epk947 Elküldve Október17, 2011 Megoszt Elküldve Október17, 2011 Ma végre sikerült megvennem a kiszemelt új téli gumijaimat! Mivel a vezetési képességem javulásában már nem bízok (inkább a romlását tudom vízionálni.... :P ) ezért gondoltam, hogy legalább a gumijaim tapadása javuljon! :D A fenti filozófiám alapján kiválasztottam az óhajtott gumi márkát / tipust 175/65/14T méretben, ahol az ADAC a Continental-t hozta első helyen: http://navigator.medija.hu/files/19/Winter...n_175_65R14.pdf Aztán ahol az akciós áron kínálták, mire elértem őket, már elfogyott.... A következőnél (pár 100 forinttal drágábbért) is csak az utolsó 4 darabot sikerült elhoznom! DE SIKERÜLT! A gumi csodás, puha mint a radírgumi, 9 mm-es kezdő mintamélysége van! http://www.marso.hu/gumi/149-teli-szemely/...ncs?filtering=1 Érdekes, hogy ennyire fogy, talán túl sokan olvasták a tesztet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Október17, 2011 Megoszt Elküldve Október17, 2011 Ma végre sikerült megvennem a kiszemelt új téli gumijaimat! Mivel a vezetési képességem javulásában már nem bízok (inkább a romlását tudom vízionálni.... :P ) ezért gondoltam, hogy legalább a gumijaim tapadása javuljon! :D A fenti filozófiám alapján kiválasztottam az óhajtott gumi márkát / tipust 175/65/14T méretben, ahol az ADAC a Continental-t hozta első helyen: http://navigator.medija.hu/files/19/Winter...n_175_65R14.pdf Aztán ahol az akciós áron kínálták, mire elértem őket, már elfogyott.... A következőnél (pár 100 forinttal drágábbért) is csak az utolsó 4 darabot sikerült elhoznom! DE SIKERÜLT! A gumi csodás, puha mint a radírgumi, 9 mm-es kezdő mintamélysége van! http://www.marso.hu/gumi/149-teli-szemely/...ncs?filtering=1 Érdekes, hogy ennyire fogy, talán túl sokan olvasták a tesztet? Ez dícséretes. Már találkoztunk, szóval remélem nem sértődsz meg, hogy helyeselek. :P A gumi kiváló, kicsit sajnálom is, hogy megváltam tőlük, de Brekinek is nagyon beváltak. :D Amúgy nem egy friss mintázat, de tényleg jó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 ................... Érdekes, hogy ennyire fogy, talán túl sokan olvasták a tesztet? Pedig ha nem sikerül használtat vennem jó állapotban reális áron akkor én is ezt akarok venni, ergo jobb ha nagyon sietek a dologgal, mert különben megint csak szar jut :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 Ez dícséretes. Már találkoztunk, szóval remélem nem sértődsz meg, hogy helyeselek. :P A gumi kiváló, kicsit sajnálom is, hogy megváltam tőlük, de Brekinek is nagyon beváltak. :P Amúgy nem egy friss mintázat, de tényleg jó! Realista vagyok, ezért nem. Az úszó a tágulásiban azóta is jó, működik. Talán holnap a tükröt is felszerelem. [Kb. 1 év után....] Lustaság fél egészség! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 Pedig ha nem sikerül használtat vennem jó állapotban reális áron akkor én is ezt akarok venni, ergo jobb ha nagyon sietek a dologgal, mert különben megint csak szar jut :D Valahol olvastam, hogy téli gumi hiány várható. Aztán, hogy mennyire igaz, azt nem tudom. Minden esetre ahol már elfogyott, azt mondták, hogy még a nyáron kellett szerződniük a szállítóval, ennek mostanra vége, és ezután bizonytalan, hogy ha mégis utánrendelnének, akkor az mikorra lesz meg. Arról már nem is beszélve, hogy az már nem lesz akciós áron! Ennek minimum 3-5 ezer Ft/db áremelkedés lesz a következménye szerintem. Nem beszélve a jövőre megemelt áfáról! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 Ha valaki kíváncsi arra, hogy mennyire kopik a téli gumi nyáron, akkor itt vannak az összehasonlító adatok: Eurotech téli gumi garnitúrám a 6. szezon után idén tavasszal még mindig kb. 5 mm-es mintával rendelkezett. (Indult 8 mm-ről). Döntöttem, nem szerelem le, hanem elkoptatom a nyáron. Korábban szezononként kb. 8 ezer kilométeres futás mellett egyenletesen koptak elől és hátul is 0,8-0,2 mm-t. Most az eltelt közel 1 év és 13 ezer km alatt hátul 0,2 - 0,3 mm-t, elől pedig 2,3 -2,5 mm-t koptak! De nem futómű hiba miatt. Végülis a tervem sikerült, mert elkoptattam, és most már nyugodt szívvel dobom ki, mert 6 évesek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Téliguminak jó a Barum Polaris 2 185/65/R14 ?? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Téliguminak jó a Barum Polaris 2 185/65/R14 ?? ;) Sztem jó, Continental csoporthoz tartozik. De inkább 175/65R14 méretben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Sztem jó, Continental csoporthoz tartozik. De inkább 175/65R14 méretben. De ha csak ez van olcsón? Elfér ugye? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 De ha csak ez van olcsón? Elfér ugye? ;) Nagyobb kereked lesz, lustább lesz a kocsi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Nagyobb kereked lesz, lustább lesz a kocsi. Most ilyen van fent: 175/70 R14 Nagyobb ez is, mivel ezt csinálta. A mostani méret ennyiben tér el. Amit meg kérdezte, az ennyiben a mostanitól. Szinte észrevehetetlen lenna a két utóbbi közt a különbség. A fogyasztásra megyek, nem a gyorsulásra, így jó nekem. stabil 4,5-5,5 közt alakul, éppen attól függ, hogy mennyire van elborulva az agyam. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Ha netalán még rajtam kívül van aki keres új téli papucsot, és elsősorban a Continental TS800 érdekli, a legolcsóbb helyeken már elfogyott, itt rendeltem, de még van; http://taylorgumi.hu/gumiabroncs/teligumi/...act-ts-800.html Javukra szól hogy legalább 16.000-be benne van a szállítás is. Még két helyen ígértek, de az vagy vagyse... Aki keres árgápoldal szerint ami ettől olcsóbb ott nincsen! Illetve másik alternatíva lehet még, a Michelin mivel ők 6000ft-os üzemanyag utalványt ígérnek, amennyiben 4db gumit vásárol az ember, amit postán kap a vevő (remélhetőleg kap is). Másik, érdekelne azok véleménye, akik alufelnivel használják téli gumijukat, mennyire eszi a felnit a sózás, kátyúzást sokkal rosszabban bírja mint nyáron? Mivel sajnos a meglévő vaskerekem elég rozsdás és nincs ahova eltudnám vinni már megcsináltatni, otthon pedig sajnos hűvös van már a festéshez... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gianniboy Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Sziasztok! Kis segítséget, tapasztalatokat szeretnék kérni ;) H Astra 15"-os, 4x100-as, ET35 felniket terveztem télire 185/55 R15 gumival (ezt ajánlották hozzá), de egy gumis ismerősöm azt mondta, hogy nem érdemes télire ilyen széles kerekeket meg eleve 15-öst. HELP ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Sziasztok! Kis segítséget, tapasztalatokat szeretnék kérni ;) H Astra 15"-os, 4x100-as, ET35 felniket terveztem télire 185/55 R15 gumival (ezt ajánlották hozzá), de egy gumis ismerősöm azt mondta, hogy nem érdemes télire ilyen széles kerekeket meg eleve 15-öst. HELP ;) Szerintem az, hogy 15-ös, nem sokat zavar. De télire tényleg keskenyet szoktak rakni. De szerintem semmi gondod nem lesz vele... Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandi Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Szerintem az, hogy 15-ös, nem sokat zavar. De télire tényleg keskenyet szoktak rakni. De szerintem semmi gondod nem lesz vele... Szerintem a 185 széles sok mert fel űll a latyak meg a hó tetejére és csúszni fog . Mert úgye télen hó is van városi közlekedésre biztosan jó de vidéken nem igazán .Nekem ez a tapasztalatom , próbáltam már 175 -öt is de hóba nekem nem jött be . Link to comment Megosztás: More sharing options...
gianniboy Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Szerintem a 185 széles sok mert fel űll a latyak meg a hó tetejére és csúszni fog . Mert úgye télen hó is van városi közlekedésre biztosan jó de vidéken nem igazán .Nekem ez a tapasztalatom , próbáltam már 175 -öt is de hóba nekem nem jött be . Hát igen, ugyanezt mondta a gumis is, a súlya nem akkora a kocsinak, hogy ki tudja szorítani! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Nekem 175-ös téli van. Semmi gondom nem volt az elmúlt 7 alatt... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandi Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Nekem 175-ös téli van. Semmi gondom nem volt az elmúlt 7 alatt... ;) Nem ijenkor van a gebasz hanem 10-cm hóban na ott kezdődnek a gondok én kipróbáltam 175-öst is nekem nem jöttbe . Hozzá teszem itt borsodban itt hegyek vannak meg ha esik akkor min 10-cm úgy hogy nekem itt nem váltbe csak a 165 - ös . Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Nem ijenkor van a gebasz hanem 10-cm hóban na ott kezdődnek a gondok én kipróbáltam 175-öst is nekem nem jöttbe . Hozzá teszem itt borsodban itt hegyek vannak meg ha esik akkor min 10-cm úgy hogy nekem itt nem váltbe csak a 165 - ös . Tavaly, és előtte is 165-ösök voltak fent, tökéletesen elégedett voltam velük, sokat használtam a hargitai hegyekben -20 fokban, és nagyon jó volt. Érdekes, hogy a BMW-ken is sokkal keskenyebb gumik voltak fent, a nyáriakhoz képest. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Azért nem Skandináviában vagyunk... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Azért számolgassatok egy kicsit! Mondjuk a téligumi szezon kezdetétől a végéig hány napot használjátok hóban az autót ...hmm? Ha jól sejtem nagy többségben a hideg napok vannak, a jeget, letaposott havat nem érdemes belevenni, mert azon tökmindegy milyen széles a gumid. Nekem 195-ös a téli szettem, igaz a fent emlegetett conti gumikkal. Az égvilágon semmi gondom nem volt velük az elmúlt szezonban, pedig teszteltem havon, jégen, letaposott havon. Semmivel sem volt se jobb, se rosszabb, mint az előző 165-ös, 175-ös vagy 185-ös gumikkal, igaz azok nem contik voltak. Hozzáteszem nálunk itt falun nem sóznak, legfeljebb az MTZ letolja a havat, majd a brazil gépsor a nagyobb kereszteződéseket leszórja homokkal (2 paraszt áll a homokkal megrakott ifa platón, és néha ledob 1-1 lapáttal) Havon meg kell tanulni vezetni, és nem a gumikra fogni, ha nem megy. Félreértés ne essék, tőlem mindenki azt tesz fel amit csak akar, de én maradok a széles continál, ha kanyarodni is szeretnék..... :lol: ez az első olyan téligumi szett az autómon, amit nem köpködve szedek le tavasszal ;) ha nem jön közbe semmi, holnap fel is szerelem őket, a nyári szett meg megy szépen alukálni tavaszig ;) Azért nem Skandináviában vagyunk... :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Nekem 175-ös téli van. Semmi gondom nem volt az elmúlt 7 alatt... ;) Nekem 155-ös a télim, azzal sincs gondom ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Nekem 155-ös a télim, azzal sincs gondom ;) Azért az már elég virsli, nem? ;) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 Nekem 155-ös a télim, azzal sincs gondom :lol: Sokat megyek hosszú távokon erdélyben, ezért nem mertem még felrakni a 155-ösöket, nekem is van 2db, ahhoz már csak másik 2 kellene. De azzal már elég alacsonyka nekem. ;) Megnéztem a gyári mérethez képest, nem is lenne olyan sokkal alacsonyabb. ;) Ez így szinte váltóméret nem? (155/80 R13) De vékonynak kissé vékonyka. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoleem3 Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 Tavaly, és előtte is 165-ösök voltak fent, tökéletesen elégedett voltam velük, sokat használtam a hargitai hegyekben -20 fokban, és nagyon jó volt. Érdekes, hogy a BMW-ken is sokkal keskenyebb gumik voltak fent, a nyáriakhoz képest. ;) üdv érdeklődnék te mi járatban voltál a "hargitai hegyekben" vagy magyarba is vannak Hargitai hegyek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts