a gumi, azt meg ugye nem tudják orvosolni csak az oldalsó ütést. De nem akkora baj , legfeljebb nem megyek vele 130-al csak alatt meg felette. :D Aztán meg úgyis utolsó telesek a gumik, öregek is, meg a futófelület is határeset, 4-mili körüli, hóban szenvedtem is vele, sokszor alig tudtam elindulni rakottan. Valaki szenvedett ezen sokáig, és az lett a megoldás, hogy annak a gumisnak, akihez kétszázadszorra ment, volt olyan gépe, amin "meg esztergálta" a futófelületet. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 kézifék, 1es.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 kézifék, 1es.... Nem mindenkinek van olyan erős 1.6-osa :D Nekem a Gúdjírekkel már küzdött xD Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts