Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumik, felnik

Tápiószecső

Recommended Posts

Sztem bele fog érni... :D

Nekem is a 7"-os beleért 195/60-as gumival(7xR15 ET35 a felni). Igaz, hogy csak kanyarban, mert annyit "elmászik" a híd oldalra...

Most egy kicsit megszabattam a peremet, aztán majd kiderül, jobb lett-e...

huhh ez számomra fura mert nekem nem ért bele egyáltalán, lehet nekem még nem kotyog a hátsó hidam de ő 9"-os kereket akar hátrarakni ami már nehéz ügy :D

Megosztás:

• 2 weeks later...

Tegnap az új nyárigumijaimmal rittig parkolásnál a térkő szélén ami van betontömb kiálló része 6-8cm-er feljebb volt és felugrasztottam, bár nem mentem sokkal kb 5km/h-val. Bár ránézésre nem lett baja, de annyit kérdeznék hogy azt honnan lehet tudni hogy pl a gumi szálszakadt? rángat húz a kormány nagy sebességnél, vagy az ha pl álló helyzetbe látszik a gumi széle hogy kicsit puklis? :D Mert szerencsére nem látszik rajta semmi, vagy az később is ki tud rajta jönni? Csak hogy tudjam. :D

Megosztás:

Tegnap az új nyárigumijaimmal rittig parkolásnál a térkő szélén ami van betontömb kiálló része 6-8cm-er feljebb volt és felugrasztottam, bár nem mentem sokkal kb 5km/h-val. Bár ránézésre nem lett baja, de annyit kérdeznék hogy azt honnan lehet tudni hogy pl a gumi szálszakadt? rángat húz a kormány nagy sebességnél, vagy az ha pl álló helyzetbe látszik a gumi széle hogy kicsit puklis? :D Mert szerencsére nem látszik rajta semmi, vagy az később is ki tud rajta jönni? Csak hogy tudjam. :)

pl ez is lehet!

Tapogasd végig külső oldalról, és belülről is a gumit! Ha nem érzel semmi elváltozást, akkor nemigen hiszem, hogy lett komolyabb baja!

És amúgy is, ha szálszakadt lenne, azt éreznéd első kerekeknél azért...

Amikor én így jártam, akkor ez lett az eredmény:

kép 1

kép 2

Ez viszont pályán 130-nál vert mint állat! :D

Megosztás:

Ez rossz futómű beállításnak az eredménye?

Végigtapogattam mert lesöpörtem róla a koszt többször is, attól hogy külső felével mentem neki még a belső felén is lehet baja? :D

Arra gondolt, hogy leveszed felniről, és úgy megtaperolod belülről a gumit.

Megosztás:

Ez rossz futómű beállításnak az eredménye?

Végigtapogattam mert lesöpörtem róla a koszt többször is, attól hogy külső felével mentem neki még a belső felén is lehet baja? :D

Nem, szálszakadás a hátsó guminál... :D

Arra gondolt, hogy leveszed felniről, és úgy megtaperolod belülről a gumit.

Ahogy mondod. :)

Megosztás:

helló egy kérdésem lenne! szereztem egy felnit csak a tehermentesítővel van gondomaz astráé 56.6 a felni 57mm as nem tudok gyürüt csinálni vagy csináltatni mert 0.2es lenne a fala nem tudtok rá vmi ötletet? Vagy rakjam fel tehermentesítő nélkül?

A felni közepét csináljátok föl nagyobbra, hogy egy legyártható méretű tehermentesítő belemenjen. Mondjuk hallottam már emberről, aki csinált ekkora tehermentesítőt :D Ha nélküle teszed föl, azt a csavarok nem fogják szeretni. Vagy az örök okosság: tekerj alá szigszalagot :D :)

Megosztás:

helló egy kérdésem lenne! szereztem egy felnit csak a tehermentesítővel van gondomaz astráé 56.6 a felni 57mm as nem tudok gyürüt csinálni vagy csináltatni mert 0.2es lenne a fala nem tudtok rá vmi ötletet? Vagy rakjam fel tehermentesítő nélkül?

Szerintem nyugodtan felteheted.Nem hinném,hogy bármi gond lenne. Nekem is 57-es a felni.

0,4 mm szerintem nem befolyásoló tényező. :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.