Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumik, felnik

Tápiószecső

Recommended Posts

Ha olyan felnin van, amelyikből kilóg a csavar feje (plö ats cup) akkor simán rároppant egy nagy fogóval, és már tekeri is. Ha a felni olyan amiben bent van a csavar feje, akkor marad a kulcs (a legáltalánosabb kulcsokból van nála egy hátizsáknyi, úgyis talál olyat ami nyitja. Ha nem, akkor beleüt a közepébe egy laposvésőt 2x, és ütve-csavarozóval meglazítja. Neki nem érdeke az hogy a csavarok, kerékőr ép maradjon, letépi, leüti, levágja, ahogy tudja, neki csak a felni kell. Ez a kerékőr dolog is olyan mint a riasztó-immob és társaik. Ha el akarja vinni, akkor el is fogja, inkább csak a kedvét lehet megpróbálni elvenni tőle, hogy több legyen a macera, mint amennyit megér neki. (meg aztán inkább a szomszédét válassza, ha neki nincs fönt őr, mint a sajátot amin van)

Kulcs meg tök jó a kesztyűtartóban, vagy a hátsó ülés alatt, maximum a felni tolvaj is arra számít hogy benne van a kulcs hozzá, és akkor az ablakot is beveri :angry:

A "legbiztosabb" módja a megelőzésnek részemről, hogy kapun Belül legyen éjszakára :P Nekem a pótkerék alatt van a kulcs <_<

Megosztás:

Ki milyen gumit szeret, illetve használ és miért? Nekem Dunlop SP 01 van feltéve. Nemigazán szeretem az asszimetrikus gumikat, de ezt rakta fel a gumis. Főleg az alacsony ára miatt ajánlotta, meg, hogy versenyzők is viszik. Van valakinek tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatban? :angry:

Épp 1-2hónapja voksoltam ez a gumi mellett aztán kérdeztem pár helyen hogy mit hogy, a gumis mondta hogy már nem kapni de majd keres valahol az országba, épp akciós lett csak nem volt...

Aztán Hankookra mentem rá, mert erre a mintára SP1-re azt mondta az asszimetrikus minta miatt hangosabb mint a hagyományos. Meg úgy olvastam jobban kopik.

Linkeltek itt nemrég tesztet is és maradt a Conti vagy az Uniroyal.

aztán nem írom le hogy miért és hogyan kapott el hétvégente az ideg mert netes rendelés hétvégén mindig felment 1-2ezerrel az ára. De ma már meg is rendeltem a Conti Permium Contact 2-est 13600Ft-ért + 1250Ft lesz a szerelés. Teljes garancia is van rá. és van hozzá +5000Ft Sodexo ill remélem küldik majd azt is. Most még azon izgulhatok, hogy jól adtam e le a rendelést mert ez az első... <_< Meg remélem 2011-es gyártásút küldenek. Elvileg van még a nagykerbe 50db mert párat telóztam ma, de majd bővebben később! :P reméle a lemez is jó lesz amit hétvégén szerváltam olcsón ideiglenesen, ha mégsem akkor lesz 4db eladó új gumim....

Megosztás:

Ki milyen gumit szeret, illetve használ és miért? Nekem Dunlop SP 01 van feltéve. Nemigazán szeretem az asszimetrikus gumikat, de ezt rakta fel a gumis. Főleg az alacsony ára miatt ajánlotta, meg, hogy versenyzők is viszik. Van valakinek tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatban? <_<

hát nekem az előző barumnál 100x csendesebb és az ellenállása is kisebb és esőben is sokkal jobb. nekem adja

már új s mercin is láttam :angry:

Megosztás:

Épp 1-2hónapja voksoltam ez a gumi mellett aztán kérdeztem pár helyen hogy mit hogy, a gumis mondta hogy már nem kapni de majd keres valahol az országba, épp akciós lett csak nem volt...

Aztán Hankookra mentem rá, mert erre a mintára SP1-re azt mondta az asszimetrikus minta miatt hangosabb mint a hagyományos. Meg úgy olvastam jobban kopik.

Linkeltek itt nemrég tesztet is és maradt a Conti vagy az Uniroyal.

aztán nem írom le hogy miért és hogyan kapott el hétvégente az ideg mert netes rendelés hétvégén mindig felment 1-2ezerrel az ára. De ma már meg is rendeltem a Conti Permium Contact 2-est 13600Ft-ért + 1250Ft lesz a szerelés. Teljes garancia is van rá. és van hozzá +5000Ft Sodexo ill remélem küldik majd azt is. Most még azon izgulhatok, hogy jól adtam e le a rendelést mert ez az első... <_< Meg remélem 2011-es gyártásút küldenek. Elvileg van még a nagykerbe 50db mert párat telóztam ma, de majd bővebben később! :P reméle a lemez is jó lesz amit hétvégén szerváltam olcsón ideiglenesen, ha mégsem akkor lesz 4db eladó új gumim....

Itt még kapható :P Viszont én majd legközelebb ezt fogom kipróbálni, ha megtudom venni :P Szerintem nem az ócsó fajtából való :P Annyi baja van csak, hogy 16"-tól kezdődik a méret :angry:

Megosztás:

Hát nem tudom, ha lesz pénzem, akkor vsz. nem gondolkodnék rajta, de van létjogosultsága ilyen gumiknak astrán?

Persze ez nézőpont kérdése, ezért inkább csak költői a kérdés...

Én sajnos most még csak ott tartok hogy alig több mint egy gumi árát (27,5eft) vettem négy felnit gumival...

Megosztás:

Hát nem tudom, ha lesz pénzem, akkor vsz. nem gondolkodnék rajta, de van létjogosultsága ilyen gumiknak astrán?

Én sajnos most még csak ott tartok hogy alig több mint egy gumi árát (27,5eft) vettem négy felnit gumival...

Megtudod a választ akkor, amikor épp két méteren múlt, hogy ne törd rommá az egész kocsisort, vagy amikor épp meg tudtál volna állni egy babakocsis anyuka előtt, csak mégsem.

Megosztás:

Annyiért még a téligumiaimat se adnám oda felnistől B)

Megosztás:

Megtudod a választ akkor, amikor épp két méteren múlt, hogy ne törd rommá az egész kocsisort, vagy amikor épp meg tudtál volna állni egy babakocsis anyuka előtt, csak mégsem.

mindig ezek a majomkodó beszólások... nem mindenki olyan satu h benne lohol a másik seggében és jóhogy nem tud megállni, ha szar gumid van akkor tudod h nagyobb követési távolság kell és ennyi B)

Megosztás:

mindig ezek a majomkodó beszólások... nem mindenki olyan satu h benne lohol a másik seggében és jóhogy nem tud megállni, ha szar gumid van akkor tudod h nagyobb követési távolság kell és ennyi B)

Óóó elég hosszan hallottam már a visító gumi hangját mögöttem, de nevezheted majomkodásnak :D

Megosztás:

Óóó elég hosszan hallottam már a visító gumi hangját mögöttem, de nevezheted majomkodásnak :D

persze én is tudom h csak a többitől kell féltenem az autómat mert én mindig elég helyet hagyok magam előtt...

épp tegnap találtam egy szép videót erről csak épp oldalnézetből B)

http://auto.indavideo.hu/video/Es_akkor_megjott_a_pickup

Megosztás:

persze én is tudom h csak a többitől kell féltenem az autómat mert én mindig elég helyet hagyok magam előtt...

épp tegnap találtam egy szép videót erről csak épp oldalnézetből :)

Mellettem így törtek passat cc-t B) fékezett a hátulról jövő, tükör, és akkor még engem célzott, hát elindultam a pirosnál, de a passatost választotta :D

Megosztás:

Mellettem így törtek passat cc-t B) fékezett a hátulról jövő, tükör, és akkor még engem célzott, hát elindultam a pirosnál, de a passatost választotta :D

akkor aznap épp óriási mázlid volt :) szerencsére belém még nem akart senki se jönni, de mindig figyelem ha megállok a pirosnál :(

Megosztás:

épp tegnap találtam egy szép videót erről csak épp oldalnézetből B)

Én is ebbe a hitbe ringattam magam, aztán jött a véletlenek szerencsétlen összjátéka, kezdődő eső, amikor az út még poros-nyálkás, tükörsima, kátrányfoltos úttest, előttem fóliázott autó amin nem látok átt, hogy mit csinál az ő előtte haladó... ha csak az egyik tényező nem áll fent pont elég lett volna a követési távolság, így meg pont nem. Utánna én is kérdeztem, hogy jobb gumival hamarabb megálltam volna? Amit 100-ezerből meg is vehettem volna? :D

Megosztás:

Épp hétvégén vitáztam egy ismerősömmel akinek egy dög nagy Mazda 6-osa van. Mondom neki hogy kell vennem majd nyárigumit olyan 60-ból ha kijön. Erre hogy mert az fölösleges. Mondom azért legalább tuti nem szálszakadt vagy nincs félrekopva vagy sérült vagy stb, és legalább újonan tudom használni 3-4 (5) évig mint egy használtat 1-2évig. Erre hogy ő sose venne újat mert fölösleges.... Nahh mondom inkább hagyjuk ezt a beszélgetést! B) Hazaértünk kiszálok nézem a gumiját, eléggé repedezett az oldala meg eléggé kopásjelző körül volt a valószínű még téligumija (a kopott recék miatt nem láttam rendesen, feltünően meg nem akartam nézni).

Jahh hétvégén néztünk 2db 4-es Golfot ismerősnek mutattam neki a DOT számot hogy 8éves fullrakopott gumik voltak rajta, igaz kereskedésben volt valszeg azon akarnak spórolni de akkor is...

Megosztás:

Sziasztok!

Pár napja én is boldog tulaja lettem egy 1993-as 1.4-es Sedan Astrának B)

A lényeg, most 13-as felni van téli gumival, és ez mellé szeretnék alufelnit nyári gumival. Viszont mivel az 1.4-es 60 lovas motor nem egy erőgép ezért gondba vagyok hogy milyen méretet nézek ami nem befolyásolja nagy mértékben a fogyasztást, és a menetteljesítményt. Mit ajánlanátok?

Megosztás:

Sziasztok!

A lényeg, most 13-as felni van téli gumival, és ez mellé szeretnék alufelnit nyári gumival. Viszont mivel az 1.4-es 60 lovas motor nem egy erőgép ezért gondba vagyok hogy milyen méretet nézek ami nem befolyásolja nagy mértékben a fogyasztást, és a menetteljesítményt. Mit ajánlanátok?

Nekem is 60Le és 14-est elégnek fogom tartani 185/60/14-es váltómérettel. 15-öst már nem merem bár ajánlották 185-ös gumival még jó lehet, de a lovak miatt inkább nem. Bár az biztos hogy jóval nagyobb a 15"-osból a használt választék ha azt akarsz. :D

Megosztás:

Sziasztok!

195/50 15-ig elmehetsz, azzal még nem hal meg. 175-13 után úgyis furcsa lesz a 185-ös 14-es is.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.